Autor Wątek: Newcastle United by, mojsesh - |Świetny mecz Newcastle. Jest pierwsze zwycięstwo  (Przeczytany 12015 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Osirian.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 18.08.2011r.
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh | Transfer. Drugi mecz sparingowy. |
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 18, 2012, 18:33:21 »
Dobrze, że zdecydowałeś się na zakup Cissokho. Wzmocni to na pewno obronę.
W drugim meczu sparingowym zremisowałeś. Best zagrał dobrze, ale szkoda, że na początku meczu trafił w słupek.
Błąd popełnił Collociini, przez którego Getafe miało rzut karny. Mecz ogołem wyrównany z lekka przewagą "Srok'. Czekam na mecz z Los Blancos ;)

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:51:34 »
Cissokho w końcu piłkarzem ''Srok''.Jest on dobrym zakupem i na pewno się sprawdzić jednak zagra on dopiero w 1 kolejce i zabraknie go w nadchodzącym sparingu z Realem.

Z Getafe jak widać nie było zbyt łatwo.Naciskali i nie mogłeś skupić się na skutecznej grze w ataku mimo tego grałeś mężnie i to sie liczy.;)

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 18, 2012, 19:53:20 »
W tym meczu twoje skrzydła były bardzo dobre. W drugiej połowie
nastawiłeś się bardziej ofensywnie niż w 1, ale niestety nie strzeliłeś drugiej bramki.
A szkoda.. Getafe to łatwy rywal, Newcastle powinno sobie z nimi poradzić.
Morrison szybko wkomponował się w ekipę "Srok", szkoda jego dośrodkowania w 9 minucie.
Best strzelił tylko w słupek. Kilka "akcji" później powtórzyłeś sytuacje, lecz tym razem Best
trafił do siatki. Cieszy też fakt, że to Obertan zdobył asystę. Zawsze uważałem go za słabego zawodnika.
Demba Ba nie był dzisiaj skuteczny, szkoda jego sytuacji sam na sam z Moya. (nie wiem jak się to odmienia)
Szkoda także tego głupiego faulu na koniec meczu, grałeś lepiej od rywala, a frajersko straciłeś gola.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 21.03.2010r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 18, 2012, 20:54:41 »
Bardzo dobre wzmocnienie. Cissokho grał w Ligue 1 zawsze na najwyższym poziomie, pamiętam też, że w Porto już pokazywał wielki talent. Dziwne, że skończył na ławce ale najważniejsze jest to, że spełniają się jego marzenia o grze w Premier League. W sparingu z Getafe możesz być nawet zadowolony bo przynajmniej gra wyglądała dobrze. Wynik w takim spotkaniu to drugorzędna sprawa. Szkoda, że Jaime Gavilán nie grał w ekipie z Getafe bo go po prostu lubię ;)

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 19, 2012, 21:01:47 »

Sparing nr. 3

Data: 8.08.2011r.
Godzina: 17:00
Miejsce: Madryt
Stadion: Santiago Bernabeu
Newcastle United 2-4 Real Madryt

32' Tiote, 48' Ben Arfa (Morrison) - 7' Benzema (Khedira), 37' Ronaldo, 42' Benzema (di Maria), 61' Ronaldo (Benzema)
30' Taylor, 50' Taylor

W ostatnim sparingu tego okresu przygotowawczego ekipa Newcastle mierzyła się z najlepszym klubem świata jak bez wątpienia jest Real Madryt. Wszystko przed meczem wskazywało na to, że " odradzająca " się ekipa z Anglii wysoko przegra. Początek meczu właśnie tak się zapowiadał, jednak z czasem spotkanie było co raz ciekawsze. Newcastle po raz kolejny zagrało dobry futbol, w którym tworzyli wiele sytuacji podbramkowych, jednak ich rywal także dziś potrafił zagrozić bramce strzeżonej przez Krula. Mimo porażki w tym spotkaniu zawody te można uznać za udane, bowiem czasami Sroki niczym się nie różnili od ekipy Realu.

