ja do zamiany używam standardowo r1 bo mi to nie przeszkadza na ogól, dopiero jak jakieś dziwne zagranie poleci to się bawię gałką
5:44 - ta zmiana zawodnika do której odniósł się Mahadew - pytanie, Adam zrobił to gałką czy przyciskiem L1? nie wiemy tego, ale myślę, że mało kto zmienia jeszcze zawodników tylnym klawiszem, osobiście używam gałki bo jest to efektywniejsze i mniej wkurza
Gram na pół-automatycznej zmianie zawodnika od zawsze. Często też molestuję prawy analog do zmiany zawodnika. Ale co nie zmienia faktu że nawet "automatyczna" lub "pół-automatyczna" zmiana zawodnika jest kulawa (przy pomocy L1). Reasumując, to czy my sami zmieniamy czy komputer, to nadal wygląda to nie najlepiej, w tedy tylko pozostaje prawy analog (R3).
kontroli tempa (nazwa z FIFY, nie wiem jak to w PES się zwie,wciśnięty przycisk R2 albo R1 - zależy kto jak ma ustawione)
To w PES nazywa się
Super Cancel - wybijasz grajka z ustalonego rytmu poruszania się. Bez tego się nie da grać w PES.
Więc bardziej przybliżyłeś tą uwagę innym niż mnie
Którzy nie mieli o tym pojęcia.
2. Mam nadzieje, że to dobrze rozumiem i ta emotka na końcu ma oznaczać mocną ironię...
Prawie...
Ale często widać jedną z animacji kiedy dwoje piłkarzy biegnie obok siebie i przepychają się w zawsze ten sam sposób. Co nie mówię że innych nie ma... Ale Konami ma predyspozycje do skryptowania gry tak aby jedna rzecz była częstsza od innych (np. w PES2013 wybijanie piłki bezmyślnie (często) do przodu lub na aut, na wszystkich poziomach trudności).