Super opisane
. Iniesta w PSG... cóż, mocno nierealne. Piłkarze "tworzeni" w La Masii nadają się tylko po to, żeby grać w Barcelonie i z małymi wyjątkami typu Fabregas (który wyjechał do Anglii stosunkowo wcześnie) nie radzą sobie nigdzie indziej - nawet, jeżeli w barwach Katalończyków błyszczeli pełnym blaskiem. Barcelona prezentuje po prostu inną, odmienną piłkę, do pewnego czasu z innej planety, niż reszta (tak, teraz możecie zacząć hejtować). Taka jest moja opinia i mimo, że nie powiem, iż noszę Barcę w sercu, a w przyszłości marzę o zostaniu jednym z
Culés, po prostu w latach 2009-11 + mecz z Milanem na Camp Nou (w którym imo Barcelonie pomógł mocno sędzia) byłem zafascynowany ich stylem gry, kompletnie innym, jakby z innej dyscypliny sportu wziętym. Widać, że nawet mimo niezłej formy strzeleckiej we Włoszech Iniesta się nie odnalazł. Ale od razu zaznaczam - ogólnie rzecz biorąc najbardziej odpowiada mi styl gry zespołów angielskich, a moja ulubioną ligą pozostaje Premier League.
Dobra, koniec offtopu.
Thiago Silva? Hmm... jakoś mi na Wyspy nie pasuje...
Transfer Falcao do Malagi bardzo ciekawy, realistyczny. Podejrzewam, że nie ma już tam RvN, więc były piłkarz FC Porto może stworzyć zabójczy duet z Fernandezem.
Ibra w Katalonii? Nie, nie i jeszcze raz nie. Zostawił tam po sobie spalone mosty i nawet odejście Guardioli niewiele zmienia. Poza tym stał się rezerwowym w Milanie, więc po jakiego on grzyba w Barcelonie?
Transfer De Rossiego mi się strasznie podoba. Nie wiem czemu
.
Joao Pereira za 30 mln? Prima aprillis był dwa miesiące temu
. W PESie to zawodnik całkiem niezły, miałem go w Romie, rozwinął się do ovr 89, ale bez jaj...
No a podstarzały Xavi w Chelsea to już w ogóle kabaret
. Taa, już widzę, jak przepycha się z obrońcami Stoke
.
N'Zogbia za słaby na Aston Villę? To jakiś żart? Bardzo podoba mi się gra tego piłkarza, a Ligue 1 to dla niego dobry wybór.
Już widzę derby Madrytu na Bernabeu i owacje w kierunku Callejona
. Po czerwonej części stolicy też nie będzie zapewne zbyt mile widziany...
Od biedy transfer Hangelanda do Legii mógłby dojść do skutku... Duet z Astizem?