Autor Wątek: FC Barcelona - Rewolucja by MichuVeB  (Przeczytany 13861 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
Odp: FC Barcelona - Rewolucja by MichuVeB
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 05, 2014, 11:47:02 »
Wydawało się, że mecz ten nie powinien być dla was większą przeszkodą, ale było inaczej. Levante nie złożyło broni i postawiło trudne warunki. Udało się jednak jedną akcję wykończyć golem, a to już wystarczyło na trzy oczka. Suarez zalicza udany debiut. Nie zachwycił Neymar, ale nie sądzę, aby musiał się obawiać o pozycję w składzie. Deulofeu dał dobrą zmianę, ale Neymar jeszcze pokaże na co go stać. To dopiero pierwsza kolejka. Szkoda, że już na sam początek kontuzji dostał Iniesta.
Brakuje mi statystyk i może tabeli z wynikami. ;)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 05, 2014, 11:53:17 wysłana przez espon »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 05, 2014, 13:37:15 »
Brakuje mi statystyk i może tabeli z wynikami. ;)

Uwierz, mi też :D Po prostu gram na konsoli PS3 w Fife 14 no i nie mam jak zrobić screenów z gry. Tabele to wiem, że można zrobić w excelu, a statystyki to już nie wiem ;/

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 05, 2014, 16:18:36 »
Uwierz, mi też :D Po prostu gram na konsoli PS3 w Fife 14 no i nie mam jak zrobić screenów z gry. Tabele to wiem, że można zrobić w excelu, a statystyki to już nie wiem ;/
Tak wiem, ale może chociaż co trzy kolejki wrzuciłbyś tabelę z excela, a statystyki napisał normalnie (ale tylko te najważniejsze, nie musi być całość) :)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 06, 2014, 11:58:46 »
#7 | 19/08/2014

PILNE: INIESTA KONTUZJOWANY !

Pechowo zakończył się dla Andresa Iniesty sobotni mecz z Levante. Pomocnik Barcelony doznał poważnej kontuzji, która wykluczy go z gry na kilka tygodni. Iniesta był do tej pory pewnym punktem w pomocy Dumy Katalonii. Jego drużyna wygrała sobotnie spotkanie z Levante po golu Suareza, ale Andres nie mógł się z tego zwycięstwa osobiście cieszyć, ponieważ zszedł z boiska już w 48 minucie meczu.

Uraz jakiego się nabawił od początku wydawał się poważny, bowiem 30-letni zawodnik nie mógł zejść z boiska o własnych siłach i został zniesiony na noszach. Jak wykazały badania medyczne, Andres Iniesta skręcił staw skokowy w prawej nodze, a czas leczenia to przynajmniej dwa tygodnie. W takim wypadku Iniesta opuści dwa mecze z Malagą i Valencią. Pod znakiem zapytania także stoi mecz 14 września, kiedy to Barcelona podejmie u siebie Seville. ''Tego typu urazy leczy się 2-4 tygodnie. Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to Andres będzie gotowy do gry i wystąpi już w meczu z Sevillą'' - powiedział jeden z lekarzy w Barcelonie.

Trener Luis Enrique na pewno teraz ma wielki dylemat co do swojej pomocy, stracił ikonę Barcy i motor napędowy, jakim był Andres Iniesta. Można się domyślać, że ''pustkę'' po Inieście wypełni ktoś z trójki Rafinha, Sergi Roberto, Xavi. Jeszcze jedną opcją jest ustawienie Gerarda Deulofeu na pozycji Andresa. W imieniu całej redakcji życzymy Andresowi szybkiego powrotu do zdrowia.

