"Białe derby"
Madridistas wciąż dumni po derbach
Real Madryt po raz kolejny górą w El Derbi Madrileño ! W 3 kolejce Primera Division, Królewscy zwyciężają z Atletico 2-1, po bardzo emocjonującym meczu! Galacticos zaczęli derby z wysokiego "C". W 8 minucie swój geniusz zaprezentował Zidane. Wyprowadzający akcję Francuz, ośmieszył jednego z rywali, a następnie jednym podaniem zmylił linię obrony Rojiblancos i postawił w sytuacji sam na sam z bramkarzem Raula. Ten uderzył tak, że strzegący bramki Aragoneses mógł tylko odprowadzić piłkę wzrokiem do siatki... Piękna akcja! Ale to nie był koniec magii na Bernabeu... W 22 minucie kibice ujrzeli odrobinę "samby". Robinho zagrał piętą do Ronaldo, a ten kapitalnie kropnął przy prawym słupku i było już 2-0! Brazylijczyk dostał ewidentnie zbyt wiele swobody od obrońców Atletico. Gdy wydawało się, że mecz zaczyna być do jednej bramki goście w porę się obudzili. Osiem minut po stracie drugiego gola z lewej strony dośrodkowywał Petrov. Kežman wygrał powietrzny pojedynek z Helguerą i pięknym strzałem głową zdobył bramkę kontaktową. W 38 minucie powinno być 3-1 dla gospodarzy. Rozgrywający znakomite zawody Zidane strzelał z pola karnego, ale tylko w sobie znany sposób Sergio Aragoneses zdołał obronić to uderzenie... Bramkarz Atletico popisał się w tej sytuacji niesamowitym refleksem. Po przerwie Real chciał zamknąć otwartą sprawę wyniku, lecz znakomitych sytuacji nie wykorzystali Ronaldo i Robinho, który fatalnie spudłował z 10 metrów. To mogło bardzo zemścić się tuż przed końcem spotkania! Wprowadzony wcześniej na boisko Luccin, przeprowadził świetną solową akcję przed polem karnym i potężnie uderzył w spojenie słupka z poprzeczką bramki Casillasa! Z dobitką nie zdążył Gabi i 3 punkty pozostały przy Concha Espina 1.
Primera Division 2005/2006
3 kolejka
Real Madryt 2-1 Atletico Madryt Raul 8'
Ronaldo 22'
Kezman 30'
Velasco 45'+
Baptista
Robinho 71'
Guti
Beckham 71'
Torres
Molinero 71'
Luccin
Zahinos 71'
G. Calvo
A. Lopez 77'
Zidane
Spoiler for Hiden:
[(Popełniłem gafę
Zuploadowałem wczoraj niepotrzebnie ten skrót i ktoś już doszedł do niego po innych filmikach z mojego konta poznając tym samym rozstrzygnięcie w derbach