Autor Wątek: Wisła Kraków | Epilogue  (Przeczytany 184149 razy)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
Odp: Wisła Kraków | Nowy zawodnik+plotki transferowe.
« Odpowiedź #700 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:25:10 »
Abdou Razack Traore to bardzo dobry zakup. Fajnie wygląda w koszulce Wisły :D Lechia wynegocjowała kwotę opiewającą na 1.5 miliona €. Bardzo fajny pomysł z przybliżeniem Twoich zawodników i ewentualnych zainteresowań transferowych. Biton i Wasilewski rozchwytywany :D

12121p

• Gość
« Odpowiedź #701 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:44:48 »
zakup doskonały. taki skrzydłowy ci się przyda. wobec przyjścia Assulina i Traore dni Ilieva wydają się być policzone.
o Celebanie w koszulce Milanu pisali chyba w Fakcie ;)

Offline makapaka.

• II - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 23.05.2011r.
  • Milan.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #702 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:46:23 »
Jak go Celtic nie chciał to gdzie mu do Milanu. Choć gdyby nie uraz pewnie by już trenował w Glasgow.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #703 dnia: Czerwiec 07, 2012, 18:52:45 »
Celtic podpisał wstępną umowę z Fojutem, a nie z Celebanem.
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #704 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:34:13 »
Sezon, start!

1. kolejka T-Mobile Ekstraklasy

Katowice 1-2 Wisła

Nowy sezon, co za tym idzie nowe nadzieje. GKS to beniaminek Ekstraklasy, swoją drogą sensacyjny. Wisłę raczej nikomu nie trzeba przedstawiać. W Katowicach wielka feta, mówi się, że Gieksa wróciła na właściwe miejsce w szeregu, znowu gra wśród najlepszych, demony Dziurowicza zostały przepędzone. To tylko niektóre nagłówki gazet lokalnych. Jednak te patetyczne porównania i zapędy chciała w dzisiejszym meczu uciąć Wisła, która ponadto musi odrabiać straty z tytułu ujemnych punktów.

Niemniej jednak trener Probierz nie postawił na całkiem optymalny skład, czyli taki, który w ubiegłym sezonie grywał regularnie. Na ataku zamiast Davida Bitona zagrał Tomasz Frankowski, na lewym skrzydle Ivicę Ilieva zastąpił Gai Assulin, Maora Meliksona Daniel Brud, Czarka Wilka Grzegorz Krychowiak, Piotra Celebana Gordan Bunoza. Polski Guardiola tłumaczył takie przetasowania tym, że wspomniani zawodnicy nie są w pełni gotowi do nowych rozgrywek pod względem fizycznym. Jednak można doszukać się w tym drugiego dna i pokerowego zagrania ze strony Probierza. Piłkarze ci bowiem są rozchwytywani na rynku transferowym.

Pomimo takiego rozstawienia, od początku zarysowała się przewaga krakowskiej Wisły. Wiślacy dominowali w każdym aspekcie gry, a Gieksa obrała typową taktykę zespołów, które grały w zeszłym sezonie z Wisłą-strategia szybkich, zabójczych kontr. I trzeba przyznać, że dzięki nim często podnosili z miejsc licznie zebranych kibiców na stadionie. W 40 minucie jednak przyszło załamanie tej sytuacji-pierwszego gola w meczu strzelił Paweł Brożek. Popularny Broziu najwyżej wyskoczył do piłki po dośrodkowaniu Dariusza Dudki.

