Autor Wątek: FC Barcelona - Rewolucja by MichuVeB  (Przeczytany 13862 razy)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 27
  • Na forum od: 19.12.2013r.
  • Visca el Barca
Odp: FC Barcelona - Rewolucja by MichuVeB
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 10, 2014, 11:15:22 »
Spoiler for Hiden:
Tak, tak mało napisałem w tym poście. Obiecuję się poprawić :D Teraz przejdzmy do rzeczy. Pokazałem wam tylko te najważniejsze i najciekawsze transfery i plotki.

#9 | 31/08/2014

Ostatni dzień okna transferowego

Ze Świata

Gorący transfer: Thiago Silva przechodzi do Manchesteru City!

Manchester City za pośrednictwem swojej strony internetowej ogłosił, że Thiago Silva przejdzie z klubu PSG do Manchesteru City za 42 miliony euro. 29-letni środkowy obrońca w swoim poprzednim klubie, PSG święcił triumfy i był prawdziwą podporą linii defensywnej paryskiego klubu.

Jego nowy trener (Manuel Pellegrini) nie krył zadowolenia z pozyskania jednego z najlepszych środkowych obrońców. ''Nie mogę się wprost doczekać, kiedy zacznę z nim współpracować. Dzięki niemu zespół zyska więcej pewności siebie i motywacji do gry, której nam ostatnio brakowało. To kompletny piłkarz''.

Borussia Dortmund i Chelsea prowadzą rozmowy w sprawie Cecha

Borussia Dortmund rozmawia z klubem Chelsea o złożeniu za zawodnika kuszącej oferty. 32-letni czeski bramkarz znakomicie radził sobie w poprzednim sezonie w barwach Chelsea Londyn. Nic więc dziwnego, że mówi się o odejściu 32-latka. Trener klubu Chelsea (Jose Mourinho) zarzekał, że nie ma zamiaru nikogo do końca sezonu sprzedawać, ale atrakcyjna oferta może skłonić go do zmiany zdania. Chociaż fani zawodnika nalegają na trenera, aby pozostawić go w klubie, trudno będzie oprzeć się atrakcyjnej oferty Borussi Dortmund. Dortmundczycy mają w planach złożyć pierwszą ofertę w granicach 12 milionów euro.

Z klubu

Xavi wystawiony na listę transferową

Na oficjalnej stronie FC Barcelony pojawiła się wiadomość o sprzedaniu Xaviego. Klub pokazał, że stawia na młodych i dlatego Xavi trafił na listę transferową. Pomimo swojego wieku uważano go powszechnie za kluczowego zawodnika Dumy Katalonii. Dlatego też wiadomość o jego transferze wprawiła kibiców w osłupienie. Piłkarz o takich umiejętnościach z pewnością wzbudzi duże zainteresowanie. Do tej pory klub z Katalonii, nie dostał jeszcze żadnej oferty za piłkarza. Jednak dużo mówi się o klubach z ameryki. Możliwe, że Generał trafi do jednego z nich. Kwota transferu jest oscylowana w granicach od 5 do 10 milionów euro.

Ibrahim Afellay sprzedany do Newcastle United

Ostatnie doniesienia według transferu Ibrahima Afellaya, potwierdzają, że zawodnik w tym sezonie będzie reprezentował barwy Srok. Afellay nie mógł liczyć na częste występy w kadrze Barcelony, więc został wystawiony na listę transferową. Klub z Katalonii dostał oferty m.in. z Atletico Madryt i Newcastle United. Luis Enrique był świadomy tego by nie wzmacniać swojego rywala z ligi i zdecydował się na transfer do Anglii. Afellay został sprzedany za 4 miliony euro.

W tym okienku wydano: 78 000 000 €

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 10, 2014, 11:23:02 »
Moim zdaniem Thiago Silva popełnij najgłupszy błąd jaki mógł popełnić, uważam, że powinien pozostać w Paris Saint Germain. Co do Afellaya to myślę, że to jest dobry ruch ze strony Barcelony, w Blaugranie prawdopodobnie by się nie załapywał nawet na ławkę rezerwowych, a w Newcastle liczę, że powalczy o pierwszą "11".
« Ostatnia zmiana: Lipiec 10, 2014, 11:31:18 wysłana przez przybyl. »

