Autor Wątek: Villarreal CF by t'1345 | Niemoc w małych derbach..  (Przeczytany 32036 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daviido7

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 24.12.2011r.
Odp: Villarreal CF by t'1345 | Prezentacja futbolu niesprawiedliwego...
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpień 14, 2012, 22:30:02 »
23 strzelone bramki w 17 spotkaniach to nie dużo, miejmy nadzieje, że w drugiej części sezonu dyspozycja strzelecka piłkarzy Villarealu się polepszy. Można też spodziewać się transferu jakiegoś napastnika, który będzie odpowiadał za wykańczanie akcji.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #181 dnia: Sierpień 14, 2012, 23:09:59 »
znowu sukces zrodzon w bólach. znowu z rywalem, który na pozór, na papierze wgniatacie w ziemię. zawsze jednak grając z takimi drużynami w tej edycji gry trzeba się liczyć z nadludzkim oporem.
mecz zaczął się od mocnego uderzenia z 14 minuty, które... okazało się być decydujące. słaba ta wasza skuteczność ostatnio, ale zawodzi głównie główny scorer Zółtej Łodzi Podwodnej, Giuseppe Rossi. dowód na to dał dziś marnując wyborną okazję na samym początku. nie strzelił już bodaj od 10 kolejki. dla snajpera tego pokroju to ogromna stagnacja.
mecz jednak zakończony(prawie) zgodnie z planem. 3 oczka wpływają na wasze konto, co jest w tej chwili najważniejsze. zwycięzców się nigdy nie sądzi.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Na forum od: 06.07.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #182 dnia: Sierpień 15, 2012, 01:03:07 »

18. kolejka Primera Division
Villarreal CF 2-0 Sporting Gijon
33' Senna (PK), 81' Poulsen
41' Trejo

Wkońcu przekonujące zwycięstwo! Geniusz Buska ozdobą spotkania...

Można powiedzieć, że spotkanie pomiędzy Villarrealem a Sportingiem Gijon bylo hitem tej kolejki, ponieważ drużyny przed spotkaniem dzieliły tylko pięć punktów i dwa miejsca. W składzie gospodarzy doszło do kilku korekt, które miały zminić oblicze ich gry po zwycięstwie w nie najlepszym stylu z Zaragozą. Przede wszystkim wolne w tym spotkaniu dostał odgrywający pierwszoplanową rolę w zespole Emre Colak. W związku z tym za rozgrywanie piłki wziął się ten, który to powinien robić już we wcześniejszych spotkaniach sezonu - Marcos Senna. Był niezwykle ruchliwy w tym meczu starał się napędzać nasze ataki i można zaryzykować stwierdzenie, że był to jeden z jego najlepszych meczy w tym sezonie. Pierwszą szansę już w 4 minucie, właśnie dzięki podaniu kapitana, miał Aubameyang, lecz jego strzał z 17 metrów efektowną paradą sparował Ivan Cuellar. Trzy minuty później kolejnej wywalczonej okazji przez Sennę nie wykorzystał Giuseppe Rossi. Włoch zdecydował się chyba zbyt pochopnie na strzał z 20 metrów.. No, ale skoro taki snajper nie ustrzelił rywala od sześciu kolejek, to może być głodny bramek i jeśli tylko może próbuje pokonać bramkarza. Jak widać na Włochu ciąży powszechnie znane prawo serii po raz kolejny, tylko że teraz w negatywniejszej formie niż sezon temu, tym razem seryjnie marnuje okazje.. 18 minuta i znów w głównej roli Marcos Senna, tym razem oddający strzał z ponad 27 metrów, niestety niecelny. W tej chwili trzeba zaznaczyć, że wygrywając pojedynek główkowy (!) z rywalem, piłkę wystawił mu mierzący zaledwie 160 cm Maxi Moralez. W 26minucie po raz pierwszy groźnie zaatakowali goście, jednocześnie zmuszając Cesara do pokazania swojego kunsztu. Wrzutkę po efektownym rajdzie z prawej strony zanotował Miguel de las Cuevas, w polu karnym z pierwszej piłki uderzył Mate Bilić, piłka zmierzała w lewy róg bramki VCF, lecz zadaniu sprostał czujny Cesar, odbijając piłkę w nie mniej efektowny sposób, jak bramkarz Gijonu w 4 minucie. W 33 minucie nastąpił przełom.. Akcję lewą stroną zaczął Simon Poulsen, zagrał do środka do Maxiego Moraleza, który podaniem z pierwszej piłki uruchomił Giuseppe Rossiego. Urodzony w Stanach Zjednoczonych napastnik jednym zwodem zgubił obrońcę i wykorzystał jego spóźnioną reakcję, wywracając się po kontakcie z nogami przeciwnika. Pomimo tego, że była to trochę kontrowensyjna sytuacja, sędziowie jak jeden mąż byli jednego zdania - jedenastka! Do piłki podszedł nie kto inny jak Marcos Senna i zakończył to podobnie jak dwa karne z HSV - bramką w lewy róg. Sporting zdołał odpowiedzieć jeszcze przed przerwą ładną kombinacyjną akcją, zakończoną strzałem Juana Rozrigueza, na szczęście niecelnym. Drugie 45 minut podobnie jak w pojedynku z Zaragozą mniej widowiskowe, aczkolwiek nadal z wskazaniem na podopiecznych Miguela Angela Lotiny. Tu urzeliśmy zupełnie inną co do 17 kolejki drużynę Villarrealu, starającą się grać piłką, mądrze atakującą, oddającą groźne strzały na bramkę rywala. Jednak bramkę ujrzeliśmy dopiero w 81 minucie, ale trzeba zaznaczyć, że warto było czekać! A ta padła po indywidualnym rajdzie, zakończonym strzałem w okienko Buska Poulsena. Duńczyk po tym jak przyjął na klatkę piłkę na 35 metrze miał kompletne bierne krycie, dzięki czemu mógł się nieźle rozpędzić, aż do 20 metra, gdzie doskoczył do niego Nacho Cases, ale ten nie był wstanie zatrzymać lewego obrońcy Amarillo, który z piętnastu metrów nie dał szans goalkeeperowi. Gratulujemy pierwszej bramki w barwach Villarrealu! Naprawdę wyjątkowy gol nie tylko dlatego, że premierowy.. Kropkę nad i mógł postawić Florian Lejeune, gdy w ostatniej minucie niesamowicie mocno kropnął z 25 metra, piłka musnęła poprzeczki, a szkoda mogliśmy obejrzeć kolejne trafienie nie z tej ziemii.. Trzy punkty zgarniętę w tym meczu pozwoliły na zajęcie, po raz pierwszy w sezonie miejsca premiującego awansem do Ligi Mistrzów. Awansowaliśmy na czwartą lokatę..

