Autor Wątek: Peşəkar Futbol Klubu Neftçi Bakı 1937 / Potęga prowadzi przez Kaukaz.  (Przeczytany 20938 razy)

Offline Positive

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 17.03.2012r.
Odp: Peşəkar Futbol Klubu Neftçi Bakı 1937 / Potęga prowadzi przez Kaukaz.
« Odpowiedź #80 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:00:49 »
Sorry, za ten kilkunastodniowy przestój. Czas powoli ogarnąć się ze wakacyjnego szaleństwa.
Dziś późnym wieczorem kolejny post i kontynuacja poczynań azerskiego klubu Neftchi. Zapraszam do śledzenia wątku.

Pozdrawiam! ;)
Poszło się trochę w melanż? :D
''Czuję to tak mocno, jak jeszcze nigdy dotąd
Kiedy siedzę tutaj z fajkiem, z ciężkim kacem, późną nocą
Niosę swoją prawdę, mikrofon jest moją kosą
Trzymam ją na Twoim gardle, dobrze radzę, milcz jak posąg.''

Offline Matheo14

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 18.08.2012r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 21, 2012, 13:08:42 »
Znakomita kariera :o. Fantastycznie wygląda to pod względem graficznym, a opisowo również fantastycznie. Ogólnie poziom karier jest tutaj bardzo duży. Jak widać Azerska drużyna dobrze sobie radzi co potwierdza tylko zwycięstwo i awans do półfinału pucharu. Z niecierpliwością czekam na kolejne posty po tej przerwie. Ale pewnie po wakacjach częstotliwość postów będzie mała.

Offline Anjin Miura

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 12.12.2011r.
« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 24, 2012, 19:23:15 »
Potęga prowadzi przez Kaukaz.

Trochę jak te hasła z pochodów pierwszomajowych. Te takie typu "Naród z partią" itd. No ale jak ktoś lubi, ja nie wnikam.
Tradycyjnie, godziny roboty nad szczegółami, żeby tylko opisać jeden mecz. Co kto lubi. Bądź co bądź wygląda jak z kosmosu (NY). Bij tych ogórów. I częściej wstawiaj. ;)

@pasztelan

W Azerbejdżanie i Armenii są prawdziwe jajca. Azerbejdżan wyodrębił sobie kawałek lądu między Iranem a Armenią (tylko dlatego, by graniczyć z Turcją), kilka miast leżących w środku Azerbejdżanu (i odwrotnie) nie wiadomo dlaczego należy do Armenii.

To się nazywa Górski Karabach. I jest tak bynajmniej nie dlatego, żeby Azer graniczył z Turcją.
Co by nie było wniosek słuszny - Kaukaz to jeden wielki rozpierdziel.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 24, 2012, 19:54:11 wysłana przez Anjin Miura »
" po co jest moensienmgladbach to jakis cyrk"

"przecież nie będę każdej kolejnej wersji trzymał na kompie jak każda kolejna jest lepsza od poprzedniej"

Offline vapmos

• Amator
  • *
  • Na forum od: 07.01.2012r.
  • Grom - Pogrom
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 24, 2012, 21:07:41 »
NO to czekamy :) na następne posty ^^  . A ten ostatni mecz wygrany 4:1 był bardzo dobry w waszym wykonaniu ;D
Już w pierwszej połowie zdobyliście znaczną przewagę którą wykorzystaliście w 100% :)

Inseanish

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 24, 2012, 21:18:59 »
Świetnie sobie poradziłeś w Pucharze Azerbejdżanu, 4:1 to nie byle jaki wynik. Dziwne także jest to, że to już koniec fazy ćwierćfinałowej, nigdy się z takim czymś nie spotkałem...ach ten szalony Azerbejdżan. Liczę na to, że pokonasz przyszłego rywala w półfinale podobnie, jak Gabalę FK.

Z niecierpliwością czekam na kolejny post, bo to może być strasznie ciekawe. :D

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 17
  • Na forum od: 10.10.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: Pro Evolution Soccer 6 / 2019
« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 25, 2012, 11:41:53 »
Mam małą prośbę.. możesz skożystać z innego hostingu fotek, bo patrzyłem na trzech swoich przeglądarkach i na żadnej nie mogło mi się wyświetlić zdjęcie tytułowe i nad filmikiem.. a tylko na chromie zobaczyłem, że takowe mają się w tych miejscach znajdować poprzez ikonę niezaładowanego obrazka. A widzę, że nie tylko ja mam problem z wczytywaniem zdjęć. ;)
Nie ma problemu, mogę wrzucać na IS, jeśli macie problem z obrazkami. ;)
---

Azeri SuperCup 2012/2013

Pierwsze trofeum w nowym sezonie!
Spotkanie o Superpuchar dla "Neftçiler"!