Offline barthez

• Piłkarz okręgówki
  • **
  • Dostał Piw: 13
  • Na forum od: 10.04.2009r.
  • "C'est un entraîneur guerre." Reprezentacja ♥
    • Status GG
  • Gram w: PES 06
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 10, 2014, 11:26:33 »
Naprawdę dobra kariera, przejrzyście i skrupulatnie prowadzona, nie ma tutaj żadnej przesady - dużo plus dla Ciebie.
City w dalszym ciągu powiększa gwiazdozbiór, teraz Silva. Czekam aż wejdą na taki poziom, że zajdą przynajmniej do finału Ligi Mistrzów, bo jest potencjał, ale jakby... brakuje nieco serca. Dziwi mnie natomiast walka Borussii o Cecha. Mają tam swojego ukochanego Romana, więc któryś z dobrych musiałby w razie przyjścia Cecha usiąść na ławce. I myślę, że nie byłby to piłkarz Chelsea, skoro chcą na niego wyłożyć tak gruby hajs. Ciekawe. A co do Xaviego - chyba dobry ruch. On teraz by się nadawał do jakieś MLS, nabić jeszcze parę zer na koncie i odłożyć buty na kołek w poczuciu spełnienia. Bo co mógł zdobyć jako piłkarz, to zdobył.
Będę wpadał, zainteresowałeś mnie tym opowiadaniem i bardzo Ci kibicuję, abyś w nim trwał długo. ;)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 10, 2014, 11:36:16 »
Silva przechodząc do City pokazuję, że można zarabiać więcej niż w PSG.
Cech w Borussi to jak dla mnie niewypał byłby. To już nie te lata, gdy był jednym z najlepszych bramkarzy Świata, lepiej niech Dortmundczycy poszukają sobie inne golkipera.
Sprzedaż Affelaya mnie nie rusza, ale żeby wystawić na listę transferową Xaviego? Nie, no teraz władze Barcelony przegięły.

Popraw jeszcze się z tymi powtórzeniami, bo zdarzają Ci się dalej.
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline LiZoO.

• Trener
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 06.12.2011r.
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 10, 2014, 12:40:03 »
Te plotki i transfery brzmią jak żywcem wyjęte z Fify. Coś za mocno się zainspirowałeś. Transfer Silvy dziwny, ale takie uroki Fofy. Jak nie do United to idzie do City :D Mam nadzieję,  że jednak jakoś kluby się nie dogadają przy transferze Čecha, bo ciężko sobie wyobrazić Czecha w Borussii. Dobry krok Affellaya z odejściem z Barcelony.  Holender teraz nie miał żadnych szans na grę, co z pewnością jest efektem jego licznych kontuzji. Oby w Newcastle się odbudował, bo lubię go. Można było się spodziewać odejścia Xaviego. To już nie ten piłkarz co kilka sezonów wstecz. Aczkolwiek trochę nie fair,  że zostałwystawiony na listę.  Zasłużył na lepsze potraktowanie,  ale cóż. Teraz jest jednak dobry moment dla niego by odejść do MLS lub Arabów i zarobić niemałe pieniądze.

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 10, 2014, 13:55:25 »
Silva gdzie nie zagra to będzie filarem defensywy. Wychodzi na to, że w City dostał jeszcze większy hajs, ale to na pewno jest mocno deprymujące dla PSG. Co do Cecha to bardzo dziwne postanowienia Borussii. Wprawdzie Roman może w krótce odejść na emeryturkę i trzeba szukać zastępcy, ale przecież Petr też nie jest taki młody. No zobaczymy jak to się potoczy, ale na pewno  dojdzie do zaskoczenia.

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 10, 2014, 21:22:10 »
Silva gdzie by nie poszedł zawsze będę go cenił. Jest kapitalnym obrońcą i City ma teraz genialny blok defensywny. Z całym szacunkiem, czas Xaviego już nadszedł, a Barca potrzebuje zawodników, którzy rozegrają sezon na pełnym tempie nie obniżając lotów, a Hiszpan młodszy już nie będzie. Afellay musiał po prostu odejść, nie było miejsca, a sam Holender po tych kontuzjach nie jest już graczem, którego kupowali kiedyś Katalończycy.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 11, 2014, 00:08:06 »
T. Silva w City, Cech blisko BVB, od razu widać że FIFA ;D Jeszcze Mascherano w United, Dzeko w Arsenalu i Benzema w Chelsea ;D ;D ;D
Ehhh... Co do Afellaya - nierealne... niestety :/

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 11, 2014, 08:43:57 »
T. Silva w City, Cech blisko BVB, od razu widać że FIFA ;D Jeszcze Mascherano w United, Dzeko w Arsenalu i Benzema w Chelsea ;D ;D ;D
Ehhh... Co do Afellaya - nierealne... niestety :/

This is Fifa bro... Dobrze, że wygrałem walkę o Suareza z Bayernem :D A co do Afellaya to nalegał miał słabe morale, wiec go musiałem po prostu sprzedać.