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Autor wątku
Odp: Villarreal CF by t'1345 | Geniusz Buska ozdobą spotkania z Gijonem...
« Odpowiedź #183 dnia: Sierpień 15, 2012, 15:24:57 »

19. kolejka Primera Division
Granada CF 3-0 Villarreal CF
44' Ighalo, 51' Siqueira (FK), 79' Ighalo (Rico)

20. kolejka Primera Division
Villarreal CF 1-4 FC Barcelona
44' Rossi (van La Parra) - 45' Alexis (Pedro), 53' Alexis (Messi), 58' Messi, 62' Alexis (Xavi)
70' Senna - 83' Xavi

Upokorzeni do granic możliwości...

Tragedia - jedno słowo mogące w pełni opisać to, co działo się w szeregach Villarrealu w ostatnich dwóch kolejkach pierwszej rundy.. Najpierw przyszło się nam zmierzyć z siedemnastą siłą w Hiszpanii - Granadą. Faworyt? Tylko jeden, chyba nikt nie spodziewał się innego wyniku niż zwycięstwa przyjezdnych. Patrząc na początek spotkania widz zdania mógł nie zmieniać, bo Żółta Łodż Podwodna obiecująco, od dwóch strzałów Borji rozpoczęła to spotkanie. Valero, najpierw co prawda fatalnie skiksował, strzelając w trubynu, lecz później posłał bombę, którą z problemami odbił goalkeeper. Po tym do słowa doprowadziliśmy Granadę, a ta się niesamowicie rozkręciła.. Gospodarze odpowiedzieli dwoma sytuacjami sam na sam Odiona Ighalo, lecz Nigeryjczyk najpierw nie trafił w bramkę, by potem być zatrzymanym przez Cesara Sancheza. Odpowiedź? Oczywiście VCF takową przeprowadziło, tym razem oko w oko z bramkarzem był Pierre-Emerick Aubameyang, ale zachował się podobnie do Borji z pierwszej sytuacji, fatalnie przestrzelił.. Worek z bramkami otworzył Ighalo, który wykorzystał swoją trzecią okazję sam na sam w tym meczu. W tym przypadku powiedzenie: Do trzech razy sztuka się sprawdziło.. A doszedł do okazji dzięki dograniu... Emre Colaka, który za mocno podał do Cristiana Zapaty. Piłka minęła Kolumbijczyka i trafiła pod nogi napastnika gospodarzy, który wygrał pojedynek biegowy z Florianem Lejeune, by później zmieścić futbolówkę między ręką a torsem interweniującego Cesara. Druga połówka jeszcze bardziej utwierdziła nas w przekonaniu co do fatalnej formy naszych zawodników w tym meczu, marnowali wszystko co się dało i pozwalali na kolejne okazje Granady. Kolejną taką, którą wykorzystali był rzut wolny z 19 metrów po godzinie gry, z którego Guilherme Siqueira posłał piłkę wprost w okienko bramki Villarrealu. Podopieczni Lotiny dalej nie potrafili uczynić tego, co robili rywale, stworzyć sobie okazji i jej wykorzystać. Na piętnaście minut przed końcem, po ogromie zmarnowanych szans, widoczne było, że zawodnicy Żółtych grali trocę ze spuszczonymi głowami, trochę zmarnowani tym pechem.. Gospodarzom, jak to mają w swoim zwyczaju, wykorzystali nadaną im okazję i rozklepali stojących obrońców, dzięki czemu na jedensatym metrze sam z piłką naprzeciw bramkarzowi stanął Ighalo, swoją okazję spozytkował na trzybramkowe prowadzenie...

