Gra: Pes 06
Patch: Pes 6.5 v6 + jakieś tam poprawki
Poziom: Czempion
Czas: 10 min
Ballspielverein Borussia 09 e.V. Dortmund (także: Borussia Dortmund, BVB lub BVB 09) – niemiecki klub sportowy z siedzibą w Dortmundzie, w którym główną rolę odgrywa sekcja piłki nożnej[2]. Borussia była jednym z klubów-założycieli Bundesligi i jest jednym z najbardziej utytułowanych w Niemczech – na swoim koncie ma osiem tytułów mistrzowskich i dwa puchary Niemiec, Puchar Zdobywców Pucharów z 1966, a także Ligę Mistrzów z 1997 oraz Puchar Interkontynentalny z tego samego roku. Klub należy do elitarnej grupy G-14 zrzeszającej największe kluby Europy.
Poza sekcją piłkarską klub Borussia Dortmund posiada drużynę piłki ręcznej oraz tenisa stołowego. W listopadzie 1999 drużyny piłkarskie Borussii zostały wydzielone do spółki Borussia Dortmund GmbH & Co. KGaA, która od 2000 jest notowana na frankfurckiej giełdzie papierów wartościowych, a posiadaczami akcji jest około 27 000 osób[3].
Kadra 11/12
1. Weindenfeller
4. Subotic
15. Hummels
26. Piszczek
29. Schmelzer
22. Sven Berden
11. Gotze
14. Perisic
21. Gundogan
23. Kagawa
9. Lewandowski
Rezewry
20. Langerak
27. Felipe Santana
2. J.Koch
24. Lowe
25. Owomoyela
5. Kehl
16. Błaszczykowski
19. Grobkreutz
7. Leitner
8. A.Da.Silva
18. Lucas Barrios
41. Focher
31. Bakalorz
6. Kringe
3. Eto'o
Borussia Dortmund News
Wydanie #1
''Szokujący Transfer!"
Eto'o wita się z kibicami Borussi
Jurgen Klopp postanowił nas w tym sezonie czymś zaskoczyć. Czym? To już wiemy. Zaskoczy nas znanym na całym świecie i podziwianym Samuelem Eto'o. Piłkarz ten jak wiemy ma już swoje lata, ale mimo tego trzyma formę i zdobywa bramki. Poprzednio reprezentował barwy Barcelony, potem przeniósł się do Rosji, a teraz postanowił za klimatyzować się w Niemczech. Zawodnik kosztował Borussię 10,5 mln Euro.
Myślę że dobrze zrobiłem przenosząc się do Niemiec. Moja kariera już nie długo dobiegnie końca i chciałem jeszcze powalczyć w lepszych klubach. Mam nadzieję że jeszcze coś zdoła mi się wygrać. Wybrałem Borussię, dlaczego? Tego jak na razie się ode mnie nie dowiecie - zakończył Samuel Eto'o.