Offline piotrl1997

• Piłkarz A klasy
  • **
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 04.07.2008r.
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 11, 2014, 15:51:27 »
Widzę w tym dziale wiele karier Barceloną ale twoja chyba najbardziej przypadła mi do gustu. Jest bardzo realistyczna co mi się podoba. Suarez strzela już od początku choć powinien cztery miesiące siedzieć w fotelu z piwkiem w ręce i oglądać swoich kolegów z Barcelony w akcji. :) Te transfery w fifie już tez mnie denerwują co kariere te same transfery kluby przeprowadzają niektóre bardzo dziwne jak Cech do Borussi. Życzę ci wytrwałości i na pewno będę dalej śledził poczynania twojej Barcy.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 12, 2014, 20:11:14 wysłana przez piotrl1997 »

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 11, 2014, 16:44:38 »
Widze w tym dziale wiele karier barcelona ale twoja chyba najbardziej przypadla mi do gustu. Jest bardzo realistyczna co mi sie podoba. Suarez strzela juz od poczatku chodz powinien cztery miesiace siedziec w fotelu z piwkiem w rece i ogladac swoich kolegow z Barcelony w akcji. :) Te transfery w fifie juz tez mnie denerwuja co kariere te same transfery kluby przeprowadzaja niektore bardzo dziwne jak Cech do Borussi. Zycze ci wytrwalosci i na pewno bede dalej sledzil poczynania twojej Barcy.

Bardzo miłe i motywujące słowa:) Dziękuje!

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 13, 2014, 09:38:41 »
Mam złą informację dla czytelników. Dziś (13 lipca) wyjeżdzam na wakacje i kariera będzie musiała zostać wstrzymana. Rozpocznę znów jak przyjade (17 lipca bodajże).
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2014, 09:49:35 wysłana przez MichuVeB »

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 13, 2014, 09:41:27 »
Myślę, że nie ma sensu przenosić kariery do archiwum na 4 dni. :)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 13, 2014, 09:49:18 »
Myślę, że nie ma sensu przenosić kariery do archiwum na 4 dni. :)

A może i racja ;d

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 15, 2014, 17:00:43 »
Dziwi mnie trochę, że Chelsea chce oddać Cecha, ale takie są gry. Nie zgodzę się, że to przypadek Fify z tymi transferami, gdyż w PES-ie również mamy czasem takie transfery, że szkoda słów. :D
Choć w sumie te transfery nie są nierealne, pewnie wielu mogłoby uznać transfer Suareza do Barcelony za nierealny, itd... a jednak :D

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 15, 2014, 20:19:25 »
Ale chodzi o to, że w fifie są transfery, do których dochodzi zawsze, dosłownie zawsze od razu jak zaczniesz karierę... W fifie 13 pamiętam była taka akcja z MarszczyRano. Nie było opcji, żeby w pierwszym oknie nie przeniósł się do City lub Utd ;)

Offline Miszczu11

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 7
  • Na forum od: 30.11.2009r.
  • VR46
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 15, 2014, 22:14:30 »
Aa, to raczej nie jest żaden "skrypt", a po prostu zauważyłem, że AI dobiera zawodników takich, jakich mu brakuje :D dla przykładu: w Fifie 13 przed rozpoczęciem kariery zabrałem Sneijdera z Interu do Chelsea, to za każdym razem Inter odkupywał go już w pierwszym okienku, bo zastępca Sneijdera po prostu "odstawał" :D
Dzięki za wyjaśnienie. ;)

Offline MichuVeB

• Grafik
  • *
  • Autor wątku
  • Visca el Barca
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 17, 2014, 13:07:40 »
Spoiler for Hiden:
Wróciłem z ''mini'' wakacji więc czas na kolejne wypociny w moim wykonaniu :)

#10 | 01/09/2014

Messi z nową rolą w Barcelonie?

