Autor Wątek: Newcastle United by, mojsesh - |Świetny mecz Newcastle. Jest pierwsze zwycięstwo  (Przeczytany 12016 razy)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh - | Transfer. Z kim w sparingach ? |
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 16, 2012, 17:07:03 »
Kupiłeś świetnego piłkarza. Nie pisze tutaj tylko o realu, w PES'ie jest zaje***.
Szybki, silny i można nim mocno kopnąć. Jest młody, więc powinieneś go mieć w składzie przez kilka sezonów, min.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 16, 2012, 17:20:05 »
Jak zwykle postarany odcinek, nie odwaliłeś fuszerki ;) Ravela Morissona? On chyba nazywa się Ravel Morrison :D Ferguson jest wielkim frajerem, że Ci go oddał, będzie jeszcze żałował. Sparingpartnerzy ciekawi, to na pewno. Życzę powodzenia i czekamy na nowe stroje ;)

Offline Konfas

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Visca El Barca !!!
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 16, 2012, 18:15:32 »
Morrison wg mnie jest niepotrzebny na chwilę obecną w Newcas, aczkolwiek jest b. młody i może to jeszcze zaowocuje :)
Moje typy:
Rayo 0:2 Newcas
Getafe 1:1 Newcas
Real 3:1 Newacs :)

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 17, 2012, 00:03:58 »
Fajnie się zaczyna :D zobaczymy jak będzie dalej :) co do sparingów ^^
Rayo -wygrana pewna :)
Getafe na remis :)
Real -remis :)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 17, 2012, 00:43:06 »
Powracasz! Bardzo miło to usłyszeć.Teraz skupiasz się na drużynie z Newcastl i mam nadzieję że wybiję się ona z Tobą wysoko ;)

Fajnie że Morisson trafia do Newcastle United.Jest bardzo młody ma dopiero 18 lat i będziesz go musiał nauczyć jak się gra;).

Sparingi z pewnością będą bardzo ciekawe a szczególnie z Realem pewnie wiesz jak z nimi zagrać ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #25 dnia: Styczeń 17, 2012, 16:45:05 »

Aly Cissokho trafi do Newcastle?

Dziś dowiedzieliśmy się, że władze klubu Newcastle są bardzo bliscy porozumienia z Ol. Lyon co do transferu młodego francuskiego obrońcy. Cissokho jak dotąd występuję w barwach francuskiego klubu, jednak jego pozycja w pierwszym składzie nie jest pewna. Francuz chce się nadal rozwijać i wszystko wskazuje na to, że od nowego sezonu będzie graczem Newcastle. " Sroki " w swoich szeregach nie mają lewego obrońcy dlatego też działacze klubu nalegają na ten transfer. Suma za jaką mógł by być pozyskany Aly opiewa się na 10 milinach euro.

Tak to prawda potrzebny jest na solidny obrońca. W swoich szeregach nie posiadamy gracza na lewą obronę. Jak na razie na tej pozycji występuję R. Taylor, jednak w każdej chwili może przytrafić się temu piłkarzowi jakaś kontuzja i wtedy zostajemy bez jednego obrońcy. Alyego obserwujemy już od dłuższego czasu i jeżeli tylko władze klubu z Francji zgodzą się na sprzedaż swojego piłkarza to my od razu wyślemy ofertę. - zakończył trener ekipy Newcastle.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sparing nr. 1

Data: 3.08.2011r.
Godzina: 12:00
Miejsce: Madryt
Stadion: Estadio Teresa Rivero
Newcastle United 3-0 Rayo Vallecano
13' Ben Arfa (R. Taylor), 46' Guthrie (Marveaux), 80' Cabaye

Ekipa Newcastle w swoim pierwszym meczu przedsezonowym podejmowała pod madryckie Rayo Vallecano. Mecz był bardzo ciekawym widowiskiem. Drużyna przyjezdna czyli " Sroki " zagrali bardzo dobry futbol. Świetnie rozgrywali piłkę co opiewało w wiele sytuacji pod bramkowych. Wielokrotnie przed szansą na zdobycie bramki stawał Ba, jednak dziś piłka po jego strzale nie chciała wpaść do bramki. W drugiej połowie na placu gry pojawili się m.in Owen oraz Morrison i to ten młodszy zagrał dziś świetne trzy kwadranse. Ravel bardzo dobrze dryblował na boku boiska oraz dobrze rozumiał się z partnerami z placu gry.