Królewscy szybko wyszli na prowadzenie. W siódmej minucie Sami Khedira ujrzał doskonale ustawionego na ósmym metrze Benzeme do którego pokierował futbolówkę. Francuz nie mógł zmarnować takiej sytuacji i pewnym strzałem tuż przy słupku wyprowadza swój zespół na prowadzenie. Wydawało się, że kolejne bramki to tylko kwestia czasu, jednak Newcastle z minuty na minute grało co raz lepiej. W 32 minucie Best wychodzi sam na sam z Casillasem, jednak Hiszpan zdołał wybić mu futbolówkę, która trafił do Tiote. Ten już się nie pomylił i pewnym strzałem do pustej bramki doprowadził do remisu. Kolejne minuty to jednak ponowna dominacja Królewskich. Jeszcze przed przerwą udało im się zdobyć dwie bramki. Po zmianie stron do ataków od razu ruszyli " Sroki ". Po zaledwie trzech minutach Morrison świetnie zacentrował w pole karne do Ben Arfy, a ów piłkarz świetnym strzałem głową pokonał Casillasa. Niestety po 120 sekundach z boiska wyrzucony dostał Taylor, który otrzymał drugi żółty kartonik. Newcastle grało w osłabieniu, jednak nadal konstruowało sobie wiele ciekawych sytuacji. Po nieco ponad godzinie gry swojego kolejnego gola dołożył Ronaldo i Real był już na dogodnym prowadzeniu. Mimo wielu akcji z obu stron wynik do końca spotkania nie uległ już zmianie.

PS. Wgl. to interesuję was ta kariera?

przybyl10

• Gość
Oczywiście mnie twoja kariera interesuje szkoda tej porażki z Realem Madryt.Myślę że gdyby nie ta czerwona kartka mogło by się skończyć być może zwycięstwem.No ale ronaldo i Benzema pokazali wam że są w świetnej formie.Czekam na mecze w Lidze

Zapraszam do mnie i zostaw komentarz (Kliknij na moją sygnaturę ;))

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
Newcastle może być zadowolone  z tego meczu bo mają cenne doświadczenie w starciu z gigantem Europejskiego futbolu. Podstawowy skład Realu więc szanse były nikłe choć momentami to nawet Newcastle było lepsze, wiele okazji oraz ciekawych akcji. Mecz zakończył się ostatecznie zwycięstwem królewskich w ładnym stylu.

Offline BaKuSManUtd

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.10.2010r.
  • I <3 Manchester United
Wynik 2-4 patrząc na klub z jakim grałeś zły nie jest konstruowałeś akcje nawet po utracie zawodnika.Ronaldo i Benzema zrobili to co mieli zrobić czyli strzelić bramki.Cieszy mnie że asystuje Morrison bo to naprawdę dobry i ciekawy zawodnik.Mnie bardzo ciekawi i interesuje ta kariera , jest przejrzysta i estetyczna.Powodzenia w następnym meczu.

Oczywiście mnie twoja kariera interesuje szkoda tej porażki z Realem Madryt.Myślę że gdyby nie ta czerwona kartka mogło by się skończyć być może zwycięstwem.No ale ronaldo i Benzema pokazali wam że są w świetnej formie.Czekam na mecze w Lidze

Zapraszam do mnie i zostaw komentarz (Kliknij na moją sygnaturę ;))

Reklamujecie się nie wiadomo po co .Jak będzie chciał wejść i skomentować twoją kariera to sam to zrobi.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Interesuje was w ogóle ta kariera?

Jest niezła, ale jakoś tak nie potrafi mnie zaciekawić... Wracaj do Realu, bardzo mi tej kariery brakuje :)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.03.2011r.
Z całym szacunkiem do Ciebie i Realu Madryt ale obecnie najlepszym klubem na świecie jest FC Barcelona. Real jest legendą, grał kiedyś świetnie ale dopóki nie zrzuci z tronu Barcy to nie można o nim mówić, że jest najlepszy na świecie ;).

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Jak tylko zobaczyłem tytuł, wiedziałem, że się zacznie ::) Każdy ma swoją opinię - obecnie najlepsza jest Barca, ale na kartach historii króluje Real.

