Z czarnymi to jest jakoś tak, że ja patrzę i staram się wyczuwać czas pomiędzy czarnymi, może głupio to zabrzmi ale starać się/próbować liczyć te przelatujące piłki i mniej więcej wyczuwać moment. I losuję srebrne, ale na 20-30 piłek w tygodniu 1 czarna i z 5-8 złotych wpadnie. Najważniejsze to zrobić miejsce na 20-30 piłek, uzbierać kasę (tydzień, dwa) i losować w taki sposób, że one są rozmieszczone 1-2 czarne blisko i duży odstęp (ok 50-70 piłek), hamuje parę sekund więc ze 20-30 piłek przeleci i jak leci seria srebrnych długo to można wcisnąć przycisk i prawie zawsze jak się zatrzyma na srebrnej, czasem złotej to gdzieś obok (2-3 piłki odstępu w prawo, w lewo) na widoku zawsze mam czarną. Mam ich już z 19 chyba. NIE KUPOWAĆ POJEDYŃCZO TYLKO WIĘCEJ NIŻ 20, A ZAWSZE WPADNIE. Do grindu polecam rozbudować miejsce na scoutów do 150 (dużo tańsze jest wykupywanie tego niż miejsce na piłkarzy) i sprzedawanie białych i brązowych piłek, oraz jak trzymanie srebrnych i dobrych brązowych na lvl 1. Ja ich trzymam do momentu jak uzbieram drużynę, dam im kontrakty na 99 meczy (bo najtaniej) i na symulacje. Sposób dziwny, czasochłonny, wymagający cierpliwości, ale jak odpalę grę w oknie, to symulacje sobie lecą, a ja w tym czasie mogę co innego robić i zbierać sobie 25-30k za 10-15 meczy dziennie.