Autor Wątek: RM by, mojsesh | Pierwsza runda w pigułce | Nowi zaprezentowani |  (Przeczytany 237847 razy)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
RM by, mojsesh | Pierwsza runda w pigułce | Nowi zaprezentowani |
« dnia: Październik 16, 2011, 15:43:06 »
A więc wracam po dość sporej przerwie od pisania kariery klubowej. Wczoraj zainstalowałem sobie PES 12 oraz PESEdit 1.3 z ligą hiszpańską w której gra mi się bardzo dobrze, więc postanowiłem, że ruszę także z kariera na forum. Wybór klubu oczywiście padł na Real Madryt. W PES 11 grałem także Królewskimi i pewno nie którzy z was pamiętają moje kariery owym klubem. Teraz w PES 12 na pewno nie będzie wszystko tak ładnie i łatwo. Nie potrafię grać w obronie, więc nie zdziwcie się jeżeli w meczu mogę stracić nawet 2-4 bramki. Grę a ataku bardziej opanowałem więc ze strzeleniem bramek nie powinno być żadnego problemu. Nowych postów nie będę dodawał za często, lecz myślę, że kariera będzie bardzo ciekawa i cieszyła się zainteresowaniem. U mnie nie istnieje zasada " Koment za koment ". Komentuję te kariery, które zwróciły moją uwagą. Oczywiście na wasza komentarze też będę starał się odpowiedzieć, lecz mówię pierw komentuję te kariery które zwracają moją zainteresowanie.  
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jose Mourinho zostaję na kolejne lata.

Jose Mourinho przed rokiem objął stanowisko trenera ekipy Królewskich. Ściągniecie tego człowieka tak doświadczonego w swojej pracy miało obfitować w same sukcesy Królewskich. Real sezon 2010/11 zakończył na drugiej pozycji tuż za plecami Barcelony. W lidze mistrzów także ekipa Jose nie zdobyła trofeum, bowiem swój udział zakończyła na półfinale, gdzie przegrała w dwu meczu z Barceloną. Jedynym sukcesem Realu było zdobycie Pucharu Króla. Królewscy w finale zmierzyli się z Barceloną, która ograli 1-0 po bramce cracka Realu Cristiano Ronaldo. Po całym sezonie pojawiło się pytanie czy Jose Mourinho zostanie na dłużej? Teraz mamy już na to odpowiedź. Portugalczyk podpisał kontrakt z Realem obowiązujący go aż do końca sezonu 2013-2014. Jak wiemy kluby trenowane przez Mourinho zawsze odnoszą wielkie sukcesy. Tak jak np. FC Porto czy też Inter Mediolan. Mourinho ma jeszcze na to czas aby udowodnić światu, że Real Madryt jest najlepszym klubem świata. Pierwszą szansą na zdobycie pierwszego trofeum w tym sezonie jest mecz Super Pucharu Hiszpanii, gdzie Królewscy zmierzą się z Barceloną. Pierwsze spotkanie odbędzie się w środę na Santiago Bernabeu, a rewanż w niedziele na Camp Nou.

Ozil w tym sezonie na skrzydle? Zmiana ustawienia Królewskich.

Mesut Ozil do Realu przyszedł w ubiegłym sezonie po tak nie wielkim czasie jakim spędził w ekipie Królewskich stał się jednym z najbardziej lubianych piłkarzy przez Madryckich kibiców. W zeszłym sezonie Ozil był najczęściej próbowanym graczem przez Jose Mournho. Niemiec rozegrał aż 42 spotkania na pozycji środkowego pomocnika. Na tej pozycji młody Niemiec czuł się rewelacyjnie o czym mówi liczba asyst uzyskana przez niego. W tym sezonie ma być inaczej. Do formy bowiem dochodzi Ricardo Kaka, który za pewne szybko znajdzie sobie miejsce w pierwszej " jedenastce ", a to by oznaczało zmianę zastawienia Królewskich na boisku. Przypuszcza się, że Real może wstępować w takim zestawieniu: W bramce oczywiście Cassilas. W obronie od prawej Sergio Ramos, Pepe, Carvalho oraz Marcelo. Defensywnym pomocnikiem zostanie Xabi Alonso, który w tym sezonie będzie musiał radzić sobie sam na tej pozycji. Na skrzydłach znajdą się Ozil oraz Di Maria, a w ataku Królewskich zobaczymy Ronaldo jako wysuniętego napastnika, a tuż z nim będzie grał Kaka oraz Benzema. Tak właśnie przedstawia się nowe ustawienie Królewskich, które jeszcze do końca nie jest pewne. Dokładnie dowiemy się wszystkiego tuż przed meczem z Barceloną.

