Autor Wątek: FK Fotbal Třinec by TheKrzychu  (Przeczytany 11247 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline przybyl.

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 04.07.2014r.
    • Status GG
Odp: FK Fotbal Třinec by TheKrzychu
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 20, 2014, 15:43:37 »
Mimo, że nie było łatwo w spotkaniu z Taborsko, to jednak udało wam się zdobyć trzy punkty, zobaczymy, czy to jest początek ponownej serii bez porażek.

Offline Razer

• Trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 24.10.2009r.
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 20, 2014, 16:49:05 »
Tak, jak się spodziewałem... Zostawiliście Olomouc w tyle. Jednak kolejne drużyny kurczowo trzymają się za Wami i czekają na każdą Waszą wpadkę. Przyfarciło Wam się trochę w tym, meczu, ale jak to mówią - szczęście sprzyja lepszym ;) Wy póki co jesteście najlepsi i oby tak zostało do końca.

Bardzo przyjemnie się czyta, jest krótko i zwięźle. Graficznie również bardzo dobrze. Myślę, że możesz sobie odpuścić skróty, bo a) fajnie piszesz, b) film strasznie tnie (chyba, że to tylko u mnie)

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 21, 2014, 13:18:04 »
Długo mnie nie było i tel zaległości ;) Z tego co widzę to wasza forma coś opadła. Porażka w końcu się wam trafiła, a potem szczęśliwie po swojaku uratowaliście sobie trzy punkty. Nadal jesteście na czele, lecz najbliższe mecze będą bardzo ważne i jestem ciekaw, czy rzeczywiście nie jest to zniżka formy.

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 21, 2014, 16:55:18 »
Powiem szczerze, że ostatnio nie czytałem tej kariery, jakoś nie mogę się wciągnąć, ale liczę, że to się zmieni, bo klimat z pewnością jest.
Mam tylko taką sugestię: czemu nie zamieszczasz skrótu bezpośrednio na stronie?
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

Offline thekrzychu

• Starszy trampkarz
  • *
  • Autor wątku
  • Dostał Piw: 12
  • Na forum od: 03.04.2010r.
    • Status GG
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 22, 2014, 12:00:11 »
Spoiler for Hiden:
Być może za rok awansujecie do pucharów  :)
Nie przesadzajmy :) Pierwsza liga czeska od drugiej jest dwukrotnie lepsza, więc będzie o wiele, wiele trudniej :)

Bardzo przyjemnie się czyta, jest krótko i zwięźle. Graficznie również bardzo dobrze. Myślę, że możesz sobie odpuścić skróty, bo a) fajnie piszesz, b) film strasznie tnie (chyba, że to tylko u mnie)

Dzięki :) Co do skrótów to tnie się u mnie podczas nagrywania, więc odpuszczę sobie je co mecz. Od czasu do czasu wrzucę jakąś bramkę zdobytą albo straconą :) Myślę, że tak będzie okej, zawsze to jakiś dodatek :)

Mam tylko taką sugestię: czemu nie zamieszczasz skrótu bezpośrednio na stronie?
Uważam, że tak jest estetyczniej. Ponadto nie każdy tu zaglądający ma nową maszynę i zanim komuś wgra się okienko youtuba, a raczej wtyczka adobe flash player to trochę zajmuje czasu. Być może tak jest tylko u mnie i tylko ja mam złom, ale trzeba się liczyć z tym, że ktoś ma tak jak ja. Wrzucanie filmiku w ten brzydki spojler co jest na pesleague też mnie nie kręci. Ktoś będzie chciał obejrzeć to sobie kliknie i otworzy w nowym okienku. Nie widzę problemu.

12. kolejka FNL  |   Stadion Rudolfa Labaje (Trzyniec)

Pewne zwycięstwo! Czerwona kartka ustawiła mecz...

Dzisiejszego popołudnia FK Fotbal Třinec nie okazali się być gościnni dla przyjezdnych i pewnie wygrali 3:0. Spory wpływ na przebieg meczu miała czerwona kartka dla zawodnika gości w piętnastej minucie potyczki.

