Autor Wątek: Podbeskidzie Bielsko-Biała by hose444  (Przeczytany 16928 razy)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
Odp: Podbeskidzie Bielsko-Biała by hose444
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 03, 2014, 10:39:07 »
8# 24.07.2014

„DĄŻYMY DO PERFEKCJI” cz.1

Przedstawiamy Wam kolejny wywiad, tym razem z trenerem Podbeskidzia, Rafałem Ulatowskim.

Redaktor (R): Można powiedzieć, że wraca pan do świata żywych. Jak wspomina pan swoje wcześniejsze doświadczenia trenerskie?
Rafał Ulatowski (RU): Każde doświadczenie jest cenne. Te złe również. Miałem w karierze lepsze momenty, takie jak praca w GKS-ie Bełchatów czy asystowanie Leo Beenhakkerowi w reprezentacji Polski. Były też te gorsze, jak słaby epizod w Cracovii, czy ostatni koszmar w Legnicy.
R: Angaż w Podbeskidziu jest dla pana szansą?
RU: Tak. Nie chcę jednak, by ktoś potraktował mnie na zasadzie „dostał dobrą robotę, bo ma farta”. Nie. Całe swoje życie musiałem wykazywać się pracowitością i wytrwałością. Jako piłkarz nigdy nie byłem jakimś genialnym technikem czy świetnym rozgrywającym. Braki nadrabiałem zawziętością i ambicją. Tak samo mam w pracy trenerskiej. Mam odpowiednie kwalifikacje i dokumenty, lecz cały czas chcę się dokształcać w dziedzinie futbolu.
R: Wierzy pan, że Podbeskidzie może stać się silnym klubem, tak jak postrzega się Lecha, Legię czy Wisłę?
RU: Oczywiście. Mamy dobrą, wyrównaną kadrę, właściciela z wizją i cały czas ciężko pracujemy na treningach. Dążymy do perfekcji.
R: Jaką preferuję pan taktykę?
RU: Dzisiejszy futbol wymaga tego, by drużyna miała przygotowana kilka wariantów taktycznych i potrafiła zmieniać  je w takcie meczu. Upadek tiki-taki, czy słabości gry z kontry pokazują, że nie ma taktyki idealniej. Zespół kompletny musi umieć grać pozycyjnie, z kontry cz też ultradefensywnie. Chcę, by tak było w Podbeskidziu.
R: Kogo z aktualnej kadry Podbeskidzia uznaje pan za najlepszego piłkarza pana drużyny ?
RU: Ciężkie pytanie. Wydaje mi się, że jest to Michał Masłowski. Ktoś kiedyś powiedział, że jest to taki „Melikson v.2”. Dużo widzi na boisku, ma swobodę w operowaniu piłką i dobrze rozgrywają ją w zależności od potrzeby. Rozgrywający, ofensywny pomocnik to moja ulubiona pozycja jeżeli chodzi o piłkę nożną, więc wybieram Michała.

Druga część rozmowy niebawem.

„GÓRALE” – Edgar Bernhardt

Jeden z ciekawszych piłkarzy Podbeskidzia, jeżeli chodzi o narodowość. Edgar legitymuje się paszportem niemieckim i rosyjskim, a do tego ma jeszcze korzenie w Serbii  i Finlandii. W swojej karierze grał w Skandynawii, w Holandii czy w Niemczech. Jest bardzo wszechstronnym zawodnikiem, choć twierdzi, że najlepiej czuje się jako skrzydłowy. Dobry technicznie, potrafiący podać piłkę na milimetry. O pierwszy plac będzie rywalizował z Nakoulmą bądź Kalitvintsevem i Falvio Paixao. Prywatnie to człowiek bardzo spokojny i rodzinny. Niektórzy twierdzą nawet, że najlepiej pasuje do niego słowo: „pantoflarz”.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 03, 2014, 13:59:52 »
Szybko "lecisz" z tymi odcinkami i nazbierało mi się nieco zaległości ;)
Zaczynając od pierwszego meczu warto wspomnieć, że zaprezentowaliście się naprawdę solidnie. Szczerze powiem, że nie byłem pewien czy uda wam się wywalczyć chociaż punkty, mimo tego, że klub całkiem się zmienił. Nowi zawodnicy, trener, styl gry, więc na początek nie można było się spodziewać kokosów, lecz remis jest wynikiem zadowalającym i dobrym prognostykiem na przyszłość. Wasza postawa była dobra, szczególnie w drugiej części i gdyby nie ta kontuzja Masłowskiego to być może rzeczywiście moglibyście pokusić się o komplet.
Co do całej kolejki to jestem rozczarowany postawą Lecha i Cracovii. "Kolejorz" dał plamę w Chorzowie, a krakowscy piłkarze mogli pokusić się o wiele więcej z Piastem. Arka także przyjęła trzy gole, ale rywal był zdecydowanie silniejszy. Liczę jednak na poprawę wyników w przyszłej kolejce. Dobrze też rozpoczęła Pogoń oraz Wisła i raczej są do znaki o walkę w pierwszej "5". MVP dla Robaka nie jest zaskoczeniem, gdyż na polskich boiskach jest on graczem dobrym i wiele wnoszącym dla drużyny i aż szkoda, że nie znalazł się w waszej kadrze na ten sezon.
Co do kwestii technicznej to kadrujesz zdjęcia? Wydaje mi się, że są nieco rozciągnięte.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #22 dnia: Maj 03, 2014, 14:37:02 »
Szybko "lecisz" z tymi odcinkami i nazbierało mi się nieco zaległości ;)
Co do kwestii technicznej to kadrujesz zdjęcia? Wydaje mi się, że są nieco rozciągnięte.

