Autor Wątek: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |Koniec kariery|  (Przeczytany 13246 razy)

Offline skieta

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 28.08.2012r.
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |NEW Rozmowy nocą i dniem cz.2|
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 29, 2012, 10:50:54 »
Kapitalna notka. Szkoda jedynie wylanej flachy :(. I to nietrzymanie moczu  ;D ;D Oby tak dalej!

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |NEW Rozmowy nocą i dniem cz.2|
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 29, 2012, 11:34:45 »
Kolejny bardzo fajny odcinek. Ciekawe jak to będzie... no bo ja do tych farbowanych lisów nic nie mam, ale jakby trzeba było czyścić to jako pierwszego wyrzuciłbym Obraniaka. Może i miewa przebłyski, ale no właśnie... to są tylko przebłyski. Nie rozumiem dopieprzania się do Polańskiego, który co mecz udowadnia, że mu zależy, gra bardzo dobrze. Chyba nie trzeba powtarzać, że na Euro był jedną z najjaśniejszych postaci w zespole. Do tego mówi po polsku - czego chcieć więcej? Podobna sprawa tyczy się Perquisa, z tym, że tutaj minusem jest brak możliwości porozumienia się w ojczystym języku. Boenisch? Ciężko powiedzieć. Trzeba byłoby zobaczyć go w formie. Ciekawe jak zaprezentują się te powołania...

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
  • Na forum od: 25.08.2012r.
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 29, 2012, 19:19:21 »
Droga do Rio
odc. 4 Tajemnicza wizyta oczami mediów
Witam państwa! Dzisiaj jest 26 lipca 2012r.. Właśnie minęła godzina 18 a ja zapraszam państwa na wiadomości sportowe. Najważniejszą dzisiejszą informacją jest zamieszanie towarzyszące wizycie selekcjonera reprezentacji Polski u prezesa PZPN Jana Tomaszewskiego. Holenderski trener opuszczając hotel, w którym odbyło się spotkanie był wyraźnie zdenerwowany. Do dziennikarzy czekających na jego oświadczenie skierował tylko kilka tajemniczych słów: „To ja jestem selekcjonerem i to ja powołuję piłkarzy na zgrupowania kadry a nie pan prezes PZPN. Nie dam sobą manipulować. Dziękuję państwu za uwagę.”. Po czym wsiadł do podstawionego samochodu i odjechał. Pan Tomaszewski pytany o spotkanie odmówił komentarzy. Czyżby chciał on wpłynąć na powołania? Od dawna jest znane jego krytyczne stanowisko wobec Perquisa, Boenischa, Polańskiego i Obraniaka, którzy wcześniej występowali w młodzieżowych reprezentacjach Francji i Niemiec.  Wszystko okaże się już jutro o godzinie 12. Wtedy to pan Beenhaker ogłosi kadrę na towarzyskie spotkania z Estonią i Węgrami… bzz… pffff… biffff… pzzzz

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 29, 2012, 19:30:54 »
Zaczyna się robić gorąco. Niedobrze, że media się o tym dowiedziały, bo teraz w prasie, telewizji, internecie zacznie się niesamowita nagonka. Ale dobrze, że Beenhakker się postawił. Prezes nie jest od tego, żeby dobierać personalia. No i jak wyjdzie afera z wódką... Fajny klimacik, czekam na więcej ;)

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 27.01.2010r.
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |Tajemnicza wizyta oczami mediów|
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 29, 2012, 20:45:19 »
swoją drogą, to dobrze, że Leo nie wyczuł tego jakże ostrej woni moczu i nie podał tego do wiadomości publicznej. :p moze być ciekawie, jednak myślę, że racja Tomaszewskiego jest najmojsza.

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 12.08.2012r.
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |Tajemnicza wizyta oczami mediów|
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 30, 2012, 13:04:09 »
fajna notatka. szkoda, ze media dowiedzialy sie o wszystkim. teraz będzie dużo zamieszania o nic. dobrze, że nie dowiedziały się jeszcze o wódce ;D ;D ;D ;D.
Ja nie oglądam filmów na YouTubie, tylko na YouHejcie ;p

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |Powołania wysłane!!!|
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 30, 2012, 13:23:13 »
Droga do Rio
odc. 5 Powołania wysłane

