Dział Ogólny > PES 2012
PES2012 - Master League Online
DWaT:
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyc ja lepiej grać MLO??
===================================
gramjeszcze podstawowym składem i kupiłem 4 graczy wyszej klasy (tj ok. 70), dałem im kontrakty na 40 meczy, pozostałym zawodnikom kończą się kontrakty i tak teraz gram 8 zawodnikami. i czy warto jest im przedłużać kontakty?? i co zrobić gdy się przegrywa i kaska tak szybko nie wpada.....
L.A.:
REJESTRACJA lub LOGOWANIECzy ktoś mógłby mi wytłumaczyc ja lepiej grać MLO??
===================================
gramjeszcze podstawowym składem i kupiłem 4 graczy wyszej klasy (tj ok. 70), dałem im kontrakty na 40 meczy, pozostałym zawodnikom kończą się kontrakty i tak teraz gram 8 zawodnikami. i czy warto jest im przedłużać kontakty?? i co zrobić gdy się przegrywa i kaska tak szybko nie wpada.....
--- Koniec cytatu ---
bezsensu jest wydawanie kasy na 2x20 na kontrakt... jeśli wiesz że zawodnik będzie u Ciebie trochę dłużej w drużynie to kontrakt na 50 meczy... przelicz sobie że wtedy dużo więcej zyskujesz... ja robiłem tak że podstawowy zawodnik miał na 50 a rezerwowy góra na 20... co do samej gry - polecam grać same turnieje na początku naszej przygody a długie pojedyncze mecze zostawiać sobie tylko jako dodatek i grać sporadycznie.
FlamingAwe:
Witam wszystkich na forum.
Zacznę od tego, że ostatni raz grałem w PES 2006 online, więc opcja master league on line to dla mnie zupełna nowość, grałem jedynie w wersję bez żywych graczy.
Moje odczucia odnośnie ML w PESIE 2012
1) Po dwóch tygodniach mam ponad 100 rozegranych meczy, raz resetowałem drużynę, ponieważ nie wyrobiłem się z budżetem.
2) Nie rozumiem tej gry, nie wiem na czym ona polega, gdyż z moim budżetem na poziomie rzędu 50kk.. wygrywam z graczami z finansami na poziomie 600kk... ostatnio grałem na MLOpen i przegrałem dopiero w finale, po drodze wygrywając z graczami co mają fantastycznych zawodników w składach. Tamci gracze zmieniali formacje, pauzowali, robili zmiany... ja oglądałem film w drugim pokoju. Dodam, iż mam wymieniony cały skład i cztery gwiazdy w składzie, które nie mają nawet ogólnego poziomu 80 z trzech to emeryci grubo po 30. Aby była jasność mój najdroższy gracz kosztował mnie 11kk, 9kk, 6kk, 5kk, 4kk, 3,5kk... pozostali to naprawdę tak zwane zapchaj dziury aby stała tyczka na boisku :)
Aby nie było tak różowo z graczami, którzy dopiero zaczynają mam dużo większe problemy w dywizji D5, tam strzelam znacznie mniej bramek i wygrywam jedynie 1:0... albo przegrywam w takiej proporcji zazwyczaj.
Oczywiście w grze zdarzają się "pro gracze"... u którzy wygrywają ze mną po 3-4 : 0 ale to rzadkość.
Reasumując.
Mam wrażenie, iż z ML jest nie do końca dobrze i są tam jakieś błędy. Drugą moją obserwacją jest to, że gra tam bardzo dużo "noobskich" graczy, którzy skupiają się na wykupieniu gwiazd nie zerkając na ich umiejętności, według mnie na boisku widać od razu jak gracz gra i do czego się nadaje.
Oszustwa w ML,
Kończę swoją przygodę z ML online na jakiś dłuższy czas, jak konami nie upora się oszustami w grze. To już szósty mecz dziś w którym prowadzę a gość ucieka, mecz zostaje odwołany.. mi lecą mecze z kontraktów.
FlamingAwe:
Nie zrażony internetowymi oszustami (w myśl zasady jak jesteś wśród wron kracz jak i one, też pozwalam sobie na drobne nadużycia, które pozwoliły mi wygrać kilka pucharów), gram dalej w MLO. Po dwóch tygodniach mam skład, którym mogę rywalizować z każdym graczem.
Swoją grę opieram na systemie 3-6-1(dobry system kiedy ktoś potrafi grać jednym napastnikiem i sprytnie potrafi się bronić). Pes nawet z żywymi graczami wydaje się schematyczny. Moja gra w większości spotkać polega na klepani jednej akcji, którą mało kto potrafi zatrzymać... trochę to nużące. Grę opieram wyłącznie na CR7, który na boku jest nie do zatrzymania... kwestia czy wygram zależy ile padanie bramek z główki, rożnych, bądź zamieszaniu do centrach. Strzały z dystansu, akcje środkiem tego u mnie nie ma. Jedynie podania między pomocnikami Ronaldo, centra, gol albo nie.
camora:
Ktos w koncu rozkminil o co cho z ta forma zawodnikow,bo mam kolesi co juz rozegrali po 40 spotkan a forma caly czas slup w ziemie i ani drgnie?
Nawigacja
[#] Następna strona