Wszystkich kibiców po tym meczu opanował strach, ponieważ kolejnym przystankiem na drodze ich ulubieńców była FC Barcelona. Jenak po naszych zawodnikach na szczęśćie nie bylo widać, tego żeby obawiali się klasowego przeciwnika, na pewno chcieli się odkuć za poprzednią klęskę i pokazać kibicom, że potrafią dla nich zawalczyć. I rzeczywiście pierwsza połowa zaczęła się wręcz wyśmienicie. Pierwsza okazja nadażyła się już w pierwszej minucie, gdy pilkę na dwudziestym metrze ustawioną miał Emre Colak. Niestety strzał z rzutu wolnego odbił się tylko od muru, a dobitkę Turka zdołał złapać Gianuligi Buffon. Villarreal się nie zraził i stwarzał sobie kolejne sytuacje bramkowe, jedną z nich po ładnym przekiwaniu Sergio Busquetsa miał Giuseppe Rossi, ale jego uderzenie z 14 metrów przeleciało nie wiele ponad poprzeczką. Barcelona odpowiedziała piękną klepką Xaviego właśnie z Busquetsem, po której strzał z pola karnego zdołał oddać Leo Messi, jednak wyłapał to Cesar. Kolejną okazję to Messi zagwarantował Pedro Rodriguezowi, który dzięki znakomitemu podaniu Argentyńczyka znalazł się w sytaucji sam na sam, ale także nie zdołał pokonać 41-letniego stróża bramki gospodarzy. W 44 minucie ładny rajd prawą stroną boiska przeprowadził Rajiv van La Parra, po czym oddał futbolówkę Giuseppe Rossiemu, który przyjęciem z wyjściem oszukał Carlesa Puyola i oddał strzał z 15 metra, piłka wleciała wprost w okienko bramki Barcelony! Niestety, długo z tej pięknej bramki gracze Blaugrany nie pozwolili się nam pocieszyć. Od razu po rozpoczęciu Messi przekiwał kilku naszych zawodników, po czym dograł do skrzydła. Tam Pedro zdołał zwieść Simona Poulsena, po czym dośrodkował wgłąb pola karnego, gdzie toru lotu piłki za dobrze nie obliczył Florian Lejeune, przez co zza jego pleców Cesara zdołał zaskoczyć Alexis Sanchez. Tą bramką do szatni Barcelona tak naprawdę zapewniła sobie sukces w tym spotkaniu.. Zaledwie osiem minut po wznowieniu gry po raz kolejny dał o sobie znać Leo Messi, który w dziecinny sposób wykiwał Mateo Musacchio, po czym wystawił Sanchezowi piłkę na szesnastym metrze. Alexis nawet się nie zawahał huknął z pierwszej piłki, dzięki czemu Cesar był bez najmniejszych szans na skuteczną interwencję. W 58 minucie Chilyjczyk odwdzięczył się Atomowej Pchle nie gorszym podaniem. Leo podprowadził piłkę do szesnastki, po czym efektownym lobem ośmieszył naszego goalkeepera. Co akcja to gol, niestety, brutalne zderzenie z wręcz odwrotnie proporcjonalną do nas drużyną w aspekcie skuteczności.. W 62 minucie strzelanie zakończył Alexis, kompletując przy tym hattricka. Sanchez wykorzystał znakomite podanie Xaviego i technicznie uderzył z pierwszej piłki nad wychodzącym Cesarem. Dwie minuty później drugą bramkę mógł strzelić Messi, ale trafił w słupek. Od tej pory Villarreal zaczął coś wkońcu zagrazać rywalom. Czyżby gracze uwierzyli w swoje możliwości? Bardzo możliwe, ale.. nie mogli ich w pełni udokumentować. Barcelona ostatnie w 25 minut pokazała swoje drugie oblicze. Nie drużyny, pokazaującej piękno futbolu poprzez tzw. tiki-takę, a drużyny, która zachowuje się według teorii: Piłka może przejść, zawodnik nie! Co krok, gdy poczuli zagrożenie ze strony Żółtej Łodzi Podwodnej nie stosowali się do gry Fair Play, sprawdzali różnorakie sposoby zatrzymania przeciwnika.. Jednego z takich nawet w polu karnym dopuścił się Daniel Alves, faulując Marco Rubena, lecz sędzia zwyczajnie przewinienia nie zauważył.. Jedynym pocieszeniem po tym spotkaniu może być przełamanie Rossiego, ale co z tego skoro nie daje nam to nawet punktu...

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Jeżeli to czytasz to odpowiedz pasztelanowi w wątku, dlaczego stawiam na Cesara.
HA! Super nagroda za zmarnowanie całego wieczoru na szukanie jakichkolwiek informacji i statystyk na temat zawodników VCF B, nikt nie przeczytał, dziękuję, ja przynajmniej czytam wasze opowiadania.. Tak samo jak teraz, zero zainteresowania z zewnątrz.. Małą to daje mi motywację do dalszego pisania..

