Autor Wątek: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny  (Przeczytany 366042 razy)

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
Odp: PES2013, newsy, dyskusje, video & screeny
« Odpowiedź #1620 dnia: Wrzesień 28, 2012, 14:35:01 »
Co TY masz do strzałów z główki? Jak za bardzo podejdziesz pod piłkę, to zawodnik uderzy wysoko, bo nie będzie umiał skierować tej piłki. W realnej piłce zawodnicy nie raz uderzają piłkę głową do góry zamiast do bramki.

jabloon30

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: Wrzesień 28, 2012, 14:46:45 »
tak tak wlasnie gra glowa jest dobrze odwzorowna brawo Konami

Offline wattPL

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 03.12.2007r.
« Odpowiedź #1622 dnia: Wrzesień 28, 2012, 16:17:39 »
argumenty fanboyow...gra jest cudowna...na barykady i brońmy ja do ostatniej kropli krwi...

Offline AupaAtleti

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Na forum od: 07.06.2011r.
  • Atleti na Wieki
« Odpowiedź #1623 dnia: Wrzesień 28, 2012, 16:28:18 »
ktoś każe ci czytać to forum? Nie podoba się to wypie***aj

Offline Kosimazaki

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 22.05.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1624 dnia: Wrzesień 28, 2012, 17:00:56 »
Szkoda że w pełnej wersji usuneli to co było w demo v1, jeśli zawodnik miał scisors skills to wciskałeś r2 bodajże i wykonywał to a tu troche lipa

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Dostał Piw: 6
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
« Odpowiedź #1625 dnia: Wrzesień 28, 2012, 17:32:39 »
argumenty fanboyow...gra jest cudowna...na barykady i brońmy ja do ostatniej kropli krwi...
Już mi się gra nie ma prawa podobać, bo mnie wyzwie gimnazjalista od fanboya
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1626 dnia: Wrzesień 28, 2012, 17:34:46 »
Przecież to jego wyzywają, ponieważ wyraził swoją, jakże prawdziwą opinie.

Offline wattPL

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 03.12.2007r.
« Odpowiedź #1627 dnia: Wrzesień 28, 2012, 19:06:33 »
ludzie, zastanówcie się. może gdybyście nie kupowali każdego wydania w ciemno to od 3-4 lat nie mielibyśmy takiego gówienka, tylko grę którą wszyscy kochaliśmy.  ja rozumiem, że w waszych głowach po zakupie gry i pierwszym jej uruchomieniu zachodzi podręcznikowy dysonans poznawczy, ale jak można z roku na rok ten sam błąd popełniać.Fifa odjechała gameplayowa o lata. A 5 lat temu była lata za pesem. Kiedyś pes, jeszcze pod nazwą Iss i w Japonii wining eleven był tworzony przez 2 studia konami, wydawane były 2 rozne gry pod jedną marką! Jedno było tworzone w tokio, a drugie w osace. Jeden pes był symulacją, a drugi grą bardziej zbliżoną do arcedówki, tak jak wtedy fifa. Obecnie mam wrażenie, że konami redukując koszty połączyło oba studia w jedno, ale niestety z obu wzięła to co najgorsze. btw mam wrażenie, że ci co stanowili o sile pes 4 5 6 i wcześniejszych przeszli do EA i tworza fifę, oczywiście że tak nie jest, ale w Fifie widać wyrazne czerpanie garściami ze starych pesów, wielka teraz nowość w fifie 13 gry treningowe, przecież to było w pes 4, 5 i 6. Dlaczego w następnych pesach zamiast rozwijać perfekcyjne pomysły - likwidowano je. Granie z kumplem na jednej konsoli, czy pc. Kiedys był wspaniały turniej konami cup gdzie każdy zawodnik mógł wybrać po 4 zespoły i można było rozegrać super turniej. A teraz comunity. co to w ogóle jest. Nie da się tego w ogóle skonfigurować do takiej gry jak kiedyś konami cup. w pes od 2010 do teraz zawodnicy się poruszają jakby nie mieli żadnej zwrotności. sztywna ta gra jak deska w płocie. To jest realizm? w rzeczywistości nawet przysłowiowi drwale sa bardziej zwrotni niż Messi w pesie. A to sie przekłada i uwidacznia jak zaprosicie kogoś kto nie gra na codzien w pes, ale ma pojęcie jako takie do wspólnej gry. Po 30 min zaczynają ludzi boleć palce i ręce po cisną na pad coraz mocniej chcąc wywołać szybszą i lepszą reakcję na sterowanym zawodniku. możecie sobie myśleć, że jestem gimnazjalistą, tak jak MichW. Mnie to nie rusza. Rusza mnie jak konami rucha nas co roku. i tak poza tym żeby nie było, że zaraz zaczniecie ponownie mnie wyzywać od gimnazjalistów i wyrzucać braki w grze. to po pierwsze grałem w każdego pesa jaki wyszedł i w każdego iss. po drugie w 3 czy 4 częsci grałem online, a w pes 6 i pes 2008 byłem w czołówce online w Polsce.

