Autor Wątek: Reprezentacja Polski by barthez7 - wyniki spotkań "naszej" grupy.  (Przeczytany 19082 razy)

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 27.12.2011r.
Odp: Reprezentacja Polski by barthez7 - zaprezentowano nowego selekcjonera!
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 20, 2012, 15:52:38 »
Ciekawy wybór selekcjonera reprezentacji Polski, ale nie jestem do końca pewny czy dobrym wyborem na trenera jest obcokrajowiec. Grant może jednak mnie zaskoczyć i może uda mu się nie przegrać żadnego meczu w eliminacjach jak podczas prowadzenia Izraelem. Lato jeszcze raz. Zobaczymy ile dostanie głosów.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 20, 2012, 16:12:59 »
Świetnie! Cieszę się bardzo, że naszą kadrę poprowadzi w końcu jakaś ogarnięta osoba. Bardzo cieszyłem się gdy trenerem był Beenhaker, także teraz gdy jest nim Grant również się ciesze. Nie wiem czemu, ale nie widzę, żadnego z naszych polskich trenerów na ławce trenerskiej naszej kadry, a ty bardziej już tego Skorżę. Co do słów Laty to chyba nie ma co komentować..

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 03.07.2011r.
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 20, 2012, 17:33:49 »
Bardzo ciekawy trener. Sam myślę żeby go zatrudnić w mojej karierze Chorwacji. Myślę, że z nim na ławce z Anglią będziecie byli się o pierwsze miejsce w Elim. MŚ.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 20, 2012, 20:32:26 »
fajnie to wszystko opisane, zarazem super, że wracasz. myślę, że dobrze zrobiłeś, nie kontynuując tamtej kariery. choć bezsprzecznie stała na wysokim poziomie, to wynik Euro, czyt. półfinał kładłby się cieniem na jej realizm.
Grant to fachowiec, często niedoceniany, ale może się to zmienić, kiedy poprowadzi naszą kadrę do sukcesów. doprowadził swego czasu Chelsea do finału LM, aby przegrać tam po karnych.
dlaczego, Grzesiek? taki sympatyczny wydawał się z ciebie swego czasu gość, pełen humoru, niegdyś świetny piłkarz, a teraz świnia i czarna owca naszej piłki. czy starość podziałała mu na rozum, że stał się taki a nie inny? powinien odejść, zostawić po sobie honorowy ślad, wrażenie, ale woli jeszcze sporo nałapać ze swego koryta... pewnie działacze znów dadzą dupy i Lato zostanie na kolejną kadencję....

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 21, 2012, 11:49:23 »
"Ciekawe sparingi. Zwłaszcza Czarnogóra i Anglia..."
Sparing to tu masz jedynie z Austrią. Mecze z Czarnogórą i Anglią są spotkaniami w eliminacjach do MŚ2014.

Avram Grant? Znam. Chyba zerwał ostatnio kontrakt z Partizanem. Czy to dobry ruch? Nie wiem... trudno mi powiedzieć. To że ma jakieś tam korzenie polskie to nic nie znaczy. Zobaczymy jak sobie poradzi w pierwszych spotkaniach eliminacyjnych i w sparingu z Austrią. ;)

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:14:32 »

Kadra na Austrię i wrześniowe mecze eliminacyjne.

Pierwsze powołania Avrama Granta stały się faktem. Dziś w samo południe nowy selekcjoner ogłosił 23-osobowy skład, jaki powalczy o pierwsze punkty w walce o mundial. Sensacji raczej nie mamy, jednak nie zabrakło kilku zmian w porównaniu z kadrą Smudy z Euro 2012. W gronie reprezentantów nie ujrzymy między innymi Adama Matuszczyka, Rafała Murawskiego czy Grzegorza Sandomierskiego. Zabrakło również Grzegorza Wojtkowiaka. Nowymi twarzami są natomiast Piotr Celeban oraz Przemysław Kaźmierczak - obaj ze Śląska Wrocław. Ponadto powołany został Maciej Makuszewski z Jagiellonii Białystok i Artur Boruc, który na co dzień broni barw Aston Villa. Przypominamy, że w najbliższym tygodniu biało-czerwoni udadzą się na zgrupowanie do Austrii, gdzie zmierzą się z drużyną narodową tego kraju. Kilka dni później ekipa Granta zagra pierwszy mecz eliminacji Mistrzostw Świata w Podgoricy z Czarnogórą, a 4 dni potem powalczą we Wrocławiu z Mołdawią. Pełną kadrę na zbliżające się spotkania prezentujemy poniżej:

Bramkarze:
1. Wojciech Szczęsny (Arsenal FC)
12. Artur Boruc (Aston Villa)
22. Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven)

