Autor Wątek: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie  (Przeczytany 324034 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline maciek1916

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 13.12.2015r.
Odp: PES 2017 - All Platform - Dyskusje, Opinie
« Odpowiedź #1580 dnia: Wrzesień 27, 2016, 13:32:33 »
Im dłużej gram tym więcej błędów widzę w tej grze. Kolejna część gdzie po wznowieniu od środka można łatwo strzelić bramkę. Masakra. To samo strzały z r2. jak gram z kimś kto słabo odbiera piłkę to potrafię załadować messim 4 identyczne bramki w jednym meczu.

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 4
  • Na forum od: 14.11.2014r.
    • Status GG
« Odpowiedź #1581 dnia: Wrzesień 27, 2016, 13:45:55 »
Im dłużej gram tym więcej błędów widzę w tej grze. Kolejna część gdzie po wznowieniu od środka można łatwo strzelić bramkę. Masakra. To samo strzały z r2. jak gram z kimś kto słabo odbiera piłkę to potrafię załadować messim 4 identyczne bramki w jednym meczu.

Na nieporadność graczy nie ma rady (no chyba że CPU ma grać w obornie), pamiętaj że jeden gra tylko godzinkę w weekend, a inny klepie codziennie po kilka godzin, więc różnica w jakości będzie widoczna.

Offline Rafeal

• Trampkarz
  • *
  • Na forum od: 19.09.2015r.
« Odpowiedź #1582 dnia: Wrzesień 27, 2016, 14:39:02 »
@Rafeal polecił cfosSpeed, dla osób które chcą zmniejszyć nieco ping w grach online na pewno przydatna rzecz, zdaje się że zmienia wartość MTU na niższą dla gier, przez co opóźnienia maleją.

polecić mogę tylko szukanie i pytanie na forach informatycznych, tam pomoc będzie najlepsza i z doświadczeniem
na tzw. necie, jest masa poradników o konfiguracji łącza, bez względu czy to dla PC czy konsol

system windows ma ustawiony domyślnie MTU 1500 co jest błędne, zaleca się max mtu w windows, ustawić na 1470 lub mniej
nie wiem jakie mechanizmy koryguje program, ale przynosi efekty połowiczne, w jakości połączenia

zazwyczaj dużo ma do gadania (po za dostawcą internetu) ma router <> karta/adapter sieciowa i wprowadzone w nim mechanizmy (które są bogate w możliwość konfiguracji lub schowane i nie dostępne dla osoby bez wiedzy odpowiedniej lub ich nie ma po prostu

jeśli all jest jak trzeba, to tylko już konami musi uczynić jakiś krok ze swojej strony, do  trudno im to zrobić od parunastu lat...
aby to zrobili, trzeba "naciskać" na oficjalny support wiele razy
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 14:41:31 wysłana przez Rafeal »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1583 dnia: Wrzesień 27, 2016, 15:32:33 »
polecić mogę tylko szukanie i pytanie na forach informatycznych, tam pomoc będzie najlepsza i z doświadczeniem
na tzw. necie, jest masa poradników o konfiguracji łącza, bez względu czy to dla PC czy konsol

system windows ma ustawiony domyślnie MTU 1500 co jest błędne, zaleca się max mtu w windows, ustawić na 1470 lub mniej
nie wiem jakie mechanizmy koryguje program, ale przynosi efekty połowiczne, w jakości połączenia

zazwyczaj dużo ma do gadania (po za dostawcą internetu) ma router <> karta/adapter sieciowa i wprowadzone w nim mechanizmy (które są bogate w możliwość konfiguracji lub schowane i nie dostępne dla osoby bez wiedzy odpowiedniej lub ich nie ma po prostu

jeśli all jest jak trzeba, to tylko już konami musi uczynić jakiś krok ze swojej strony, do  trudno im to zrobić od parunastu lat...
aby to zrobili, trzeba "naciskać" na oficjalny support wiele razy

z reguły każdy router ma ustawioną domyślną wartość MTU na 1492, z czego 20 bajtów zarezerwowane dla nagłówków połączenia, czyli maksymalna wielkość pakietu wysyłanego to 1472 bajty, wielkość pakietu wpływa na transfer (im wyższy tym lepiej) natomiast nie wpływa na opóźnienia, wręcz przeciwnie im wyższa wielkość pakietu tym opóźnienia są coraz większe. CfosSpeed zmniejsza wielkosć MTU i ustawia priorytety dla połączeń, dzięki czemu nic nie zakłóca przebiegu rozgrywki. Od jakiegoś czasu używam darmowego X-fast lan od asrocka, to jest CfosSpeed, tyle że z inna nazwą i ogólnie jest poprawa kwestii opóźnień, przed instalacją ping do serwerów google miałem nieco powyżej 70ms, po instalacji CfosSpeed nieco ponad 50ms.

