Witam
Z racji, że "standardowe" kariery zaczęły mi się nudzić i stwierdziłem, iż każda kolejna, którą tworzę, jest po prostu kalką poprzedniej (tylko w innej otoczce), postanowiłem zrobić coś troszkę innego. Na Boston United trafiłem dość przypadkowo - przeglądałem sobie drużyny w FMie aż w końcu zszedłem na najniższy dostępny szczebel i zainteresowało mnie... logo. Tak, właśnie logo, które w mojej opinii jest bardzo ładne, stało się jednym z powodów. Tak jak się domyślacie historyjka z ojcem bogatego inwestora nie jest prawdziwa i ma na celu dodać więcej szeroko rozumianej "autentyczności". Jeśli chodzi o realizm... cóż, sama obecność Bostonu w Championship to czysta fantazja, ale transfery będą dostosowane do postępów drużyny i jej prestiżu w danym momencie. Nie zrażajcie się tym, że pan ze zdjęcia jest przy hajsie - nie mam zamiaru robić z Pielgrzymów drugiego Manchesteru City i to w dwa sezony. Chciałem po prostu, aby właścicielem był Anglik a nie inny Rosjanin albo Arab, a ciężko doszukać się jakiejś szerszej listy bogaczy urodzonych na Wyspach. Proszę jednak o powstrzymywanie się od komentarzy typu "to nie jest realne, tak nie mogłoby być", ponieważ będzie to moja historia i tzw. moje klocki
Nie będzie specjalnie długich artykułów i ogromnych wstawek nt. historii klubu, ponieważ nie ma w niej nic ciekawego (to tak jakbym miał opisywać dzieje polskiego klubu, który dość często był bliski bankructwa i nosa za trzecią ligę nie wychylił). Bardziej skupię się na pisaniu własnego opowiadania, które mnie i wam będzie dawać jakiegoś rodzaju frajdę, a nie męczyć oczy. Tak więc zapraszam do świata innego, odmiennego, a przede wszystkim wirtualnego (o czym zdecydowanie należy pamiętać), ale wciąż dotyczącego tego, co najbardziej kochamy w piłce nożnej.
Wstęp może nie jest jakiś gigantyczny, ale właśnie taki był cel, aby zachować proporcje formy i treści
Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to kariera będzie oparta na PESie 2013 i Smoke Patchu (albo pesedicie, wyjdzie w praniu). Boston United dodałem w miejsce Barnsley, zresztą macie to opisane wyżej. Drużyn w Championship jest mniej niż normalnie, bo takie są już uroki PESa i różnych patchów, nie będę się z tego powodu zarzynał, czy wymyślał kolejnych historii o tym jak FA ogranicza ligę (jak w Wolves). Myślę, że każdy wie jak jest z tą naszą kopanką i nie będzie z tym problemu
Paseczek przy górnym bannerze będzie się kolejno aktywował wraz z postępem w karierze, ponieważ muszę jeszcze dodać posty dotyczące trenera oraz transferów/kadry.
Jeśli ktoś będzie chciał uzyskać szybki dostęp do jakiegoś odcinka to poniżej wszystko będzie zamieszczone.
Spis treści:#2
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE#3
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE#4
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE#5 1. kolejka Sky Bet Championship
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE#6 2. kolejka Sky Bet Championship
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE#7 3. kolejka Sky Bet Championship
REJESTRACJA lub