Pograłem wczoraj trochę w ML i jest dziwnie.
Po pierwsze bardzo łatwo jest kupić młodych dobrych piłkarzy, grałem Aston Villą i już na poczatku za 6 mln funtów kupiłem El Sharawy'ego potem za 8 mln Badstubera, Varane oraz Sterlinga i kosztowali mnie oni razem ok 25 mln, i nie było problemów z zakupem. w PES 2013 pomijając już fakt, że każdy z nich był drogi, to praktycznie byli nie do wyjęcia ze swoich klubów, gdy ubiegał się o nich ktoś słabszy.
Po drugie można wreszcie sortować wg procentowego szacunku na pozyskanie zawodnika, bardzo mi tego brakowało wcześniej i za to duży plus.
Jest dużo mnie pierdół typu jakieś rozmowy z asystentem, durne przerywniki z konferencji prasowych, wybór wyglądu menadżera czy głupie buty dla piłkarzy jak w 2013, wszystko toczy się szybciej i sprawniej, To plus jak dla mnie.
Zrezygnowano z wykresów rozwoju piłkarzy , teraz jak zauważyłem podobnie ja w PES 6 rośnie pasek danej umiejętności i kiedy się zapełni zawodnik dostaje pkt.
Nie ma sztabu trenerskiego, medycznego, skauta (przynajmniej ja nie znalazłem)
Ogólnie gdy poprawią gameplay, pojawi się jakiś aktualny roster i urealnią rynek transferowy , to ML będzie fajną sprawą, póki co raczej można pograć poglądowo, bo jest zdecydowanie za łatwo.
P.S. widzę, że od kilka stron z tematu o opiniach zrobił się temat o problemach technicznych, jest do tego odpowiednie miejsce, postarajmy się może tam opisywać konfiguracje sprzętowe i problemy z nim związane, tutaj czekam na opinie o samej grze i jej trybach.