Spoiler for Hiden:
Ale nasypało komentarzy! Fajnie
@MichuVeB
''Gwiazdozbiór konta dzielni Wiślacy'' Nie wiem czy to tak miało być, ale jeśli nie to jest błąd, powinno być ''kontra''.
Oczywiście, że błąd. Przeoczyłem, dzięki za czujność
144# 23.10.2013Higuain rozbił bank. Będzie się śnił Wiślakom po nocach
3.kolejka fazy grupowejStadio San Paolo w Neapolu
SSC Napoli 4:1 Wisła KrakówHiguain (6,64,74,85) – Sosa (59)
Składy:
Napoli: R.Cabral – Zuniga (79.Reveillere), F.Fernandez, Raul Albiol, Maggio – Ribery, Jorginho (75.Inler), Dzemaili, Hamsik (82.Insigne), Pandev – Higuain (C)
Wisła: Frąckowiak – Garcia, Głowacki (C), Bikana, Burliga (66.M.Wilk) – Boguski, Garguła, Williams, Sosa, Stilic (79.Wszołek) – Paweł Brożek (82.Okaka)
Ciężko jest cokolwiek napisać. Wisła ma za sobą kolejną dotkliwą porażkę w Lidze Mistrzów. Znów nie było aż tak źle, ale liczby mówią swoje – choć „Biała Gwiazda” miała więcej strzałów na bramkę, to trafiła celnie do siatki tylko raz. Za to Napoli aż cztery. Nogami Higuaina.
To jest po prostu inna planeta piłkarska. Przywództwo, klasa, technika, skuteczność, ustawianie się – na poziomie najlepszych drużyn Świata. Nie poradził sobie z nim ani Głowacki, ani Bikana, ani nawet obaj naraz. Zmiótł dzisiaj Wisłę z powierzchni ziemi. Pozostali zawodnicy Napoli byli tylko tłem dla Higuaina – ale takim naprawdę solidnym, że wspomnieć tylko o dryblingach Ribery’ego czy podaniach Hamsika.
Kazimierz Moskal po meczu nawet nie wiedział, co powiedzieć. Pogratulował rywalowi. Ale przecież grając z takimi przeciwnikami trzeba być gotowym na wysokie porażki. Należy też wziąć pod uwagę „okoliczności łagodzące”. Po pierwsze: graliśmy na wyjeździe. Po drugie: trafiliśmy na kapitalną formę Gonzalo Higuaina. I po trzecie: aż tak słabo się nie zaprezentowaliśmy, na co dowodem są statystyki: wspomniane więcej strzałów, lepsza skuteczność w podaniach i duży procent posiadania piłki.
No cóż, życie toczy się dalej. Niestety w najbliższych, rewanżowych spotkaniach fazy grupowej LM Wisła będzie już walczyć raczej tylko o 3.miejsce, czyli o grę w LE na wiosnę. Ale nie skreślajmy jej jeszcze.
Skrót meczu:
Wyniki/Tabela grupy G po 3.kolejce: