Co dalej? Nic. Przecież nie zmusisz ludzi, by na nowo pisali opowiadania
. Nie wprowadzisz także jakichś wielkich zmian, które ich do tego zachęcą, bo takie zmiany nie istnieją.
Ja na przykład nie potrzebuję tłumu. Dzisiaj w robocie się tak nudziłem, że przeczesałem swoją karierkę Liverpoolem od deski do deski, że aż szef mi musiał przypomnieć o zleceniach pod koniec dniówki
. Teraz nakręciłem się Ligą Mistrzów, ale kupa z tego wyjdzie, bo mi w jednym meczu pół bramek FIFA w powtórkach nie pokazała (było ich aż osiem)... Dlatego też myślę, czy nie warto byłoby ruszyć z jakimś klubem, ale to byłaby definitywnie ostatnia kariera w moim wykonaniu, bo już za dużo razy próbowałem.
Jak widzicie to niekoniecznie chodzi o komentarze. Mi one szczerze powiedziawszy zwisają, bo wolę nie mieć ich wcale, niżeli patrzeć na te lanie wody, udawanie miłego (nie mówię, że wszyscy tak robili, ale takich komentarzy jest mnóstwo) i brnięcie w tę niezręczną chwilę, by polizać sobie razem jajka - "
o, jaka super kariera (tu user w zasadzie streszcza mi moje wyniki)
, fajnie się czyta!", po czym należałoby wpaść do jego karierki, czego nigdy nie robiłem.
A teraz napiszę Wam coś zaskakującego - nie tak dawno - dość przypadkowo - znalazłem się na jakimś anglojęzycznym forum FIFY. Wypatrzyłem tam magiczny dział
Your career, i co? I JEBUDU! Mnóstwo tematów, fenomenalne kariery (większość opisywana sezonowo, ale robili to wyśmienicie), trafiały się też takie perełki, gdzie gość opisywał ścianą tekstu swój jeden mecz. Więc problem może leżeć w reklamie działu. Dobra, rozumiem - ktoś pisał kariery w 2010 roku, parę lat i mi się znudziło lub po prostu nie ma na to czasu. W porządku. Ale nie wierzę, że nie ma osób, które chciałyby się pochwalić swoją karierą w kilku zdjęciach i słowach. Są te osoby, ale nie ma ich tu na forum. Na stronie głównej jest jakiś prymitywny banerek, który informuje nieśmiało o istnieniu tego działu... Przecież tyle wiadomości co dział kariery nie ma żaden inny na forum. Mam nadzieje, że dobrze patrzę. Reklama działu powinna być aktualna, zachęcająca i stanowcza. Wpiszcie sobie na FB "FIFA/PES kariera (+nazwa klubu)" i zobaczcie ile tego jest.
I nie oszukujmy się - wiele osób na starcie odpuszcza sobie tworzenie tematu ze względu na brak umiejętności - nie mają dobrego "pióra", nie ogarniają programów graficznych, a przecież ten aspekt w dzisiejszych karierach jest bardzo ważny. Przyjdzie jakiś nowy, spojrzy na dwa czy tam trzy pierwsze tematy w dziale i sobie odpuści, bo pomyśli,
że i tak nikt mojego tematu czytał nie będzie. No ale na to rozwiązanie nie ma. Zastanawiałem się także nad formą przedstawiania karier - wiele osób starało się opisywać każdy mecz z osobna, podchodząc do tego zbyt oficjalnie. Brakuje mi takiego tematu, gdzie człowiek może po prostu przedstawić swoją karierę, bez udziwniania - żadnych newsów, srósów, po prostu wstawiam mega długie podsumowanie, swoim słowami i heja. Może tego potrzebuje dział kariery, lekkiej zmiany formy, nie wiem.
Także problemów może być mnóstwo - FUT, który z roku na roku biję swoją popularnością tryb offline. Youtube, co logiczne. Brak zapału, zbyt mała reklama, et cetera.
Mój post to taki miszmasz - trochę pomarudziłem, trochę popisałem o sobie, trochę chciałem pomóc. Sam nie wiem, co chciałem przekazać, musiałem się wyżalić.
Nie wiem jak Wy, ale ja ruszę jeszcze z jakąś karierką, dam szansę temu działowi. Nie będę oczekiwał komentarzy lub odwiedzin, bo bym się zawiódł. Zrobię to dla siebie, by utrwalić gdzieś swoje wypociny i zagrać w końcu karierę w Fifce, która będzie miała więcej niż 3-4 sezony.
Adiós.