Offline NexaT

• Prezes klubu
Zacząłeś słabo, szybko straciłeś bramkę, ale nie wybiło Cię to z rytmu.
Szkoda, że Best zmarnował sytuacje sam na sam z Casillasem, Tiote jednak był w odpowiednim miejscu i dobił futbolówkę. Ale to i tak tylko pocieszenie, sytuacje 1 vs 1 trzeba wykorzystywać! Przed przerwą Królewscy zdołali Ci wpakować dwa gole, i to trochę frajersko.. Wynik na pewno dało się obronić, ale pewnie grałeś bardzo ofensywnie, stąd te straty. Morrison znowu pokazał, że jest już świetnie związany ze Srokami. Strzeliliście szybko gola, ale Taylor nie pomógł drużynie wygrać, otrzymując 2 żółtą.. Ronaldo ostatecznie wybił Ci z głowy remis.

Offline MasterCreati

• Właściciel Klubu
Z całym szacunkiem do Ciebie i Realu Madryt ale obecnie najlepszym klubem na świecie jest FC Barcelona. Real jest legendą, grał kiedyś świetnie ale dopóki nie zrzuci z tronu Barcy to nie można o nim mówić, że jest najlepszy na świecie ;).
Dla mnie najlepszym klubem na świecie jest Arsenal i możesz mówić co tylko chcesz.

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Mecz jak to zawsze gra się z Realem to bardzo ciekawy.Zobaczyliśmy w nim aż 6 bramek i znakomitą grę obu zespołów.Wiadomo było że tak nagle ich nie pokonasz, ale futbol jest różny i niespodzianki się przytrafiają.Tutaj jej nie było ale może kiedy następny raz z nimi zagrasz to los się do cb uśmiechnie ;)

A co do tego czy interesuję.To tak bardzo jest ładnie opisana i estetyczna:)

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
sparing udany ale przegrany, jednak porazka z takim klubem jak real 2:4 to nie hanba ani wstyd, dobrze zagraliscie bo chociaz zdobyliscie bramki, ktore pozniej daly wam jakiekolwiek szanse na mysli o walce o zwyciestwo.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!

Stroje na sezon 2011/12.

Tuż po powrocie z obozu przygotowującego Newcastle do rozgrywek ligowych przedstawione zostały nowe stroje. Jak można zauważyć umowa z firmą Puma oraz sponsorem Northern Rock została zerwana. Od tego sezonu głównym sponsorem będzie firma Samsung, a za wykonywanie stoi zabierze się bardzo popularna firma Nike. Stroje przedstawione powyżej mają towarzyszyć piłkarzom do zakończenia sezonu 2011/12. My mamy nadzieję, że w tych koszulkach Sroki będą grały jeszcze lepiej.

Bardzo dobre stroje. Szczególnie podoba mi się strój domowy, który prezentuje Ben Arfa. Te kwadraciki dodają tylko uroku całemu strojowi. Także podoba mi się trykot wyjazdowy oraz domowy bramkarski. Nieco mniej widzi mi się strój wyjazdowy dla bramkarza, ale także nie jest najgorszy. Oby wraz z nowymi strojami przyszły też sukcesy. - zakończył kibic Newcastle United.

Za wykonanie stroi dziękuje użytkownikowi Bambaryła.
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Barclays Premier League - 1 kolejka.

Nie udany początek sezonu ligowego.

Data: 20.08.2011r.
Godzina: 16:00
Miejsce: Sunderland
Stadion: Stadium of Light
Sunderland 2-1 Newcastle United
10' Wickham (Larsson), 71' Larsson - 20' Lovenkrands (Santon)
73' Sassegnon

Ekipa Newcastle United nie będzie miło wspominać rozpoczęcia sezonu ligowego. Sroki zagrały dziś bardzo słaby mecz i tylko nieskuteczność rywala zapobiegła tutaj wysokiej porażce. Dziś miał miejsce także debiut Aly Cissokho. Francuz może się starał, jednak niczym szczególnym się nie wyróżniał. Newcastle może i częściej się utrzymywało się przy piłce, jednak nic z tego nie wynikało. Natomiast Sunderland, gdy tylko miał okazję to atakował bramkę Krula.

