Tylko, ze ja mam Internet od siostry, kablem leci i od niej go mam. Ona ma nazwe uzytkownika i haslo ... , wiec jak mam to zrobic ? I jeszcze jedno pytanie, ten link to wchodze na to samo co ty ? Te same cyferki ? czy swoj ip wpisuje w te cyferki w twoim linku ?
To idź do Siostry i niech zrobi co trzeba, a jeśli nie wie to niech zrobi to ten co to zakładał wam.. W ogóle jaki masz router ?
Możliwe że serwer DHCP przypisuje komputerom podpiętych do rutera IP automatycznie.
Wiec trochę zabawy masz z siostrą przy przekierowaniu portów i odpowiedniej konfiguracji routera, w zależności jaki to model i co potrafi.
przemo, jak sie Tobie jakims cudem uda to zrobic, to prosze daj znac. Mamy identyczny problem. Mi juz rece opadly.
Sam sobie przeczysz.... ? To jak ty też nie masz dostępu do routera itd. czy jak... ?
Jak pisałeś kiedyś rzekomo że przekierowałeś porty i nadal to samo. Ale te porty co Konmai podało, nie tylko UDP ? Jak masz np. program uTorrent w nim sprawdzisz czy masz przekierowany/otwarty port dla TCP tylko (w kreatorze konfiguracji, na samym dole). Sprawdzałeś na innym PC, pes-a ?
jak masz inny modem/ruter to inny kod strony masz ale to gdzieś w instrukcji znajdziesz....
A po co instrukcja... ?
Klikasz na ikonke komputera w dolnym prawym rogu, dajesz obsługa i tam masz IP do routera, przy napisie
Brama domyślna.
Albo włącz wiersz poleceń (start > uruchom > cmd) i tam wpisz
ipconfig i tam przy napisie brama domyślna jest ip routera.
Jeśli hasło do routera nie zostało zmienione domyślnie może być
admin lub nazwa routera. Login zazwyczaj to
admin.
--
Po przekierowaniu u siebie w wczoraj portów co podało konami dla PC (UDP i TCP), zagrałem 3 mecze. Była to godzina wieczorna po 22:00. Zalogowałem się do online za 2 razem. Ale za to mecze jakie rozegrałem były na wyrost płynne, reakcja zawodników prawie identyczna jak w offline. Ale to chyba wina osób z którymi grałem, miały znacząco lepsze łącza w down i up. Ale nie ma co zachwalać jak na razie.