Kaka: Czuję, że ten sezon pokaże kto to jest naprawdę Kaka.

- Po raz pierwszy od dwóch sezonów rozegrałem cały okres przygotowawczy z drużyną, a nie sam czy też lecząc kontuzję. Myślę, że rozegrane prze zemnie sparingi pokazały, że powracam do swoje dawnej formy prezentowanej w Milanie. Czuję się naprawdę dobrze nie mam już problemów z kolanem tak jak to było przez ostatnie sezony. Mam wielkie odczucie, że ten sezon pokaże kim jest naprawdę Kaka. Mam spory dług wobec kibiców, którzy zawsze są zemną za co mogę im bardzo podziękować i obiecać, że w tym sezonie Kaka pokaże się z jak najlepszej strony.

Kto odszedł, a kto doszedł do ekipy Królewskich?

Sporym zaskoczeniem wśród wielu kibiców piłki nożnej może być fakt, że z klubu odchodzi Sami Khedira, który przed rokiem zasilił progi Realu. Niemiec nie jest już uważany za piłkarza przydatnego drużynie więc władze klubu podjęły się sprzedaży tego zawodnika. Kolejnym zawodnikiem, który odszedł jest Esteban Granero, który przez cały swój pobyt w Realu musiał uznawać wyższość kolegów i był tylko ich zmiennikiem. Następnym piłkarze, który opuścił ostatnio Madryt jest także Raul Albiol, który w walce z Pepe oraz Carvlaho raczej nie miła szans na powodzenie. Wcześniej z klubu także odszedł Gago, Pedro Leon oraz Drenthe.

Jak wiemy zawsze tak jest, że ktoś odchodzi, a ktoś przychodzi. Tym razem Real podjął się innej polityki transferowej i ściągał do klubu młodych graczy ze nie wielkie kwoty. Pierwszym nowym nabytkiem został młody Varane, który przyszedł do Królewskich za niewielką kwotę. Kolejnym piłkarzem został Fabio Coentrao, który do Realu przybył z Benficy. Bardzo ciekawe nazwiska pojawiały się jeśli chodzi o atak Królewskich. Pierw do klubu miał dojść Aguero oraz Neyemar, lecz oba piłkarze nie wyrazili chęci gry. Następnie miał dojść Falcao, lecz wybrał Atletico. Tym samym Real do ataku pozyskał Hulka z FC Porto. Ostatnim wzmocnieniem został gracz Lille Hazard. Real także był blisko pozyskania Sahina, Altintopa oraz Callejona, lecz zawodnicy nie wyrazili chęci gry dla Królewskich.

Khedira -> Liverpool
Raul Albiol -> Malaga
Granero -> Valencia

Coentrao - Benfica -> Real Madryt
Varane - Lens -> Real Madryt
Hulk - Porto -> Real Madryt
Hazard - Lille -> Real Madryt

C.D.N
« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2012, 17:21:55 wysłana przez mojsesh »

Offline TekU

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2010r.
  • Never Say Never <3
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Jose zostaje | Nowe zestawienie | Transfery |
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 16, 2011, 15:58:54 »
O chłopie super początek, fajnie, że Jose zostaje aż na 3 lata. Fajnie, że przynajmniej u ciebie bd grać Kaka, mam nadzieje, że będzie on kluczową postacią. O.o! Kurczę Hulk i Hazard Królewskimi! Z taką ekipą Barcelona może powiedzieć papa trofeom. Powodzenia.