Offline Artur 7

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #1628 dnia: Wrzesień 28, 2012, 19:48:47 »
Nie no masz dużo racji i trudno się z Tobą nie zgodzić... Ale musisz też patrzeć na punkt widzenia innych osób... Tak już jest jeden nigdy nie zrozumie jak ten drugi może coś w tym widzieć... I wtedy błędem jest mu uświadamianie, że to na pewno mu się nie może podobać, bo to gówno... Trzeba to uszanować i się z tym pogodzić. A to co mówisz to naprawdę racja przynajmniej ja się z nią zgadzam... Ale też mam nadzieję, że Ci goście z KONAMI poszli w końcu po rozum do głowy przypomnieli sobie co znaczył kiedyś PES i tak jak mówią z rokiem 2014 w końcu coś zrobią, aby wróciły czasy PES-ów 3,4,5,6... Dotąd odpalam PES-a 5, który moim zdaniem był najlepszy z najlepszych i zastanawiam się, czy to aby na pewno gra z tamtego roku w zestawieniu z tym co dzisiaj nam serwują...
" border="0" border="0

Offline WTMyhood

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 16.08.2012r.
« Odpowiedź #1629 dnia: Wrzesień 28, 2012, 19:50:54 »
ludzie, zastanówcie się. może gdybyście nie kupowali każdego wydania w ciemno to od 3-4 lat nie mielibyśmy takiego gówienka, tylko grę którą wszyscy kochaliśmy.  ja rozumiem, że w waszych głowach po zakupie gry i pierwszym jej uruchomieniu zachodzi podręcznikowy dysonans poznawczy, ale jak można z roku na rok ten sam błąd popełniać.Fifa odjechała gameplayowa o lata. A 5 lat temu była lata za pesem. Kiedyś pes, jeszcze pod nazwą Iss i w Japonii wining eleven był tworzony przez 2 studia konami, wydawane były 2 rozne gry pod jedną marką! Jedno było tworzone w tokio, a drugie w osace. Jeden pes był symulacją, a drugi grą bardziej zbliżoną do arcedówki, tak jak wtedy fifa. Obecnie mam wrażenie, że konami redukując koszty połączyło oba studia w jedno, ale niestety z obu wzięła to co najgorsze. btw mam wrażenie, że ci co stanowili o sile pes 4 5 6 i wcześniejszych przeszli do EA i tworza fifę, oczywiście że tak nie jest, ale w Fifie widać wyrazne czerpanie garściami ze starych pesów, wielka teraz nowość w fifie 13 gry treningowe, przecież to było w pes 4, 5 i 6. Dlaczego w następnych pesach zamiast rozwijać perfekcyjne pomysły - likwidowano je. Granie z kumplem na jednej konsoli, czy pc. Kiedys był wspaniały turniej konami cup gdzie każdy zawodnik mógł wybrać po 4 zespoły i można było rozegrać super turniej. A teraz comunity. co to w ogóle jest. Nie da się tego w ogóle skonfigurować do takiej gry jak kiedyś konami cup. w pes od 2010 do teraz zawodnicy się poruszają jakby nie mieli żadnej zwrotności. sztywna ta gra jak deska w płocie. To jest realizm? w rzeczywistości nawet przysłowiowi drwale sa bardziej zwrotni niż Messi w pesie. A to sie przekłada i uwidacznia jak zaprosicie kogoś kto nie gra na codzien w pes, ale ma pojęcie jako takie do wspólnej gry. Po 30 min zaczynają ludzi boleć palce i ręce po cisną na pad coraz mocniej chcąc wywołać szybszą i lepszą reakcję na sterowanym zawodniku. możecie sobie myśleć, że jestem gimnazjalistą, tak jak MichW. Mnie to nie rusza. Rusza mnie jak konami rucha nas co roku. i tak poza tym żeby nie było, że zaraz zaczniecie ponownie mnie wyzywać od gimnazjalistów i wyrzucać braki w grze. to po pierwsze grałem w każdego pesa jaki wyszedł i w każdego iss. po drugie w 3 czy 4 częsci grałem online, a w pes 6 i pes 2008 byłem w czołówce online w Polsce.