Dziesięć minut po przerwie byliśmy świadkami kolejnej bramki. Tym razem strzelcem okazał się być Daniel Brud. Pomocnik dostał podanie od Dariusza Dudki, aby zejść z piłką do środka i uderzyć z 16 metrów tuż pod poprzeczkę Sabeli. Od tego momentu gra się uspokoiła, a do głosu częściej zaczęli dochodzić katowiczanie. W 74 w jednej z akcji sfaulowany został Gołębiewski przez Gordana Bunozę. Faul był brutalny, a sędzia zadecydował wyrzucić Bośniaka z boiska. Jednak nie do końca ocena sytuacji przez arbitra była słuszna-Gordan celował w piłkę, a że trafił w nogi to inna sprawa. Do bramki było około 25 metrów.  Do piłki podszedł Chmiel i… kapitalnie uderzył w okienko bramki Pareiki. Stadion oniemiał, nagle zostały rozbudzone nadzieje kibiców. Koniec końców jednak Wiślacy z pełnym spokojem dowieźli prowadzenie, sami mając jeszcze kilka okazji na podwyższenie wyniku.

Mecz należy uznać jako udany. Oprócz solidnej gry w pierwszym meczu sezonu widać jakieś nowinki taktyczne w Wiśle. Na przykład wysoko dziś grający lewy obrońca-Dariusz Dudka, który wsławił się dwoma asystami. Cieszy także fakt, że Wiślacy nie zwlekają i już trzecią część kary odrobili dzisiejszym meczem.   

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 23:00:22 wysłana przez piuk11 »

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.07.2010r.
    • [IMG]http://img94.imageshack.us/img94/9383/pes62012041900405747.jpg[/IMG]
Odp: Wisła Kraków | Sezon, start!
« Odpowiedź #705 dnia: Czerwiec 07, 2012, 22:38:27 »
Wszystko cacy jak zawsze Mistrzu, bo to dla mnie chyba najlepsza kariera na forum, ale dlaczego wstawiłeś dwa razy te same składy ? :P

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 07, 2012, 22:40:13 wysłana przez arek16lks »

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #706 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:01:01 »
dlaczego wstawiłeś dwa razy te same składy ? :P

już poprawione  ;)

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
« Odpowiedź #707 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:08:58 »
Nie no, zdarza się nawet najlepszym.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
« Odpowiedź #708 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:22:28 »
Traore - chłopak na pewno Wam się przyda, choć zobaczymy, jak odnajdzie się na wyższym poziomie, bo I liga raczej nie służy tak dobrym technicznie jak on. Ciekawe, gdzie odnajdziesz dla niego miejsce w składzie, bo konkurencję ma ogromną. Szkoda, że zostaje w klubie Deulofeu, bo on mi psuje trochę cały obraz tej kariery :(. Dodatkowo pozyskujesz Assulina... cóż, nie podoba mi się to, powiem szczerze. Czy widziałeś kiedyś, żeby nastoletni piłkarz z La Masii poszedł na wypożyczenie na wschód Europy? Bardzo nierealne. Assulin może już trochę bardziej, bo nie powiodło mu się w Anglii, od biedy, dużej biedy ujdzie. Ale i tak jestem zdania, że ci dwaj zawodnicy stanowią małą rysę na bardzo wysokim poziomie Twojego opowiadania.
Po dobrych wynikach w Europie zainteresowanie Waszymi zawodnikami wzrasta, chyba zgodnie z przewidywaniami :). Niektóre oferty nieco na wyrost, ale wiadomo - PES ::). Fajnie, że Celeban zostaje, bo to jeden z tych piłkarzy, którzy są mocni na polską ligę, ale na Zachodzie by sobie nie poradzili.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #709 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:24:22 »
Nie, żebym się czepiał, ale z jakiej paki Deulofeu był kapitanem Wisły w meczu z GKSem?
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #710 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:49:42 »
Nie, żebym się czepiał, ale z jakiej paki Deulofeu był kapitanem Wisły w meczu z GKSem?
spoko. moje niedopatrzenie, pes przyznał go z automatu, gdy zdjąłem Wilka.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #711 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:53:47 »
Wygrana na początek sezonu ligowego to bardzo dobra informacja dla każdego fana Wisły. Dobre rozpoczęcie napawa humorem przed kolejnym z pewnością ciężkimi spotkaniami o stawkę. Katowice to beniaminek, ale udało mu się chociaż strzelić gola.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #712 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:56:02 »
Ja mam tylko pytanie co do kary - w jaki sposób "pojawią się" te ujemne punkty? Chyba że na koniec sezonu końcowe punkty będziesz traktować jako : ilość punktów - 9 i na tej podstawie wyznaczał miejsca.
Mecz wygrany powiedziałbym o włos, szkoda tej czerwonej kartki, mimo takiej luki w obronie Wisła dowiozła zwycięstwo do końca.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #713 dnia: Czerwiec 07, 2012, 23:59:49 »
spoko. moje niedopatrzenie, pes przyznał go z automatu, gdy zdjąłem Wilka.
Pewnie ma wysoki wskaźnik "Tenacity".
" border="0

