Autor Wątek: PES 2014 - problemy, błędy, pytania  (Przeczytany 457733 razy)

Offline thepablito

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 23.09.2013r.
  • Gram w: ...
Odp: PES 2014 - problemy, błędy, pytania
« Odpowiedź #400 dnia: Wrzesień 23, 2013, 15:49:21 »
Cześć wszystkim, na zagranicznych forach pesa nie znalazłem rozwiązania problemu, o którym zaraz napiszę, więc ostatnia nadzieja w pesleague. Otóż mój problem polega na tym, że w exhibition match gra bardzo mi laguje, to znaczy kilka sekund działa płynnie, kilka sekund spowolnione tempo i tak w kółko. Z kolei 'traning mode' działa perfekcyjnie, zero ścinek, wszystko elegancko. Zauważyłem, że jest to powszechny problem, pytanie tylko co z tym zrobić, pisałem do konami, ale wątpię czy się tym zajmą. Dodam jeszcze, że spełniam wymagania gry.

Może ktoś już się uporał z takim samym problemem? Bardzo proszę o odpowiedź.

Offline Pstryks

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 11.08.2009r.
  • joł :)
« Odpowiedź #401 dnia: Wrzesień 23, 2013, 15:57:01 »
Cześć wszystkim, na zagranicznych forach pesa nie znalazłem rozwiązania problemu, o którym zaraz napiszę, więc ostatnia nadzieja w pesleague. Otóż mój problem polega na tym, że w exhibition match gra bardzo mi laguje, to znaczy kilka sekund działa płynnie, kilka sekund spowolnione tempo i tak w kółko. Z kolei 'traning mode' działa perfekcyjnie, zero ścinek, wszystko elegancko. Zauważyłem, że jest to powszechny problem, pytanie tylko co z tym zrobić, pisałem do konami, ale wątpię czy się tym zajmą. Dodam jeszcze, że spełniam wymagania gry.

To jest to, o czym ja pisałem. Jest to brak starej opcji "Enable Frame Skipping", która była na to lekarstwem.
Piszę poprawnie po polsku.

Offline Grassek

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 25.08.2011r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #402 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:09:43 »
W KOŃCU !!!  Kieruje do wszystkich którzy mają problemy z gameplayem.

Panowie! Do tej pory gra wyglądała u mnie fatalnie... to o czym pisałem, szaro, nudno i do dupy. Zero cieni, murawa jednolita itp itd. Jesli chodzilo o rozgrywke:
- przycinania na powtórkach
- przycinania na poczatku meczu
- spóźnione reakcje zawodników na strzał lub podczas zmieniania zawodnika
- wiele wiele innych

ROZWIĄZANIE NA TE WSZYSTKIE PROBLEMY

Może się to wydawać banalne ale po prostu zainstalowanie nowszych sterowników. Zrobiłbym to juz dawno ale nigdy sie nie dalo zawsze jakis blad teraz znalazlem odpowiednie i WSZYSTKIE problemy zniknely. Nie spodziewalem się że aż tak diametralnie!
Myślałem że poprawilo mi tylko grafike a tu tak:

- fenomenalna grafika, cienie na murawie, wszystko tak jak ma wyglądać
- ZERO przycinek zarówno na replayach jak podczas meczu czy przed meczem
-WIELE osób ma problemy z opóźnieniami którzy czekają na patcha -  po zainstalowaniu sterownikow NIE MA ZADNYCH OPOZNIEŃ ( nawet podczas zmiany zawodnika)
-mogę ustawić najwyższą rozdzielczość i detale ( czego wcześniej nie mogłem aby móc w miare normalnie grać)
- MOŻLIWOŚĆ GRANIA NA FULLSCREEN nie tylko w oknie.

Wszystko w końcu wygląda tak jak ma wyglądać i dopiero teraz czuję jaka ta gra jest fenomenalna !:)

WAŻNE - Nie pisze, że jest to lekarstwo na wszystkie Wasze problemy związane z grą, bo być może ktoś ma najnowsze stery a dalej gra działa mu źle.  Mi po prostu to pomogło i zniknęły wszystkie problemy, dlatego chciałem się tym z Wami podzielić, bo być może dla kogoś też okaże się to tylko wina sterowników. POZDRAWIAM
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2013, 16:11:47 wysłana przez Grassek »
Moja porada okazała się dla Ciebie skuteczna ? Postaw piwko :)

Offline sajkoPat

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.09.2013r.
« Odpowiedź #403 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:10:32 »

W training nie masz kibiców na trybunach, nawet piłkarzy możesz ustawić sobie mniej, więc tym samym mniej "graficznie"/wydajnościowo potrzebuje rozgrywka.
Pewnie wszystkie sterowniki zaktualizowałeś, więc daj znać co odpisało Konami. I mógłbyś podać specyfikację kompa to może by coś się udało wskazać co może kuleć.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2013, 16:12:32 wysłana przez sajkoPat »