Mam dużo do przodu napisane, to lecę szybko  ;). Obrazki kadruję, ale nie bawię się z nimi zbytnio. Może niektóre wydają się trochę rozciągnięte. Dla mnie najważniejszy jest tekst.
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 05, 2014, 19:53:01 »
9# 25.07.2014

U SIEBIE Z GÓRNIKIEM

Kolejny weekend, więc pora na kolejną serię spotkań drużyn Ekstraklasy. Piątkowy wieczór jest zarezerwowany dla dwóch potyczek. Pierwszy z nich to mecz Ruchu, który genialnie zaczął sezon i Lechii, naszego ostatniego rywala. Drugie starcie to pojedynek beniaminka, Arki z Zawiszą. Bydgoski klub pożegnał się po sezonie z Radosławem Osuchem, który nie doszedł do porozumienia z kibicami. Zawisza mimo letnich osłabień przebrnął już do II rundy eliminacji Ligi Europy. W sobotę tradycyjnie zagra sześć klubów naszej najwyższej klasy rozgrywkowej. Tutaj będą ciekawe dwa mecze: Legii z Pogonią oraz Podbeskidzia z Górnikiem. Dla „Górali” będzie to oficjalny debiut na nowym stadionie. Rafał Ulatowski powiedział na konferencji prasowej, że „liczy na korzystny wynik”.  Z kolei opiekun Górnika, Robert Warzycha podgrzewał atmosferę, mówiąc: „To będzie zemsta za podebranie nam latem Sobolewskiego i Nakoulmy”. Zabrzanie na inaugurację przegrali, Bielszczanie natomiast zdobyli punkt po remisie w Gdańsku. Kolejkę zakończy spotkanie Korona – Wisła, który odbędzie się w poniedziałek, a w niedzielę czeka nas m.in. mecz przyjaźni Lech – Cracovia.

Kadra Podbeskidzia na mecz z Górnikiem: Zubas, Adamek, Sokołowski, Xulu, Dziwniel, Lewczuk, Górkiewicz, Stano, Sobolewski, Sloboda, Lenartowski, Masłowski, Iwański, Nakoulma, Kalitvintsev, Bernhardt, M.Paixao, Bartlewski

2.kolejka

25.07.
Ruch Chorzów – Lechia Gdańsk
Arka Gdynia – Zawisza Bydgoszcz
26.07.
Podbeskidzie Bielsko-Biała – Górnik Zabrze
Pogoń Szczecin – Legia Warszawa
Piast Gliwice – GKS Katowice
27.07.
Śląsk Wrocław – Jagiellonia Białystok
Lech Poznań – Cracovia Kraków
28.07.
Korona Kielce – Wisła Kraków
« Ostatnia zmiana: Maj 06, 2014, 13:16:02 wysłana przez hose444 »
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 06, 2014, 19:32:10 »
10# 27.07.2014

MĄDRY FUTBOL I PIERWSZA WYGRANA

2.kolejka

Stadion Miejski w Bielsku-Białej 18:00

Podbeskidzie Bielsko-Biała  2:0  Górnik Zabrze
M.Paixao (27,62)

Składy:
Podbeskidzie:  Zubas – Dziwniel, Xulu, Sokołowski, Lewczuk – Kalitvintsev (46.Bernhardt), Sobolewski, Sloboda, Masłowski (73.Iwański), Nakoulma (64.Bartlewski) – M.Paixao
Górnik: Steinbors – Kosznik, Pandża, Szeweluchin (34.Łukasiewicz), Gancarczyk – Madej, Jeż, Przybylski (85.Łuczak), Małkowski – Zachara, Wodecki (90+1.Oziębała)

Zawodnik meczu: Marco Paixao
Żółte kartki: Dziwniel, Sobolewski, Gancarczyk, Zachara
Widzów: 14276
Sędziował: Szymon Marciniak