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #714 dnia: Czerwiec 08, 2012, 00:10:53 »
Ja mam tylko pytanie co do kary - w jaki sposób "pojawią się" te ujemne punkty? Chyba że na koniec sezonu końcowe punkty będziesz traktować jako : ilość punktów - 9 i na tej podstawie wyznaczał miejsca.

mecze gram tak naprawdę poza karierą, w trybie towarzyskim. jeżeli wygram 2-1 w "exhibition" , to w FL'u 2-3 przegram. ot, cała filozofia.

Pewnie ma wysoki wskaźnik "Tenacity".

pewnie ma przy overallu 89 :D

Szkoda, że zostaje w klubie Deulofeu, bo on mi psuje trochę cały obraz tej kariery :(. Dodatkowo pozyskujesz Assulina...

spokojnie, za rok już mi go pewnie nie wypożyczą, a Assulin nie musi grać pierwszych skrzypiec. :D

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Autor wątku
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #715 dnia: Czerwiec 08, 2012, 01:08:07 »
Transferowy szał, czyli czołowa dziesiątka transferów w Europie.

Okienko transferowe powoli dobiega końca. Mamy sobotę, 31 sierpnia 2013. Jeszcze tylko kilka godzin i oficjalnie zamkną się wrota. Ciężko jednak przypuszczać, że za ten czas zdarzy się coś niezwykłego-wszystkie transfery z serii szalone już raczej za nami. Poniżej prezentuję najbardziej elektryzującą dziesiątkę transferów.

Andres Iniesta
(Milan->PSG, 65 mln €)

Ot, i tułaczka po świecie zaczęła się na dobre. A przecież tak niedawno jeszcze święcił
sukcesy w Barcelonie. Był na szczycie, aż nagle zachciało mu się nowych wyzwań. Jednak te okazały się
być niezbyt przyjemne(jak dotąd). Mimo, iż zdobył w zeszłym sezonie aż 13 goli w Serie A, to jego współpraca
z drużyną nie układała się ni w ząb, toteż zdecydował się na transfer. Skłócony
był w dodatku z kibicami i czym prędzej opuścił Mediolan.

Thiago Silva
(PSG->ManU, 65 mln €)

Pół roku temu przenosząc się z Mediolanu do Paryża był najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi.
Był zachwycony perspektywą współpracy z Ancelottim. Jak się okazało po 6 miesiącach, właśnie
ta współpraca wbiła gwóźdź do trumny TS \, który popadł w konflikt z włoskim szkoleniowcem.
Został odsunięty od składu. Na całe szczęście dla szejków, znalazł się kupiec, który skusił się
na usługi Brazylijczyka i wyłożył identyczną sumę jaką zapłacili pół roku temu Milanowi. Man
United poważnie zbroi swą defensywę w celu odzyskania mistrzostwa Anglii i wysokiej pozycji
w Lidze Mistrzów

Radamel Falcao
(Atletico->Malaga, 58 mln €)

Pieniądze nie są rzeczą ważną, ale bez nich nie da się żyć. Z takiego założenia
wyszedł Falcao, któremu szejkowie zaproponowali niebotyczne zarobki.
Kolumbijczyk będzie zarabiać 12 mln euro za sezon netto. Jest się na co „rzucać”.