Offline Deiv

• Amator
  • *
  • Na forum od: 01.07.2011r.
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 16, 2011, 16:37:14 »
Super, że powracasz.
Ozil na skrzydle nie sprawdza się. Nie wiem jak w PESie ale w rzeczywistości gra źle. Ale to gra i wszystko jest możliwe. Hulk i Hazard to bardzo ciekawe transfery. Pewnie będzie duża rywalizacja pomiedzy Higuainem, Benzemą a Hulkiem. Wszystko się okaże :) Czekam na spotkania.

Offline Hulk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.10.2011r.
  • Początkujący Karieropisarz :]
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2011, 16:38:21 »
No i taki początek najbardziej mi się podoba, przecież każdy zna ten klub to po kij pisać tyle zbędnych informacji o klubie, masz u mnie wielki plus za włączone myślenie :)

Piszę tylko kariery, reszta forum mnie czasami nie obchodzi ;)

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 16, 2011, 16:53:01 »
Fajnie, że gras Realem :) Szkoda tylko, że odchodzi Granero bo on jak mało kto mi przypominał Raula..Brakuje mi w Realu takiego typowego wychowanka w ataku..:) Mam nadzieję, że za twojej kadencji się taki pojawi. Fajny początek, Ozil na skrzydle ?:) Ciekawy pomysł..

Offline Aljonam

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.02.2011r.
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 16, 2011, 19:51:14 »
Zawsze jak grałem Realem to Raul to był pierwszy cel transferowy i zakup. Fajnie jakbyś zrobił taki wielki powrót. Fajnie zacząłeś czekam na mecze.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 16, 2011, 21:37:58 »
Super Puchar Hiszpanii - mecz I

Real Madryt 1-0 Barcelona

63' Kaka (Ozil)
27' Lass, 57' Ramos

Już dziś o godzinie 20:30 Real Madryt na własnym obiekcie podejmie swojego największego rywala jakim jest Barcelona. W tym sezonie obie ekipy mierzą się na jego samym początku, gdzie stają do walki o trofeum Super Pucharu Hiszpanii. Santiago Bernabeu jest wypełnione do ostatniego miejsca co na pewno zmotywuję graczy Realu. Warto dodać, że w ekipie Barcelony od pierwszych minut nie zagra Leo Messi.

Mecz zaczął się od mocnego nacisku graczy z Barcelony, lecz dobra postawa defensorów Realu nie pozwoliła na utratę golą, a czasami także na nawet oddanie strzału. Real gdy miał piłkę rozgrywał ją spokojnie tak aby jej nie stracić. Jednak taka gra nie porywała co mogło zaniepokoić publiczność zgromadzoną na stadionie. W 27 minucie doszło do pierwszej dość kontrofensywnej sytuacji, bowiem z boisko został wyrzucony Lassana Diarra i Real musiał radzić sobie w " 10 ". Lassa z boiska wypadł za spowodowanie upadku Davida Villi. Kartka chyba został podyktowana nie słusznie, bowiem nie którzy arbitrzy po takich faulach nie dają nawet zółtego kartonika. Real po osłabieniu wypadł trochę z rytmu i oddał się Barcelonie, która nadal atakowała. Czego żałować może mieć Iniesta, który w 32 minucie trafił w słupek bramki Cassilasa. Królewscy w pierwszej połowie bramkę Valdesa zaatakowali dopiero pod koniec, a  tam najbliższy szczęścia był Ronaldo, który z dość ostrego konta minimalnie chybił. W drugiej połowie gra już nieco się wyrównała i stała się ciekawsza. W 63 minucie dobry odbiór pod własnym pole karnym zanotował Ramos, który od razu podał do Alonso. Hiszapn odegrał do Ozila, który z pierwszej piłki podał do Brazylijczyka Kaki, a ten mocnym strzałem wyprowadził Real na prowadzenie. Można powiedzieć, że kontra Realu był bardzo zabójcza, bowiem tempo poruszania się piłki po boisku było galaktyczne. Dalsza część spotkania nie opiewała już w tak ciekawe akcje, lecz nie można było narzekać na brak akcji, która miała Barcelona. Jednak obrona Realu zagrała dziś bardzo dobry mecz i nie pozwoliła na stratę bramki. W 81 minucie szanse na bramkę miał Hulk, lecz piłka po jego strzale wylądowała na poprzeczce.

Najlepsi gracze meczu:
Kaka / Ozil [7.0]

________________________________________________________________________________________________________________

Alvarez ostatnim transferem Realu.

Real Madryt właśnie zakończył negocjancie z włoskim klubem oraz jego zawodnikiem Alvarezem. Real doszedł do pełnego porozumienia w sprawie transferu młodego Argentyńczyka do ekipa Królewskich. Władze Realu za Argentyńczyka wyłożyli 12 milionów. Alvarez jest ofensywnym pomocnikiem, lecz także potrafi grać na skrzydle. O wejście do pierwszej jedenastki będzie mu strasznie trudno, lecz może się okazać bardzo dobrym zmiennikiem, a doświadczenie zdobyte w Madrycie bardzo dobrze go rozwinie.

Offline Kuchar

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 02.05.2008r.
  • Zapraszam www.fcbobrek.net
    • FC BOBREK
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Pierwszy mecz Super Pucharu | Ostatni nabytek Realu |
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 16, 2011, 21:43:31 »
Widzę od mocnego akcentu zacząłeś :) wygrana w I meczu Superpucharu Hiszpanii to na start dobry wynik . Chodź ponad 60 minut grałeś w osłabieniu dałeś rade. Najważniejsza jednak rzecz to bramka Kaki, któremu kiedyś się kibicowało[Jak grał w Milanie]. Życzę zatem w rewanżu z Barceloną dobrego wyniku..a co za tym idzie pierwszego Pucharku w tym sezonie..

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Pierwszy mecz Super Pucharu | Ostatni nabytek Realu |
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 17, 2011, 16:21:17 »
Spotkanie, które miało wiele zwrotów, żaden z zespołów nie zdominował przeciwnika. Zaskakująco Barca wyszła na mecz bez Leo Messiego (cały PES... :D) jakby zlekceważyła sobie mecz z Tobą. Niestety dość szybko Lass osłabił zespół, oddając tym trochę inicjatywy Katalończykom. Jedyna bramka padła po kontrze, z czego Real słynie, a może ona cieszyć Cię podwójnie ni tylko dlatego, że dała zwycięstwo, ale i dla tego, że strzelił ją (jak przypuszczam) Twój ulubiony zawodnik Królewskich :)

Alvarez za dużych szans na grę miał nie będzie, ponieważ nawet tak znakomity środkowy pomocnik jak Ozil musiał zmieniać swoją pozycję przez rywalizację. Myślę, że zaliczy kilka krótkich epizodów ligowych i pozostaną mu tylko występu w Pucharze Króla. Ale jest to zawodnik perspektywiczny i na pewno za kilka sezonów będzie bardzo ważnym punktem Twojego zespołu.

Offline czera84

• V - ligowiec
  • **
  • Na forum od: 09.11.2008r.
  • ARSENAL I FABREGAS!!
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 17, 2011, 18:11:55 »
I jak zwykle zespół Murinho nie dokończył meczu w 11 :D Czasami czerwona kartka może pomóc zespołowi. Barcelona poczuła się pewniej, a ty przeprowadziłeś zabójczą kontrę i wygrałeś. Co do Alvareza to chyba ten który nazywany jest nowym Kaką? Nie znam zawodnika, ale skoro wyłożyłeś za niego 12mln€ to słaby nie jest. Jest jeszcze dość młody tak więc, wiele przed nim. Powodzenia ;)

Offline Kozaczek1979

• Amator
  • *
  • Na forum od: 12.10.2011r.
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 17, 2011, 18:20:05 »
Hazard i Hulk to mocne zmocnienia, ale z Barcą będzie jak zawsze trudno :D
Zajrzyj do mojego MC!

Offline Alpine

• Amator
  • *
  • Na forum od: 16.10.2011r.
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 17, 2011, 18:24:27 »
No gratuluje wygranej z farsą  :P co do transferów to chyba najbardziej udany to Hulk ale Alvarez tez Ci się przyda troche szkoda że sprzedałes Khedire ale to twoja kariera , życze powodzenia w dalszych meczach.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 20, 2011, 21:12:02 »
Super Puchar Hiszpanii - mecz II

Barcelona 2-1 Real Madryt

12' Messi (Affelay), 50' Villa - 81' Kaka (Xabi Alonso)

Słowa wstępu:
Już dziś na Camp Nou rozstrzyganie się kto na samym początku sezonu zanotuję sobie psychologiczną przewagę oraz zgarnie pierwsze trofeum. Faworytem nie patrząc jest nadal Barcelona. Wynik pierwszego meczu to tylko 1-0 dla Realu, więc Barcelona jest w lepszej sytuacji, ponieważ gra u siebie. Jak wiemy jedna strzelona bramka przez Królewskich można powiedzieć da im zwycięstwo, bowiem wtedy Barcelona musiała by pokonać Cassilasa aż trzy razy.

Opis spotkania:
Od pierwszych minut było widać, że to gospodarzę będą narzucać tu swoje warunki gry. Barcelona już w swojej pierwszej akcji mogła pokonać Cassilasa, lecz Hiszpan wykazał się nie samowitym refleksem. Real pierwszą groźną akcję stworzył dopiero w 8 minucie. Piłkę od Ronaldo otrzymał Kaka, lecz po oddaniu strzału piłką wylądowała obok słupka. Barcelona pierwszą bramkę trafiła w 12 minucie, a jej autorem został Leo Messi, który rozklepał obronę Królewskich wraz z Affelayem. Real po tej bramce rzucił się do częstszych ataków, lecz nie przynosiły one skutku. W pierwszej połowie bramkę na 1-1 mógł trafić Ronaldo, lecz jego strzał jakimś cudem wybronił Valdes. Druga połowa zaczęła się znów od dobrej gry Barcelony. Już po pięciu minutach trafili drugiego gola i to oni byli bliscy zwycięstwa w tym spotkaniu. Real nie zamierzał stać z założonymi rękoma i ruszył do ataku. Już dwie minuty po golu Królewscy mogli trafić bramkę, lecz minimalnie przestrzela nowy nabytek Realu - Hazard. Mecz toczył się dalej, a obie ekipy nie mogły trafić bramki, aż do 81 minuty. Wtedy Kaka otrzymał znakomite podanie od Alonso i pięknym strzałem pokonał Valdesa. Bramka ta odwróciła losy spotkania o 360 stopni, bowiem ten gol zapewniał trofeum ekipie Królewskich. Mecz się zakończył i to Real mimo porażki zdobywa pierwsze trofeum w tym sezonie, a Kaka jak widać spłaca swój dług w bardzo szybkim tempie. Kibice mogą być pewni, że ten zawodnik w tym sezonie będzie odgrywał kluczową role w klubie.

Najlepsi gracze meczu:
Kaka / Messi [7.5]

Real Madryt 2-2 Barcelona
___________________________________________________________________________________________________________

Mourinho: Pokazaliśmy, że jesteśmy mocni, ale ...

- Przegraliśmy to spotkanie, ale w dwumeczu liczą się oba spotkania, a my w nich byliśmy po prostu lepsi. Oba spotkania zagraliśmy dobrze, choć w pierwszym meczu mogliśmy wygrać znacznie więcej i podejść spokojnie do rewanżu. Od pierwszych minut tego spotkania obawiałem się trochę, że nasi obrońcy mogą sobie nie poradzić z bardzo zmobilizowaną Barceloną. Dostaliśmy szybko bramkę bo już w 12 minucie, lecz po straconym golu graliśmy nadal swoje. Bardzo mnie cieszy występ Kaki w obu spotkaniach. Pokazał on nam, że teraz jest warto na niego stawiać bo patrząc do dzięki jego bramką my okazaliśmy się lepsi. Czuję, że ten sezon będzie znacznie inny, ciekawszy od poprzedniego. Pokazaliśmy, że jesteśmy mocni, ale to nie wszystko na co nas stać.