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Villarreal CF by t'1345 | Upokorzeni do granic możliwości...
« Odpowiedź #184 dnia: Sierpień 15, 2012, 16:36:43 »
Senna w końcu efektowny. zagrał dobre zawody zajmując rolę Emre Colaka, który dostał wolne. prawo serii dot. zarówno Rossiego, jak i Senny, który tak jak w meczu z Niemcami trafił karnego, pewnie go egzekwując. szkoda swoją drogą, że Rossi nie zdołał w tej akcji uderzyć i może coś ustrzelić. gol Buska nie z tej ziemi. ja osobiście kropnąłbym już z 35 metra, ale ten gol z 20 metrów był równie efektowny.

katastrofa. te dwa ostatnie mecze jedno imię mają. Granada miała to, co wam zabrakło. skuteczności. po początkowej wymianie ciosów wyłamał się Ighalo, zaczynając kanonadę. szkoda, bo czwartej drużynie La Liga nie przystoi przegrywać z outsiderem z 17 lokaty. z Barcą jednak próbowaliście. tego wam odmówić nie można, jednak kto tej drużynie jest w stanie się sprzeciwić? przełamanie Rossiego wisiało w powietrzu przez całą pierwszą połowę, i w końcu nastąpiło. w piękny efektowny sposób. mieliście gola do szatni, ale od czego jest Messi.... załatwił w zasadzie koncowy triumf swoim kolegom w tym meczu. mogło się skończyć 5-1, Pchła trafiła w słupek. szkoda, że sędzia nie zauważył wapna, 4-2 wyglądałoby lepiej niż 4-1. zaskoczyła mnie postawa graczy Blaugrany w końcówce....

sytaucji-masz jeden błąd literowy.

nie przejmuj się-niektórzy użytkownicy w ogóle nie czytają, albo czytają po łebkach-poczatek i koniec. nic, nie ma co płakać, sam już wiem, bo czasem zagadki przy dłuższym tekście wplecione są w post :P

Offline BigMilk

• Amator
  • *
  • Na forum od: 11.08.2012r.
« Odpowiedź #185 dnia: Sierpień 15, 2012, 18:47:42 »
OH MY GAD ! Dwie porażki i to jakie ! Najpierw z Granadą, gdzie powiniście wygrać, a potem z Barcą. Tam wygrana nie koniecznie wchodziła w grę, ale o remis było można powalczyć. Dwa spore upokorzenia i spadek o 2 miejsca w ligowej tabeli. Szkoda :(.

nie przejmuj się-niektórzy użytkownicy w ogóle nie czytają, albo czytają po łebkach-poczatek i koniec.
+1

Offline Chopok

• Amator
  • *
  • Na forum od: 27.07.2012r.
« Odpowiedź #186 dnia: Sierpień 15, 2012, 20:13:42 »
Kariera stoi na naprawdę wysokim poziomie. Czytuję sobie ją często i należą sie brawa. Czołówka forum. Nieczęsto komentuję, ale teraz jest warto

KojteX

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: Sierpień 15, 2012, 20:31:20 »
Porażki bolesne i niepotrzebne. Granada na pewno była w waszym zasięgu, jednak nieskuteczność w pierwszych minutach pozwoliła Granadzie na rozpoczęcie swoich ataków. Z Barceloną udało wam się wyjść na prowadzenie, ale twoi zawodnicy stracili koncentrację i wszystko zaprzepaścili. Szkoda. Powodzenia w kolejnych spotkaniach.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
Odp: Villarreal CF by t'1345 | Geniusz Buska ozdobą spotkania z Gijonem...
« Odpowiedź #188 dnia: Sierpień 15, 2012, 20:32:37 »
HA! Super nagroda za zmarnowanie całego wieczoru na szukanie jakichkolwiek informacji i statystyk na temat zawodników VCF B, nikt nie przeczytał, dziękuję, ja przynajmniej czytam wasze opowiadania.. Tak samo jak teraz, zero zainteresowania z zewnątrz.. Małą to daje mi motywację do dalszego pisania..

Ja także czytam Twoje opowiadanie. Ja przyznam się bez bicia, że to zdanie mi umknęło, mimo że naprawdę analizowałem informacje o zawodnikach Villarealu B. Nie chcę żebyś się załamywał i tracił motywację - ja piszę to właściwie dla siebie, lubię coś tworzyć, pisać (mimo że jestem na mat-fiz-inf :P). Jeśli sprawia Ci to przyjemność to nie ma co się łamać, Ci co powinni czytają ;)

Co do mojego komentowania - nie lubię streszczać przebiegu meczu żeby dać dowód, że czytałem. Ja osobiście ogromnie szanuje pracę każdego osobna i jesteście dla mnie chłopacy wielcy :)

Pozwól, że w takim podsumowaniu odniosę się do meczów. Nie wiem czego bardziej wam zabrakło w tym hm.. "dwumeczu". Szczęścia czy może bardziej skuteczności? Jedno jest pewne - wpadka takich rozmiarów z drużyną Granady nie powinna nigdy mieć miejsca. Zdarzało wam się wygrywać dzięki szczęściu, nawet minimalnie, teraz coś pękło i niestety, doprowadziło do tragedii. Największym pechowcem tego spotkania chyba Emre Colak.

Porażka z Barceloną była raczej do przewidzenia. Nie wiem czy takich rozmiarów, ale można rzec że to oczywista oczywistość. Dobrze, że chłopaki nie załamali się po poprzednim ligowym blamażu i do meczu przystąpili z czystym umysłem. Znowu Colak pechowcem... Skąd ja to znam. Bramka do szatni, która odbija się na dalszych losach spotkania. Na pewno Barcelona poczuła się podbudowana zapewniając sobie szybki powrót na prowadzenie. Katalończycy zachowali się co najmniej niezrozumiale. Mieli wygraną w kieszeni a mimo to nie potrafili zatrzymać przeciwnika inaczej niż przez faul. Ewidentny karny, który jednak nic by nie zmienił. Rossi jest jakimś pocieszeniem, nawet w obliczu takiej porażki.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
« Odpowiedź #189 dnia: Sierpień 16, 2012, 14:29:48 »
Nie przejmuj się tymi co czytają po łebkach lub piszą komentarze na podstawie komentarzy innych. Moim zdaniem kariera stoi na bardzo wysokim poziomie i zasługuje na dużo większe zainteresowanie.