Zlatan Ibrahimović.
(Milan->Barcelona, 40 mln €)

Popularny Ibra znowu na Camp Nou. Brzmi to nieprawdopodobnie, ale jednak jest to prawda.
Za kadencji Guardioli niemożliwe, za Vilanovy jak najbardziej tak. „Współpracę z Tito wspominam
przemile, oprócz kolegów z drużyny to on jedyny był mi życzliwy w tym klubie za czasów Pepa.
Liczę na dalszą, owocną współpracę z nim.” Milan zdecydował się odsprzedać Szweda, który
przegrywał rywalizację w oczach Allegrego i sporo czasu przesiadywał na ławce.

Daniele De Rossi
(Roma-> BVB, 35 mln €)

Kolejny sensacyjny transfer. Legenda, a zarazem opoka rzymskiego klubu nagle
zażyczyła sobie przenosin do obcej ligi. Wiele wskazywało na to, że de Rossi raczej
zakończy karierę nad Tybrem, jednak nic bardziej mylnego. Wicemistrzowie Niemiec
wyłożyli na stół rekordową sumę, po czym doświadczony reprezentant Włoch podpisał
umowę z „polską” Borussią.

Joao Pereira
(Sporting CP->Atletico, 30 mln €)

Ciężko ocenić- czy to przepłacona inwestycja czy też nie? Wydanie połowy sumy z transferu
Falcao na zaawansowanego wiekowo gracza jest ryzykownym ruchem. Ale kto bogatemu
zabroni? Działacze Sportingu zbili chyba interes życia. Ale nie zapeszajmy...

Xavi
(Arsenal->Chelsea, 30 mln €)

Jak się nie skusić na kasę Abramowicza? To ciężka zagadka, ciężki orzech do zgryzienia.
Kolejną ofiarą szalejącej polityki Abramowicza stał się Xavi. Gdy odchodził z Barcy, zapewniał,
 że Arsenal będzie jego ostatnią drużyną w karierze. Jakże się to okazało obłudne-doświadczony
 Hiszpan odchodzi za miedzę, do Chelsea. Kibice Arsenalu już ochrzcili Xaviego drugim Torresem.

Charles N’Zogbia
(AV->Lyon, 25 mln)

Francuz zatęsknił za ojczyzną i tyle w temacie. A może był za słaby na ekipę z Birmingham?
Jedno jest pewne-AV zarobiło przyzwoitą sumkę na transferze Francuza.

Jose Callejon
(Real->Atletico, 24 mln)

Kolejny transfer z wyraźnym tłem tradycyjno-obyczajowym. Rzadko się
zdarza, że kluby z jednego miasta są w zgodzie. Nie inaczej jest w Madrycie,
 a transfer wychowanka Realu jest bardzo kontrowersyjny. Pierwszy transfer od
bardzo dawna do Altetico z Realu, nie odwrotnie.

Brede Hangeland
(wolny transfer do Legii)

Na koniec tej listy polski akcent. Doskonale znany zawodnik z boisk BPL Norweg jest
poważnym wzmocnieniem Legii przed nowym sezonem. Jako, że nie zdecydował się
przedłużyć umowy z Fulham, to Legia za jego ekwiwalent za wyszkolenie nie musi
płacić ni eurocenta.   

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
Ależ transfery. Chyba najbardziej szokujący wiadomością jest powrót Ibry na Camp Nou. Zobaczymy jak zagra w team'ie Tito Villanov'y.
Widzę również że "dawne" mózgi Barcelony opuszczają swoje dotychczasowe kluby. Nie wiem tylko dlaczego Iniesta z Milanu postanowił przenieść się do PSG ???. Xavi w Chelsea? Ciekawe czy wygryzie od razu kogoś z składu.

Offline leni55

• Amator
  • *
  • Na forum od: 03.01.2012r.
Co ten Pes robi z piłkarzami ??? ;D
Bardzo ciekawe historie, super się to czyta.
Drugi Torres jak najbardziej tutaj pasuje ;) Xavi poszedł w ślady rodaka...

