Mnie chyba nic w tej grze nie irytuje tak mocno, jak 'pseudo spalone'. Noga w nogę na równi, albo centymetr stopa dalej i już jest offside. 80% spalonych z pesa nie jest normalnie gwizdanych w realnym meczu. Czyż nie byłoby lepiej, żeby wprowadzić błędy sędziego? Zarówno na korzyść naszą, jak i komputera. Nie wiem, może wymyślam, ale strasznie to denerwuje a tak rozgrywka byłaby bardziej interesująca. Następnie rozwalają mnie wyjścia bramkarzy i ich wykopy, co to za 'rowerek' i buła w dal? Skopany trening w ML, ubogi do potęgi, transferów nie komentuje. Ten tryb się nudzi po 2 sezonach. Input lagi w trybie online... co niemiłosiernie zabiera radość z rozgrywki. Zabierają coś w jednej wersji, później coś naprawią w drugiej, w następnej piszą, że nowością jest to co już było kiedyś. Po co komu te cieszynki w 2016? Po bramce nie mogę się doczekać aż zeskipuje powtórke by jak najszybciej powrócić do gry, nie mam na co patrzeć tylko na to jak mój zawodnik będzie wymachiwał rękami, albo skakał jak bałwan. Rzeczywiście taka nowość, chyba całe 30min im to zajęło by to wprowadzić. Brak jakichkolwiek poleceń indywidualnych w taktyce, wiem, że to nie manager piłkarski, ale w którejś wersji (bodajże 6), było można chociaż poustawiać strzałki czy dany zawodnik ma się włączać do ataku, trzymać pozycje, czy grać defensywniej. Jim Beglin i John Champion praktycznie te same dialogi od 3 lat. Co się dzieje z Tobą Mój kochany PESie i dokąd zmierzasz?