@DarkSide_11 mam dla Ciebie proste rozwiązanie, załóż numer gadu-gadu i zarejestruj się na pesleague.pl
podobnie jak sporo ludzi na tym forum, też kiedyś wolałem grać w MyClub, nie chcę nikomu mówić jak mają żyć, ale z mojej perspektywy była to strata czasu, odkryłem to dopiero po zarejestrowaniu na pesleague. Gra się tylko z Polakami(czyli mniejszy problem z lagami), można grać swoją taktyką, rozgrywa się normalną ligę z tabelą. Przesuwanie się o oczko do góry w prawdziwej lidze, wśród graczy którzy tworzą pesowską społeczność jest dużo bardziej emocjonujące niż awans z dywizji 4 do dywizji 3
zwykłe mecze towarzyskie zazwyczaj gra się zespołami losowymi z danego koszyka, dlatego nie ma problemu ciągłego grania meczów Barca-Real
to powinno mówić samo za siebie
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE@KonyPL pokuszony niezłym demem w tym roku najpierw i z resztą pierwszy raz kupiłem FIFĘ, w przyszłym tygodniu kupię PESa i więcej w Fifę raczej nie zagram, niech sobie w tego badziewnego średniaka gra mój młodszy brat. Co prawda jest w Fifie wiele elementów które chętnie zobaczyłbym w PESie, na wielu polach FIFA jest lepsza od PESa, ale wk*rwiająca jest sama rozgrywka, jak ktoś w fifie ma dobrze opanowane kiwki to może sobie w polu karnym omijać obrońców jak tyczki, strzały to spore skrypciochy, słupki poprzeczki to normalka, w PESie od czasu fox engine też niestety wyczuwam skrypty, zwłaszcza przesadzili z strzałem technicznym, skuteczność tego uderzenia i sam fakt, że każdy piłkarz umie idealnie podkręcić piłkę aby wpadła tuż przy słupku jest strasznie przesadzona
sądzę, że system rzutów karnych i wolnych lepszy jest w fifie (w pesie wolne są za proste), rzuty rożne też lepsze w fifie bo dają większe pole działania. Fifa ma ponad 70 stadionów, a w Pesie szkoda gadać.
Muszę jeszcze trochę pograć aby ostatecznie się przekonać, że PES jest lepszy(póki co myślę, że jest troszkę lepszy). Na ten moment uważam, że obie gry są co najwyżej niezłe. (były już lepsze PESy, Fify chyba lepszej nie było, też nie we wszystkie grałem)
@TrueGrand w PES15 wolałem CF-SS-CF(lub CF-AMF-CF) niż LWF-CF-RWF(boczni napastnicy często poruszają się w jakichś niepotrzebnych strefach)
tak samo w obronie zamiast LB-CB-CB-RB skuteczniej mi się broniło przy pomocy DMF-CB-CB-CB