W spotkaniu o Superpuchar Azerbejdżanu nasza drużyna zmierzyła się ze zdobywcą pucharu ligi - FK Baku. Mecz zakończył się sukcesem naszego zespołu, który pokonał rywala 2:1. Bramki dla naszej drużyny strzelali Francisco Yeste i Alexander Geynrikh. Honorowe trafienie rywalom dał pod koniec spotkania Windson Parks. To pierwsze trofeum w tym sezonie naszego klubu. Liczymy, że cały sezon będzie równie udany jak dzisiejsze spotkanie.

Na stadionie Interu Baku Shafa Stadium, który został oddany do użytku w tym roku rozegrany został mecz o superpuchar Azerbejdżanu. W spotkaniu rywalizowały ze sobą mistrz kraju, czyli nasza drużyna kontra zdobywca pucharu ligi, czyli ekipa FK Baku. Pierwsza połowa spotkania była dość wyrównana. Obie ekipy próbowały stworzyć sobie dogodne sytuacje do zdobycia bramki, lecz w obu zespołach panował chaos w ofensywie. Żadnej z ekip nie udało się poważnie zagrozić swoją akcją pod bramką rywala. Pierwsza odsłona gry nie przyniosła bramek. W drugiej połowie oglądaliśmy jeszcze bardziej zmotywowane obie drużyny. Na szczęście to my pierwsi trafiliśmy do siatki FK Baku. Po faulu na Geynrikhu, którego przewrócił przed polem karnym Juninho arbiter podyktował rzut wolny dla naszej drużyny. Do piłki podszedł Yeste. Po oddaniu strzału piłka odbiła się od muru, lecz dobitka Hiszpana była wręcz fenomenalna. Futbolówka odbiła się jeszcze po jego uderzeniu od poprzeczki wpadając do bramki FK Baku. Po tej jakże ładnej urody bramce nasza drużyna objęła prowadzenie w tym meczu. Stracony gol rywalom podciął skrzydła. Drużyna FK Baku spuściła wyraźnie z tonu. Tego faktu nasz team po prostu nie mógł nie wykorzystać. Gola na 2:0 strzelił Geynrikh. Uzbek po kapitalnym podaniu Baruchyana wyszedł sam na sam z Nuredinoski. Były zawodnik m.in. Pakhtakoru, CSKA Moskwa czy Suwonu Bluewings nie marnuje takich okazji. Po bramce na 2:0 mecz spotkanie nieco zwolniło z tempa. W 75 minucie mogło być nawet 3:0 dla Neftchi, ale gdzieś skuteczności zabrakło Nicolasowi Canalesowi, który w 56 minucie zmienił Allahverdiyeva. Rywala stać było na honorowe trafienie. W 85 minucie szybką kontrę przeprowadzili piłkarze FK Baku. Strzał Koke wybronił jeszcze Stamenković, ale przy dobitce Parksa nie miał już szans. Na szczęście rywal nie zdążył strzelić bramki wyrównującej i dzięki temu to my mogliśmy się po meczu cieszyć ze zdobycia pierwszego w tym sezonie trofeum.
Na NEFTҪI TV oprócz skrótu spotkania dostępne jest również video z ceremonii wręczenia pucharu naszym piłkarzom.
Serdecznie zapraszamy na NEFTҪI TV!

Gracz meczu: Francisco Yeste - nota: 7,0

PFC Neftchi Baku: Stamenković - Yunisoglu, Sadygov (C ), Melikov, Yunuszadze - I. Allahverdiyev (Canales 56'), Baruchyan, Wobay, Yeste - Geynrikh (Guliyev 78'), Mpenza (Imamverdiyev 56')

FK Baku: Nuredinoski - Baković (Parks 64'), Ivanovs, E. Rodruguez, Hesdey Suart - Leandro Becerra, Juninho, Lucas Horvat (Solić 78') - Koke, D. Cesnauskis (Verpakovskis 69'), Mantzios

PFC Neftchi Baku 2:1 FK Baku

Yeste 52', Geynrikh 61' - Parks 85'
Yunuszadze (Neftchi) - Hesdey Suart (FK Baku)

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=login">LOGOWANIE</a>

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?action=login">LOGOWANIE</a>

« Ostatnia zmiana: Sierpień 25, 2012, 12:16:40 wysłana przez Daro. »

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 25, 2012, 12:05:42 »
Świetny gol Yeste. Po nieudanym strzale z wolnego zrehabilitował się po kilku sekundach dobitką. Wkrótce Geynrikh rozstrzygnął losy spotkania. Rywale z FK Baku zdołali strzelić tylko jedną bramkę i superpuchar powędrował do drużyny Neftci.