Porażka z Barceloną była do przewidzenia ale ta z Grenadą, to rzeczywiście upokorzenie. Szkoda, bo nie wiadomo tak naprawdę czy zabrakło wam szczęścia czy umiejętności... a może jeszcze skuteczności. Opcja z brakiem umiejętności odpada, bo... w poprzednich meczach szło wam całkiem dobrze, więc to prawie na pewno brak szczęścia. Czekam na kolejne mecze, które mam nadzieję potoczą się dla was duuuużo lepiej ;)
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #190 dnia: Sierpień 16, 2012, 18:12:56 »
no ja powiem tak, może nie jest to taka wielka tragedia, jak wielkim jest szokiem porażka z Granadą, zespół w dole tabeli, a dał wam lekcję strzelania, fakt faktem, porażki z barceloną bym się nie przejmował, bo to jest jeden z dwóch najtrudniejszych rywali w lidze i z nimi zawsze trzeba grać na sto procent. widocznie wam się nie udało tym razem tego dokonać, ale będą kolejne mecze i się odkujecie mam nadzieję.

Offline VivaCarnival

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.04.2012r.
« Odpowiedź #191 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:32:57 »
ja się szczerze przyznam, że pominąłem niektórych zawodników w tym tekście czytając. niestety, jednak liczę na wybaczenie. oczywiście nie wywyższając swoich "zasług" zauważyłem, ze masz dwóch kapitanów rezerw, po czym poprawiłeś ten drobny błąd.

cóż, spotkanie z Barcą. wielki klub, jeszcze więksi zawodnicy. miałeś ich na widelcu przed przerwą, jednak od czego jest Leo Messi? samotny rajd przez połowę boiska... geniusz. jak Barca napoczęła się, tak ruszyła ze zdwojoną siłą i zatrzymała się na czterech golach. hat-trick Sancheza i prawie dwa gole Messiego, prawie, bo trafił za drugim razem w słupek. karny w końcówce ewidentny. byłoby otarcie łez, tak jest płacz i zgrzytanie zębów, ale to raczej z powodu porazki z Granadą niż Barcą. no właśnie.... 17 zespół PD ogrywa czwarty Villarreal? zaskakujące. ale to po części wasza wina, z początku seryjnie marnowaliście swoje szanse.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #192 dnia: Sierpień 16, 2012, 22:45:14 »

Mini podsumowanie rundy...

Jako, że jest to tylko połowa sezonu, pozwolicie że nie będę się jakoś specjalnie rozwlekał, po prostu, podsyłam bardzo małe podsumowanie..
Runda jesienna seonu 2012/13 jest tylko przedsmakiem tego, co wydarzy się w czasie następnych sześciu miesięcu. Wręcz tradycyjnie od peletonu w tabeli uciekła dwójka Real-Barcelona, ale za dwoma najlepszymi klubami w Europie zapowiada się pasjonująca walka o trzecie miejsce głównie między drużynami Valencii, Sevilli, Malagi, Atletico i właśnie Villarrealu. Ogólnie to jeszcze więcej drużyn mogłoby myśleć o podium, ale ta przedstawiona piątka ma ku temu największe sznase. Runda w naszym wykoaniu przebiegała różnie. Często graliśmy na krawędzi, pokonując rywala lub przegrywając z nim jedną bramką. Mimo, że można mieć pewne zastrzeżenia co do postawy naszych chłopców, to trzeba zaznaczyć, że nadany przez władze klubu cel spełnili, bo przecież zajmują zakładane 6 miejsce z dużymi szansami na wyższą lokatę, awansowali z pierwszego miejsca w grupie LE i grają nadal w Pucharze Króla..

Liga: 6. miejsce
Liga Europy: 1. miejsce w Grupie D
Puchar Króla: Gra w 1/4 turnieju
Rozegranych spotkań: 30 (PD: 20, LE: 6, CdR: 4)
Zwycięstwa: 17 (Najwyższe: 4. kolejka PD: Elche CF 1-4 VCF)
Remisy: 5 (Najwyższy: 5. mecz fazy grupowej LE: VCF 2-2 Rubin Kazan)
Porażki: 8 (Najwyższa: 20 kolejka PD: VCF 1-4 FC Barcelona)
Najlepszy zawodnik: ex equo Cesar Sanchez i Emre Colak
Najwięcej spotkań: Borja Valero (30 meczy)
Najlepszy strzelec: Giuseppe Rossi (12 bramek)
Najlepszy asystent: Emre Colak (10 asyst)

Odeszli niechciani, przyszli z potencjałem...