Offline Typowy Damian

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 20.08.2013r.
  • Jestem kibicem Realu Madrid od 2005r.
    • Status GG
« Odpowiedź #404 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:21:36 »
3 pytania mam :)
1. Jak w menu nic sie nie klika wlacza sie mecz pokazowy.. Kibice przed meczem ukaladaja loga klubu mialem tak z bayernem a jak byl mecz juventusu to flaga wloch ... gralem mecz towarzyski w trybie ligi mistrzow tymi zespolami i juz tak nie bylo..;/ tak jest czy poprostu mecz pokazowy jest jakby podrasowany?
2. jak robic triki? jak uzywam drugiej galki analogowej to nic sie nie dzieje;/ nawet 360 stopni nie potrafi zrobic (tzw ruletki) tylko jak wciskam galke to przerzuca pilke nad soba
3. odczucia mam takie jak gram kazdym klubem to nie czuje zadnej roznicy ale jak gram tym samym zespolem przeciwko olympiacosowi czy bayernowi to czuje roznice w sile przeciwnika .. tez tak macie? ze bez roznicy kim gracie? kazdy tak samo wolno biega ?

1. Raczej podrasowany.
2. Tricki to biegnąc w prawo wciskaj 2x strzałka w prawo + 2x analog w prawo czy tam 2x strzałka w prawo i 2x analog w lewo(etc!).
Pokombinuj trochę. Bądź nie strzałka w prawo tylko lewy analog w prawo w zależności jak masz w ustawieniach.
Don't fuck with me !

Offline sajkoPat

• Amator
  • *
  • Na forum od: 17.09.2013r.
« Odpowiedź #405 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:25:31 »
W KOŃCU !!!  Kieruje do wszystkich którzy mają problemy z gameplayem.

Panowie! Do tej pory gra wyglądała u mnie fatalnie... to o czym pisałem, szaro, nudno i do dupy. Zero cieni, murawa jednolita itp itd. Jesli chodzilo o rozgrywke:
- przycinania na powtórkach
- przycinania na poczatku meczu
- spóźnione reakcje zawodników na strzał lub podczas zmieniania zawodnika
- wiele wiele innych

ROZWIĄZANIE NA TE WSZYSTKIE PROBLEMY

Może się to wydawać banalne ale po prostu zainstalowanie nowszych sterowników. Zrobiłbym to juz dawno ale nigdy sie nie dalo zawsze jakis blad teraz znalazlem odpowiednie i WSZYSTKIE problemy zniknely. Nie spodziewalem się że aż tak diametralnie!
Myślałem że poprawilo mi tylko grafike a tu tak:

- fenomenalna grafika, cienie na murawie, wszystko tak jak ma wyglądać
- ZERO przycinek zarówno na replayach jak podczas meczu czy przed meczem
-WIELE osób ma problemy z opóźnieniami którzy czekają na patcha -  po zainstalowaniu sterownikow NIE MA ZADNYCH OPOZNIEŃ ( nawet podczas zmiany zawodnika)
-mogę ustawić najwyższą rozdzielczość i detale ( czego wcześniej nie mogłem aby móc w miare normalnie grać)
- MOŻLIWOŚĆ GRANIA NA FULLSCREEN nie tylko w oknie.

Wszystko w końcu wygląda tak jak ma wyglądać i dopiero teraz czuję jaka ta gra jest fenomenalna !:)

WAŻNE - Nie pisze, że jest to lekarstwo na wszystkie Wasze problemy związane z grą, bo być może ktoś ma najnowsze stery a dalej gra działa mu źle.  Mi po prostu to pomogło i zniknęły wszystkie problemy, dlatego chciałem się tym z Wami podzielić, bo być może dla kogoś też okaże się to tylko wina sterowników. POZDRAWIAM

Sterowniki do czego? Tylko karty graf.? I jaka to karta?

Offline Typowy Damian

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 20.08.2013r.
  • Jestem kibicem Realu Madrid od 2005r.
    • Status GG
« Odpowiedź #406 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:27:15 »
Witam serdecznie  ;)

A jak to wygląda (pkt2) w wersji PC (klawiatura)?? Za cholerę nie mogę skręcić w lewo ani w prawo (przy stałych fragmentach gry), bawiłem się w settings, nic to nie dało.. Miło by było jakby ktoś znał rozwiązanie problemu i podzielił się odpowiedzią. Bo nie wyobrażam sobie nie strzelać bramek z fk.

PS. Nowy PESik ciekawy, jest trochę błędów ale wydaje mi się, że patche pomogą. No i przede wszystkim jest "inny" niż 13tka.

Pozdrawiam!

Więc tak, musisz w settings przypisać do przycisków analogu przyciski z klawiatury.
Don't fuck with me !