„Górale” wygrali ten mecz pewnie i zdecydowanie. Pokazali po raz kolejny mądry futbol, tym razem jednak wygrywając. Grę Podbeskidzia można było określić niezwykle efektywną, a chwilami również efektowną. Bielski zespół był dobrze przygotowany fizycznie (co nie można powiedzieć o piłkarzach Górnika) i do tego wykorzystywał słabe punkty Zabrzan. W 7.minucie spotkania krytykowany za ostatni mecz Daniel Dziwniel pognał lewą stroną boiska i niczym rozgrywający podał piłkę w pole karne. Tam jednak na straży czuwał Steinbors. Kilka minut później Podbeskidzie przeprowadziło kolejną groźną akcję. Piłka jak po sznurku szła pomiędzy Masłowskim, Slobodą i Nakoulmą, a finał tej koronkowej akcji mógł zwieńczyć Paixao, lecz tego nie zrobił. Górnik wykorzystał w 20.minucie poślizgnięcie Slobody i znalazł trochę miejsca w środku pola. Przybylski jednak podał źle, bo na linii pola karnego piłkę przejął Xulu. W końcu, w 27.minucie padła bramka. Bardzo dobrze rzut wolny wyegzekwował „Masło” wrzucając piłkę w pole karne, gdzie idealnie odnalazł się Paixao, który strzelił gola z główki. Ostatnie 15 minut pierwszej połowy to była inteligentna gra zespołu Rafała Ulatowskiego i desperacka obrona Górnika.
   Mimo tego, druga część meczu zaczęła się dobrze dla „Górników”. Małkowski podał futbolówkę ze skrzydła w środek pola, gdzie Sokołowskiemu uciekł Zachara. Napastnik Górnika mimo to strzelił w poprzeczkę, po czym piłkę w głąb boiska wyrzucił winowajca – kapitan Podbeskidzia. „Górale” nie chcieli powtórki z rozrywki, gdzie w Gdańsku mimo dobrej gry stracili prowadzenie. Za kreowanie akcji wziął się Nakoluma, dobrze podłączał się Lewczuk, cały czas dobrej piłki szukał Marco Paixao. Trafił na nią w 62.minucie, dostając „patelnię” od Masłowskiego, który tym podaniem przechytrzył Pandżę. Portugalski napastnik strzelił nie do obrony w prawy górny róg bramki i było 2:0. Zważywszy na to, jak grał Górnik – pozamiatane. Podopieczni Roberta Warzychy próbowali rozgrywać futbolówkę, lecz była to paskudna profanacja tak pięknego sportu, jakim jest piłka nożna. Bielszczanie z kolei od czasu do czasu straszyli Górnika stałymi fragmentami gry czy akcjami oskrzydlającymi, lecz wynik nie uległ już zmianie.
   Warzycha po tym meczu będzie się tłumaczył, że miał słabszą kadrę, bo Podbeskidzie „podkradło” mu latem Sobolewskiego i Nakoulmę oraz, że urazu w trakcie spotkania nabawił się Szeweluchin. Prawda jest jednak taka, że Podbeskidzie było w tym spotkaniu drużyną lepszą od Górnika w każdym elemencie gry. Widziało to 14276 osób – następnym razem liczymy na komplet!
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 06, 2014, 20:20:57 »
Dobre widowisko (niekoniecznie ze strony Górnika), ale szczególnie z waszej. Zagraliście dobry futbol i dzięki dobrej grze Paixao i Masłowskiego zdobyliście ważne trzy punkty. Własny stadion został zdobyty i szczerzę liczę, że już wraz z kolejnymi spotkaniami stanie się twierdzą nie do zdobycia. Górnik nieco oklapł na tle dobrze przygotowanych fizycznie waszych piłkarzy nie miał nic do gadania, ale oczywiście nie spisywałbym ich aż na tak spore straty. Wprawdzie ta ich poprzeczka także mogła wpaść do siatki i wtedy mogło by zrobić się tak jak w Gdańsku. Ale ten wasz "mądry futbol" tym razem przyniósł grę: efektowną, efektywną oraz komplet punktów. Aha i co do zdjęcia to:  :-\ (ale wszystko rozumiem, nie skupiasz się na grafice)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 07, 2014, 09:34:23 »
Spoiler for Hiden:
To nie jest tak, że zlewam na te zdjęcia. Po prostu, ciężko jest coś znaleźć, bo klub mało medialny, a w tej karierze zrobiłem tak, że pozmieniałem wszystko (nawet stroje jak ktoś czytał od początku to wie). Screenów z FM-a nie dam, bo sami wiecie jaka to gra. No i tak jak mówiłem – tekst dla mnie się liczy bardziej. Jest jeden rozmiar tych obrazków, aż tak źle to chyba z tą jakością nie jest.  ;)

11# 29.07.2014

NIESAMOWITY ZAWISZA

2.kolejka

Ruch Chorzów – Lechia Gdańsk 2:1
Arka Gdynia – Zawisza Bydgoszcz 0:4
Podbeskidzie Bielsko-Biała – Górnik Zabrze 2:0
Pogoń Szczecin – Legia Warszawa 1:0
Piast Gliwice – GKS Katowice 0:0
Śląsk Wrocław – Jagiellonia Białystok 1:1
Lech Poznań – Cracovia Kraków 2:1
Korona Kielce – Wisła Kraków 1:3

Tabela po 2. kolejce

Klasyfikacja Strzelców:
1. M.Paixao (Podbeskidzie), Robak (Pogoń) – 3 gole
2. Dwaliszwili (Śląsk), Paweł Brożek (Wisła), Starzyński (Ruch), Kadu (Zawisza) – 2 gole

Najlepszy Piłkarz Kolejki: Filip Starzyński (Ruch)