27 lipca 2012r. Około godziny 11:50. Właśnie dzisiaj miała się odbyć konferencja, na której Don Leo miał ogłosić powołania na mecz z Estonią i z Węgrami. Drugi mecz miał nie być rozegrany w oficjalnym terminie UEFA. Nie miał statutu meczu towarzyskiego. Oficjalnie był to tylko sparing. W rzeczywistości miał to być egzamin młodych piłkarzy, dla których zabrakło miejsca w kadrze „Franza”. Większość dziennikarzy znajdowała się już na sali, w której miała się odbyć konferencja. Tymczasem na tyłach Stadionu Narodowego stało dwóch podstarzałych mężczyzn ubranych w garnitury. Obaj trzymali w ręku papierosa. Rozmawiali, raz po raz przerywając swoje wypowiedzi i zaciągając się dymem:
- Dobra Zibi… Pfff… Robimy tak jak wcześniej ustaliliśmy… Tylko ty idziesz na konferencję. Ja zostaję tutaj. Nie chcę ryzykować swojego wybuchu złości. Jak bym tam był i on by ogłosił te nazwiska tych… Pfff… to bym się chyba na niego rzucił  zaczął go dusić,
- Jasne Janek – powiedział Zibi po czym spojrzał na zegarek – Oho zaraz zaczynają. Dobra to spadam – po czym ruszył w kierunku Sali, na której miała się odbyć konferencja,
-W porządku. Ja będę czekać tutaj – krzyknął Janek do odchodzącego przyjaciela.
Minęło kilka minut i Zibi był już w odpowiedniej sali. Zajął swoje miejsce obok Leo Beenhakera:
- Pan Tomaszewski niestety nie będzie obecny na spotkaniu z powodu spraw osobistych,
- No dobrze. Może to i lepiej – odpowiedział Don Leo po czym skierował się do zebranych dziennikarzy – Jesteśmy już w komplecie! Możemy zaczynać!
- A gdzie pan Tomaszewski? Czy jego nieobecność jest spowodowana waszym konfliktem? – zapytał jeden z dziennikarzy,
- Pana Tomaszewskiego nie ma na spotkaniu z powodu spraw osobistych. Pomiędzy nami nie ma żadnego konfliktu, mimo że większość z was by ego chciała. On jest prezesem. A ja selekcjonerem. Ja powołuję kadrę. A on kieruje związkiem. Mamy między sobą małe zgrzyty…
- Małe zgrzyty? To znaczy na jakie tematy się nie zgadzacie? – przerwał mu jeden z dziennikarzy,
- Dosyć tych dygresji! Zebraliśmy się tu, żeby ogłosić kadrę na mecze z Estonią i Węgrami! – krótko uciął Don Leo. Zaraz przedstawię państwu listę 24 powołanych piłkarzy na te spotkania. W meczu z Estonią w pierwszym składzie wyjdzie drużyna bardzo podobna do tej z Euro 2012. Natomiast w meczu z Węgrami na plac gry od początku poślę młodych, ambitnych chłopaków, dla których wcześniej nie było miejsca w reprezentacji. A teraz przed państwem lista powołanych – z uśmiechem na ustach mówił Leo. Po czym do sali została wprowadzona ogromna tablica, na której wisiały krótkie biogramy powołanych piłkarzy.

