A i ja się podzielę wrażeniami, bo zagrałem w demo dopiero wczoraj i dziś ok. 10 spotkań.
Na początek wchodzę w menu i już bardzo miła niespodzianka: w tle leci intro, a menu ma bardzo ładny i przejrzysty design.
Od razu nie zarzuciłem się na głębokie wody i włączyłem trening... I już wtedy szok: mimo iż widziałem filmiki z gameplay'em, to dopiero podczas treningu poczułem jak dużo uległo zmianie - sterowanie, podania... Ogólnie trening z tą ciemną klimatyczną mgłą super!
A co dopiero jak dojdzie jeszcze reszta zagrań i gierek do przećwiczenia...
Przed meczem zobaczyłem jeszcze fajny profil z przydatnymi opcjami. Początek meczu i piękna oprawa którą już widziałem z GC wymiata do tego jeszcze efekt blur, który akurat mi nie przeszkadza i wg. mnie jeszcze bardziej upiększa PES'a. Sama rozgrywka, to dla mnie zupełnie inna bajka... Teraz już nie można kryć i próbować odebrać piłkę na pałę - 3ba się dobrze pozycyjnie ustawiać, żeby zarzucić pressing... Spodobały mi się bardzo podania i kontrola nad zawodnikiem czuję dużo luzu i na to właśnie czekałem! Do tego jeszcze dużo czasu mi zajmie obczajenie manualnego wyjścia drugim zawodnikiem na pozycję i krycie z odbiorem - RT+
A No, to tyle mojej nudnej recenzji.
Dla mnie, mimo iż to dopiero 80%, król powrócił i ma się zdrów!
Czekam na pełną wersję i oczywiście poprawionych GK, bo to co oni robią, to...!