Pierwsze ruchy transferowe w zimowym okienku mamy już za sobą.. Tak jak się spodziewano jako pierwsi klub odpuściła dwójka zawodników mająca problemy wychowawcze: Angel i Gonzalo. Jak się dowiedzieliśmy już niedługo po wystawieniu na listę trasferową sporym zainteresowanie mógł cieszyć się Angel Lopez i długo przed okienkiem był dogadany z nowym pracodawcą. Były reprezentant Hiszpanii przez pięc i pół roku reprezentował nasze barwy, po tym jak trafił z Celty Vigo. 31-latek jednak w ostatniej rundzie nie mógł liczyć na regularną grę, ba wystąpił w zaledwie jednym spotkaniu, w pierwszej kolejce Primera Division z FC Barceloną, potem miał problemy zdrowotne, lecz gdy mógł grać, często mieliśmy z nim spore problemy, zamiast trenować - imprezował, przez co Lotina szybko z niego zrezygnował. Problemów z takiego zachowania nie robią sobie ludzie związani z Sunderlandem, który bez bólu wylożyli 3 mln €, twierdząc, że kupili solidnego bocznego obrońcę za śmieszną jak na jego umiejętności kwotę.
Jego nieco młodszy kolega, także imprezowić, miał trochę więcej problemów ze znalezieniem pracodawcy.. Mowa tu oczywiście o byłym kapitanie Żółtej Łodzi Podwodnej - Gonzalo Rodruguezie. Może problemem były trochę wygórowane oczekiwania do kwoty odstęopnęgo? Wiele na to wskazuje, ponieważ gdy Villarreal zbił trochę z ceny za wystąpującego w Primera Division od 2004 roku 28-latka, od razu pojawiła się po niego kolejka chętnych. Najbardziej konketne były oferty klubów z Holandii, Rosji i Niemiec, do których właśnie powedrował doświadczony stoper. Klubem, który wygrał walkę o Argentyńczyka okazał się być Bayer Leverkusen, który wyłożył na stół pokaźne 7 mln €.
Dwóch odeszło, więc Villarreal mógł pozwolić sobie na zakupy. Wcześniej wspominano o zainteresowaniach naszego klubu i trzeba przyznać, że nie były to same plotki, dwójka zawodników wpisana wcześniej w listę graczy wzbudzających nasze zaciekawienie właśnie zawitała na El Madrigal. Łączy ich to, że obaj grają w pomocy, pochodzą z tego samego kraju, przybyli z tej samej ligi, a także to, że trafili do nas na zasadzie półrocznego wypożyczenia. Pierwszy z nich to Necip Uysal, zawodnik od 2004 roku reprezentujący dotychczas tylko jeden klub, w tymże roku trafił do juniorów Besiktasu, by w 2009 stać częścią seniorskiej drużyny. Zaledwie rok po tym zdążył nawet zadebiutować w reprezentacji Turcji, lecz zagrał w niej tylko jedno spotkanie. Być może to dobra gra w Villarrealu będzie przepustką 21-latka do kadry Turcji? Półroczne wypożyczenie z opcją pierwokupu jest dla niego na pewno bardzo korzystną opcją, kosztował nie wiele - 500 tys. € i co już uzgodnione Villarreal w przypadku zakupu definitywnego dopłaci Besiktasowi 4 mln €. Wydaje się, że zawodnik będzie uczęszczał na mecze pierwszej drużyny, lecz oczywiście nie ma jeszcze nic pewnego, to będzie zależeć tylko i wyłącznie od jego postawy.
Drugi zakup jak nie trudno się domyśleć także pochodzi z nad Bosforu, a jest nim młodziutki skrzydłowy Fenerbahce - Gokay Iravul. Z tym zawodnicem Tureccy kibice wiążą spore nadzieje, jeździł na zgupowania kadry od sekcji U-15 do U-19, w której występuje obecnie. Gokay jest w porównaniu do Necip'a zawodnikiem zdecydowanie bardziej ofensywnym. O tym może nawet mówić nominalna pozycja prawego pomocnika, lecz 19-latek może występować także w środku, jak i na drugiej stronie. Jego wypożyczenie kosztowało troszkę mniej, niż starszego o dwa lata gracza Besiktasu, koszt za półroczną grę Gokaya na El Madrigal wyniósł 450 tys. €. On także przymierzany jest do pierwszej drużyny, a to po części z prośby Tureckiego klubu, ale nie tylko dlatego. Jak wspominał nasz szkoleniowiec, da szansę każdemu, kto na to zasłuży swoją pracą zarówno w meczach jak i na treningach
« Ostatnia zmiana: Sierpień 16, 2012, 22:49:21 wysłana przez thomas1345 »

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
Odp: Villarreal CF by t'1345 | Mini podsumowanie rundy i pierwsze transfery...
« Odpowiedź #193 dnia: Sierpień 16, 2012, 23:09:55 »
no podsumowanie krótkie, ale zwięzłe i na temat wszystko napisane co najważniejsze. nie ma jak to napisałeś co się rozpisywać, spisaliście się nieźle i jak narazie walczycie o czołowe lokaty w tabeli, napewno o to nie będzie łatwo, ale i tak uważam, że ten sezon jest udany dla was.
co do transferów to cieszy fakt, że pozbyliście się niepotrzebnych zawodników za naprawdę dobre kwoty, nie ma co za nimi płakać. co do zakupów to wogóle nie kojarze tych piłkarzy. mam nadzieję, że będą się spisywać od początku w nowym zespole.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #194 dnia: Sierpień 16, 2012, 23:58:19 »
Villarreal notuje naprawdę dobry sezon. Bijecie się o miejsce na podium, a do tego nie odpadliście jeszcze z żadnych rozgrywek pucharowych notując świetny wynik w fazie grupowej Ligi Europejskiej. Gracie w kratkę, ale to co macie wygrywać to wygrywacie, mimo że naprawdę czasami mecze są toczone na krawędzi. Dobrze, że pozbyliście się zawodników sprawiających problemy - dla ich nowych pracodawców to dobre zakupy, ale może się okazać, że tym ruchem strzelili sobie w stopę, ale to w sumie już nie wasz problem :)
Świetny pomysł z wypożyczeniem perspektywicznych graczy - ich klubowi macierzystemu zależy, by się ograli, a przecież zawsze możecie ich wykupić jeśli wniosą sporo do gry zespołu. Dorobiliście się całkiem ładnej sumki, a  do tej pory wydaliście niewiele, w końcu jednak przyjdą większe zakupy, a dotychczasowa polityka transferowa jest bardzo dobra.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpień 17, 2012, 00:50:24 »
imprezowicze pożegnali się z El Madrigal i poszli w dwie różne strony, acz do mocnych lig i solidnych klubów. dyszka wpłynęła do kasy i to najważniejsze. drobny procent tej kwoty przeznaczono na wypożyczenia dwóch młodych turków, kolonia turecka się powiększa. obaj obiecujący, obaj wychowankowie swoich drużyn.