Ja nie popełniam błędu przy zakupie PES'a... zarabiam i mogę wydawać pieniądze na co chce i może to być nawet gówno a sprawa oceny PES'a to jest raczej kierunek gustu, oddam własnego gustu... Tryb community był najlepszą opcją na rozgrywanie turniejów, zakładanie lig itp. - pojęcia nie mam dlaczego nie było to rozwijane, to samo tryb treningu - zero rozwoju, w fife go wprowadzili i jest to zdecydowanie lepszy tryb niż w PES... brak klasycznego shopa, kolejny minus - to wizytówka PES'a no i na koniec jak dla mnie genialny tryb tworzenia stadionu - również nie rozwijany, w tej części to istna kopia z PES12...

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1630 dnia: Wrzesień 28, 2012, 19:55:05 »
Gdyby nie to, że mój komp nie pociągnie Fify 13, na mojej półce zapewne leżała by nowa produkcja EA, nie Konami.

Offline MichW

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 21.06.2009r.
  • Od kołyski, aż po grób: Stilon Gorzów ZKS :)
« Odpowiedź #1631 dnia: Wrzesień 28, 2012, 20:13:07 »
Nie no masz dużo racji i trudno się z Tobą nie zgodzić... Ale musisz też patrzeć na punkt widzenia innych osób... Tak już jest jeden nigdy nie zrozumie jak ten drugi może coś w tym widzieć... I wtedy błędem jest mu uświadamianie, że to na pewno mu się nie może podobać, bo to gówno... Trzeba to uszanować i się z tym pogodzić. A to co mówisz to naprawdę racja przynajmniej ja się z nią zgadzam... Ale też mam nadzieję, że Ci goście z KONAMI poszli w końcu po rozum do głowy przypomnieli sobie co znaczył kiedyś PES i tak jak mówią z rokiem 2014 w końcu coś zrobią, aby wróciły czasy PES-ów 3,4,5,6... Dotąd odpalam PES-a 5, który moim zdaniem był najlepszy z najlepszych i zastanawiam się, czy to aby na pewno gra z tamtego roku w zestawieniu z tym co dzisiaj nam serwują...
Dokładnie. Ja nie grałem w ISS-y, bo nie jestem, aż taki stary, ale to czy ja wydam swoje pieniądze na Pesa czy na Smerfy to moja sprawa. Testowałem dużo gier piłkarskich i to były dopiero arcade-ówki, ale na pewno jakby ludzie nie kupowali Pesa to byś nie mógł grać offline w Ligę Mistzów i Ligę Europy. Ja mówię tak: "nie lubisz to nie graj, ale nie namawiaj do tego samego innych" Sam nie lubię Fify, ale nikomu nie bd wmawiał, że ma jej nie kupywać
Chcesz dorobić sobie na szybko 15$? Pisz GG: 7886524

Offline sykotube.