Offline Tianse

• Reprezentant kraju
  • Dostał Piw: 15
  • Na forum od: 23.04.2013r.
  • Gram w: PES 2013
« Odpowiedź #1584 dnia: Wrzesień 27, 2016, 17:06:34 »
Ogólnie w trybie online polecam ustawić lvl.5 połączenia, gorzej jest wyszukać przeciwnika, ale przynajmniej gra się w miarę normalnie.

Jeżeli chodzi o mody do PC to polecam:

Mod do polepszenia jakości grafiki (mod kopiujemy do gównego katalogu z grą)
REJESTRACJA lub LOGOWANIE

Składy, koszulki i wszystko co wiąże się z licencjami (mod kopiujemy do katalogu "Data", który znajduje się w gównym katlogu z grą, hasło do archiwum: giveit)

Pobrałem z drugiego linku i miodzio. Gra od razu nabrała blasku i całkowicie inaczej się na to patrzy. Wydaje mi się, że oprócz strojów i innych, poprawili od razu w tym też nasycenie kolorów np. murawy.

Co konkretnie daje mod z tego pierwszego linku?

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1585 dnia: Wrzesień 27, 2016, 18:20:09 »
Pobrałem z drugiego linku i miodzio. Gra od razu nabrała blasku i całkowicie inaczej się na to patrzy. Wydaje mi się, że oprócz strojów i innych, poprawili od razu w tym też nasycenie kolorów np. murawy.

Co konkretnie daje mod z tego pierwszego linku?

lepsza jakość grafiki, tylko jeżeli masz słabą kartę graficzną to musisz poeksperymentować z cfg.

Tutaj masz screeny po aplikacji tego patcha

« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 18:21:08 wysłana przez coolos »

Offline Rafeal

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1586 dnia: Wrzesień 27, 2016, 19:04:22 »
z reguły każdy router ma ustawioną domyślną wartość MTU na 1492, z czego 20 bajtów zarezerwowane dla nagłówków połączenia, czyli maksymalna wielkość pakietu wysyłanego to 1472 bajty, wielkość pakietu wpływa na transfer (im wyższy tym lepiej) natomiast nie wpływa na opóźnienia, wręcz przeciwnie im wyższa wielkość pakietu tym opóźnienia są coraz większe. CfosSpeed zmniejsza wielkosć MTU i ustawia priorytety dla połączeń, dzięki czemu nic nie zakłóca przebiegu rozgrywki. Od jakiegoś czasu używam darmowego X-fast lan od asrocka, to jest CfosSpeed, tyle że z inna nazwą i ogólnie jest poprawa kwestii opóźnień, przed instalacją ping do serwerów google miałem nieco powyżej 70ms, po instalacji CfosSpeed nieco ponad 50ms.

naczytałeś się internetów ale co z tego "rozumiesz" i w jakim stopniu...

jak tak już dobrze robisz kopiuj wklej to podziel się w innymi możliwościami w odrębnym temacie, zamiast pisać wybiórczo co X stron coś nie szczególnego w sprawia poprawy jakości gry online
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 19:23:01 wysłana przez Rafeal »

Offline Tianse

• Reprezentant kraju
  • Na forum od: 23.04.2013r.
« Odpowiedź #1587 dnia: Wrzesień 27, 2016, 19:14:38 »
Po zainstalowaniu tego moda wszystko przestało rzeczywiście być takie plastykowe. Nabrało bardziej takiej ziarnistości i nawet fajnie to wygląda :)

Offline Rafeal

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1588 dnia: Wrzesień 27, 2016, 19:18:48 »
poprawę kolorów można ustawić ręcznie, poprzez tv/monitor (bez względu na platformę) lub ustawienia w kolorystyce, w karcie graficznej pod profil pes2017.exe (kontrast, nasycacie, jakość itp.)

zawsze to lepsze niż same mody które lubią obciążać pcty, zwłaszcza te słabsze
a takie FXy sa pod mocne pcty
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 21:25:14 wysłana przez Rafeal »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1589 dnia: Wrzesień 27, 2016, 19:31:16 »
naczytałeś się internetów ale co z tego "rozumiesz" i w jakim stopniu...
z reguły nie każdy router/modem to ma i ustawia optymalnie, a raczej trzeba wpisać samemu jak jest taka opcja dodana
nowsze mogą mieć ale nie koniecznie

jak tak już dobrze robisz kopiuj wklej to podziel się w innymi możliwościami w odrębnym temacie, zamiast pisać wybiórczo co X stron coś nie szczególnego w sprawia poprawy jakości gry online