Po tej kolejce warto odnotować przede wszystkim postawę bydgoskiego Zawiszy. Ogołocony zespół bez pieniędzy byłego już właściciela – Radosława Osucha – spisuję się dobrze w tym sezonie. Pierwszą potyczkę co prawda  zremisowali, lecz w piątek pokazali pełnię swoich umiejętności. Dwie bramki zdobył Kadu, zostawiony w drużynie „w spadku” po Osuchu. Zawiszę czeka teraz wyjazd do Karagandy w ramach rewanżu eliminacji do Ligi Europy. Wróćmy jednak do Ekstraklasy. Swój mecz wygrał Ruch, dzięki asyście i bramce Filipa Starzyńskiego, piłkarza kolejki. Słabo zaprezentowała się Legia, która przegrała swoje spotkanie z Pogonią. W Warszawie mówi się już o zwolnienu Berga, bo Legia ma duże szanse, by nie awansować do Ligi Mistrzów. Warto za ładne zwycięstwa wyróżnić Wisłę i Podbeskidzie, a zganić należy Arkę czy Górnik. Takiego futbolu w T-Mobile Ekstraklasie nie chcemy.
" border="0

Offline pentoza133

• Twórca Dodatków
  • *
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 23.08.2011r.
« Odpowiedź #27 dnia: Maj 07, 2014, 16:01:34 »
Grafika jest wazna ale to nie wszystko. Najlepiej znalezc zloty srodek. Nie masz umiejetnosci do tego by sam coś tworzyć to piszesz teksty i doskonale to rozumiem. Ważne, że piszesz, próbujesz i robisz coś innego niż tylko siedzenie na dupie i granie w LOLa, Tibie czy PESa. Robisz cos dodatkowo i być może pokochasz to na tyle, że pójdziesz na jakiegoś dziennikarza itd. Stawiaj na to co lubisz robić. Brawo Podbeskidzie. Remisik i zwycięstwo z takim teamem jak Górnik napawa optymizmem. Zastanawiam się tylko, po co Ci tabela z Excel? Nie szybciej screen z gry?
Premier League w najlepszym wydaniu! Bądź częścią angielskiej piłki! odwiedź nas!
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #28 dnia: Maj 08, 2014, 15:59:26 »
Nie chcę dawać screenów z gry, wolę takie proste unikatowe. Wolę taki styl tabelki, nie ma z tym dużo roboty wcale.
Tak w ogóle, to dzięki za takie miłe słowa. Dziennikarstwo? Już nie raz o tym myślałem. Pożyjemy, zobaczymy  ;)
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #29 dnia: Maj 08, 2014, 19:38:25 »
Spoiler for Hiden:
Planuję dodawać takie krótkie wpisy o tym, co ciekawego wydarzyło się w świecie piłki nożnej. Pod koniec miesiąca napiszę kilka zdań o sytuacji w najlepszych ligach europejskich, a z czasem i w Lidze Mistrzów. Pierwszy taki post pojawi się jednak pod koniec sierpnia (czasu kariery oczywiście), bo dopiero w tym miesiącu startują inne ligi.

12# 31.07.2014

„DĄŻYMY DO PERFEKCJI” cz.2

Oto druga część rozmowy z Rafałem Ulatowskim.

R: Kto w większej mierze odpowiadał za transfery Podbeskidzia? Mówiono, że robi je tylko Andrzej Śledź.
RU: To nieprawda. Każdy piłkarz, który był brany pod uwagę analizowany został przez scoutów i sztab szkoleniowy. Nieraz ostatnie słowo należało do mnie.
R: Będzie pan koordynował pracę szkółki piłkarskiej TS Podbeskidzie?
RU: Tak, mam taki zamiar. Wierzę, że ta szkółka przyniesie Bielsku w przyszłości kilku, może nawet kilkunastu dobrych piłkarzy. Zawsze popieram ideę szkolenia młodzieży i wprowadzania wychowanka przez wszystkie szczeble aż do piłki seniorskiej.
R: Jak ocenia pan bazę treningową Podbeskidzia?
RU: Jest naprawdę dobrze. Wiem, że w innych ligach dwa boiska treningowe to mają do dyspozycji juniorzy. Ale my gramy w polskiej lidze, a futbol i jego otoczka, jest u nas, jaka jest. Wierzę jednak, że małymi kroczkami polski futbol będzie się rozwijać, a że za tym rozwojem będzie stała dobra gra Podbeskidzia, na przykład w europejskich pucharach.
R: Więc jakie cele stawia pan w tym sezonie przed swoim zespołem?
RU: Chcemy zagrać w grupie mistrzowskiej i tam zawalczyć o coś więcej, może nawet o europejskie puchary. Liczy się dla nas również Puchar Polski, bo to szybka droga do Europy. Oprócz tego chcemy grać dobrą piłkę i wiedzieć, że to co robimy, ma sens.
R: Na koniec proszę opowiedzieć, jak pana córki znoszą to, że tata tyle czasu spędza w klubie, poza domem.
RU: Są wyrozumiałe (śmiech). Zawsze jednak po pracy mam czas dla moich czterech największych skarbów. Mam tu na myśli żonę i dzieci, a nie Masłowskiego, Paixao, Sobolewskiego i Lewczuka (śmiech).

