Tego typu przedsięwzięcie, potrzebuje, czasu dokładności precyzji i chęci. Wszystko to musi być zawarte by taki komentarz się udał. Życzę kozilee wszystkiego najlepszego bo dokładanie komenta Szpaka do PES, też jest trudne i pracochłonne. Jeśli wyjdzie jego komentarz, będziecie mogli śmiało oczekiwać na nasz, słuchając duetu z TVP
Co do chaosu, który powstał. Wyjaśniam parę spraw.
Po pierwsze, terminy są tak samo luźne jak u kozilee, z tym, że zrobimy wszystko by trzymać się w tych ramach.
Po drugie, przetłumaczenie 14 tys plików na j. polski jest nieprawdopodobnie trudne i w dodatku niesamowicie czasochłonne. Tak naprawdę, oprócz pomocy Pkotu i Willeroda, to 15 innych pomocników podesłało mi w sumie może z 200 kwestii...podzielcie sobie 200 na 15 zobaczycie jaka efektywność prac... Nie mam do nikogo pretensji bo 5 osób napisało mi (co prawda po 2 tyg), że sobie nie poradzi bo jest to za trudne, ale reszta nawet słowem się nie odezwała.
Po trzecie, odpowiadam na pytania związane z "Koksem" od 1600 plików. Temat był miesiąc wałkowany, ostatecznie nic z tego nie wyszło. Nie będę hejterem, nie mam pretensji. Zdarza się.
Po czwarte, odkąd istnieje PES, mój projekt w głowie miało setki fanów, połowa z nich nawet chciała coś takiego zrobić, ale jak się okazuje, trzeba na to tytanicznej pracy i mnóstwa czasu. Także, nie dziwie się, że niektórzy kończyli zanim zaczęli.
Po piąte, jeżeli dyskusja o spolszczeniu w tym temacie, jest SPAMem, przepraszam Matip'a, nie chciałem zajść za skórę temu Panu, który nota bene i tak mnie nie lubi ;-)
Po szóste, Beta Testy są po to, by wyeliminować błędy i podesłać całą wersję poprawną. Nie mam zamiaru, potem dostawać milionów informacji, to jest źle, tamto, źle to popraw to zmień... itd...
Po siódme, to mój autorski projekt i jeśli mam ochotę, zrobić wywiad, to go robię, jeśli mam ochotę zrobić konkurs to to robię. Patrząc po frekwencji na wywiadzie (w dodatku wiele osób chciało a nie mogło) i po odsłonach na froum a także, po postach, widać, że temat cieszy się dużym zainteresowaniem i jest mi bardzo miło. Każdy miły tekst, który przeczytam motywuje mnie do dalszej pracy. Każda krytyka, jeśli sensowna również, ale....
jeśli będzie za dużo głupich postów, poganiania i irytowania wszystkich, przestanę odpisywać na komentarze i będę pracował sobie w spokoju nie przekazując już grama informacji. Mam nadzieję, że zrozumiecie, jeśli nie, polecam samemu się za to zabrać. Naprawdę, siedzenie po 4,5 h dziennie na samo klepanie sensownych zdań do Worda, to nie jest takie hop siup. Nie każe wam, doceniać, wystarczy tylko poszanować.
Pozdrawiam
D.N