Pewnie nikogo to nie interesuje, ale mimo dość dobrego składu właśnie wywalilem grę z dysku. I to mimo, że mam cyfrową wersje z PS Store. Albo mi coś ta część nie leży albo to najbardziej bezskillowy PES w historii. W sumie połowa goli to totalny samograj i nic nie trzeba robić, tylko męczyć schemat. Ostatnio gniłem na ratingu 650-700 jeden tydzień awans do 3 ligi, za chwilę 6 liga. Jestem bardzo dumny z Was, że uparcie farmicie zamiast dać tym frajerom z Konami zarobić. Odpalam ten syf dziś 4 mecze z ludźmi z ratingiem koło 900, bo tacy z 500 to u mnie święto wszystko w dupe. Kontrakty się kończą, w pizdu z takim trybem i gameplayem.
Tysiące rzeczy mnie irytowalo w tej grze. Ile można przymykac oko jak Konami ma cię za debila. Choćby zwykłe losowania, na 450 losowań miałem z 50 zlotych i 2 czarne. A w każdym losowaniu jest jedna taka i jedna taka piłka. Miałem masę gier online na PS4, a tylko w tej czułem na każdym kroku, że twórca ma mnie za debila. Niech PES 17 będzie defensywnym PESem, bo dam sobie spokój z tą serią.