„GÓRALE” – Krzysztof Chrapek

Bardzo silny i twardy charakter. Po ciężkim wypadku samochodowym długo dochodził do pełni zdrowia. Gdy rekonwalescencja dobiegła końca, wrócił do piłki. Po dwóch i pół roku przerwy! Rok temu rękę po piłkarza wyciągnęło Podbeskidzie. Chrapek nigdy nie będzie już napastnikiem na miarę reprezentacji Polski, o czym sam sobie zdaje sprawę. Ambicją i pracowitością nadrabia jednak swoje braki w dynamice (które nieodwracalnie spowodowały ciężka kontuzja i wspomniany już wypadek), za co ceni go Rafał Ulatowski. Oraz kibice.
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 10, 2014, 09:11:26 »
13# 01.08.2014

ZE SŁABYM MISTRZEM POLSKI

Liga powoli się rozkręca. Trudno wymieniać już faworytów do mistrzostwa, ale fakt faktem – w dwóch ostatnich kolejkach najlepiej spisywały się trzy drużyny: Ruch, Wisła i Pogoń. „Niebiescy” i „Portowcy” swoje mecze rozegrają w piątek. Szczególnie ciekawe spotkanie czeka nas w Bydgoszczy, gdzie miejscowa Zawisza, uniesiona awansem do III rundy eliminacji Ligi Europy zmierzy się z „Robak-team”, jak określa się Pogoń. W sobotę tradycyjnie czekają nas trzy mecze. Warta obejrzenia będzie tu konfrontacja dwóch śląskich drużyn (i ich kibiców, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu, na stadionie) – Piasta i Górnika. To jednak o 20:30 odbędzie się najważniejszy dla nas mecz – Legia, która w środę odpadła z gry o Ligę Mistrzów kontra nasze „nowe Podbeskidzie”. Bardzo prawdopodobne, że bez względu na wynik będzie to ostatni mecz Henninga Berga w roli trenera warszawskiej drużyny. Legia pogrzebała swoje szanse na awans do III rundy eliminacji Champions League, przegrywając u siebie z mistrzem Macedonii (!), co jest nie lada kompromitacją. Bielszczanie muszą wykorzystać osłabione morale „Wojskowych”. W niedzielę czeka nas natomiast mecz przyjaźni Śląsk – Wisła, a zakończenie kolejki odbędzie się oczywiście w poniedziałek – Lechia Moniza podejmie Jagiellonię Probierza.
   Sprawozdanie ze spotkania Legia – Podbeskidzie w niedzielę.

Kadra Podbeskidzia na mecz z Legią: Zubas, Adamek, Sokołowski, Xulu, Konieczny, Lewczuk, Dziwniel, Pietruszka, Sobolewski, Sloboda, Lenartowski, Masłowski, Iwański, Nakoulma, Kalitvintsev, Bernhardt, F.Paixao, M.Paixao

3.kolejka

1.08.
Cracovia Kraków – Ruch Chorzów
Zawisza Bydgoszcz – Pogoń Szczecin
2.08
Arka Gdynia – Korona Kielce
Legia Warszawa – Podbeskidzie Bielsko-Biała 20:30
Górnik Zabrze – Piast Gliwice
3.08
Śląsk Wrocław – Wisła Kraków
GKS Katowice – Lech Poznań
4.08.
Lechia Gdańsk – Jagiellonia Białystok

" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 12, 2014, 13:40:32 »
14# 02.08.2014

RYBANSKY ODCHODZI

Zakończyła się saga pt. „Ladislav Rybansky odchodzi z Podbeskidzia”. Były już golkiper Bielszczan dzisiaj rozwiązał kontrakt z klubem. Koniec końców Andrzej Śledź i bramkarz doszli do kompromisu. Właściciel drużyny „Górali” wypłacił Słowakowi 2/3 kontraktu, a nie całą kwotę – jak chciał piłkarz, ani jedną trzecią -  jak pragnął Śledź. Rybansky jest już wolnym zawodnikiem. Sytuację skwitował jak zawsze aktywny w mediach prezes klubu: „Czyszczenie po poprzednich właścicielach skończone. Teraz to moje autorskie Podbeskidzie”. Rybansky spędził w Podbeskidziu jeden sezon, jednak nigdy nie wyróżnił się czymś specjalnym. Wręcz przeciwnie – zastanie zapamiętany jako słaby bramkarz.