zajmujecie na półmetku pozycję, jakiej się spodziewano i jaką wymagano. 6 lokata pozwala wam wywindować nawet na podium, acz równie dobrze wyrzucić poza pierwszą dziesiątkę. teraz panuje okres nerwowego czekania na mecz nowej rundy, odegranie się za porażki z 19 i 20 kolejki .

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpień 17, 2012, 20:05:29 »
Gracie bardzo dobry sezon. Walki i chęci do gry nie można wam odmówić. Nie zaliczaliście jak na razie żadnych błędów i jesteście w dobrej sytuacji przed nadchodzącą drugą połówką sezonu. ;) Rossi oraz Colak byli ci w rundzie jesiennej bardzo potrzebni. Jeden dużo strzelał ,a drugi dużo asystował. ;) z Barcą wam nie poszło , jednak to aktualny mistrz w grze więc się nie przejmuj. ;)

PS. Nie martw się o niektórych ludzi. Czytają wynik , strzelców oraz statystyki. Ja zawsze staram się czytać to co piszesz. I jest wiele osób które pewnie podzielają moje zdanie. Powodzenia i wytrwałości. ;)

Offline reddevil8911

• Właściciel Klubu
  • Na forum od: 03.09.2009r.
  • Best In The World !!! Manchester United F.C.!!!!
« Odpowiedź #197 dnia: Sierpień 19, 2012, 12:09:51 »
Może i podsumowanie za dużo nie jest, ale jest bardzo fajne i przyjemnie się czytało. Widać, że idzie wam dobrze 6 miejsce jest niezłym wynikiem. Wygrana grupa w LE daje wam możliwość łatwiejszego rywala w 1/16 finału LE co jest sukcesem. Bardzo dobra forma Cesara i młodego Colaka. Turecki pomocnik będzie miał towarzystwo, dołączą do niego dwaj inni koledzy z tego kraju. O pierwszym coś słyszałem o drugim nie wiele. Kto wie, może pokażą się z dobrej strony tak jak to zrobił Emre. Gonzalo i Angel Lopez opuszczają Villareal, trochę szkoda, ale za swoje zachowanie się płaci. Choć czekaj Gonzalo chyba nie imprezował? :)

Offline Emilek1908

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 08.11.2009r.
  • Support your local football team!
  • Gram w: FIFA 16
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpień 19, 2012, 13:13:39 »
Faktycznie, minipodsumowanie, ale w sumie to masz trochę racji, że na połowę sezonu nie trzeba robić nic wielkiego. Ile ludzi, tyle gustów, ale całkiem podoba mi się takie rozwiązanie. Na wszelkie oceny przyjdzie czas na koniec sezonu.
Szczerze przyznam, że tych dwóch sprowadzonych Turków kompletnie nic mi nie mówi. Są jednak młodzi, a skoro zdecydowałeś się na ich przybycie to muszą mieć w sobie, to coś. :) Bardzo jestem ciekaw jak się będą prezentować.

Offline thomas1345

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Autor wątku
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpień 19, 2012, 18:13:51 »

1/4 Copa del Rey - 1. mecz
Villarreal CF 2-1 Sevilla CF
45' Nilmar (Rossi), 72' Rossi - 51' Reyes (Kanoute)
61' Valero

1/4 Copa del Rey - Rewanż
Sevilla FC 1-1 Villarreal CF
63' Medel (PK) - 76' Ruben (Valero)
63' Senna, 86' De Guzman

Tak, wiem po raz kolejny to robię, daję same wyniki, ale Pucharu Króla z reguły nie opisuję, więc wyjatku jak na razie nie robię..

REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Spore zawirowanie w Villarrealu. Czy to ostatnie ruchy w tym oknie?