TERMINARZ RUNDY JESIENNEJ SEZONU 2014/15

Spoiler for Hiden:
K        Data        Czas

1   18.08.2013   18:00      Barcelona 1 - 0 Levante

2   25.08.2013   21:00      Malaga - Barcelona

3   01.09.2013   20:00      Valencia - Barcelona

4   14.09.2013   18:00      Barcelona - Sevilla FC

5   21.09.2013   21:00      Rayo Vallecano - Barcelona

6   24.09.2013   22:00      Barcelona - Real Sociedad

7   28.09.2013   18:00      Almeria - Barcelona

8   05.10.2013   22:00      Barcelona - Real Valladolid

9   19.10.2013   19:00      Osasuna - Barcelona

10  26.10.2013  18:00      Barcelona - Real Madryt

11  29.10.2013  18:00      Celta - Barcelona

12  01.11.2013  21:00      Barcelona - Espanyol

13  10.11.2013  22:00      Betis Sevilla - Barcelona

14  23.11.2013  17:00      Barcelona - Granada FC

15  01.12.2013  21:00      Athletic Bilbao - Barcelona

16  14.12.2013  16:00      Barcelona - Villarreal FC

17  22.12.2013  22:00      Getafe FC - Barcelona

18  05.01.2014  20:00      Barcelona - Elche FC

19  11.01.2014  18:00      Atletico Madryt - Barcelona

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 06, 2014, 12:44:00 »
Kontuzja Iniesty to cios dla Barcelony, jest on przecież cały czas mózgiem tej drużyny.
Ale się rozpisałem  ;D
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 06, 2014, 12:51:38 »
Kontuzja Iniesty to cios dla Barcelony, jest on przecież cały czas mózgiem tej drużyny.
Ale się rozpisałem  ;D

No normalnie jak nie Ty :D

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 06, 2014, 13:53:57 »
Nie no teraz to już nie mam co powiedzieć... Po tak dogłębnej analizie ze strony hose już po prostu nie ma punktów odniesienia, które mógłbym wykorzystać. Dla następnych czytelników od razu porada, nie musicie czytać postu o kontuzji, wystarczy przeczytać komentarz hose ;D ;D ;D

Widzę, że moja porada co do Deulofeu została wzięta pod uwagę ;)

Offline fcbm18

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 10.04.2010r.
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 06, 2014, 15:42:54 »
Iniesta kontuzjowany na szczęście w najbliższych tygodniach nie ma spotkania z Realem więc Barca powinna sobie bez problemu poradzić bez Andresa. Ważne zwycięstwo na początek, każdy chce dobrze wystartować w lidze i wam to się udało. Cisnąłeś całą pierwszą połowę, Levante remis mogło zawdzięczać tylko Navasowi. Ale co się odwlecze to nie uciecze i w końcu w drugiej połowie udało ci się wcisnąć futbolówkę do bramki. :D Dlacze Marc nie zagrał w pierwszej jedenastce ?

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 06, 2014, 15:55:00 »
Kontuzja Iniesty to chyba najgorsza wiadomość jaka mogła was spotkać. Tym bardziej, że terminarz na najbliższe mecze wcale nie musi wyglądać tak kolorowo. A mecz z Levante pokazał, że trzeba liczyć się z każdym.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 06, 2014, 16:38:37 »
Dla następnych czytelników od razu porada, nie musicie czytać postu o kontuzji, wystarczy przeczytać komentarz hose ;D ;D ;D
Widzisz! To się nazywa umiejętność dobrego i zwięzłego pisania  :)
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 06, 2014, 22:38:46 »
Starczy już tego komentowania o Inieście :P Powiem o terminarzu, który ułożył się dla was dość trudno. Już na początek kilka trudnych meczy, później niby nieco odpoczynku, gdyż rywale niezbyt wymagający, ale lekceważyć ich nie można. Aż w końcu Gran Derbi na Camp Nou i tu szkoda, gdyż liczyłem na pierwszy mecz w Madrycie. Po Realu trzeba się mieć na baczności, a na zakończenie rundy z Atletico, po którym mam nadzieję będziecie na pozycji lidera.

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 07, 2014, 18:29:14 »
Spoiler for Hiden:
Burak Yilmaz przeszedł do Malagi, troche się zdziwiłem jak go zobaczyłem :D

#8 | 25/08/2014

2 Kolejka Liga BBVA
(25/08/2014 21:00, Estadio La Rosaleda)

Barcelona jak za dawnych, dobrych czasów.

Barcelona w końcu pokazała na co ją stać i pewnie wygrała z rywalami, aż 4:1. W meczu nie mógł wystąpić Andres Iniesta, który odniósł kontuzję w ostatnim meczu z Levante. Jego miejsce zajął Gerard Deulofeu. Na listę strzelców Barcelony, wpisali się kolejno: Deulofeu, Suarez, Neymar i Javier Mascherano. W ekipie gospodarzy do siatki trafił Duda. Zawodnikiem meczu został wybrany Luis Suarez. Wciąż bez gola pozostaje Lionel Messi, który jak prasa podaje jest przyćmiony właśnie przez Luisa Suareza.

