naczytałeś się internetów ale co z tego "rozumiesz" i w jakim stopniu...
z reguły nie każdy router/modem to ma i ustawia optymalnie, a raczej trzeba wpisać samemu jak jest taka opcja dodana
nowsze mogą mieć ale nie koniecznie
jak tak już dobrze robisz kopiuj wklej to podziel się w innymi możliwościami w odrębnym temacie, zamiast pisać wybiórczo co X stron coś nie szczególnego w sprawia poprawy jakości gry online
Internetóffff się sporo naczytałem, wykształcenie też mam kierunkowe, ale nie uważam się za sieciowca, bo na co dzień pracuje jako webdeveloper, ale jakieś tam pojęcie mam ;-)
Ogólnie za dużo w kwestii zmniejszenia opóźnień zrobić nie można, redukcja wielkości transferowanych pakietów, wyłączenie wszystkich aplikacji które używają internet. W jakiś patologicznych sytuacjach, sprawdzić okablowanie lub router ustawić aby nadawał na innym kanale, co by kolizji nie było z routerem sąsiada

. Oczywiście pomijam tutaj sprawę zablokowanych portów, bo to problem tylko tych, którzy wcale nie mogą połączyć się z nikim.
Co X tematów przypominam, że w PES'ie warto ustawić lvl5 dla połączenia i teraz też robię

- bo to najlepszy sposób aby zagrać bez lagowania, a więc komfortowo.
poprawę kolorów można ustawić ręcznie, poprzez tv/monitor lub ustawienia w kolorystyce, w karcie graficznej pod profil pes2017.exe
zawsze to lepsze niż same mody które lubią obciążać pcty, zwłaszcza te słabsze
a takie FXy sa pod mocne pcty
Zawsze można też wyłączać komputer odłączając wtyczkę od zasilania, ale nie jest to optymalne rozwiązanie :-P.