Offline Przemek112

• Najlepsza jedenastka świata
  • Na forum od: 03.11.2010r.
  • Gracias Raul ! ♥
« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 25, 2012, 13:07:26 »
Wygraliście superpuchar. Należało wam się to po drugach jakie włożyliście w zdobycie mistrzostwa. ;) Co do samego meczu to nie można powiedzieć ,ze wszystko było łatwe. Tak , mięliście już dwu bramkowe prowadzenie jednak istniało ryzyko ,ze coś może jeszcze pójść nie tak. Byliśmy świadkami bramki dla gości , jednak do ostatnich sekund rezultat nie uległ zmianie. Życzę powodzenia w meczach ligowych :)

Offline mundofoot

• Amator
  • *
  • Na forum od: 24.08.2012r.
    • Mundofoot
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 25, 2012, 14:55:07 »
Gratulacje z okazji udanego rozpoczęcia sezonu. Oby obfitował w sukcesy i zakończył się kolejnym mistrzostwem, a potem bardziej udaną przygodą w europejskich pucharach.

Offline jackz

• Menadżer
  • Na forum od: 03.08.2009r.
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 25, 2012, 14:59:12 »
brawo za zdobycie superpucharu, napewno przed sezonem to podbuduje wasze morale i bedziecie mogli walczyc o obrone trofeum w pelnie zasluzeni. dobry mecz, duzo sie dzialo i padaly bramki, wiec niczego nie brakowalo. oby bylo wiecej takich ciekawych spotkan o stawke.

Offline IDareKI

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 11
  • Na forum od: 21.05.2012r.
« Odpowiedź #90 dnia: Sierpień 25, 2012, 17:21:14 »
Ten pierwszy gol jest genialny. Uwielbiam takie trafienia z dobitki, a to naprawdę było szczególnej urody. Szkoda tylko, że nie udało się strzelić tej trzeciej bramki, ale i tak nie oddaliście prowadzenia rywalom. Ta honorowa bramka dla przeciwnika trochę farciarska - bardzo dobre zachowanie bramkarza przy pierwszy strzale, ale do drugiego już nie zdążył się wrócić. Bardzo ważne trofeum dla was, w końcu wyrwane lokalnemu rywalowi.

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #91 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:02:52 »

Răzvan Lucescu na celowniku.

Jest to pierwszy wywiad przeprowadzony z trenerem Lucescu przez naszą redakcję po tym jak objął stanowisko pierwszego trenera naszego zespołu. Trener Răzvan Lucescu odpowiedział nam na szereg trudnych pytań. Opowiedział jak wyobraża sobie przyszłość w klubie, a także przedstawił kulisy przegranego dwumeczu z HJK Helsinki.
Serdecznie zapraszamy do lektury poniżej...

neftchi.az: Trenerze, nie mieliśmy jeszcze okazji porozmawiać. Przede wszystkim na starcie serdecznie gratulujemy, a z drugiej strony pytamy, dlaczego akurat Neftchi? Trener miał kilka innych propozycji, które wydawałoby się będą lepszymi ofertami także pod względem finansowym.

Răzvan Lucescu: Witam. Wbrew pozorom Neftchi nie zaoferowało mi słabego pod wzg. finansowym kontraktu. Poza tym ja bardzo lubie wyzwania. Chyba to u nas rodzinne. Pamiętam opinnie ludzi, jak mój tato przeszedł do Doniecka. Pamiętam dokładnie wyrazy ich twarzy. Śmiali się, że po co jedzie na Ukraine skoro nic tam nie osiągnie. Później doskonale pamiętam wyrazy twarzy tych samych ludzi zdziwionych jak mój tato tworzy z Shaktaru mocną siłę piłki europejskiej. W naszym kraju chyba tak już jest, że czasami porywamy się z motyką na słońce. Pamiętam jak inny szkoleniowiec z Rumunii, pan Dan Petrescu z wzbogacającej się Polski, z Wisły Kraków wrócił do biednego klubu z Urziceni i co? Awansował z nią do Ligi Mistrzów. Chyba mamy już taki charakter, że lubimy sprawiać, że nierealne marzenia stają się rzeczywistością. To miłe uczucie.

neftchi.az: Marzenia... Jakie Pan ma marzenia związane z pobytem w Baku?