Dziennikarze widząc listy powołanych zaczęli głośno między sobą dyskutować nad słusznością tych powołań. Sala zamieniła się w wielki kocioł, w którym każdy miał coś do powiedzenia. Gdy już opadły emocje dziennikarze zaczęli zadawać pytania:
-Zdecydował się pan powołać tylko 2 bramkarzy. Czy w przyszłości będzie pan dokonywać rotacji na bramce. Czy  szykuje pan powołanie dla Artura Boruca? – zapytał jeden z dziennikarzy,
- Na tą chwilę nie jestem w stanie odpowiedzieć panu na to pytanie. Wszystko zależy od formy Wojtka i Przemka. Jeżeli będą się dobrze prezentować w klubach i będą w pełni sił to nie będzie żadnych zmian. Natomiast może być tak, że ktoś będzie prezentować się lepiej od nich i wtedy to ta osoba zajmie miejsce jednego z nich. Wspomniał pan o Arturze. Znam go jeszcze z Euro 2008. Jest świetnym bramkarzem, ale aktualnie jest bez klubu, więc automatycznie odpada. Zobaczymy jak rozwinie się jego sytuacja.
- Zauważyłem, że w kadrze zabrakło miejsca dla Sebastiana Boenischa i Sławomira Peszki. Czym jest to spowodowane? Czy to konsekwecja zachowania Peszki?
- Nie. Peszko, podobnie jak wszyscy zawodnicy, ma u mnie czystą kartę. Niestety obaj, podobnie jak Artur, nie mają klubu, więc są skreślani już na samym początku.
- Według obserwacji pana powołań można stwierdzić, że stawia pan na młodych, ale czy nie uważa pan, że jest to dość ryzykowne posunięcie? Większość z tych zawodników, których pan powołał nie ma doświadczenia i występowała wyłącznie w młodzieżowych reprezentacjach – zapytał drugi dziennikarz,
- No właśnie. Mówi pan, że ci chłopcy nie mają doświadczenia, ale kiedy mają je nabyć jeśli nie w towarzyskich spotkaniach takich jak te z Węgrami? Nigdy nie jest za wcześnie stawiać na młodych. Oni mają często więcej ambicji niż ci starsi zawodnicy. Chcą się pokazać. Chcą z każdego meczu na mecz stawać się lepszymi zawodnikami. Często takiej ambicji brakuje starszym graczom, którzy zatrzymują się na pewnym poziomie piłkarskim. A poza tym trzeba pamiętać, że spotkania te traktują jako test a nie jako ostateczną selekcję. Po prostu chcę zobaczyć jak na tych młodych zawodników grających dobrze w klubach wpłynie presja związana z reprezentowaniem swojego kraju. Być może kilku z nich wyborę na mecze eliminacyjne z Czarnogórą i Mołdawią – odpowiedział Leo,
- A czy nie uważa pan, że lepiej byłoby postawić na starszych zawodników z ogromnym doświadczeniem, którzy są teraz w świetnej formie jak np. Marek Saganowski?
- Alboslutnie nie. Znam Marka jeszcze z czasów, gdy byłem poprzednio selekcjonerem reprezentacji Polski i wiem na co go stać. Nie muszę go sprawdzać. Muszę natomiast sprawdzić tych kilku młodych piłkarzy, którzy są naprawdę niedoceniani i nikt naprawdę nie wie na co ich stać. Spotkanie z Węgrami zostało specjalnie zorganizowane z myśla o nich. Warto spojrzeć tylko na Wiktora Bagińskiego, który może kontynuować tradycję czarnoskórego piłkarza w kadrze. Chodzi mi tu o Emanuela Olisadebe. Wiktor przypomina go nawet stylem gry  – zakończył Leo.
Na konferencji padło jeszcze dużo więcej pytań, których nie ma sensu tu przytaczać. Warto jednak wspomnieć, że powołania Don Leo wywołały wielką burzę w mediach i nie tylko…

Już niedługo wywiad z Leo. Do swoich komentarzy dodawajcie pytania, które chcielibyście zadać Leo i  na ich podstawie stworzę wywiad z naszym selekcjonerem, który prawdopodobnie ukaże się po meczach z Estonią i Węgrami. :) Wracając do tematu czarnego z Wrocławia. Wiktor Bagiński urodził się we Wrocławiu, dlatego określiłem go mianem czarnego z Wrocławia. Nie chciałem pisać, że jest on z Poznania, bo większość z was by odgadła o kogo chodzi i zepsuła reszcie zabawę. :D
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 13:43:56 wysłana przez DonLeo2012 »

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 30, 2012, 13:35:43 »
A jednak murzyn jest (i to nie Olisadebe ::)). Tak, czy siak fajna notatka. Co do kadry, to mam parę zastrzeżeń co do powołań ale ta kariera to twój twór i ty tu jesteś szefem :D

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 30, 2012, 15:04:21 »
Wiedziałem, że to będzie Bagiński, po prostu wiedziałem ;)
W sumie, to on chyba zaczynał trenować w moim mieście :P
Niedobrze, że media dowiedziały się o pewnego rodzaju nieporozumieniu na linii selekcjoner - prezes, ale już trudno, musztarda po obiedzie. Ciekawy skład, z niecierpliwością czekam na pierwsze spotkania.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 15:09:33 wysłana przez barthez7 »

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |Prolog Wszyscy razem|
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 30, 2012, 20:59:43 »
Droga do Rio
odc. 6 Prolog Wszyscy razem

