Wydanie #22
" Informacji ciąg dalszy "
Euro się skończyło. W finale zmierzyły się ekipy Niemiec oraz Portugalii. Ostatecznie wygrali Niemcy po golach Podolskiego oraz Gomez'a. Finał był tak ciekawy że cały stadion oraz prawie wszystkie strefy kibica zostały wypełnione po brzegi. Piłkarze polscy wrócili po porażce w ćwierćfinale gdzie przegrali 1-0. Ten gol był dość kontrowersyjny, ponieważ padł z pozycji spalonego. Kto wie jak by się ten mecz potoczył, gdyby nie ten gol. Z tego miejsca gratulujemy wszystkim piłkarzom Niemiec, a w szczególności graczy Borussi.
Terminarz na nadchodzący sezon + kadra
Bramkarze :
1. Weidenfeller
2. Focher
3. Langerak
Obrońcy :
4. Subotić
5. Hummels
6. Piszczek
7. Schmelzer
8. Felipe Santana
9. Ferronetti
10. J. Koch
11. Lowe
12. Owomoyela
Pomocnicy :
13. Sven Bender
14. Gotze
15. Perisic
16. Gundogan
17. Kagawa
18. Biglia
19. Błaszczykowski
20. Kringe
21. Koo Ja Cheol
22. Boudebouz
23. Kehl
24. Bakalorz
25. GroBkreutz
26. A. da Silva
27. Riku Riski
Napastnicy :
28. Lewandowski
29. Eto'o ( C )
30. Lucas Barrios
31. Leandro Damiao
Wypowiedź Eto'o oraz Klopp'a
W nadchodzącym sezonie powinniśmy osiągnąć jeszcze więcej, ponieważ gramy w Lidze Mistrzów. Naszym celem jest przynajmniej półfinał. Oczywiście jestem również zadowolony z tego że zostałem wybrany na funkcję kapitana. Jest to dla mnie spore wyróżnienie i zapewniam że nie zawiodę kolegów oraz trenera. Może na drodze do półfinału stanie nam Barca, lub Inter ? <śmiech>
W ubiegłym sezonie wykonaliśmy kawał dobrej roboty. Myślę że i tym razem nie będzie inaczej. Zakupiliśmy kilku znakomitych piłkarzy, którzy utrzymają to tępo jakie prezentowaliśmy nie dawno. Do naszych celów doszła Liga Mistrzów. Czy ją wygramy ? Na chłopski rozum pewnie nie, ale to trzeba udowodnić tylko i wyłącznie na boisku.
Następnie :
- Pierwszy mecz