Newcastle United by, mojsesh
Patch: PESedit 2.4
Czas: 10min.
Poziom: Top Player/Super Star
______________________________________________________________________________________________________________
Alan Pardew: Optymistycznie patrzymy w przyszłość.
Ostatnio trener Newcastle został zapytany przez stację Sky Sport o sytuacje w klubie oraz czego wymaga od drużyny w nadchodzącym sezonie. Anglik jednoznacznie powiedział, że będzie wałczył ze swoimi podopiecznymi na każdym froncie. Jego celem na sezon 2011/12 jest zajęcie miejsca premiowanego Europejskie Puchary, także " Sroki " mogą być bardzo groźną ekipą w zbliżającym się sezonie. Poniżej przedstawiamy państwu cała wypowiedź odnoszącą się do dwóch pytań zadanych przez redaktora stacji Sky Sport.
- Jak na razie sytuacja kadrowa w klubie ma się dobrze. Mamy wielu bardzo dobrych graczy oraz w swoich szeregach posiadamy młodych piłkarzy, których stopniowo będziemy włączać do gry na najwyższym poziomie. Zawodnicy z czego mi wiadomo dogadują się między sobą, także nie ma żadnych sporów w szatni czy też na treningach. Nadchodzący sezon zapowiada się bardzo ciekawie. Za faworytów do zdobycia mistrzostwa Anglii uznać można obie ekipy z Manchesteru. Naszym celem jest dobra gra na każdym froncie rozgrywek. Po cichu liczymy także na pozycję premiowaną nas grą w Europejskich Pucharach w sezonie 2012/13. Jednym słowem mówiąc optymistycznie patrzymy na to co jest przed nami. Co do transferów to takowe będą i kibicie na pewno będą z nich zadowoleni.
Leon Best: Ben Arfa to świetny piłkarz.
Leon Best zapytany ostatnio co sądzi o swoim klubowym koledze Ben Arfie bez większego namysłu stwierdził, że jest to świetny gracz, jeden z najlepszych w lidze angielskiej. Best jest także pewien, że Francuz regularnie będzie zachwycał publiczność na stadionach, bowiem Hatem nabiera co raz większej pewności siebie. A co dokładnie powiedział klubowy kolega Francuza?
- Jestem bardzo bliskim przyjacielem Ben Arfy. Na treningach świetnie się dogadujemy, ale także po za klubem miło spędzamy czas. Hatem jest bardzo zabawną osoba i to właśnie dzięki niemu panuję tak dobra atmosfera w szatni. Jego obecna forma może nie jest doskonała, ale wierze, że będzie on najlepszym graczem ligi w nadchodzącym sezonie. Ma sporo pewność siebie, także to pomoże mu w dalszym rozwoju i pozwoli oglądać jego talent jeszcze nie raz w zbliżającym się sezonie.
Wielki powrót na St. James' Park!
Dziś kibice Newcastle mają wielki powód do radości, bowiem do klubu z St. James' Park dołączył Michael Owen. Anglik grywał już w ów ekipie z której odszedł do Manchesteru. W drużynie " Czerwonych Diabłów " nie grał już tak jak się tego spodziewano. W 31 występach trafił zaledwie pięć goli. Owen w zespole " Srok " grał w sezonach 2005-09, gdzie wystąpił w 71 oficjalnych meczach. 31 grudnia 2005 roku Michael złamał palec u nogi przez co musiał pauzować przez trzy miesiące. Po rehabilitacji Owen powrócił na boisko i wraz z reprezentacją Anglii brał udział w Mistrzostwach Świata, które w 2006 roku odbyły się w Niemczech. Niestety tam piłkarz ponownie nabawił się kontuzji i został odcięty od gry na prawie dziesięć miesięcy. Po kolejnym powrocie Michael nie był już tym samym piłkarzem, jednak w ekipie Newcastle grał aż do 2009 roku. Po krótkim pobycie w Manchesterze znów powrócił, aby prowadzić " Sroki " do zwycięstwa. My mamy nadzieję, że tak właśnie się stanie, a sam piłkarz odzyska dawny blask.
- Bardzo się cieszę, że ponownie tu trafiłem. Bardzo mile wspominam spędzone cztery lata na tym stadionie, jednak wiem, że nie dałem z siebie wszystkiego. Teraz dostaję kolejną szansę, którą mam nadzieję wykorzystam w stu procentach, a kibicie będą mieli wielkie powody do radości.
______________________________________________________________________________________________________________
Tak jak widzicie długo nie wytrzymałem bez pisania tu na forum. Wybrałem Newcastle, bowiem chciałem zagrać jakimś średniakiem, którym będę walczył o dogodne pozycję. Gdy grałem Realem byłem skazany tylko na sukces także taka gra powoli mi się nudziła przez co straciłem chęci do pisania. Myślę, że kariera przypadnie wam do gustu i będzie cieszyła się takim powodzeniem jak nie dawno zakończone losy Realu Madryt .