"Jeśli nie możecie podjąć decyzji w swoim życiu, jesteście cholernym
zagrożeniem. Wasze miejsce jest w Parlamencie!"

Offline arek16lks

• Piłkarz B klasy
  • **
To że Malaga zakupiła ze dwa sezony temu gwiazdy to rozumiem, ale żeby oni Kupil Falcao?

Szokujący był też transfer też Xaviego, chyba na Emirates ale także na Stamford Bridge będzie tak jak na ŁKS`ie z Marcinem Kaczmarkiem. Albo jak sam przytoczyłeś z Fernando Torresa. Ale kiedyś Ojciec Radosława Matusiaka, tego piłkarza co dla Polski strzelał jakby ktoś nie widział.
Zapytał się mnie komu kibicuje, odpowiedziałem że ŁKS`owi, a on mi powiedział że jak zostanę piłkarzem to nie patrz na klub ani kibiców w którym będziesz grał. Trochę racji ma. Jak coś to on jest Dyrektorem mojej byłej szkoły, szkoły Mistrzostwa Sportowego w Łodzi.

Offline kmiron#10

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 14
  • Na forum od: 09.01.2010r.
Super opisane :). Iniesta w PSG... cóż, mocno nierealne. Piłkarze "tworzeni" w La Masii nadają się tylko po to, żeby grać w Barcelonie i z małymi wyjątkami typu Fabregas (który wyjechał do Anglii stosunkowo wcześnie) nie radzą sobie nigdzie indziej - nawet, jeżeli w barwach Katalończyków błyszczeli pełnym blaskiem. Barcelona prezentuje po prostu inną, odmienną piłkę, do pewnego czasu z innej planety, niż reszta (tak, teraz możecie zacząć hejtować). Taka jest moja opinia i mimo, że nie powiem, iż noszę Barcę w sercu, a w przyszłości marzę o zostaniu jednym z Culés, po prostu w latach 2009-11 + mecz z Milanem na Camp Nou (w którym imo Barcelonie pomógł mocno sędzia) byłem zafascynowany ich stylem gry, kompletnie innym, jakby z innej dyscypliny sportu wziętym. Widać, że nawet mimo niezłej formy strzeleckiej we Włoszech Iniesta się nie odnalazł. Ale od razu zaznaczam - ogólnie rzecz biorąc najbardziej odpowiada mi styl gry zespołów angielskich, a moja ulubioną ligą pozostaje Premier League.
Dobra, koniec offtopu.
Thiago Silva? Hmm... jakoś mi na Wyspy nie pasuje...
Transfer Falcao do Malagi bardzo ciekawy, realistyczny. Podejrzewam, że nie ma już tam RvN, więc były piłkarz FC Porto może stworzyć zabójczy duet z Fernandezem.
Ibra w Katalonii? Nie, nie i jeszcze raz nie. Zostawił tam po sobie spalone mosty i nawet odejście Guardioli niewiele zmienia. Poza tym stał się rezerwowym w Milanie, więc po jakiego on grzyba w Barcelonie?
Transfer De Rossiego mi się strasznie podoba. Nie wiem czemu :P.
Joao Pereira za 30 mln? Prima aprillis był dwa miesiące temu ::). W PESie to zawodnik całkiem niezły, miałem go w Romie, rozwinął się do ovr 89, ale bez jaj...
No a podstarzały Xavi w Chelsea to już w ogóle kabaret :D. Taa, już widzę, jak przepycha się z obrońcami Stoke ;D.
N'Zogbia za słaby na Aston Villę? To jakiś żart? Bardzo podoba mi się gra tego piłkarza, a Ligue 1 to dla niego dobry wybór.
Już widzę derby Madrytu na Bernabeu i owacje w kierunku Callejona :D. Po czerwonej części stolicy też nie będzie zapewne zbyt mile widziany...
Od biedy transfer Hangelanda do Legii mógłby dojść do skutku... Duet z Astizem? ;D

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer