W PESIE oceny zawodników 100x lepsze niż w Fifie. Tu nota jest bardziej równa, a nie tak jak tam, strzele 2 gole i mam 9.3, a 20 minut przed końcem spada mi o 0.3 i tak aż do 6.0. Co do nowości w trybie BaL to ja proponowałbym więcej możliwści interakcji z zarządem klubu, innymi klubami, trenerem,kolegami z zespołu i mediami. Konferencje prasowe powinny być, nie częste ale żeby czasem po meczu coś móc powiedzieć. Urozmaicone wywaidy w przerwie też mogłyby przyciągnąć uwagę, niekoniecznie z tobą ale animacja jak kolega z drużyny rozmawia przed szatnią. Autografy itp. uważam, że mogłyby być dodane w DLC, aby miel czas nad tym popracować bo i tak, szybko nie powinno się osiągać takiej sławy. Gry treningowe były jeszcze w PES 10, gdzie trzeba było przed meczami iść na trening i rozegrać gierkę zespołową, aby wybrali Cię d pierwszego składu. Nw czemu z tego zrezygnowali i to samo z kontuzjami, które były dobrze odwzorowane. Jest, znaczy ma być tryb gry Zostań bramkarzem, a więc to też może urozmaicić grę.
Ogólnie gra w tym roku miejmy nadzieję poprawiła się i FIFA nie będzie miała nic do gadania, bo widziałem filmiki z niej i myślałem, że to była FIFA 12, bo żadnej różnicy. Trybów nowych też nie dali. PES wg. mnie będzie bogiem tego roku.