Mógłby ktoś objaśnić jak działają te nowe taktyki w opcji advanced? przypisujemy do krzyżaka daną taktykę i jak zaczynamy grę ona z automatu jest uruchomiona? jak zaczynamy mecz to podświetlony jest dany kierunek krzyżaka na czerwono(atak) i niebiesko(obrona). Jest to jakaś nowość i ciekawi mnie jak to dokładnie działa. Poza krzyżakami jest jeszcze pasek ofensywy danego zespołu (taki słupek który idzie w górę jak gramy ofensywnie albo w dół jak gramy defensywnie) tylko jak go można zmieniać i ustawić aby drużyna zaczęła się np bronic? Chyba, że jest to system jak w poprzednich pesach czyli po prostu jest to jedna z trzech taktyk do wyboru: podstawowa/ofensywna/defensywna tylko nie jestem pewien czy to coś nowego czy właśnie to co było wcześniej.
jak znam życie to z tymi taktykami tiki taki sraki będzie niewypał i za rok z tego zrezygnują, w ustawieniach taktyki ustawiasz sobie dwie taktyki ofensywne i dwie defensywne (w demie standardowo wybrana jest ofensywna) i w czasie gry możessz je sobie załączać L2 + strzałka(góra, dół - taktyki ofensywne; lewo, prawo - taktyki defensywne), nie chciało mi się jeszcze tego badać, na ten moment wydaje mi się to trochę głupie
no a system ataku-obrony z starych pesów akurat jest ok i dobrze, że to wróciło, podnosisz go do góry(większa ofensywa) dwa razy wciskając strzałkę do góry, a obniżasz wciskając dwa razy strzałkę w dół