We wschodnich Czechach padało od rana więc było sporo obaw czy mecz w ogóle się odbędzie. Ostatecznie obserwator FAČR, trójka sędziowska, jak i przedstawiciele obu drużyn zdecydowali się na rozegranie tejże potyczki. Z powodu ciągłych opadów, murawa stadionu Rudolfa Labaje była niezwykle wymagająca. W pierwszych pięciu minutach na ciężkim terenie lepiej radzili sobie goście, którzy oddali dwa celne strzały na bramkę Václav Bruk. Doświadczony golkiper zastopował oba uderzenie z dużą łatwością, choć strzały te do najłatwiejszych nie należały. W kolejnych minutach gra się zaostrzyła, a sędzia nie zamierzał tolerować ostrej gry. Żółte kartki dostali J. Sokolik oraz D. Vaněček. W 14. minucie mieliśmy ponowne przekroczenie przepisów, tym razem Tomáša Gavláka faulował Josef Dvorník, a sędzia ni stąd ni zowąd pokazał mu czerwoną kartkę. Kontrowersyjna sytuacja, bo faul klasyfikował się co najwyżej na żółty kolor. Podopieczni Jiří Plíška momentalnie wykorzystali przewagę liczebną zdobywając bramkę na 1:0 w 15. minucie meczu. Świetnym plasowanym strzałem nie do obrony popisał się Dušan Uškovič zdobywając swoją pierwszą bramkę w barwach FK Fotbal Třinec. Kolejne minuty to przewaga gospodarzy i nieśmiałe ataki gości. Pod koniec pierwszej połowy bramkę do szatni zdobył Fran Mérida wykorzystując zgranie piłki głową przez Gavláka. Drugą połowę lepiej zaczęli piłkarze Baniku, oddali nawet celny strzał, ale w 61. minucie kontuzji doznał dotychczas ich najlepszy piłkarz David Čada i wszystko się rozsypało. Rozgrywającego gości zmienił wypożyczony z portugalskiego CD Nacional - Bruno Moreira, ale wychowanek FC Porto nie zaliczy tego spotkania do udanego. Zamiast mieć udział w akcji bramkowej swej drużyny, miał niestety udział przy bramce dla piłkarzy z Trzyńca. Portugalczyk chcąc wycofać piłkę do obrońcy zrobił to niecelnie i piłka padła łupem Miroslava Cepláka. Chwilę później piłka trafiła pod nogi Bekima Balaja, ten wbiegł w pole karne i wycofał futbolówkę w okolice jedenastki do Frana Méridy. Hiszpan zdołał przełożyć sobie jeszcze piłkę na swoją lepszą nogę, a następnie oddać techniczny strzał i podwyższyć prowadzenie. W końcówce spotkania kolejny mecz zaliczył wychowanek Trzyńca - Martin Vlachovič i tym razem mógł wpisać się na listę strzelców w 89. minucie, ale jego uderzenie obronił Jakub Dvořák.

FK Fotbal Třinec 3:0 FK Baník Sokolov 
  15' Uškovič, 45' Fran Mérida (as. Gavlák), 73' Fran Mérida (as. Balaj)

Třinec: (4-4-2) Bruk -  Vondrášek, Hupka (c), Sokolik, Matoušek - Štípek, Kislyak, Ceplák, Fran Mérida - Uškovič, Gavlák
Baník: (4-4-2) Dvořák - Knakal, Dvorník (c), Dřížďal, Šíma - Vaněček I, Vaněček II., Čada, Machek - Bodipo, Jorginho Sousa

Zmiany - Třinec:
  Štípek (68'),  Gavlák (68'),  Uškovič (80')
  Malíř (68'),  Balaj (68'),  Vlachovič (80')
Zmiany - Baník:
  Jorginho Sousa (45'),  Čada (61'),  Machek (80')
  Dvořák II. (45'),  Bruno Moreira (61'), Vondráček (80')

Najlepszy i najgorszy zawodnik na boisku:

Fran Mérida
Tomáš Vondrášek

Bramka Dušana Uškoviča na 1:0:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Screeny:
REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE REJESTRACJA lub LOGOWANIE
« Ostatnia zmiana: Lipiec 22, 2014, 12:10:26 wysłana przez thekrzychu »

Offline espon

• Junior
  • *
  • Dostał Piw: 26
  • Na forum od: 14.11.2012r.
  • "Setki wyrzeczeń, jeden sukces"
  • Gram w: Fifa 14
« Odpowiedź #65 dnia: Lipiec 23, 2014, 10:20:56 »
Patrząc na tabele to przeciwnik nie był łatwy i też tak się wydawało. To oni w trudnych warunkach zaatakowali, ale szczęście było przy was i oprócz szybkiej bramki i czerwonej kartki pomogły wam też gdzieniegdzie błędy rywali. Niemniej nie zmienia to faktu, że gra wyglądała już zdecydowanie lepiej niż poprzednio.

Offline Artur 7

• Moderator Działu
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.07.2010r.
  • La Magia del Futbol
    • Status GG
« Odpowiedź #66 dnia: Lipiec 23, 2014, 10:45:26 »
Ale to niebo wygląda nad tym stadionem - normalnie jest klimat :D
Co do skrótów to tnie się u mnie podczas nagrywania, więc odpuszczę sobie je co mecz.
Używasz frapsa?
" border="0" border="0

Offline Bambaryla

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 5
  • Na forum od: 05.08.2011r.
  • You'll never walk alone
« Odpowiedź #67 dnia: Lipiec 23, 2014, 21:08:11 »
Krzychu ten patch modyfikuje inne mecze w lidze? Pierwszy raz widzę, aby ktoś prowadząc drużynę w Pes 2013 miał najmniej straconych bramek w lidze. :D
Świetne opowiadanie. Na plus, że grasz mecz za meczem, bez podsumowań i zapowiedzi. ;)

Offline hose444

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 42
  • Na forum od: 26.02.2011r.
  • Futbolomaniak
  • Gram w: PES 2016
« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 24, 2014, 10:13:46 »
Mimo niesprzyjających warunków gry (w Polsce pogoda nie daje grać, jak jest 20 stopni  :)) wygraliliści i macie kolejne trzy punkty. Coraz bardziej podoba wam się chyba liderowanie w tabeli i zapewne chcielibyście tam zostać. Tego wam życzę.
Niezły gol Uskovica  ;)
" border="0

"Opowieść trwa, historia nie kończy się nigdy."

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #68 dnia: Lipiec 24, 2014, 10:13:46 »