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 14.09.2012r.
  • Tylko Arsenal!
« Odpowiedź #1632 dnia: Wrzesień 28, 2012, 20:28:12 »
Gdyby nie to, że mój komp nie pociągnie Fify 13, na mojej półce zapewne leżała by nowa produkcja EA, nie Konami.

mam dokładnie, to samo. za jakiś rok mam w planach kupno lepszego komputera i chyba wtedy zacznę kupować Fifę, chyba że Konami w 2014 roku sie postara i wyda na prawdę złotą wersję PES'a, to wtedy może zmienie zdanie.

Offline mpoesp

• Kierownik drużyny
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 01.06.2010r.
« Odpowiedź #1633 dnia: Wrzesień 28, 2012, 21:48:27 »
Piszecie tu o PESie jakby to było jakieś gówno, co w recenzjach dostaje po 4/10. A tymczasem mimo wszystko nadal tu siedzicie, nadal młocicie w tego PESa, co więcej kupiliście go. To ciekawe.

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1634 dnia: Wrzesień 28, 2012, 21:49:26 »

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #1635 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:11:09 »
Piszecie tu o PESie jakby to było jakieś gówno, co w recenzjach dostaje po 4/10. A tymczasem mimo wszystko nadal tu siedzicie, nadal młocicie w tego PESa, co więcej kupiliście go. To ciekawe.
Dużo osób kupiło PES'a z tego względu, iż demo było na prawdę obiecujące, ale także dlatego, że PES ma mniejsze wymagania od FIFY, przez co może pójść na większości komputerów. No i nie oszukujmy się, czasami nawet wiedząc, że gra będzie gniotem, to i tak kupimy, bo w końcu "nasza ulubiona kopanka".

PS. Nie radzę sugerować się recenzjami...

Offline Bartek10

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 9
  • Na forum od: 06.08.2008r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1636 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:39:02 »
PS. Nie radzę sugerować się recenzjami...
gdyż ?
2 miejsce w :
Typer Premiership 2010/2011, Typer Ligi Mistrzów 2011/2012, Typer Champions League 2012/13
3 miejsce w :
Typer Premiership 2009/2010, Typer Premiership 2011/2012, Typer Premiership 2012/2013, Typer MŚ 2010,Typer Primera Division 2012/2013

Offline krab13

• Prezes klubu
  • Na forum od: 23.12.2008r.
« Odpowiedź #1637 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:51:15 »
Od dawna wiadomo że EA płaci niektórym recenzentom za pochlebną ocenę na niektóre gry.

Offline tbma

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 29.10.2009r.
« Odpowiedź #1638 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:58:13 »
Ale Wy tu pier.....ta!!!  Pes rządzi i tyle w "TEMACIE" !!!
Wszelkie żale i oceny jaki to "be" nie rozumiem?
Osobistycznie  ;D sam gram w pesa od trójki i uważam że z roku na rok jest lepiej i ciekawiej
Zachwyty nad PES 4,5 i moim zdaniem przereklamowanym numerkiem 6! to  ...   po prostu stereotyp! tak jak samochody  na literę "F"
Nie wiem, może jestem po prostu fanem piłki nożnej w każdej postaci.
Pamiętacie Microprose soccer na comodore? albo na amige: Sensible World Of Soccer?
To były czasy!!! :P
Nie wiem ... może jestem już za stary na to forum!
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2012, 23:22:10 wysłana przez tbma »

Offline marox96

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 07.07.2011r.
« Odpowiedź #1639 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:58:24 »
Co do Fify nie był bym taki pewien bo w tamtym roku to niezły bajzel zrobili z tymi crashami, nawet jak ktoś miał dobry komputer i orginalną gierkę to wywalało z gry, a zobaczymy jak z 13 będzie :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1639 dnia: Wrzesień 28, 2012, 22:58:24 »