Ramos: Bardzo dobrze czuję się na środku defensywy.

W dzisiejszym meczu także doszło do ciekawego zestawienia w jakim wyszedł Real. W obronie bowiem na środku jej znalazł się Sergio Ramos, który zazwyczaj gra na prawej stronie. Gra Ramosa na środku mogła być dość ryzykownym posunięciem, lecz nie popełnił on żadnych znaczących błędów. Sam Ramos także wypowiedział się odnośnie jego postawy: " Czuję się bardzo dobrze na środku boiska, lecz wiadomo, że na tej pozycji mamy już dwóch bardzo dobrych zawodników. Oczywiście kiedy tylko Jose będzie chciał mnie wystawić właśnie na tej pozycji to z chęcią na niej zagram " - słowa Ramosa. Tak więc czekamy na kolejne mecze i nowe zestawienie Królewskich.

C.D.N
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 12:57:56 wysłana przez mojsesh »

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 03.07.2011r.
  • Gram w: PES 06
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Super Puchar wędruje do... | Słowa Ramosa i Jose |
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 21, 2011, 13:05:16 »
Nooooo. Brawo ! Super zwycięstwo nad Barca. Kaka uratował puchar. Według mnie Ramos powinien grać na boku, ale to twój wybór. :)

Offline The Stig

• III - ligowiec
  • Na forum od: 03.04.2009r.
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Super Puchar wędruje do... | Słowa Ramosa i Jose |
« Odpowiedź #14 dnia: Październik 21, 2011, 13:48:06 »
Super karierka. Choć nie cierpię Realu to będę czytał bo świetnie opisujesz. Ładna szata graficzna dodaje uroku ;)

Jednak muszę powiedzieć, że grasz bardzo ostro. Szczególnie było to widać w pierwszym meczu - żółtko i czerwień o czymś świadczy. Na szczęście w drugim meczu tylko jedno przewinienie.

Offline Master_o

• Amator
  • *
  • Na forum od: 08.10.2011r.
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 21, 2011, 16:50:16 »
Wow :) naprawdę kariera super i graty za superpuchar :D

Offline marcin1111151

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 14.08.2010r.
  • Hala Madrid!
« Odpowiedź #16 dnia: Październik 21, 2011, 17:43:17 »
Już dawno nie widziałem tak super kariery :D ;)

Real Madrid to mój  ulubiony klub i bardzo miło się czyta to wszystko co piszesz. Kaka zagrał świetnie w dwumeczu.

Oczywiście w tym meczu lepiej zagrała Barca podobnie jak w poprzednim jednak nie udało strzelić bramki, która by zadecydowała, jaka z drużyn  by dostała puchar!
" border="0

Redboy1993

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 21, 2011, 18:19:45 »
 :o Kolejny wielki powrót na łamy naszego Forum :) Kolejny raz podchodzisz do Realu i myślę, że pograsz ze 3 sezony jak dawniej.

Bardzo dobre transfery, widzę że też postawiłeś na Ricardo Alvareza z Interu.

Szkoda tej czerwonej kartki dla Diarry w pierwszym meczu. Niestety sędziowie to lubią udziwniać grę. Gratuluję szybkiej kontry wyprowadzonej przez Sergio Ramosa i zakończonej przez Kakę. Szkoda tej poprzeczki Hulka w końcówce meczu. W rewanżu na Camp Nou nie było wesoło, ale Kaka znów Was uratował w magicznej 81 minucie i zdobyliście ten Puchar bramką na wyjeździe.

