Dodali by system raportowania gracza (oszusta) z poziomu gry który wysyła szczegółowy log (po meczu lub rozłączeniu) na ich serwery o zdążeniu z opisem raportu od użytkownika który raportuje danego delikwenta.
Dokładnie. FIFA pod tym względem wygrywa. Tam już po minimalizacji wyrzuca z serwera. Może to i czasem denerwuje (wyskakujące okienko avasta czy koniec rozmowy na skypie - minimalizuje grę), ale jednak to jest najlepszy sposób na cziterów. W PES dopiero od niedawna są wprowadzone ,,czerwone kartki" dla cziterów.
Gdyby 2K wzięło się za piłkę nożną EA i Konami zostaliby zniszczeni wnioskuję to na podstawie serii sportowych od 2k, niemal wszystkie to mistrzostwo
Z jednej strony tak, z drugiej strony nie. Dla mnie najlepszym rozwiązaniem byłaby jedna gra piłkarska na świecie stworzona przez jednego producenta lub połączenie sił konami z EA, co jest oczywiście niemożliwe. Gdybyśmy mieli jedną grę piłkarską na świecie to byśmy kupowali tylko i wyłącznie tą grę, co daje nam ogromną liczbę użytkowników online, prace tylko i wyłącznie nad jednym tytułem - mała ilosć błędów, dużo poprawek itp. Jak dla mnie trzy gry o tematyce piłkarskiej to za dużo. Któraś z obecnych gier straciła by fanów na rzecz nowej wersji, podzielenie graczy multiplayer.
Jak dla mnie, to w transferach powinno być takie coś jak "Przywiązanie do klubu", że taki np. Puyol, Xavi, Messi itd. byliby nie do wyciągnięcia przez żaden klub, oraz powinno zrobić tak, że najwięksi rywali po prostu od razu odrzucają od siebie oferty. Np. United nikogo nie odda City, Barcelona Realowi itd.
No tak, tylko skąd twórcy gier mają wiedzieć, kto opuści klub i gdzie? Może się okazać, że Messi odejdzie z Barcelony w 2019 do Manchesteru City za hajs od szejków, a Iniesta za rok odejdzie do Chelsea. Zablokowanie transferów (tych najbardziej spektakularnych) z wrogo nastawionych do siebie drużyn to akurat byłby dobry pomysł, ale z tym ,,przywiązaniem do klubu" to akurat bym się wstrzymał. Informacje w mediach na temat przywiązania zawodników do klubu to często kłamstwa na pokaz. Van Persie też się przywiązał niby do Arsenalu, a dziś gra w Manu.
Ja bym jeszcze zmienił muzykę na trochę mniej gejowską, gdyż to dziwne plumkanie w trakcie wizyt w menu PES-a po pewnym czasie staje się uciążliwe. Możliwośc importu własnej muzyki byłaby dla mnie czymś bardzo fajnym, choć pewnie na przeszkodzie stoją jakieś kwestie licencyjne, więc zostanie to plumkanie. Co ja bym dał za Metallice, Eminema czy KoRn-a w menu głównym bez samodzielnego bawienia się w konwertowanie... Druga możliwość to promocja młodych artystów, tak jak w FIFIE, gdzie w menu są rózne utwory nieznanych wykonawców, to jest fajne i niech nasi japońscy przyjaciele wezmą trochę dobrego z gry konkurencji.
Daj spokój, to tylko muzyka. Może i ta muzyka z FIFY bardziej wpada w ucho, ale to tylko muzyka. Zmiana muzyki na własną to 5 minut roboty. Poza tym ta muzyka nie jest aż tak niesłuchalna, nie przesadzajmy.
Z cheaterami powoli sobie radzą, bo już ponad 300 osób dostało bana za oszustwa, ale moim zdaniem trochę nie w czas, powinno to się odbyć miesiąc po wypuszczeniu gry, a nie prawie pół roku.
Nowy silnik, nowe możliwośći. Myślę, że przez fale krytyki spowodowanej cziterami wzięli się za robotę i teraz banują tych cziterów. Z czego co wiem, w FIFIe też ostatnio nie najlepiej wychodzi z banowaniem cziterów. Ludzie wychodzą po 5 minutach z meczów online, a gracz poszkodowany zazwyczaj traci jeszcze punkty w sezonach, a oszust je zgarnia. Osobiście uważam, że jeżeli teraz te banowanie cziterów jest skuteczne, to w PES 2014 od początku będą banować tym systemem lub jeszcze lepszym.
Więcej reklam na stadionie, a nie wszędzie "konami" i "konami" - reklamy, reklamy. Potrzeba jest zmiany wizerunku stadionów na nowocześniejsze, zmiany kibiców, nowe rzeczy.
Może nie mają praw, licencji na inne reklamy. W LM masz reklamy Playstation. Wolę reklamy w mniejszości realne w PESIE, niż jak w FIFIE wszystkie bandy na stadionie z napisami ,,EA SPORTS".