Jak podają katalońskie gazety, trener Luis Enrique rozważa przesunięcie Leo Messiego bardziej w głąb pola. Dzięki temu posunięciu zmieniła by się cała formacja. Mundo Deportivo podaje, że byłaby to formacja 4-3-1-2. Lucho preferuje tą taktykę i chce dobrze wkomponować całą trójkę Neymar - Suarez - Messi by każdy z nich miał więcej pola do popisu. Do tej zmiany przyczynił się w wielkim stopniu transfer Luisa Suareza, który jest typową ''9'' i zmarnowałby się na skrzydle gdyby tam grywał. W nowej roli Messi miałby być odpowiedzialny za kreowanie akcji i pozwalanie na więcej swobody dwóch pozostałych napastników Blaugrany. W klubie uważają, że ustawienie całej trójki w ataku uniemożliwiłoby grę bocznych napastników, dlatego też Lucho ma zamiar cofnąć Messiego w głąb pola. Jedynym problemem dla Barcelony Luisa Enrique może być sam Lionel Messi, bowiem argentyńczyk chce bardziej strzelać gole niż asystować, jednak w drużynie to trener rządzi i jeśli dojdzie do skutku cofnięcie Messiego zza napastników, to sam piłkarz nie będzie miał nic do gadania. Dla klubu wyszłoby to na dobre, ponieważ Messi ma wielkie zdolności na kreowanie dogodnych sytuacji. Potwierdził to niejednokrotnie na tegorocznym Mundialu w Brazylii, gdzie schodził do środka i wgrywał niesamowite piłki na napastników Albicelestes. Poniżej prezentujemy graficznie jakby to wyglądało.

Spoiler for Hiden:

Javier Mascherano el Capitano!

Nie tylko Lionel Messi będzie miał nową rolę w Barcelonie. Szefunio bo tak nazywają Javiera Mascherano koledzy z reprezentacji Argentyny będzie nowym kapitanem Blaugrany. Jak donosi Sport i Mundo Deportivo, Luis Enrique wciąż przyglądał się swoim podopiecznym by wyłonić z nich właśnie tego, który dobrze umie zmotywować drużynę w ciężkich chwilach na boisku. Javier Mascherano udowodnił to w ostatnim spotkaniu ligowym z Malagą, kiedy to Barca straciła bramkę. Javier podleciał do Gerarda Pique (do nie dawna kapitana) i klepnął go w policzek aby się opamiętał, po czym zawodnicy Barcelony wznowili grę. Ta sytuacja na pewno zwróciła wielką uwagę na Lucho i w następnym meczu Javier Mascherano wyjdzie na murawę jako nowy kapitan Barcelony. Dodajmy jeszcze, że Mascherano walczy o miejsce w składzie z Sergio Busquetsa, ale teraz gdy został kapitanem wszystko praktycznie w linii pomocy się wyjaśniło i nie trzeba więcej tłumaczyć kto będzie podstawowym zawodnikiem Blaugrany. Sam zawodnik ocenił wybór Luisa Enrique.  ''To niesamowite jest być kapitanem w takim klubie jak Barcelona. W końcu jestem następcą wielkich ludzi takich jak Puyol czy Xavi. To zaszczyt. Obiecuję kibicom Barcy, że dobrze będę się sprawował w nowej roli.''

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 17, 2014, 13:45:56 »
Podobno Suarez grał kiedyś na skrzydle i dobrze mu szło, ale powiem Ci, że liczyłem na taką zmianę. Bardzo mi się to podoba. Messi jako taka klasyczna 10, czyli piłkarz kompletny w rozgrywaniu, ale i napastnik, czyli Suarez i Ney hasają w ataku. Skrzydła by się też uaktywniła przez Iniestę, Rakitica.
Co do Mascherano też mi się bardzo podoba decyzja co do przyznania mu opaski kapitańskiej. Zastąpi w pierwszej jedenastce Busquetsa i w końcu zagra na swojej optymalnej pozycji.No i już nie będzie małym szefem, tylko "dużym"  ;)
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline Mejor

• Prezes klubu
  • Na forum od: 13.02.2010r.
  • Pan Nikt
    • Filmweb
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 17, 2014, 15:07:37 »
Messi za plecami napastników nigdy nie wyglądał za dobrze, ale to jest kariera, więc myślę, że będzie inaczej. Jest na tyle dobrym piłkarzem, że zmiana pozycji nie powinna wpłynąć na jego grę. Mascherano w reprezentacji jest urodzonym kapitanem, natomiast w Barcelonie nie gra już tak dobrze, ale z odejściem Xaviego i Puyola, przyszedł czas na zmianę kapitana. Poradzi sobie.

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 17, 2014, 15:07:37 »