Witam. Od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem konsoli PS3, niedawno zobaczyłem myClub z PS Store, zainstalowałem i zakochałem się w tym trybie Coś jak FUT z FIFY, jednak to co innego, inna gra, inna fizyka Jednak mam kilka pytań, niektóre głupie ale ważne, na które wyjadacze bedą mieli odpowiedź
1. Jak najlepiej farmić GP? Gram teraz mecze z dywizji, 12 liga, narazie wszystkie mecze wygrane. No i za mecz dostaje po 1500 gp, co jest dosyć mało..Za puchary mam jakies tam pieniadze, za awans do dywizji coś dostaje od Konami?
2. To koło ikonki energi, to jest zielony ticket. Jak to zdobyć, do czego jest to potrzebne?
3. Mam zamiar kupić trenera (Guardiola, Enrique), opcja za GP jest zablokowana (Dlaczego?) i mogę kupić za 500 pointsów, które posiadam. Opłaca się, czy lepiej otworzyć za to piłki? No i pytanie, czy jak go kupie raz za te 500 pointsow, to potem jak będe przedłjuzał kontrakt to za GP, czy za 500 pointsów? Bo jak za poinsty, to nie oplaca mi sie go brac na 25 meczy.
4. Jak mam wypelnienia kontraktu z trenerem, mam tam zakladke Mecze SIM, ktorych po prostu nie chce mi sie grac. Bo po kiego grzyba jest ten tryb symulacji, puszczamy mecz i co? Patrzymy jak dwa komputery biją się ze sobą? Coś tma poczytałem, że można puścić mecz w chmurze? Jak to wyglada i co na tym zyskuje, trace? Jak włączyć taki mecz? No i opcja kontraktu z trenerem wypelnilem 2/3, podpisze ze mna kontrakt?
5. Jak gram puchary z komputerem, jest napisane, ze za pierwsza wygrana jest jakis tam agent, a potem tylko kasa. Te puchary sie zmieniaja co jakis czas? Bo jak wygram ten puchar i dostane chociazby agenta 100% czarna, to bez sensu grać mi 3 mecze po to, bym dostał bonusowe 500 GP.
6. Co robic z tymi pilkarzami, biale pilki albo brazowe, srebne? Ja daje je na trenerow albo usuwam.
7. Team Spirit..W FIFIE to bylo banalne, ten sam klub, ta sama liga, ta sama reprezentacja - i chemistry lecialo do gory. Tutaj nie wiem od czego to zalezy. Mam teraz jakiegos tam trenera 4-2-3-1, mam Evre, i za cholere nie ma spiritu do tej taktyki, co ma trener. Moze ktos wytlumaczyc na czym dokladnie to polega, czy oplaca sie w to ladowac.
7.
Ad 1 Jak farmic:
REJESTRACJA lub
LOGOWANIEAd 2 Ticket renewal. Odnawiasz kontrakty pilkarza. Ale dopiero gdy skonczy mu sie caly dotychczasowy. Polecam stosowac go dla najlepszych graczy druzyny. Wtedy nie musisz martwic sie o zbieranie GP. Zdobywasz go za awans lub utrztmanie w DIV.
Ad 3 Coinsy zdobywasz co 9 dni gry jako bonus. Lub po wykonaniu 1 z 20 zadan. Zatem o wiele bardziej oplaca sie za to kupic trenera. Losowac jest lepiej za 10k GP (ktore szybciej zdobedziesz) Kazdy trener ma do wykonania 3 zadania. Wystarczy wykonac jedno zeby kontrakt sie przedluzyl. Uwazaj zeby miec kase w przypadku gdy bedzie konczyl sie kontrakt. Bo jak nie bedziesz mial to trener Ci przepadnie. Wszystkich masz do kupienia za coinsy bo rozegrales malo ptk vs COM.
Ad 4 Mecze w chmurze ustawiasz kwadrat __》 use in cloud match. Co jakis czas przychodzi Ci info ze Twoj zespol zagral 10 meczy i zyskales 1300GP. Sam nie wiem co robie nie tak. Bo zagralem ok 400meczy i wczoraj pierwszy raz to ujrzalem :-)
Do tego teoretycznie bije Ci team spirit. A nie tracisz nic ani kontraktow ani staminy
Ad 5 Turnieje sie zmieniaja co tydzien. Mozesz na nich wygrac od 1 do 3 (turniej online) agentow. Za granie drugi raz danego turnieju dostajesz tylko GP.
Z reguly czarny agent 100% jest do kupienia za 10k GP
Ad 6 I dobrze ew przydadza sie do farnienia.
Ad 7 Team Spirit jest najwazniejsze w tej grze. Musisz miec min 85 zeby grac z powaznymi zawodnikami w myClubie.
Nabijasz go grajac mecze. Jesli jakis pilkarz wybitnie nie pasuje do trenera to posadz go na lawce tak nabijesz TS.