Dział Ogólny > PES 2016 - Dyskusje
PES 2016 - Dyskusje, Opinie
Fiedziu:
Nie myślałem że kiedyś to napisze ale chyba dam sobie na spokój z tą grą... Po tylu latach gry...
Kosmo1642:
Po 8-letniej przerwie postanowiłem wrócić do PES-a. Moje pierwsze odczucia są pozytywne mimo "braku" bramkarzy, bo puszczają naprawdę wszystko co leci w światło bramki. Ale gram Master League na Top Player i nie osiągam wyników typu 6:3, 5:3 itp. Np. moje ostatnie 3 wyniki to 0:0, 1:0 i 0:2.
Fiedziu:
Bramkarze bramkarzami, łatwość z jaką dochodzi się do strzałów jest masakryczna.. Ja gram Master league na superstar i bardzo często są dwucyfrowki. Co najmniej 6 bramek w meczu.
niebieski9:
czy jest jakiś sposób na dodanie do listy zablokowanych kolesia- z którym grając wywaliło z meczu, tak jakby mecz nie odbył się?
Grałem dzisiaj z takim padalcem w online division na pc, ja grałem Soutchampton, a on Stocke City (koleś z ratingiem 879), po rozpoczęciu gry od razu mi pyknął bramkę na 1-0 (myślę ciężko będzie) ale gram dalej, no i po chwili 1-1, 2-1, 3-1 dla mnie. Przychodzi 70-któraś minuta, padalec zapauzował grę. Korzystając z chwili ja również dokonałem kilku zmian wymieniając zmęczonych zawodników. Ogólnie mecz na fajnym poziomie bez żadnych lagów, ani razu nie pojawił się wskaźnik informujący o słabym połączeniu. Po powrocie do gry "trzy kreski" w prawym górnym rogu ekranu i po chwili wywaliło, potem komunikat, że mecz nie zaliczony. Znalazłem tego padalca po ratingu w klasyfikacji ogólnej, (majed-pes-jr). Jeszcze h*j jeb*ny ma w Comment wpisane "imnot cheater.plz dont cheat. first faireplay) tylko teraz nie wiem jak go zablokować...
Karmazynowy:
Witam,
przeczytałem 2 ostatnie strony w tym temacie i mam niestety takie same odczucia.
W ISS/PES grałem od części 1998 jeszcze na PSX. Przez długi czas grywalność była na świetnym poziomie. Można było rozgrywać mecze dzień i noc bez znudzenia i irytacji.
Jakoś w 2011 się przerzuciłem na fifę i tak grałem w edycje 11,12,13,14.
Postanowiłem po tych kilku latach wrócić do PESa i co? Gra się tragicznie.
Jak już było wspomniane, gra bramkarzy to katastrofa. Nie bronią praktycznie nic. Bardzo często są mecze gdzie na 6 strzałów w światło bramki pada 5/6 goli.
Lagi kompletnie uniemożliwiają grę po sieci. 1/3 meczy to na prawdę duże utrudnienia, gdzie opóźnienie nie pozwala na jakąkolwiek poważną rozgrywkę.
W poprzednich fifach, praktycznie nie wiedziałem co znaczy słowo lag. Wszystko chodziło idealnie.
Strasznie dużo w tej grze przypadkowości. Mnóstwo przebitek, odbić, potknięć zawodników. Kuriozalne gole, aż odechciewa się grać.
Wniosek jest jeden tylko. W przyszłym roku trzeba wrócić do EA...
Nawigacja
[#] Następna strona