Witam:)
Na sam poczatek chcialbym przeprosic jezeli moj komentarz kogos urazi, ale nie to jest jego celem. Pragne rowniez poinformowac Admina, iz bedac obywatelem Polski posiadam wolnosc do wypowiedzi jak i wolnosc po wypowiedzi. Tylem tytulem wstepu, do rzeczy:
0. Plik mozna podmienic za dowolny jezyk mowa tu o plikach "img" wczesniej podmieniany plik nalezy zmienic na ten w ktorym jest komentarz
1. Pentoza kawal dobrej roboty - duze piwo dla Ciebie za to ile czasu "zmarnowales"
2. Swietna dykcja! Rewalacj!!! Wdarles sie do 3 najlepszych komentatorw wg mnie po Borku i Sz. P. Akowskim
3. Wzmianka o stadionie w Portugali ( tylko ta slyszalem) - Mistrzostwo Swiata!
4. Kolezka komentator nr dwa chyba dosc czesc wychodzi z kabiny komentatorow po hot-dogi, lub moze kabina ta miesci sie na 3,4 poziomie stadionu Narodowego i szuka zasiegu Orange czy innego Tmobile`a:) - jest go malo pytanie na poczatku meczu w stylu co uwaza o meczu, i jego odpowiedz o tym, ze jest badz bedzie remis (dokladnie nie pamietam) - zabrzmialo jak przepowiednia Fryzjera, zaczalem sie zastanawiac czy jest z Wroclawia
5. Na moja milosc do Realu Madryt, "a wiec rzut z autu"- nie zaczynamy zdan i rownowaznikow zdan od "a wiec"
6. Emocje w komentarzu powinny byc, ale nie krzyk...to ze "doszedl do pozycji strzeleckiej" jest wazne, ale po co krzyczec? Intonacja glosu- nad tym popracuj.
7. Zalamalem sie! Nie dalo sie zrobic nazwisk Kuby i Roberta z Polonii Dortmund?- za ten "wielbłąd" oddajesz duże piwo z punktu 1.
8. Wiem, ze to pierwszy tego typu projekt, ale jak chcesz wzorowac sie na jakims komentarzu odpusc tych z punktu 2, a zagraj z komentarzem francuskim, Twoj glos pozwolilby osiagnac taki sam efekt.
9. Jezeli chcesz inne uwagi, a troche moge pograc jeszcze z Toba w domu( tylko przycisze glos) to napisz PW, a ja wtedy bede wszystko notowac.
10. Tak jak powiedzialem w punkcie 8 - komentarz francuski, jak nie bedziesz chcial mojej pomocy, wracam do komentarza francuskiego.
Mam nadzieje, ze moj wywod nikogo nie urazil. Taka juz moja natura, ze mowie co mi na sercu lezy. Podziwiam za poswiecony czas, ganie za krzyk, i kolace w uszy "a wiec". Wg mnie i wielu moich znajomych mecz pilki kopanej przed tv czy w grze powinna to byc opera lub teatr, niech kazdy go przezywa w duszy, ale niech nikt nie krzyczy. Twoj podniesiony ton glosu kojarzy mi sie z liga brazylijska i slynnym przeciaganym slowem "gol". Ale oni maja goraca nature, my troche zimniejsza i organizm wychlodzony lodka bols. Ehhh mialem konczyc, wiem, wiem. Zaraz ktos skrytykuje, ze czepiam sie "a wiec", a nie pisze polskich znakow. Coz ja dokuczylem wykonawca komentarza niech ktos inny dokuczy mnie. Zachowajmy rownowage w przyrodzie! Pozdro!