Lepiej tą pierwszą połowę rozpoczęli goście, bo od groźnego strzału Eliseu. Na szczęście dobrą paradą bramkarską popisał się Ter Stegen i obronił ten mocny strzał. Parę minut później znów to gospodarze nacierali na bramkę Barcelony. Portillo znakomicie odszukał Dude prostopadłym podaniem, a ten bez zastanowienia uderzył na bramkę Ter Stegena. Piłka po strzale zawodnika Malagi trafiła tylko w słupek. W 20 minucie spotkania, to podopieczni Luisa Enrique zagrozili bramce Caballero. Mangala zapędził się z piłką pod pole karne przeciwnika i wgrał piłkę wprost pod nogi Messiego, który minął jednego obrońce i natychmiast oddał strzał. Przy tej akcji gospodarze mieli bardzo dużo szczęścia, ponieważ strzał ''Atomowej pchły'' trafił w boczną siatkę. W 36 minucie meczu, Alba popełnił straszny błąd tracąc piłkę pod swoim polem karnym, a tą okazję wykorzystał Duda, który przelobował Ter Stegena i zdobył niesamowitą bramkę. Ter Stegen próbował jeszcze ratować całą sytuacje swoim wyjściem z bramki, ale nawet to nie uchroniło przed stratą gola. Malaga nie mogła się cieszyć zbyt długo prowadzeniem, ponieważ już w 44 minucie piłkę do siatki Caballero skierował Deulofeu, otrzymując znakomite podanie od Javiera Mascherano. Pierwsza połowa zakończyła się wynikiem 1:1. W pierwszej połowie więcej razy przy piłce byli gospodarze, którzy także oddali więcej strzałów niż goście.

Druga połowa zaczęła się od mocnego wejścia Barcelony. W 50 minucie spotkania, Lionel Messi wykonywał rzut wolny (20m), ale znakomitą interwencją popisał się bramkarz Malagi, Willy Caballero, niestety piłka po odbiciu goalkeepera Malagi wpadła pod nogi Luisa Suareza, który nie miał żadnego problemu ze zdobyciem bramki. Barcelona prowadzi 2:1 z Malagą, fani gospodarzy po tym golu ucichli, a natychmiast zrobiła się wrzawa w sektorze kibiców Barcelony. Kibice Barcy jeszcze bardziej mogli się cieszyć już pięć minut później, kiedy to Neymar po znakomitym dośrodkowaniu Daniego Alvesa, zdobył bramkę z główki. Malaga nie poddawała się i udowodniła to w 68 minucie meczu. Eliseu wygrał pojedynek główkowy z Rakiticiem, następnie podał piłkę do Buraka Yilmaza, który huknął na bramkę strzeżoną przez Ter Stegena, jednak ten popisał się fenomenalną interwencją, wybijając piłkę na rzut rożny. Minute później z rzutu rożnego wykonywanego przez Portillo, minimalnie z główki przestrzelił Yilmaz, którego nie upilnował kapitan Barcy, Gerard Pique. W 88 minucie spotkania, gwóźdź do trumny Malagi wbił Javier Mascherano. Messi podał do Rakitićia, ten odegrał piętką do nadbiegającego Javiera Mascherano, który huknął w samo okienko. Na stadionie po tej bramce wybuchła niesamowita wrzawa kibiców Barcelony. Ostatnią akcję na zmianę wyniku mieli gospodarze, ale z tej akcji nic za bardzo nie wyszło, ponieważ znakomicie zachował się Jordi Alba, który wygarnął piłkę Yilmazowi spod nóg. Mecz zakończył się zwycięstwem Barcelony 4:1. Czyżby wielka Barca powróciła na właściwe tory? Tego jeszcze nie wiemy, ale są już pierwsze przebłyski. Zobaczymy jak Barca poradzi sobie z Valencią w następnej kolejce.