Obrońcy:
2. Sebastian Boenisch (VfB Stuttgart)
3. Piotr Celeban (Śląsk Wrocław)
4. Marcin Kamiński (Lech Poznań)
13. Marcin Wasilewski (Anderlecht Bruksela)
14. Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa)
15. Damien Perquis (Bordeaux)
20. Łukasz Piszczek (Chelsea FC)

Pomocnicy:
5. Dariusz Dudka (Toulouse FC)
6. Przemysław Kaźmierczak (Śląsk Wrocław)
7. Eugen Polański (FSV Mainz)
8. Maciej Rybus (Terek Grozny)
10. Ludovic Obraniak (Bordeaux)
11. Maciej Makuszewski (Jagiellonia Białystok)
16. Jakub Błaszczykowski (Borussia Dortmund)
18. Adrian Mierzejewski (Bursaspor)
19. Rafał Wolski (Legia Warszawa)
21. Kamil Grosicki (Galatasaray)

Napastnicy:
9. Robert Lewandowski (Borussia Dortmund)
17. Artur Sobiech (Hannover 96)
23. Paweł Brożek (Wisła Kraków)

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
Odp: Reprezentacja Polski by barthez7 - pierwsze powołania Granta.
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:20:12 »
Ty z Borucem z Aston Villi to wymyśliłeś ten transfer i Dudki też do Toulouse ?

Offline MaddiMNagic

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:24:05 »
Mocna kadra, wreszcie jest Boruc, ale nie ma Peszki, czyli Sławek ciągle odpada  ;D Kilka nowości jest, dobrze że nie ma Grześka, ja tam nie wiedziałem po co on jest w kadrze, to samo Matuszczyk. Fajnie.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:25:27 »
Ty z Borucem z Aston Villi to wymyśliłeś ten transfer i Dudki też do Toulouse ?
Tak, jest też kilka innych nowości, jeśli dobrze się przyjrzałeś. ; )

Offline Maelecjus

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:34:27 »
Tak, jest też kilka innych nowości, jeśli dobrze się przyjrzałeś. ; )

Tak wiem Piszczek, Brożek, Grosik tylko podałem przykłady, które rzucały się w oczy.

Offline mojsesh

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 20.12.2010r.
  • iHala Madrid!
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 21, 2012, 16:46:52 »
Powołania według mnie są bardzo dobre. Cieszy mnie, że Polacy pozmieniali kluby. Zdecydowanie wyjdzie im to na plus. Piszczek gra w Chelsea także na pewno jest teraz jeszcze bardziej doświadczony niż przedtem. Ogólnie to tylko zawiodłem się na powołaniach napastników, bowiem myślę, że mamy lepszych niż Brożek i Sobiech. Nie miej mam nadzieję, że jakoś pokażą swoją wartość.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 21, 2012, 17:05:19 »
Grosik w Galacie... oby się to kiedyś sprawdziło.
Nie jestem fanem Boenischa, ale za to bardzo cieszy mnie powołanie Makuszewskiego. Cóż, kadra nie wygląda źle. Ogranie Austrii wydaje się być niemalże pewne, ale... poczekajmy. :)

Offline kamil18kks

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Na forum od: 28.02.2011r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 21, 2012, 18:28:35 »
Grosik :D oby to się spełniło :D kadrę trener Graant zmienił i to radykalnie. Brak Murawskiego, Wojtkowiaka, Matuszczyka czy Sandomierskiego. Co do tego ostatniego to dobrze, ze zastąpił go Artur Boruc. Nie pozostaje nic jak tylko czekać na pierwsze mecze w eliminacjach :D

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 22, 2012, 12:51:47 »
Kadra ogólnie mi się podoba, tylko ten Brożek ?! Mam nadzieję, że Grant w następnych meczach da szanse Jankowskiemu, czy sięgnie głębiej i wyśle powołanie dla Świerczoka czy Lebedyńskiego...

Offline Santi6

• Amator
  • *
  • Na forum od: 20.03.2011r.
  • Uwierz w swoje marzenia! - one są sensem życia...
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 22, 2012, 20:26:32 »
Powołałeś znakomitych polskich piłkarzy. Oby przy odpowiednim ustawieniu oraz odpowiedniej motywacji Polska reprezentacja zakwalifikowała się do mistrzostw świata.

Offline plumber#10

• Junior
  • *
  • Na forum od: 27.12.2011r.
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 22, 2012, 20:33:52 »
Bardzo dobre powołania, przemyślane. Zobaczymy jak sprawdzi się ta kadra, ja sam myślę że dobrze. Ciekawie zapowiada się starcie z Austrią. Powinno one pokazać Grantowi jacy zawodnicy są w tej chwili najlepsi.