Zimowe okienko transferowe to czas, kiedy kluby zazwyczaj tylko dopieszczają swoje składy, nie robią większych rewolucji. Inaczej zachował się w tym roku Villarreal, który był zmuszony do sprzedaży niektórych graczy, których musiał zastąpić innymi zawodnikami. Zacznijmy od odejść z pierwszej drużyny...
Dwójka zawodników grających dotychczas w szóstej drużynie Primera Division została zgłoszona do rundy wiosennej w trzecio-ligowych rezerwach klubu. Są to 17-letni Moises i 23-letni Hernan Perez, którzy nie zyskali uznania w oczach Miguela Angela Lotiny i z powrotem będą występować z kolegami z VCF B.
Reszta zawodników była niezadowolona z powodu nie za częstych szans na grę. Pierwszym z nich, który zdecydował się opuścić nasz klub był Ruben Garcia bardziej znany jako Cani. 31-latek w Villarrealu występował od 2006 roku i był jednym z najdłużej grających zawodników w kadrze podopiecznych Lotiny. Doswiadczony Hiszpan w tym sezonie wybiegał dwunastokrotnie (ostatni raz w pierwszym meczu 1/4 CdR z Sevillą), jednak częściej grał pojawiając się z ławki, co widocznie nie satysfakcjonowało samego zainteresowanego. Cani ostatecznie zdecydował się opuścić Villarreal na rzecz tureckiego Trabzonsporu, który zapłacił za niego 4,5 mln €.
Wcześniej wspomniany mecz z Sevillą miał nie tylko charakter sportowy. Jak się później okazało w trakcie spotkań obu drużyn dogadano się także w sprawie trasferu na linii tych klubów. Otóż 30-letni Diego Lopez dzięki 6,5 mln € stał się zawodnikiem andaluzyjskiej drużyny.
Spore niezadowolonie już po pierwszym sezonie w naszych barwach wyrażał także Alejandro Hernan Martinuccio, lecz dopiero w tym oknie udało się mu znaleźć nowego pracodawcę. Argentyńczyk trafił do Dynama Kijów. Ukraiński klub zapłacił za niego 2 mln €.
Jako wzmocnienia pierwsza drużyna nie szukała już graczy z zewnątrz, a posiłkowała się zawodnikami występującymi dotychczas w drużynie rezerw. Po upływie trzech lat swoją drugą szansę otrzymał vice-kapitan VCF B Kiko Olivas. Zawodnikami, którzy od przyszłej rundy będą grać w pierwszej drużynie są także bramkarz Adrian Ortola i obrońca Albert Blazquez.
Drużyna rezerw natomiast w swoje szeregi sprowadziła dwójkę zawodników rodem z Polski - Prejuce'a Nakoulmę i Michała Czekaja. W transfer Burknijczyka do Segunda Division B wplątany był Mauricio Alves, który na zasadzie wymiany zasilił dotychczasowgo pracodawce 25-latka - Górnik Zabrze. 20-letni polski stoper natomiast przybył na zasadzie wypożyczenia z opcją pierwokupu, które kosztowało naszą drużynę 100 tys. €. Ponadto po nieudanej przygodzie z pierwszą drużyną, zakończoną zwolnieniem, do szeregów Villarrealu B powrócił Joselu. Z drużyny C trafił jeszcze 19-letni prawy obrońca Felipe.

Kadra na rundę wiosenną sezonu 2012/13

Villlarreal CF:

Bramkarze:
1. Cesar Sanchez 41 lat III
13. Diego Marino 22 lata
52. Adrian Ortola 19 lat

Obrońcy:
2. Mario Gaspar 21 lat
3. Joan Oriol 25 lat
4. Mateo Musacchio 22 lata
5. Carlos Marchena 33 lata
6. Cristian Zapata 26 lat
15. Simon Poulsen 27 lat
32. Albert Blazquez 20 lat
34. Kiko Olivas 24 lata
38. Florian Lejeune 21 lat
42. Costa Jaume 24 lata

Pomocnicy:
8. Jonathan De Guzman 25 lat
10. Borja Valero 27 lat II
14. Gokay Iravul 19 lat
16. Rajiv van La Parra 21 lat
18. Wakaso Mubarak 22 lata
19. Marcos Senna 36 lat
21. Maxi Moralez 25 lat
24. Gonzalo Castellani 25 lat
25. Emre Colak 21 lat
28. Necip Uysal 21 lat

Napastnicy:
7. Nilmar 28 lat
9. Marco Ruben 25 lat
17. Pierre-Emerick Aubameyang 23 lat
22. Giuseppe Rossi 25 lat

Villarreal CF B:

Bramkarze:
13. Jorge Palatsi 24 lata
52. Adrian Ortola 19 lat *

Obrońcy:
2. Felipe 19 lat
3. Tono 23 lata
4. Kiko Olivas 24 lata II *
5. Joan Truyols 23 lata
16. Pere 21 lat
23. Dorian Dervite 24 lata
33. Michał Czekaj 20 lat
34. Diego Jimenez 21 lat

Pomocnicy:
6. Pablo Iniguez 18 lat
7. Fernando Barrientos 20 lat
9. Moises 17 lat
10. Gerrard Bordas 31 lat
14. Manu Trigueros 21 lat
15. Esteban Ofrano 20 lat
17. Pedro Vazquez 23 lata
21. Daniel Torribio 24 lata
24. Iriome Gonzalez 25 lata
25. Fernando Llorente 21 lat
29. Edu Ramos 20 lat

Napastnicy:
8. Prejuce Nakoulma 25 lat
11. Hernan Perez 23 lata
18. Joselu 21 lat
20. Lucas Porcar 22 lata
46. Juanto 20 lat

* zawodnicy będący częścią pierwszej drużyny
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2012, 11:32:38 wysłana przez thomas1345 »

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #199 dnia: Sierpień 19, 2012, 18:13:51 »