Witam i zapraszam państwa na wiadomości sportowe. Już jutro 13 sierpnia rozpoczyna się pierwsze zgrupowanie reprezentacji Polski pod wodzą starego-nowego selekcjonera Leo Beenhakera. Piłkarze zostaną zakwaterowani w hotelu Hyatt, który był ich bazą noclegową podczs Euro 2012. Tego samego dnia w godzinach wieczornych, gdy wszyscy piłkarze bedą już obecni odbędzie się spotkanie z nowym trenerem kadry. Następnego dnia na godzinę 15 zaplanowany jest trening na stadionie Polonii Warszawa, który niestety będze zamknięty dla mediów. 15 sierpnia o godzinie 10 kadra wyleci do Tallina, gdzie rozegra towarzyskie spotkanie z reprezentacją Estonii. Co ciekawe na meczu zabraknie prezesa Tomaszewskiego, który według wielu działaczy jest w cichym konflikcie z selekcjonerem reprezentacji, z powodu powołań dla Perquisa, Polańskiego i Obraniaka. Jednak sam prezes jak i Leo Beenhaker odmawiają komentarzy w tej sprawie...
« Ostatnia zmiana: Sierpień 30, 2012, 21:02:51 wysłana przez DonLeo2012 »

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |<Prolog> Wszyscy razem Powołania!|
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 30, 2012, 21:43:45 »
Bagiński :) a jednak. ogólnie to zaskoczeniem są miejsca dla Kobylańskiego, a także Salomona. w sumie to poniekąd kolejny farbowany lis nam przybył, więc nie dziwota, że Janek ma na pieńku z Leosiem. liczę na udane zgrupowanie i sukces polskiej kadry w postaci perspektywicznego wyniku.

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |<Prolog> Wszyscy razem Powołania!|
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 31, 2012, 09:49:46 »
Droga do Rio
odc. 6 Wszyscy razem

Wieczór 13 sierpnia 2012r. Wszyscy piłkarze byli już zebrani w sali konferencyjnej Hotelu Hyatt. Czekali na spotkanie z nowym trenerem. Pośród oczekujących był także sztab szkoleniowy i Boniek, który siedział obok Augustyna i Krychowiaka:
- Mówię ci stary ta laska miała naprawdę wielkie balony! Jak się na niej położyłem to moja głowa schowała się pod jej cyckami – z zapałem opowiadał Błażej,
- Eeee… zalewasz… To niemożliwe. Pewnie były sztuczne – z niedowierzaniem odpowiedział Krychowiak,
- Nie no co ty! Były naturalne. Sam ich dotykałem tymi rękami – w tym momencie zaczął potrząsać dłońmi.
Tymczasem do sali wszedł Don Leo. Zajął miejsce na fotelu, z którego idealnie widział wszystkich zebranych:
- Witam panów. Jak pewnie wiecie, ale dla formalności nazywam się Leo Beenhaker. Jestem nowym selekcjonerem reprezentacji Polski. Wiem, ze na ostatnim Euro nie poradziliście sobie zbyt dobrze, ale teraz to wszystko się zmieni… W końcu do tej kadry wprowadzę dyscyplinę. W końcu zaczniecie walczyć na boisku o każdy centymetr murawy. Nieważne czy wygrywacie czy przegrywacie ważne jest żebyście walczyli. Koniec z oszczędzaniem się. Chce widzieć jak gryziecie trawę, chcę widzieć krew i pot. Jestem miłym człowiekiem, ale stanowczym. Kto nie spełnia postawionych przed nim zadań wypada z kadry. Będę jak wasz ojciec, jednocześnie miły, opiekuńczy, sprawiedliwy ale także jak będzie trzeba to wyciągnę pas – mówił Don Leo emocjonując się przy tym – Drugą sprawą jest brak lidera w tej kadrze. – tu zwrócił się do Błaszczykowskiego – Kuba znamy się od dawna. To ja wprowadzałem Cię do kadry. Jesteś światowej klasy zawodnikiem, ale nie nadajesz się na kapitana. Nie potrafisz wstrząsnąć zespołem. Dlatego też moją decyzją nowym kapitanem zostaje Marcin Wasilewski. To prawdziwy typ wojownika, który potrafi opieprzyć kolegów z drużyny i nie zwraca uwagi czy to się komuś podoba czy nie.
Wszyscy jak wryci słuchali tego co mówił Don Leo. Kuba z zażenowaniem przyglądał się oklaskom kolegów na cześć nowego kapitana po czym po chwili dodał:
- Szczerze… Nie rozumiem tej decyzji, ale skoro zespół się z nią zgadza to i ja nie będę z tym walczył. Powodzenia Marcin.
- Dobrze! Dobrze! Panowie! Proszę o spokój! – przerywał oklaski Don Leo – Mam coś jeszcze do powiedzenia. Jutro trening zaczynamy dopiero o 15. Tak więc daję wam wolne. Możecie iść na miasto, poszaleć… tylko wszystko z umiarem, nie chcę, żeby jutro cały skład leczył kaca…
- Tak! Panowie! Na miasto! Impreza na cześć nowego kapitana! – wykrzykiwał Augustyn a pozostali zawodnicy w tym momencie podrzucali Marcina –  Kurs na miasto!
Po tych słowach cała grupa będąca w ogólnej euforii wybiegła z sali konferencyjnej…