SZEWCZYK WYPOŻYCZONY

Dzisiaj również „Górale” wypożyczyli swojego napastnika, Michała Szewczyka. „Szewa” następne trzy miesiące, czyli do drugiego listopada grać będzie w I-ligowej Niecieczy. Na temat ten wypowiedział się trener Bielszczan, Rafał Ulatowski: „Aktualnie jest tak, że gramy jednym napastnikiem, a w kadrze mamy czterech. Michał powinien grać regularnie, to zapewni mu Nieciecza, w dodatku, co jest bardzo ważne – na jego nominalnej pozycji, czyli w ataku. Cały czas będziemy go monitorować”. Nieoficjalnie wiadomo, że Szewczyk jest w Podbeskidziu dzięki przyjaźni Andrzeja Śledzia z jego ojcem, niegdyś bardzo dobrym piłkarzem. Wydaje nam się jednak, że Michał prezentuje pewien poziom piłkarski, który może jeszcze podwyższyć.
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 13, 2014, 17:37:17 »
Długo tu nie komentowałem, ale nie oznacza to, że jestem "do tyłu": wprawdzie nie komentowałem, ale chwilę czasu na przeczytanie miałem, więc jestem na bieżąco :) Przy dość szybkim tempie dodawania postów ciężko będzie mi tu streścić w pełni wszystkiego, dlatego też napiszę w skrócie ;)
Druga kolejka pokazała nam, że nie wszystkie zespoły są jeszcze w pełni przygotowana w rewelacyjny sposób. Legia i Lech jak na razie nie przypominają drużyn sprzed roku, ale za to Zawisza i Ruch, Pogoń czy Wisła zaczęły pozytywnie ten sezon. Po dwóch seriach także wy nie jesteście na złej pozycji, gdyż 4 punkty to bardzo dobry wynik, który przecież może się powiększyć po spotkaniu z Legią. Warszawiacy w spotkaniu z wami mogą zaliczyć "wpadkę", ponieważ to was widzę w roli kandydata do trzech punktów. W klubie każdy jest pozytywnie "nakręcony" i to będzie przekładać się na wyniki, tym bardziej, że Legia jest po porażce z mistrzem Macedonii (jak kol-wiek to brzmi). Mam nadzieję, że w końcu "Wielka Triada" zaliczy potrójne zwycięstwo.
Na koniec warto wspomnieć o sadze Rybanskyego. Można powiedzieć, że nareszcie odszedł i Śledź ma już teraz spokojną głowę.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 14, 2014, 16:13:25 »
15# 03.08.2014

EMOCJONUJĄCY REMIS

3.kolejka

Stadion „Pepsi Arena” w Warszawie 20:30

Legia Warszawa 0:0 Podbeskidzie Bielsko-Biała

Składy:
Legia:  Kuciak – Brzyski, Astiz, Junior, Broź – Żyro, Vrdoljak, Jodłowiec, Radović (71.Duda), Wójcicki (65.Kosecki) – Ojaama (83.Sa)
Podbeskidzie:  Zubas – Dziwniel (70.Pietruszka), Xulu, Sokołowski, Lewczuk – Kalitvintsev, Sobolewski (50.Lenartowski), Sloboda, Masłowski, Nakoulma (72.F.Paixao) – M.Paixao

Zawodnik meczu: Xulu
Żółte kartki: Jodłowiec, Ojaama, Sloboda, Xulu
Czerwona kartka: Vrdoljak
Widzów: 28763
Sędziował: Tomasz Musiał

Mimo braku goli piłkarze obu ekip zapewnili nam dużo emocji w meczu Legia – Podbeskidzie. Rafał Ulatowski na początku spotkania ustawił swój zespół dosyć defensywnie. Można nawet powiedzieć, że Sobolewski pełnił rolę trzeciego stopera. Nie przeszkodziło mu to jednak oddać strzał w 4.minucie po podaniu Nakoulmy. Reprezentant Burkina Faso mógł zaliczyć również asystę w 12.minucie. Ze skrzydła podał piłkę na bliski słupek, gdzie czekał dobrze jednak kryty Paixao. Legia odpowiedziała strzałem Żyry z wolnego, gdzie piłka otarła się o poprzeczkę. Blisko 20.minuty spotkania mogła paść pierwsza bramka. Kalitvintsev dobrze dośrodkował z prawego rożnego lewą nogą wprost na głowę Xulu. Obrońca, który tego wieczoru „czyścił” wszystko z tyłu wykorzystał swoją tężyznę i skoczność, lecz Kuciak chwycił piłkę przed jej wejściem do bramki. Kolejną groźną akcję przeprowadził Radović do spółki z Ojaamą. Na nieszczęście kibiców Legii Estończyk to nie Duda, który siedział na ławce, zmęczony meczem w środku tygodnia. Akcje warszawskiego zespołu  w tym meczu opierały się głównie na grze błyskotliwego Serba, a Podbeskidzia – na skrzydłowych i Michale Masłowskim.
   Druga część meczu przyniosła dalsze emocje. W 54.minucie przypomnieć o sobie chciał mało aktywny dzisiaj Marco Paixao. Po wzorowo przeprowadzonej kontrze nie odnalazł się on jednak w polu karnym, gdzie piłkę odebrał mu Astiz. Jakiś czas później głowa zagotował się Vrdoljakowi, który brutalnie „ściął” w prawym sektorze boiska Nakoulmę. Kapitan Legii zszedł z boiska wskutek zobaczenia czerwonej kartki, a skrzydłowy Podbeskidzia został zmieniony przez Flavio. Niedługo podamy informacje o zdrowiu „Prezesa”. Wśród zawodników obu drużyn można było wyczuć po tym incydencie sporo ostrej gry, co było też pokłosiem pobłażliwego sędziowania Musiała, z czego jest on zresztą znany. Podbeskidzie próbowało wykorzystać grę w przewadze. W 74.minucie dwójkową akcją próbowali się popisać bracia Paixao, chwilę później Masłowski udanym dryblingiem przebił się w pole karne, gdzie został zatrzymany przez Kuciaka. Golkiper Legii pięć minut przed końcem meczu zagrał daleką piłkę do Orlando Sa, lecz napastnik warszawskiego zespołu przestrzelił. Bielszczanie próbowali do końca zdobyć gola na wagę trzech punktów, dowodem na to była akcja z 91.minuty. Dziwniel popędził ostatkiem sił lewym skrzydłem i wrzucił piłkę w szesnastkę, lecz Lenartowski oddał strzał w słupek, a  „dobitki” nie wykorzystał M.Paixao .
   To było bardzo emocjonujące półtorej godziny dobrego futbolu. Trochę szczęścia i „Górale” cieszyli by się ze zwycięstwa. Trzeba jednak też oddać rywalowi, że identycznie mogło być z nimi. Hennig Berg dobrze pożegnał się z Legią, gdyż po meczu został zwolniony. A Podbeskidzie? Czeka już, by przyjąć u siebie „GieKSę”.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 15, 2014, 16:27:37 »
No mecz ogólnie na wielki plus z racji tego, że Podbeskidzie zremisowało z mistrzem Polski i w dodatku na wyjeździe, chociaż mogliście wykorzystać to, że przeciwnik w drugiej połowie grał w dziesiątkę.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 16, 2014, 16:09:19 »
16# 05.08.2014