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 22, 2012, 20:38:55 »

Czerwony Wasyl w udanym debiucie Granta.

Pierwszy mecz pod wodzą nowego selekcjonera można zaliczyć do udanych. Od samego początku w naszej bramce zagrał Przemysław Tytoń, a w pomocy mogliśmy ujrzeć Kazimierczaka, który notabene zaliczył świetny występ. Polacy, mimo iż większość czasu grali w osłabieniu po czerwonej kartce dla Marcina Wasilewskiego, zdołali wygrać z Austrią. Gra biało-czerwonych była składna, na co zapewne miała wpływ taktyka oraz formacja - w końcu zagraliśmy 4-4-2. Lewandowski świetnie współpracował z Sobiechem, który mimo iż nie zdobył dziś gola to zaliczył niezły występ. Już po 9 minutach pojedynku prowadziliśmy 1:0 po bramce Błaszczykowskiego. W 19. minucie miało miejsce feralne zdarzenie, w którym złe ustawienie defensywy a w konsekwencji faul Wasyla poskutkowały czerwoną kartką dla naszego stopera. Co ciekawe, Grant po tym zajściu nie dokonał żadnych zmian i graliśmy trójką z tyłu! Trzeba przyznać, że nasi defensorzy w okrojonym składzie świetnie się wspierali i nie dopuszczali do groźnych sytuacji pod bramką Tytonia. Gdy Austriacy zaczęli przejmować inicjatywę, jak grom z jasnego nieba spadła na nich piękna bramka Łukasza Piszczka. W dziecinny sposób ograł dwójkę obrońców i ładnym uderzeniem umieścił piłkę w siatce. Spotkanie z trybun obserwowała garstka publiczności, jednak zarówno kibice z Polski jak i z Austrii nagrodzili brawami nowo nabytego obrońcę Chelsea Londyn. W drugiej połowie Grant dał pograć takim zawodnikom jak Makuszewski, Grosicki czy Brożek. Najwięcej do gry wniósł ten pierwszy - jego przebojowe akcje raz za razem rozbijały obronę rywala, niestety brakowało wykończenia akcji. Do końcowego gwizdka sędziego wynik nie uległ już zmianie i zwycięstwo biało-czerwonych stało się faktem. Gra dwoma napastnikami ożywiła ofensywę naszych reprezentantów, co było widać gołym okiem. Jeśli taki sam poziom jak dziś, zaprezentujemy w meczu z Czarnogórą, to o wynik możemy być w pełni spokojni.
Austria 0-2 Polska
9' Błaszczykowski
31'Piszczek

Polska: Tytoń - Piszczek, Wasilewski, Perquis, Boenisch - Kaźmierczak, Polański, Błaszczykowski(C), Wolski - Lewandowski, Sobiech
Austria: Gratzei - Klein, Pogatetz, Scharner, Fuchs - Kulovits, Baumgartlinger, Alaba, Junuzovic - Harnik, Hoffer

SKRÓT:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=2a04f2e488bc067bc340fa16abf0482b&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=2a04f2e488bc067bc340fa16abf0482b&amp;action=login">LOGOWANIE</a>
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 23, 2012, 18:29:55 wysłana przez barthez7 »

Offline Jaxok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 05.01.2012r.
  • ¡Som i serem!
Odp: Reprezentacja Polski by barthez7 - sparing z Austrią.
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 22, 2012, 20:47:50 »
Dobrze w tak krótkim czasie poustawiał drużynę Grant. Mimo czerwonej kartki Wasyla, poradziliście sobie. Myślę, że było to dobre posunięcie z dwoma napastnikami. Gdyby jeszcze Sobiech był trochę lepszy.. ::)

Offline D17

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 27.11.2009r.
  • Real Madryt!
    • Status GG
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 23, 2012, 01:12:34 »
Dwójka z BVB i wszystko jasne a przecież Austria to wcale nie taka słaba drużyna. Udany debiut Granta w nowym zespole. Fajnie tym wszystkim zaczyna dyrygować.

Offline Jaro9

• Junior
  • *
  • Na forum od: 03.06.2009r.
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 23, 2012, 01:57:18 »
Dwójka z BVB i wszystko jasne a przecież Austria to wcale nie taka słaba drużyna. Udany debiut Granta w nowym zespole. Fajnie tym wszystkim zaczyna dyrygować.

Już nie dwójka z BvB :D  No chyba że chodziło Ci o podanie Lewego do Kuby. Dobry mecz z Austriakami. Prócz kartki Wasyla, ten debiut Avrama był doskonały. Świetne bramki Polaków, szczególnie ta Łukasza.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 23, 2012, 01:57:18 »