Pierwsza połowa, a zwłaszcza jej początek pokazywał nam, że obie ekipy raczej nie postawią tylko na atak, jednak już po 13 minutach gola zdobył Ben Arfa. Tiote świetnie rozegrał piłkę z R. Taylorem i ów obrońca po krótkim dryblingu zacentrował wprost na nogę Ben Arfy, który bez wahania pokierował futbolówkę do siatki. Następnie widowisko nam trochę ucichło. Przy piłce przez większość czasu utrzymywali się goście, jednak nie potrafili podwyższyć prowadzenia. Pod koniec pierwszej części gry zaatakowało Rayo, ale im też nie było dane strzelenie bramki. W drugiej połowie oglądaliśmy już zupełnie inny obraz gry. Już po sześćdziesięciu sekundach bramkę zdobył defensywny pomocnik - Guthrie, który po otrzymaniu dobrej piłki do pomocnika " Srok " oddał mocny strzał, po którym piłka wpadła do bramki. Kolejne minuty to seria nie wykorzystanych sytuacji.. Swoje szanse na zdobycie gola miał nawet Owen, jednak tak jak pozostałym tak i mu także nie udało się pokonać bramkarza. Pod koniec meczu świetnie obrońcą urywał się Morrison, który od razu zacentrował w pole karne, jednak piłkę zdołał wybić, któryś z obrońców. Futbolówka trafiła do będącego na placu gry od 63 minuty Cabaye i oto ten gracz strzałem z pierwszej piłki z okolic trzydziestego metra zdobył kolejnego gola w tym meczu.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Offline BaKuSManUtd

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.10.2010r.
  • I <3 Manchester United
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh - | Kolejny transfer? Dobry mecz z Rayo. |
« Odpowiedź #26 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:02:32 »
Ravel Morrison jest dobrym zawodnikiem i na pewno będzie dużym wzmocnieniem.Szkoda że chłopak nie został w Manchesterze , ale jak Fergie go nie widzi w składzie to co ma zrobić.Jestem zwolennikiem transferu Cissokho , bardzo dobry i silny lewy obrońca.W meczu z Rayo pokazałeś swoją siłę ;).Bramka Cabaye pewno ładna :D.Powodzenia na inauguracje BPL

Offline Osirian.

• Amator
  • *
  • Na forum od: 18.08.2011r.
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh - | Kolejny transfer? Dobry mecz z Rayo. |
« Odpowiedź #27 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:06:15 »
Na początek o transferze: Aly Cissokho to młody i zdolny grajek. W przyszłości może się rozwinąc i być jednym z najlepszych lewych obrońców w lidze. Jeżeli nie masz żadnego nominalnego zawodnika na tej pozycji, radzę Ci go wziąść. Tak jak napisłeś - w każdej chwili może się zdarzyć kontuzja. Cena 10 mln euro to bardzo mało.

Teraz o meczu: Pierwszy sparing wygrany bardzo wysoko. Szkoda że Demba Ba nic nie strzelił, a miał ku temu sporo okazji. Gol Cabaye  pewnie bardzo ładny. Takie 30 - metrowe bomby zawsze są piękne. ;)

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #28 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:11:17 »
Dobry sparing, cieszy udany debiut Morrisona ;) Ciekawe ustawienie wybrałeś - Lovenkrands na ataku, za to Ba cofnięty :) Uważam, że Cissokho to świetny wybór i bardzo pasowałby to Srok ;)

