Panowie naprodukuję się trochę w tym poście i jak komuś będzie chciało się doczytać do końca i ew. coś poradzić to z góry dzięki, od dłuższego czasu mam stagnację, obijam się między 2 a 5 div, zastanawiam się nad zmianą trenera tylko że nie chce mi się wgłębiać w te opisy taktyki itp. bo i tak średnio czaje o co biega, od początku gry mam ustawienie 4-3-2-1 tylko już mi się to trochę przejadło i chciałem spróbować czegoś innego , obecnie trener Mourinho 770 pojemności. Skład mam taki:
CF: Huntelar 85, Jackson Martinez 82 i jeśli chodzi o atak to nic wartościowego poza tymi dwoma
LMF: Schurle 80 , AMF : Pastore 81, Boateng 82, RMF : Reus 87, Shaqiri 82
DMF: Marscherano 83, Matic 85 ew. CMF : Khedira 84, Wishler 82
obrońców nie wypisuję nawet bo mam z 15 pomiędzy ovr 81-85
GK: De Gea 84
To skład którym gram najczęściej, na ławie siedzi jeszcze paru typków pomiędzy ovr 85-80 z kiepskim TF, pojawiło się teraz paru trenerów między innymi Simeone z takim samym ustawieniem, jest jakaś różnica międzi nim a Mou? oczywiście oprócz pojemności. Ogólnie to większość bramek zdobywam po ataku pozycyjnym, gram krótkimi podaniami, lubię trzymać piłkę i kontrolować przebieg wydarzeń bez grania na pałę od bramki do bramki, mistrzem gry obronnej zdecydowanie nie jestem. poradzicie co ew. można dopasować do takiego składu i stylu gry?
Skrzydlowymi osobiscie bym nie pogardzil i swietnie ich wykorzystal. Jesli nie jestes miatrzem gry obronnej to moze popatrz na cos w koerunku dania wsparcia tej linii, np. Poprzez 3 środkowych pomocników, khedira w twj grze ma swoje zalety (destroyer i wysokie skile defensywne. Innymi slowy czołg) i u mnie robi swietna robotę.
Co do innych aspektow taktyki to juz sam musisz wybrać, moim zdabien jesli chcesz grac lepiej defensywnie to possesion, zawodnicy tutaj niw biegaja na pale tylko rozważnie, no i konstrukcja atakow to wedlug twoich upodobań, ja np. Zawsze gralem szeroko, ostatnio sie przeniosłem na środek i nie zaluje.
Udalo mi sie zrobic 8 losowan w LM : ansaldi, barzalgi, tiago,casemiro, irralamendi, fabio(bramkarz), bravo(bramkarz)i jano (76). Straszna kicha, ktoa ma moze twgo ansaldiego no wyglada niezle, ale nie wiem czy sie za niego brac aby podniesc TS. Do dobrej ekipy brakuje mi skrzydłowych, mam ponad 400 meczow (nie gram vs com)i na skrzydlach quaresma (80)i kruse(79) i mane (77), szkoda ze mnie wtedy nie bylo co mozna bylo spokojnie z free agentów wylosowac bale, on pozbawilby mnie kompleksow hehe