Augustyn i Borysiuk w drodze na miasto

« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2012, 20:40:02 wysłana przez DonLeo2012 »

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |NOWY Wszyscy razem NOWY|
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 31, 2012, 11:56:02 »
Brawo za zmiane kapitana, swietna decyzja.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:19:05 »
Też tak uważam. Ktoś musi wstrząsnąć tymi pilkarzami.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2012, 20:24:20 wysłana przez DonLeo2012 »

pasztelan

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:22:39 »
Świetne tempo, bardzo fajnie się to czyta, ja się tylko zastanawiam, jak będziesz podawał opis meczów

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:42:26 »
Droga do Rio
odc. 7 O kilku takich co poszli w miasto Prolog

Było już grubo po północy. Właśnie zaczął się kolejny dzień 14 sierpnia 2012r. Większość ludzi już spała. Ale policja jak to zawsze bywa stała na straży prawa tak żeby nie okradziono tych śpiących i śniących. Jednymi z takich stróżów prawa byli oficerowie Pulaski i Tenpenny. Siedzieli w radiowozie i oczekiwali na wezwanie do akcji jedząc w międzyczasie pączki z lukrem i popijając je Coca Colą zakupioną w Cluckin’ Bell. Nagle odezwało się radio:
- Orzeł 1 zgłoś się. Tu baza,   
- Tu Orzeł 1 zgłaszam się – odpowiedział Tenpenny,
- Macie wezwanie do klubu Hokus. Właściciel twierdzi, że banda około 20 awanturujących się pijanych, mężczyzn została poproszona o opuszczenie lokalu.    Mężczyźni odmówili, po czym wyrwał się z nich jakiś Francuz i zaczął demolować lokal,
- Rozumiem. Już tam jedziemy.
- Uważajcie na siebie. Podobno są uzbrojeni i niebezpieczni. Wysłaliśmy tam jeszcze dwa okoliczne patrole. Wchodźcie do lokalu dopiero wtedy, gdy się z nimi połączycie.
- Rozumiem. Orzeł 1 bez odbioru…

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
    • Status GG
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |O kilku takich co poszli w miasto|
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 31, 2012, 20:50:49 »
Ohohohoh, ale będzie afera, jeśli to reprezentacja uderzyła na salony... Ludo albo Perquis poszaleli? Uzbrojeni? Robi się gorąco...

Offline MCPL

• Trampkarz
  • *
Odp: Reprezentacja Polski - 10 tysięcy km do Rio |O kilku takich co poszli w miasto|
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 31, 2012, 21:16:14 »
Robi się ciekawie. Kolejny fajny artykuł. Czyta się go lekko i przyjemnie... Wszystko OK ale kiedy jakiś mecz???

Offline DonLeo2012

• Amator
  • *
  • Autor wątku
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 31, 2012, 21:24:26 »
Spokojnie. Niedługo. Myślę, że jak dam radę to jeszcze w tym tygodniu. Przecież zgrupowanie już rozpoczęte.

Offline piuk11

• I - ligowiec
  • Tylko Wisła, TS!
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:05:08 »
Wasyl kapitanem i dobrze. przynajmniej na boisku wygląda na niezłego zabijakę, więc poza nim pewnie zachowuje się podobnie. choć niekoniecznie, co wiem po własnym przykładzie -  na boisku potrafię wydzierać się wniebogłosy, a poza nim jestem raczej osobą stonowaną.
kolejny ciekawy akcent w twojej karierze, po tej niedoszłej aferze z wódką. czekam zatem na mecz. 

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 31, 2012, 22:05:08 »