PS. Przepraszam, że tak krótko, ale co więcej napisać? ;)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #29 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:20:53 »
Pierwszy mecz sparingowy bardzo udany.Pierwsza wygrana i pierwsze zapoznania z zespołem;).Co do transferu tego lewego obrońcy to będzie on na pewno potrzebny bo tak jak już wspomniałeś nie macie nikogo innego na tą pozycję.Życzę Ci tego aby został on zrealizowany.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 17, 2012, 17:22:10 »
No, fajnie, że wróciłeś, obyś pobił komentarzowo tą karierę Realem, która również była bardzo dobra :).
Eh, pamiętam jak w FIFIE 08 grałem Newcastle, był tam Owen, Martins, ale dokupiłem również kilku innych jak np. lubianego przeze mnie w tamtym czasie Martina Vaniaka.
Pamiętam mecz z Man.U prowadziłem 2:1, ale przegrałem 2:3, Vaniak dostał czerwoną kartkę, na bramkę stanął Jose Enrique(bardzo dobry wykonawca wolnych swoją drogą) i mimo, że wyczuł strzał Rooneya nie zdołał sparować i przegrałem.A było to 6 grudnia ... Szkoda,że już żadna FIFA mnie nie pociąga tak jak ta w/w :(.
Cieszy pierwsze zwycięstwo z Rayo, dość pewnie wygrałeś, szkoda tylko, że Owen nie strzelił bramki, oby z Rayo i Realem przypomniał kibicom na SJP jak strzelał gole :).
Powodzenia i liczę na rewanż w moim temacie, bo dawno się nie wpisywałeś ;D.
Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:44:33 »
Aly Cissokho to w PES piłkarz idealny ale czy zamieniłby on Lyon na Newcastle? Mocno w to wątpię. Ale jeżeli go pozyskasz to LE staje się więcej niż realna. Dobry mecz z Rayo, zmiażdżyłeś beniaminka i w pełni zasłużenie wygrałeś 3:0, powodzenia z Getafe i Realem.

TheBestCitizens

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 17, 2012, 19:50:01 »
Bardzo się cieszę, że wróciłeś do pisania kariery. Bardzo mi się podobała twoja kariera Realem. Jak widzę będziesz próbował swoich sił w BPL zespołem Newcastle. Mam nadzieję na sukcesy. POWODZENIA!!!

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 17, 2012, 22:29:57 »
O tak patrze temat mojsesha, patrze Newcastle. O to znów będzie ciekawie. :P

Ale niemiłosiernie zlałeś Rayo. Wynik bardzo dobry, Vallecano wcale słabym zespołem nie jest.
Cissokho? No nie wiem. Nie jestem pewien czy to odpowiedni obrońca. Zobaczymy czy dojdzie do transferu :P

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 17, 2012, 23:06:50 »
no no niezly transfer nam sie szykuje bo cissokho to klasowy zawodnik, bardzo ceniony we francji, mysle ze by pasowal do waszej ekipy. co do sparingu to nawet suchej nitki nie zostawiliscie na rywalach i zasluzenie wygraliscie, duze brawka.

przybyl10

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 17, 2012, 23:09:12 »
heh musisz jeszcze kupić Papissa Cisse  :D

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 10.04.2010r.
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 18, 2012, 00:55:12 »
Gratuluję wygranej z Rayo. Ten mecz z Realem to tak symbolicznie chyba, co ? :D Powodzenia w tym meczu życzę.

Ps. Życzę sprowadzenia Cissokho na STJ ! :D

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:49:43 »
Partnerzy sparingowi (oprócz Realu) nie są jacyś wymagający, także wynik z Rayo w zupełności mnie nie dziwi. Ciekaw jestem jak spisze się Morrison. To fajny i utalentowany chłopak. Mam nadzieje, że będzie w Twojej ekipie miał miejsce w składzie. ; )

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 18, 2012, 13:58:26 »
Można było się spodziewać, że spotkanie z Rayo nie będzie najtrudniejszym dla Was meczem. I tak też było, byliście ekipą od rywali lepszą zdecydowanie, i zasłużyliście na tą wygraną. Mnie osobiście cieszy bramka Cabaye, pamiętam jak w '10' wymiatał u mnie w Lille. Mam nadzieję, że kombinujesz z ustawieniem, i Francuza normalnie będziemy widzieć w pierwszej jedenastce. ;)
Co do Cissokho to bardzo ciekawy transfer. Wraz z Santonem mogą stworzyć bardzo fajne boki defensywy. Oby udało się sprowadzić Aly do Newcastle.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:44:07 »

Spekulacje stały się faktem. Nowy obrońca na St. James' Park!