Spotkanie zaczęło się od mocnych nacisków gospodarzy. Na efekt bramkowy długo nie trzeba było czekać już w 10 minucie Wickham wyszedł sam na sam z Krulem i oddał mocny strzał, który po odbiciu od słupka wpadł do bramki. Warto dodać, że bramkarz Newcastle nawet nie drgnął w tej sytuacji... Następnie do głosu doszły Sroki. Dobre rozgrywanie piłki na skrzydłach przyniosło skutek w 20 minucie, gdy Santon świetnie zacentrował na głowę Lovenkrandsa, który bez wahania pokonał Gordona. Do końca pierwszej połowy na boisku rządzili już tylko gospodarze. W drugiej odsłonie widowisko się nieco wyrównało, jednak Sroki nadal miały problem z oddaniem strzałów.. Na dwadzieścia minut przed końcem meczu Larsson po samodzielnej akcji pokonał Krula czym samym zapewnił trzy punkty swojej ekipie..

Offline BaKuSManUtd

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 27.10.2010r.
  • I <3 Manchester United
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh | Nowe stroje oraz pierwszy mecz nowego sezonu
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 20, 2012, 19:41:02 »
Mi osobiście stroje bardzo się podobają. Grasz bardzo ofensywnie, aż trzema napadziorami Zagrałeś bardzo słaby mecz , a od pogromu chroniła Cię tylko nieskuteczność Czarnych Kotów.Po pierwszej bramce jeszcze się podniosłeś, natomiast na strzelenie bramki na 2-2 brakło nie wiem czego ...... czasu, szczęścia , nieskuteczności.Dobry debiut Cissokho, Francuz starał się jak mógł , ale niczym szczególnym się nie wyróżniał.Powodzenia w następnych meczach.

Offline NexaT

• Prezes klubu
Odp: Newcastle United F.C. by, mojsesh | Nowe stroje oraz pierwszy mecz nowego sezonu
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 20, 2012, 19:56:02 »
Twoja obrona nie spisała się najlepiej.
Przy 1 golu dopuścili do sytuacji sam na sam, a przy drugim też nie upilnowali rywala.
Po straconej bramce zacząłeś dominować, stworzyłeś świetną akcje na skrzydle i wykończyłeś ją bramką.
Szkoda, że nie uratowałeś remisu, bo do końca pozostało tylko 20 minut, bywa. Powodzenia dalej.

Offline Michal16ZenitSP

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 15.01.2009r.
  • Aktualny awatar, chyba nie znajde lepszego.
    • Moja strona o futbolu, robię ja sam, więc sorry za brak newsów, postaram sie je nadrobić.
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 20, 2012, 20:29:41 »
Fatalna inauguracja sezonu, mimo,że 10 minut po golu Vickhama wyrównał Lovenkrands to jednak Larsson zadał decydujący cios.
Szkoda, miejmy nadzieję, że w kolejnych meczach będzie lepiej :).
Stroje nawet ładne, choć ten czerwony, drugi trykot nie za bardzo mi pasuję, no ale gustach się nie dyskutuję.
Jeśli możesz to wróć do kariery Realem, tamta kariera miała klimat, Ty się starałeś wygrywać, ludzie cieszyli się z Twoich sukcesów, w tym ja, a teraz ... sam widzisz, że ta kariera już tak nie pociąga jak w/w.

Wiem,że są duże zaległości na stronie, jeżeli uważasz, że warto kontynuować pracę nad nią wyślij opinię na PW ;).

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 20, 2012, 20:38:39 »
hmmm... no stroje ciekawe, ale nie powalaja, bardziej podobaly mi sie poprzednie :D ale to twoja kariera, wiec nie bede sie sprzeczal, byle wam pomogly w grze. co do pierwszego spotkania sezonu to zaczeliscie od malej wpadki z sunderlandem, szkoda bo czarne koty sa zespolem do pokonania. ale taki jest pes raz latwiej kogos pokonac, a raz trudniej. miejmy nadzieje ze w kolejnym meczu pojdzie wam lepiej.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 20, 2012, 20:38:39 »