Sergio Ramos też u mnie często grywał na środku jak nie było kogo obstawić. W nowoczesnym futbolu piłkarze muszą być uniwersalni.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #18 dnia: Październik 21, 2011, 21:02:56 »
Liga BBVA - 1 kolejka

Malaga 1-6 Real Madryt

47' Fernandez - 6' Ronaldo (Kaka), 24' Kaka (Benzema), 37' Kaka, 50' Benzema, 67' Ozil (Benzema), 90' Hulk (Ozil)

10' Apono - 53' Ozil

Słowa wstępu
W pierwszej kolejce Ligi BBVA Real Madryt na wyjeździe mierzy się z ekipą Malagi, która w letnim okienku dokonała wielu ruchów transferowych. W swoich szeregach posiadają także Ruda Van Nistelrooya, który grał przez wiele sezonów w Realu. Królewscy do meczu przystępują w bardzo ofensywnym składzie co może być bardzo ciekawe.

Opis meczu
Mecz zaczął się od mocnego nacisku Realu i już w jednej z pierwszych akcji Real trafił bramkę, a autorem jej został nikt inny jak Cristiano Ronaldo. Portugalczyk otrzymał dobre podanie od Kaki i pewnym strzałem umieścił piłkę w rogu bramki. Malaga próbowała szybko wyrównać, lecz oddany strzał minimalnie poleciał nad bramkę. Real grał mądrze w ofensywie i już w 24 minucie Kaka trafia drugą bramkę w tym sezonie. Akcję zapoczątkował Ronaldo, który dograł do Benzemy, a ten z pierwszej piłki podał do Kaki. Na kolejnego gola czekaliśmy do 37 minuty, a tam znów swoje trafienie dokłada Kaka. Tym razem Brazylijczyk pięknie przeszedł kilku rywali i trafił bramkę. Warto dodać, że to już czwarte trafienie Kaki w tym sezonie patrząc na dwa mecze Super Pucharu. Po rozpoczęciu drugiej połowy Real najwidoczniej zaspał i Malaga trafiła gola, a autorem jego został Fernandez. Szybko nadzieję Malagi rozwiał Benzema, który już w 50 minucie trafia czwartego gola dla Realu. Kolejne ataki nie przynosiły skutku, aż do 67 minuty, gdzie to tym razem Mesut Ozil pięknym strzałem pokonał Rubena po raz piąty. Na samo zakończenie w meczu gola trafił Hulk i swoje debiutanckie minuty może zaliczyć do udanych. Real wygrywa i pokazuję, że jest bardzo mocną ekipą w porównaniu z zeszłym sezonem. W pierwszej kolejce doszło także do wielkiego zaskoczenie, bowiem Barcelona przegrała swoje spotkanie z Levante.

Najlepsi gracze meczu:
Kaka / Benzema [8.0]

Statystyki ligowe

___________________________________________________________________________________________

Panowie i Panie mam do was małe pytanko. Nie wiem o co biega Ronaldo.. w meczu gra bardzo dobrze, a przyjdzie po meczu do mojego biura i coś tam gada, że jest nie zadowolony. Sprawdziłem w komunikacji i chodzi mu o to:

Mam nadzieję, że wiecie co muszę zrobić aby on czuł się dobrze w klubie bo nie chce aby ten gracz nie podpisał ze mną dalszego kontraktu. Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: Październik 21, 2011, 21:07:29 wysłana przez mojsesh »

Redboy1993

• Gość
Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Goleada w Maladze | Proszę was o pomoc |
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 21, 2011, 21:21:06 »
Gratuluję pogromu z Malagą :) Co tutaj można napisać.

Widzę, że Cristiano chce Cię stawiać na baczność i zaczyna stroić fochy. Jak będzie się dalej rzucać to daj go na listę transferową, albo wywal na zbity pysk (a to byłaby sensacja :D). Ja tak zamierzam odcedzić tak swoich w Wolverhampton, będą pyskować to na listę :) Wracając do Twojego pytania to nie wiem. Jeszcze z takim marudą się nie spotkałem :(

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

Odp: Real Madrid by, mojsesh. | Goleada w Maladze | Proszę was o pomoc |
« Odpowiedź #19 dnia: Październik 21, 2011, 21:21:06 »