Răzvan Lucescu: Mmm... To kraj, który prężnie się rozwija. Być może zostaną tu także rozegrane Mistrzostwa Europy. Życzę tego wszystkim mieszkańcom tego kraju. Marzeniem na pewno jest gra w europejskich pucharach. Nie udało nam się w tym roku tego dokonać, szkoda, ale też nie mogę mieć do siebie o to pretensji. Miałem bardzo mało czasu, by popracować z drużyną. Myśle, że w następnym sezonie ta drużyna osiągnie coś fajnego, coś z czego ludzie w tym kraju będą mogli być dumni.

neftchi.az: Od spotkań z HJK Helsinki minęło już trochę czasu. Rozegraliście mecz w ćwierćfinale pucharu kraju, a także finał superpucharu kraju. Oba te mecze zakończyły się wygraną. Jak na tą chwilę oceni Pan zespół?

Răzvan Lucescu: Kadra jest fajna, piłkarze mają potencjał. Mamy połączenie doświadczonych graczy z chłopakami, który wchodzą dopiero w dorosły futbol. U wielu z nich widzę świetlaną przyszłość. Chłopacy chcą trenować, chcą grać w piłkę, a to niezwykle ważne. Bez chęci i zaangażowania nie można nic zbudować. Tak jak mówiłem, mam nadzieje, że w przyszłości ta drużyna da powody do radości.

neftchi.az: Objął Pan funkcję po trenerze Boyukagha Hajiyevie. Czy może rozmawiał Pan z Hajiyeviem nieco o drużynie, jak to wszystko tu wygląda?

Răzvan Lucescu: Nie, nie miałem takiej okazji. Przychodziłem tu nieco w ciemno. Kilka informacji przeczytanych w internecie, kilka skrótów meczy musiało mi wystarczyć. Powoli wszystkiego dowiaduje się o lidze, o rywalach, o kraju i kulturze. O Neftchi wiem już wszystko. Na szczęście ludzie mi bardzo pomagają, za co im bardzo dziękuje. 

neftchi.az: Cofnijmy się nieco wstecz. Dwumecz z HJK Helsinki rozpoczął się dla nas bardzo dobrze. Rewanż niestety wyszedł fatalnie, przez co pogrzebał on szanse na sukces w europejskich pucharach. Co się stało, że na "gorącym" terenie w Helsinkch drużyna potrafiła ograć rywala, a na własnym obiekcie praktycznie została wyśmiana przez drużynę z Finlandii?

Răzvan Lucescu: Jak mówiłem. Miałem bardzo mało czasu na pracę z drużyną. Przed pierwszym meczem w Helsinkach jedynie oglądałem piłkarzy na treningu. Sprawdzałem ich dyspozycję na stan obecny. Trening był ogólny. Piłkarze robili to, co jeszcze za czasów poprzedniego trenera. Na pierwszy mecz z Helsinkami wyszliśmy nieco na spotanie. Nie oczekiwałem wygranej prawdę mówiąc, ale o dziwo się udało. Byłem szczęśliwy i nieco zaskoczony. Jednak, by dobrze wejść w sezon powoli musieliśmy wprowadzać nowy cykl treningowy, który mam nadzieje umożliwi piłkarzom wzrost formy i najwyższą dyspozycje na sezon ligowy. Piłkarze można, by rzecz, że zaczynali od zera. W rewanżu było to bardzo widoczne. Poza tym nie działała u nas komunikacja. Kilku nowych zawodników, którzy doszli do drużyny nie potrafili porozumieć się z resztą. Mecz wyglądał fatalnie z naszego punktu widzenia. O nim musimy już zapomnieć. Przed nami walka o obronę tytułu.

neftchi.az: Skoro zespołowi tak dobrze poszło w Helsinkach to może nie potrzebna była zmiana systemu treningowego?

Răzvan Lucescu: Wbrew pozorom wynik z Helsinek przedstawia mylny obraz. Drużyna nie była dobrze przygotowana. Treningi, które stosował poprzedni trener wątpie, że przyczyniłby się do wzorstu formy i poprawy umiejętności piłkarzy. Musieliśmy zastosować coś innego. Drużyna wyglądała źle. Szczególnie szkoda mi było tych młodziaków, którzy weszli do drużyny. Bardzo słabo kondycyjnie wyglądali. Nie wiem jak wygralismy ten mecz z HJK w Helsinkach (śmiech).

neftchi.az: Co w związku z tym trener zaproponował graczom? Co sprawi, że piłkarze będą grali lepiej? Czy trener uchyli rąbek tajemnicy?

Răzvan Lucescu: Na początek musimy popracować z drużyną nad kondycją. Umiejętności techniczne piłkarze jako takie mają. Zaproponowaliśmy z całym sztabem coś innego. Przez długi okres będziemy prowadzili treningi na styl treningów bokserskich. One mają na celu przede wszystkim poprawę kondycji graczy. To jest niezwykle ważne w piłce. Drużyna musi wytrzymywać trudy całych 90 minut meczu, a nie tylko przez godzinę. Jeżeli do tych treningów dołożymy piłkę to mam nadzieje, że odniesiemy idealny rezultat.

neftchi.az: Poruszmy wątek poszczególnych zawodników. Czy 5 graczy, którzy zasiliło drużynę przed sezonem to były tylko i wyłącznie trenera pomysły? Wiemy, że Mpenza na pewno tak, bo z tego, co nam wiadomo to trener jest odpowiedzialny za jego powrót do zespołu. Co z resztą zawodników?

Răzvan Lucescu: Tak, rzeczywiście. Bardzo chciałem, by Emile dołączył ponownie do kadry. Wiem, że między nim, a poprzednim trenerem było wiele niejasności. Po prostu nie było tej chemii i Emile strzelił focha. Udało mi się z nim porozmawiać i przekonać go do powrotu. Na szczęście dla nas się zgodził. Umówmy się, Emile nie jest już młody i może forma już nie jest jak za dawnych lat, ale za to posiada nie małe doświadczenie, które w budowaniu nowego zespołu może być niezwykle cenne. Co do reszty zawodników. Mm... Nicolás Canales był dla mnie wielką niewiadomą. To jest piłkarz, którego zobaczył poprzedni trener i dzięki niemu zawodnik został sprowadzony do klubu. Jednak po kilku treningach zobaczyłem, że chilijczyk może nam się przydać. Nie będę ukrywał, że obecenie będzie jedynie jokerem, który raz na jakiś czas będzie wchodził z ławki, by ewentualnie poprawić grę ofensywną. Reszta transferów to mój pomysł. Jak mówiłem wcześniej. Kadrę widziałem jedynie przez internet. Musiałem sprowadzić kilku zawodników, by moja koncepcja budowania tego zespołu się sprawdziła. Na szczęscie teraz wszyscy są zgrani i nie ma żadnych problemów. Mogę śmiało stwierdzić, że transfery były pomyślne i nie było w nich żadnego błędu.

neftchi.az: Przejdźmy do ligi. Czy uważa trener, że z obecną kadrą szansa obrony tytułu jest realna?

Răzvan Lucescu: Oczywiście. Powiem więcej... Uważam, że ta kadra jest dużo silniejsza niż chociażby rok temu. Nie tylko ze względu na nowych zawodników. Obecni piłkarze mocno się poprawili, a przecież długo w tym klubie nie jestem. Patrząc jednak na to co robią nasi rywale i jakich zawodników pozyskują twierdzę, że liga będzie bardzo ciekawa. Będę bardzo pewny siebie w tym, co powiem, ale sądzę, że to my zakończymy rozgrywki na czele.

neftchi.az: Tego sobie, kibicom, piłkarzom i Panu życzę. Dziękuje za poświęcone nam kilka minut.

Răzvan Lucescu: Również dziękuje.

wywiad przeprowadził jeden z redaktorów neftchi.az

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #92 dnia: Sierpień 27, 2012, 11:49:19 »
Poczytałem kilka postów w tył, bo dawno w ten topic nie wchodziłem i powiem Ci, że ta przygoda z Neftchi Baku nieźle wciąga. Gratulacje za zdobycie superpucharu. Przyjemny wywiad. Z pewnością dla Lucescu to cholerne wyzwanie by zbudować dobry zespół mając w większości samych 'nołnejmów'. Rzadko, który trener podjął by się takiej funkcji dodatkowo nic nie wiedząc o drużynie z którą ma się pracować :) Szacun :)

Mam jeszcze pytanie: Będą dalsze części informacji o ligowych rywalach?

Offline Daro.

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Autor wątku
    • Status GG
« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:41:48 »
Będzie druga część opisująca drugą szóstkę... tą słabszą szóstkę ligowych rywali. :)

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #93 dnia: Sierpień 27, 2012, 12:41:48 »