Internetóffff się sporo naczytałem, wykształcenie też mam kierunkowe, ale nie uważam się za sieciowca, bo na co dzień pracuje jako webdeveloper, ale jakieś tam pojęcie mam ;-)

Ogólnie za dużo w kwestii zmniejszenia opóźnień zrobić nie można, redukcja wielkości transferowanych pakietów, wyłączenie wszystkich aplikacji które używają internet. W jakiś patologicznych sytuacjach, sprawdzić okablowanie lub router ustawić aby nadawał na innym kanale, co by kolizji nie było z routerem sąsiada :P. Oczywiście pomijam tutaj sprawę zablokowanych portów, bo to problem tylko tych, którzy wcale nie mogą połączyć się z nikim.

Co X tematów przypominam, że w PES'ie warto ustawić lvl5 dla połączenia i teraz też robię :P - bo to najlepszy sposób aby zagrać bez lagowania, a więc komfortowo.

poprawę kolorów można ustawić ręcznie, poprzez tv/monitor lub ustawienia w kolorystyce, w karcie graficznej pod profil pes2017.exe

zawsze to lepsze niż same mody które lubią obciążać pcty, zwłaszcza te słabsze
a takie FXy sa pod mocne pcty

Zawsze można też wyłączać komputer odłączając wtyczkę od zasilania, ale nie jest to optymalne rozwiązanie :-P.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 19:35:23 wysłana przez coolos »

Offline Rafeal

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1590 dnia: Wrzesień 27, 2016, 21:18:57 »
Dodam tyle że MTU nie w każdym routerze można zmienić, jeśli nie daje takiej opcji.
Na ogół centrala narzuca MTU i jeśli router jest mocno blokowany (np. szajsy z Livebox 2.0) to nie zmieni się tego z poziomu routera zwykłemu kowalskiemu bez odpowiedniej wiedzy aby zmienić mechanizmy firmware routera.

Jeśli ktoś korzysta z wi-fi w grach optymalną lokalizacją routera jest centralne ułożenie w domu (jeśli dzieli łącze na więcej urządzeń) nawet jak ma słabe radio (nadawanie sygnału) router. Wiadomo że im lepsze radio, odbiór (jakość połączenia między wi-fi <> router, przesyłu danych) jest lepszy a im więcej przeszkód (rodzaj ścian, mebli, cokolwiek) po drodze (w linii prostej wi-fi > foruter) tym jakość spada.

Ważne aby dobrze skonfigurować router i kartę sieciową, zwłaszcza router (wyłączyć firewall, przekierować porty i inne pierdoły względem tego co  umieszcza producenci sprzętu).
Jeśli brak wiedzy, pytać na forach informatycznych nie tutaj, bo orłów w tej sprawie nie ma :) i szukać w google.

Ale to już pisałem.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2016, 21:30:19 wysłana przez Rafeal »

Offline loy1004

• III - ligowiec
  • Dostał Piw: 3
  • Na forum od: 29.07.2013r.
« Odpowiedź #1591 dnia: Wrzesień 27, 2016, 21:25:38 »
Przysięgam ostatni raz [cenzura] kupiłem te pierdolone ścierwo na PC w demo grało się zajebiście piłkarze poruszali się tak płynnie i szybko a te [cenzura] śmiecie znów spierdoliły ja nie gram tego niedojebanego MYCLUB mnie interesuje tylko master-liga i [cenzura] te [cenzura] musiały to zjebać w Ml wg nie da się grać na każdym poziomie komp robi ze mną co chce jeden pierdolony lag a nim zawodnik się obróci to pingpong [cenzura] i zamulenie jak [cenzura] albo tylko cie dotknie i od razu strata piki jeszcze ci zmieni na innego zawodnika.
Komp każda pile wyjazd robi praktycznie każda drużyną a ty tylko zapierdalasz po tym boisku bez sensu...to jest tak nie realna gra że szkoda gadać jak to samo jest na PS4 i recenzenci mówią że to gra prawie idealna to oni na prawdę są niedojebani.

Offline gac88

• I - ligowiec
  • Dostał Piw: 16
  • Na forum od: 20.10.2013r.
    • Status GG
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1592 dnia: Wrzesień 27, 2016, 21:37:25 »
nie dajcie się zwieść śpiewkom konami, że gra tnie wam online bo macie słabego neta (choć pewnie w niektórych przypadkach tak jest) skoro w innych grach nie tnie,a  ping na poziomie 17ms
grałem z kumplem mieszkającym 100m ode mnie, mającym tego samego dostawce internetu i cały mecz jakość połączenia dwie kreski i momentami przycinało

co ciekawe grając w myclub częściej mi laguje grając z kimś z Polski niż np z Anglii, może grając z Polakiem połączenie zamiast bezpośrednio idzie przez jakieś angielskie serwery...