Offline thepablito

• Amator
  • *
« Odpowiedź #407 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:32:39 »
Akurat w moim przypadku aktualizacja sterowników nic nie wnosi. Meczyk 'leci' w spowolnionym tempie.
Wiem, że na treningu nie ma żadnych kibiców, ale nawet jak gram 11 vs 11 to wszystko działa płynnie.
Przez same trybuny gra mi laguje? No bez jaj.

Może i mój pc nie jest jakąś wybitną maszyną do gier, ale radzi sobie z nowszymi grami. Zresztą na zagranicznym forum jakiś łepek wystawił gorsza specyfikację i twierdził, że gra mu hula. Próbowałem już wszystkiego. Pozostaje chyba tylko nadzieja, że wyjdzie jakiś patch od KONAMI...

Offline gibas920

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 22.10.2011r.
« Odpowiedź #408 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:37:46 »
siema. Wie ktoś może jak zainstalować część plików PESa na konsole PS3? podobno to ma przyspieszyc gre... Prosze o szybka odpowiedz.

Offline Grassek

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 25.08.2011r.
« Odpowiedź #409 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:41:03 »
Sterowniki do czego? Tylko karty graf.? I jaka to karta?

Tak tylko do karty graficznej. Ati Mobility Radeon 5650  1gb

nie wiedziałem że sterowniki są aż tak ważne, myślałem ze poprawiaja tylko kosmetyczne rzeczy ale w tym przypadku polepszylo cały gameplay
Moja porada okazała się dla Ciebie skuteczna ? Postaw piwko :)

Offline mateuszcwks

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 04.08.2008r.
  • Zwycięzca konkursu na najładniejszą bramkę PES2013
« Odpowiedź #410 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:43:24 »
thepablito - myśle ze to wina procesora, niestesty za słaby
Zapraszam NEW FILM !!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline gibas920

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #411 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:44:46 »
siema. Wie ktoś może jak zainstalować część plików PESa na konsole PS3? podobno to ma przyspieszyc gre... Prosze o szybka odpowiedz.

Offline Pstryks

• Kierownik drużyny
  • Na forum od: 11.08.2009r.
  • joł :)
« Odpowiedź #412 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:47:52 »
Może ktoś podesłać settings.exe z PES 2013 ? Mam pomysł...  8)
Piszę poprawnie po polsku.

Offline thepablito

• Amator
  • *
« Odpowiedź #413 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:51:50 »
Pstryks , łap:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline gibas920

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #414 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:55:58 »

Offline adonim85

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.07.2010r.
« Odpowiedź #415 dnia: Wrzesień 23, 2013, 16:58:24 »
thepablito - myśle ze to wina procesora, niestesty za słaby

głupoty piszesz

to nadal dobra dwurdzeniówka i akurat jest ok do zalecanych wymagań. Nie pisz głupot jak nie wiesz.

Offline thepablito

• Amator
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: Wrzesień 23, 2013, 17:02:17 »
masz rację adonim ,  ten procek powinien bez problemu 'udźwignąć' tego pesika , to jest wręcz paradoksalne , że w 13 mogę sobie grać na najwyższych detalach , a w 14 na najniższych wszystko w spowolnionym tempie

Offline adonim85

• Starszy trampkarz
  • *
  • Na forum od: 16.07.2010r.
« Odpowiedź #417 dnia: Wrzesień 23, 2013, 17:34:47 »
mnie osobiscie denerwuje dośc wolna praca menu bo jak edytuje druzyny / piłkarzy to jak dla mnie za wolno cofa /  wchodzi. W P13 miałem to natychmiastowo. Taki nawyk przy edycji ale jednak mi ciutke przeszkadza to.

Offline ep9

• Amator
  • *
  • Na forum od: 19.09.2013r.
    • Status GG
« Odpowiedź #418 dnia: Wrzesień 23, 2013, 17:46:17 »
Tak to wygląda u mnie !!! Gra przycina obojętnie na jakiej rozdzielczości czy detalach. Nie da się grać z komputerem a co dopiero online. Zrobiłem aktualizacje sterowników karty graficznej jednak i to nie pomogło !!! Macie jakieś pomysły ? Czy trzeba czekać na jakiś ruch ze strony KONAMI ?

Offline thepablito

• Amator
  • *
« Odpowiedź #419 dnia: Wrzesień 23, 2013, 17:49:39 »
ep9, no musimy czekać na jakiś ruch ze strony KONAMI niestety , człowiek by już siadł i sobie zrobił nockę przy master league a tak jest bezradny, wrrr . 

a oto przykład jak to wygląda:
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=3035bfcd05285acdc6a29b9369b7c8db&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=3035bfcd05285acdc6a29b9369b7c8db&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

u mnie działa ciut szybciej, ale laguje na tej samej zasadzie

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #419 dnia: Wrzesień 23, 2013, 17:49:39 »