KOLEJKA BEZBRAMKOWYCH REMISÓW

2.kolejka

Cracovia Kraków – Ruch Chorzów 0:1
Zawisza Bydgoszcz – Pogoń Szczecin 1:2
Arka Gdynia – Korona Kielce 0:0
Legia Warszawa – Podbeskidzie Bielsko-Biała 0:0
Górnik Zabrze – Piast Gliwice 0:0
Śląsk Wrocław – Wisła Kraków 1:4
GKS Katowice – Lech Poznań 1:0
Lechia Gdańsk – Jagiellonia Białystok 0:0

Tabela po 3.kolejce

Klasyfikacja Strzelców:
1. Robak (Pogoń) – 5 goli
2. Paweł Brożek (Wisła) – 4 gole
3. M.Paixao (Podbeskidzie), Dwaliszwili (Śląsk) – 3 gole

Najlepszy Piłkarz Kolejki: Marcin Robak (Pogoń)

W tej serii spotkań były aż cztery remisy, w których nie padła ani jedna bramka. Siatki nie trzepotały w Gdyni, Warszawie, Zabrzu i Gdańsku. W Ekstraklasie nie ma już natomiast klubu bez punktu. Póki co wykrystalizowały się trzy drużyny, które przewodzą stawce – krakowska „Biała Gwiazda”, „Portowcy” ze Szczecina i chorzowski Ruch. Wisła i Pogoń mają dwóch obecnie najlepszych strzelców ligi. Brożek trafił dwa razy w meczu przyjaźni ze Śląskiem, Robak z kolei wbił też dwa gole, lecz Zawiszy, tym samym chłodząc podsycone ambicje w Bydgoszczy. Eksperci są zgodni – obecnie „Robal” to nie tylko najskuteczniejszy napastnik ligi, ale i najlepszy piłkarz Ekstraklasy. Praktycznie, w pojedynkę wygrywa mecze Pogoni i kto wie, czy nie będzie chciał jeszcze wyjechać za granicę (albo do Bielska, czego byśmy sobie życzyli). Warto jeszcze odnotować wygraną GKS-u Katowice nad Lechem i świetną oprawę kibiców „GieKSy”. Właśnie takiego dopingu w Ekstraklasie oczekujemy.
" border="0

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 19, 2014, 15:45:50 »
17# 06.08.2014

MOGŁO BYĆ GORZEJ

Jak obiecywaliśmy, informujemy o stanie zdrowia Nakoulmy. Reprezentant Burkina Faso nie będzie trenował przez trzy tygodnie, a do gry powinien powrócić za miesiąc. Najprawdopodobniej pojawi się na boisku dopiero w 7.kolejce, gdyż wcześniej czeka nas przerwa na mecze reprezentacji. O komentarz poprosiliśmy lekarza klubu, Roberta Gulewicza: „Prejuce ma naderwane ścięgno podkolanowe, mimo wszystko miał dużo szczęścia, że nie zostało ono zerwane całkowicie, bo w takim przypadku rekonwalescencja trwała by dłużej. Pod nieobecność Nakoulmy na prawym skrzydle mogą go zastąpić Flavio Paixao i Edgar Bernhardt. Czy wykorzystają swoją szansę, by na stałe ze składu wygryźć popularnego „Prezesa”?

