Tak, wiem, spolszczenie do wersji 09 i 10 zrobił perfekcyjnie.
Ale.. nie owijajmy w bawełnę, do 11 wydał totalną kichę, tylko, że niektórzy boją się przyznać i nadal liżą du**
LOL. Master nie wydawał żadnego spolszczenia do 2011! Ta kicha była od Michała, przecież napisałem.
Jakoś trudno mi sobie wyobrazić sytuację że np. Konami informuje nas -PES2012 wyjdzie 10 pażdziernika ,a za tydzien podają że jednak 05 listopada,a póżniej prezes złamał nogę i będzie w grudniu tak chyba koło świąt. Tylko konkretne zachowania i deklaracje zasługują na szacunek i o to w tym biega. Jak się umawiasz z kumplem na mecz to oczekujesz że on będzie ,a nie że go głowa boli i Cię oleje.
KONAMI to wielka instytucja, ludzie tam pracują codziennie nie mając innych ważniejszych obowiązków i biorą za to pieniądze. Ja nie mogę przewidzieć zachowania ludzi, których znam tylko z gg, ludzi, którzy zapewniają, że zrobią, a po kilku dniach piszą, że jednak nie. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Do 25 listopada każdy zapewniał, że mi przyśle już ostatnią część swojej pracy, po czym spolszczenie 100% miało ujrzeć światło dzienne. Kilka dni temu dowiaduje się, że jednak nie dadzą rady, bo nagle mają milion innych spraw. Jak w takim przypadku mam podać datę premiery? Teraz będę sam siedział po nocach, żeby się wyrobić do końca listopada, Artur i tak wykonał już ogromną pracę i jestem mu wdzięczny. Gdyby Galapagos zawiodło i nie dało rady spolszczyć wersji 2013 i ja bym się za to zabierał sądzę, że szybciej bym to zrobił sam z Arturem, bo wiem, że jemu mogę zaufać i mnie nie zawiedzie. Gdybym lepiej dobierał ludzi pewnie już dawno gralibyśmy po polsku. Ale człowiek uczy się na błędach.
A, jeszcze co do Mastera, to oczywiście nie umniejszam jego doskonałej pracy, ale w 2009 było nieporównywalnie mniej kwestii niż jest teraz.