Malaga C.F 1:4 F.C Barcelona
36' Duda - 44' Deulofeu, 50' Suarez, 55' Neymar, 88' Mascherano

Malaga C.F: Caballero - Jesus Gamez, Weligton, Angeleri, Casado - Perez, Camacho, Portillo, Eliseu - Duda, Yilmaz
F.C Barcelona: Ter Stegen - Alves, Pique, Mangala, Alba - Mascherano, Rakitić, Deulofeu - Neymar, Suarez, Messi

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 07, 2014, 18:47:17 »
Hmm Barcelona jak za dawnych, dobrych czasów mówisz... Czyli "i tak strzelimy więcej niż przeciwnik". Albo specjalnie opisywałeś mecz w ten sposób, albo był on naprawdę wyrównany, a Maladze zabrakło tylko skuteczności. Jeśli to drugie założenie jest prawidłowe, to Europy nie zwojujecie. Bayern, Real, czy PSG to tylko niektóre z wielu drużyn, które wykorzystałoby swoje sytuacje znając ich potencjał w ataku, a wtedy nie byłoby dla Was tak kolorowo. Musicie popracować nad grą w defensywie, bo ta ofensywna jest niemal perfekcyjna. Brakuje jej tylko dobrej dyspozycji Messiego. Tak, gra obronna, to na niej powinniście się skupić, jeżeli zamierzacie w tym roku co najmniej dotrzeć do finału LM. Do końca okienka pozostało kilka dni i możecie jeszcze zainwestować w dwóch solidnych obrońców - jednego bocznego, a drugiego na środek.

Mój pomysł z Deulofeu się sprawdził ;)

Szkoda, że Maradona znów nic nie strzelił... ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2014, 19:15:08 wysłana przez Razer »

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 07, 2014, 19:56:45 »
Tekst już na lepszym poziomie, tylko nadal występuje kilka powtórzeń zaraz po sobie. Przeczytaj zawsze 2-3 razy i wrzuć jakieś zamienniki, a takie zawsze znajdziesz:
Meczu - spotkaniu, pojedynku
Ter Stegen - goalkeeper/bramkarz Barcelony
" border="0" border="0

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 07, 2014, 21:41:05 »
Tekst już na lepszym poziomie, tylko nadal występuje kilka powtórzeń zaraz po sobie. Przeczytaj zawsze 2-3 razy i wrzuć jakieś zamienniki, a takie zawsze znajdziesz:
Meczu - spotkaniu, pojedynku
Ter Stegen - goalkeeper/bramkarz Barcelony

Ok, dzięki postaram się poprawić :)

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 07, 2014, 22:14:59 »
Jak dotychczas najbardziej podoba mi się właśnie twoja kariera i tu nie chodzi o to, że uwielbiam Barce, tylko o całość. Fajnie to wszystko opisujesz i prowadzisz. Miło, że stara Barca powróciła, teraz oby już tak zostało.

Offline plumber.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 19.01.2014r.
    • twitter
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 08, 2014, 02:53:18 »
Bardzo dobrze wygląda post. Ja często wielką uwagę przykładam do głównego zdjęcia. Tutaj one są ciekawie wybrany, dobry kadr i wysoka jakość. Tylko filtr, który nakładasz na zdjęcia, trochę za zimny. Spróbuj z jakimś innym. No ale to twoje zdanie.
A i może spróbuj poziom w górę. Fajnie jakbyś się pomęczył, a szczególnie przegrał kilka meczów. Taka odmiana.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Futbolomaniak
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 08, 2014, 09:49:50 »
Zrobiłeś duży progres, pamiętam Twoje pierwsze kariery, ale mężczyznę nie poznaje się po tym jak zaczyna, lecz jak kończy. A ja liczę, że Ty długo nie skończysz, bo grasz Barceloną, klubem który wraz z Liverpoolem wciągnął mnie do wielkiego futbolu.
Wygraliście zdecydowanie, Suarez palnął już brameczkę. Messi jeszcze czeka na napoczęcie jakiegoś rywala.
" border="0

Offline espon

• Junior
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 08, 2014, 13:16:54 »
Dobrze ujrzeć taką Barcelonę. Nowy trener chyba dobrze podziałał na zawodników. Jest ponownie ten dobry styl gry i każdy z piłkarzy dokłada swoją cegiełkę. Ale miałeś nosa, aby zastąpić Iniestę Gerardem. Pokazał, że warto na niego stawiać. Tym cenniejsze takie zwycięstwo, gdyż przecież to Barca straciła pierwsza bramkę. Brawa dla Suareza i liczę na Messiego.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 08, 2014, 21:01:32 »
Łatwo radzicie sobie z Malagą, czyli klubem, który stoi raczej w górnej części tabeli, ale patrząc na potencjał ataku jakim dysponuje Barcelona nie ma się co dziwić. Odbiegając od samej kariery, to muszę przyznać, że fajnie wszystko się prezentuje i czyta. Lubię właśnie opisy meczów w takiej lub bardzo podobnej formie graficznej.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 08, 2014, 21:01:32 »