„GÓRALE” – Adam Deja

Naprawdę ciężko jest coś powiedzieć o tym piłkarzu. Na boisku go jeszcze bowiem nie znamy. W tamtym sezonie zagrał co prawda w 17 spotkaniach, lecz jest to zawodnik, który podczas meczu „znika” i woli się nie wychylać. Musi popracować nad techniką i nabrać boiskowej odwagi. Pomóc ma mu w tym roczne wypożyczenie do Zawiszy. W Bydgoszczy po sezonie 2013/2014 zrobiło się luźniej pod względem kadrowym i Adam musi to wykorzystać. O Deji można natomiast z czystym sumieniem powiedzieć, że jest „jaki na boisku, taki w życiu”, czyli spokojny, skryty i pokorny.
" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 19, 2014, 18:15:06 »
Wielka strata w Podbeskidziu, którzy tracą znakomitego piłkarza, mam nadzieje, że wróci jeszcze śilniejszy niż dotychczas. O Adamie Deja nie wiem nic za dużo, ale myśle, że z wiekiem przybierze troche doświadczenia i nie będzie już ''znikał'' jak ty to ujołeś.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Autor wątku
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 20, 2014, 18:54:49 »
18# 08.08.2014

BIELSKO PRZYJMUJE KATOWICZAN

Czwarty weekend, czwarta kolejka T-Mobile Ekstraklasy, po której czeka nas przerwa na letni sparing reprezentacji. W piątek Lech zagra ze słabo spisującą się w tym sezonie Koroną. „Kolejorz” cały czas walczy na dwóch frontach: w Ekstraklasie i w eliminacjach Ligi Europejskiej. Drugi mecz czeka nas w Gdańsku, gdzie miejscowa Lechia podejmie Cracovię. W kolejny dzień 4.kolejki  Zawisza powalczy o 3 punkty z Piastem, a Pogoń wespół z genialnym Robakiem zagra ze Śląskiem. Tego dnia najważniejsze będzie jednak dla nas spotkanie Podbeskidzie – GKS Katowice. Kibice „GieKSy” wykupili prawie 5000 biletów na to spotkanie, więc beniaminek na pewno nie będzie mógł narzekać na brak wsparcia ze strony swoich fanów. My natomiast liczymy na komplet na stadionie i przeważające hasło „Do boju Górale”. Rafał Ulatowski martwił się nieco przed meczem nieobecnością Prejuce’a Nakoulmy, lecz podkreślał, że liczy na dobry występ jego zmienników. Moskal z kolei podziękował swoim kibicom za wsparcie i prosił o więcej. Emocji więc na pewno nie zabraknie tego wieczoru. Zresztą podobnie jak w niedzielę i poniedziałek. Najciekawiej powinno być  w starciu Ruchu z Legią, gdzie chorzowski zespół sprawdzi „Legionistów” prowadzonych przez nowego, lecz dobrze znanego w Warszawie trenera – Kibu Vicunę.
   Relacja ze spotkania Podbeskidzie – GKS w sobotę.

Kadra Podbeskidzia na mecz z GKS-em: Zubas, Adamek, Sokołowski, Xulu, Konieczny, Lewczuk, Dziwniel, Górkiewicz, Sobolewski, Sloboda, Lenartowski, Masłowski, Iwański, F.Paixao, Kalitvintsev, Bernhardt, Chrapek, M.Paixao

4.kolejka:

08.08
Lech Poznań – Korona Kielce
Lechia Gdańsk – Cracovia Kraków
09.08
Piast Gliwice – Zawisza Bydgoszcz
Podbeskidzie Bielsko-Biała – GKS Katowice 18:00
Pogoń Szczecin – Śląsk Wrocław
10.08
Ruch Chorzów – Legia Warszawa
Arka Gdynia – Górnik Zabrze
11.08
Wisła Kraków – Legia Warszawa
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 20, 2014, 21:05:01 »
Ponownie długo nie pozostawiłem tutaj śladu, ale na szczęście czytałem i jestem na bieżąco :) Zanim przejdę do odcinków to muszę Cię pochwalić za ten projekt. Wystartowałeś dobrze, a nawet bardzo i nadal utrzymujesz tempo. Kariera jak dla mnie bardzo wciągająca. Prostota, dobry styl i bardzo dobre "pióro" dają karierce "coś" dobrego. Oby tak dalej.
A teraz zaczynając od meczu z Legią. Można powiedzieć, że mimo początkowego defensywnego ustawienia mecz wcale nie przypominał jednego wielkiego bronienia się. Emocji nie brakowało, a jedyne czego zabrakło to tylko i wyłącznie szczęścia dla oby dwóch stron. Szczęścia zabrakło także Bergowi, który pożegnał się z posadą. Dla was ten remis jest dobrym wynikiem.
Przechodząc do całej kolejki to niezwykle mało widowiskowa, gdyż padło po prostu mało bramek. Nie rozczarowali tylko "Wiślacy". Niestety martwi mnie postawa "Kolejorza". Dwie porażki, to o dwie za dużo. Arka i Cracovia także nie zachwycają, więc "triada" na razie nie powala. Ale porażka Lecha z Katowicami jest dla was ostrzeżeniem, że w przyszłym meczu nie można ich zlekceważyć.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Maj 20, 2014, 21:05:01 »