Dziś przed południem oficjalnie zaprezentowany został nowy nabytek ekipy Newcastle - Aly Cissokho. Piłkarz ten do Anglii przyszedł z francuskiego Ol. Lyon, gdzie od dłuższego czasu nie czuł się ważnym piłkarzem. W ekipie " Srok " będzie to pierwszoplanowy zawodnik, bowiem klub z Anglii w swoich szeregach nie posiada żadnego lewego obrońcy. Suma jaka została wydana na młodego francuskiego defensora to 12 milionów euro.

Jeszcze za czasów podstawówki marzyłem o grze w lidze angielskiej. Dziś te marzenia się spełniają. Przechodzę do Newcastle, bowiem muszę się nadal rozwijać, a wiem, że w tym klubie będzie mi to dane. We Francji od dłuższego czasu nie mogłem przebić się do pierwszego składu, a gra po kwadrans na mecz mnie nie zachwycała... Mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje w drużynie, a sam klub będzie jednym z czołowych w lidze. - zakończył nowy stoper Newcastle.

Piłkarz ten jednak nie zagra jeszcze w sparingu z Getafe oraz Realem. Na jego debiut będziemy musieli poczekać aż do rozpoczęcia sezonu ligowego.

Sparing nr. 2

Data: 6.08.2011r.
Godzina: 14:00
Miejsce: Madryt
Stadion: Coliseum Alfonso Pérez
Newcastle United 1-1 Getafe C.F
17' Best (Obertan) - 79' Casquero (PK)
79' Coloccini

Drugi sparing dla ekipy Newcastle nie był aż tak udany jak ten pierwszy, jednakże gra " Srok " wyglądała po raz kolejny bardzo dobrze. W pierwszej połowie wyróżniały się skrzydła na których grali Obertan oraz Morrsion. Obaj panowie świetnie dryblowali oraz dogrywali znakomite piłki w pole karne. Początkowe ustawienie w ataku nie przynosiło skutków, jednak po nie licznej akcji w pierwszej połowie Best zdołał trafić bramkę. Na drugą odsłonę trener " Srok " przygotował zupełnie inny wariant gry. Newcastle zagrało trzema napastnikami (Owen, Ba, S. Ameboi), a na skrzydłach uzupełniali ich tacy piłkarze jak Ben Arfa i Jonás Gutiérrez. Niestety wiele akcji " Sroki " nie potrafił wykorzystać co się zemściło w końcówce meczu, gdzie zawodnik Getafe wyrównał z rzutu karnego.

Od początku tego spotkania niespodziewanie przeważali gracze Getafe, jednak z czasem ich przewaga topniała. Już w 9 minucie Morrison zagrał świetną piłkę do Besta, jednak ten tylko trafia w słupek bramki. Po kilku minutach identyczna akcja poszła z lewej strony. Obertan świetnie zagrał do Besta i ten tym razem nie myląc się oddał strzał po którym piłka wpadła do bramki. Kolejne minuty były już bardziej wyrównane. W 38 minucie po dośrodkowaniu z rzutu rożnego piłkę nieco nad bramką uniósł Miku. W drugiej połowie " Sroki " zagrały znacznie inny futbol. Opiewał się on na wielu akcjach bramkowych, jednak po żadnej z nich piłka nie chciała wlecieć do bramki. Czego żałować może mieć Ba, który wychodził sam na sam z bramkarzem, lecz jego próba lobowania zatrzymała się na górnej siatce. Pod koniec spotkania Coloccini przypadkowo sfaulował napastnika Getafe i sędzia podyktował rzut karny, po którym padła wyrównująca bramka. " Sroki " próbowały do końca jeszcze strzelić jakaś bramkę, jednak tak jak i wcześniej sztuka tam im się nie udała.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 18, 2012, 15:44:07 »