Offline Rafeal

• Trampkarz
  • *
« Odpowiedź #1593 dnia: Wrzesień 27, 2016, 21:41:17 »
Cóż, może potrafią odnaleźć się na boisku i radzić sobie z tym co rywal robi, jednocześnie wyciągając wnioski z tego co się dzieje i na podstawie obserwacji uczą się od przeciwnika, dodając coś od siebie nowego.

Gra na ślepo i na pałę to gra na "na chybił trafił, w lotka".
Grę trzeba też zrozumieć i nie musi być prosta od tak.
A może masz mało fps lub coś przymula Ci pcta, bo na moim złomie przy 30 fps (max wyciągam 50 przy najmniejszej rozdzielczości grając w oknie xD), chodzi lepiej niż pełne wydanie 2016.

Gra w edycji 2017 ma być umyślnie spowolniona, ponoć (sama rozgrywka na boisku).
Trzeba się przyzwyczaić i nauczyć grać w matrix-sie xD

<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=2fda111e3300cf84b3ee5a01f92aaeeb&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=2fda111e3300cf84b3ee5a01f92aaeeb&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

PS.

W Anglii, czy Niemczech maja lepsza jakość infrastruktury niż w naszym kraju i podejście do tych spraw jak i sami użytkownicy (wiedza jak skonfigurować router, łącze i jak korzystać z wyszukiwarki xD - ci co dbaja o jakość).
Większość operatorów po kablu i tak leci na łączach od TP, teraz Orange.
LTE jest dobre w miastach, na dalszych obszarach to różnie względem tego gdzie jest nadajnik.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2016, 14:33:40 wysłana przez Rafeal »

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
  • Na forum od: 24.12.2014r.
« Odpowiedź #1594 dnia: Wrzesień 27, 2016, 22:05:42 »
Jak wam w tego PESa lepiej się gra,gdy obronę macie wysunięta do przodu czy do tylu? Nie chodzi mi o myclub

Offline Damian77777

• Starszy junior
  • *
  • Dostał Piw: 1
  • Na forum od: 26.09.2013r.
  • Gram w: ...
« Odpowiedź #1595 dnia: Wrzesień 27, 2016, 22:32:23 »
Ja gram z obrona na maksa do tyłu i nawet niezle to wyglada

Offline HAZARD

• Amator
  • *
  • Na forum od: 14.01.2016r.
« Odpowiedź #1596 dnia: Wrzesień 28, 2016, 07:56:39 »
Pobrałem AGN option file (jakoś tak) dałem format pendrive i jest na fat32 wrzucam tam ten folder wchodzę do gry daje data management > import/export i nie ma tych plików do wgrania.. Ktoś pomoże rozwiązać problem

Offline Gunner_Gesik

• Prezes klubu
  • Na forum od: 24.12.2014r.
« Odpowiedź #1597 dnia: Wrzesień 28, 2016, 08:05:10 »
W pes 16 zmorą były dzidy to w pesie 17 zmora są wrzutki . Co 2-3 kończy się bramka.
Dobijaja mnie kolesie którzy biorą Real Madryt a grają jak STOKE City
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2016, 08:06:26 wysłana przez Gunner_Gesik »

Offline coolos

• Starszy junior
  • *
    • Status GG
« Odpowiedź #1598 dnia: Wrzesień 28, 2016, 13:06:13 »
W pes 16 zmorą były dzidy to w pesie 17 zmora są wrzutki . Co 2-3 kończy się bramka.
Dobijaja mnie kolesie którzy biorą Real Madryt a grają jak STOKE City

być może dlatego, że środkiem ciężko się przedostać.

Offline Speedeek

• Piłkarz C klasy
  • **
  • Na forum od: 15.11.2014r.
    • Status GG
  • Gram w: pes 2015
« Odpowiedź #1599 dnia: Wrzesień 28, 2016, 14:44:57 »
To fakt wrzutki wpadają za często jednak jest i tak o niebo lepiej jak w 16 bo przynajmniej obronća idzie spokojnie ta piłke odebrac/zablokować dośrodkowanie a na dzidy w 16 nie było w sumie sposobu bo zawsze pare przechodziło

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer

« Odpowiedź #1599 dnia: Wrzesień 28, 2016, 14:44:57 »