Gierka wymiata
Bardzo mi przypadła do gustu. Faktycznie jest dużo z Pes'a 2008 ale chyba nie myśleliście że wrócą do silnika Pes'a 6? Piszecie że w szóstce taka brama by nie wpadła, taka też nie... czytałem że w 6 stroje wyglądają lepiej - zastanówmy się... Tak na pewno nie jest. Stroje są zrobione znakomicie, mają delikatny połysk jak prawdziwe stroje piłkarskie (wiem bo nie raz taką na sobie miałem) Nawet gdy zawodnik podniesie rękę to widać że koszulka zmienia nie co kształt (jest pofałdowana) no czegoś takiego nie widziałem. A co do tych bramek to może i wpada wiele dziwnych ale w Pesie 6 nie raz strzelałem jeszcze dziwniejsze które bramkarz powinien wyjąć. A bramkarze w tej części są... hmmm, dobrzy, mogło być znaaacznie gorzej, wychodzą, rzucają się pod nogi ale jednak dość łatwo minąć. Za to ich zachowania są naprawdę realistyczne. Gra mimo że ma ciut lepszą grafikę niż 2008 chodzi mi jak by nie co szybciej, szczególnie mecze się ładują szybciej. Mam max detali i jest naprawdę super. Składy - skończyli chyba jakoś tydzień, może dwa przed końcem okna transferowego bo widzę Robinho w Realu. Cristiano Ronaldo i Messi są tymi najlepszymi (najbardziej przypakowanymi) zawodnikami w demku (pewnie w całym pesie tak będzie) ale trudno się dziwić w końcu to dwaj najlepsi piłkarze świata. (Też nie lubię Ronaldo ale gra dobrze). Bardzo mi się podoba że można poprzeszkadzać bramkarzowi w polu karnym przy jego wykopywaniu z ręki. Jest to duży plus bo z tego co pamiętam w poprzednich wersjach zawodnik sam odbiegał od pola karnego. Na duży plus dla osób lubiących kontrataki jest to że zawodnicy przy tym jak bramkarz wykonuje piątkę nie są jeszcze ustawieni na swoich pozycjach. Bardzo w poprzednich wersjach mnie denerwowało że po nie celnym strzale przeciwnika (załóżmy rzut rożny) gdy piłka już opuściła boisko i mogłem wykopać wszyscy przeciwnicy byli ustawieni jak na początku meczu, więc z kontrataku nici. A tutaj w obronie zostaje 3 obrońców i można fajnie coś wykombinować z tego. Same wykopy bramkarzy mi się też podobają, wysokie czasem celne czasem nie jak to w realiach. Nie co ofensywnie teraz. Dobre jest to że teraz nie tylko my tworzymy akcje ale komputer nam w tym pomaga. Nie raz spotkałem się z dobrze wybiegającym graczem pilnującym się przed ofsajdem. Podanie prostopadłe na dobieg i sam na sam, nie ma nic piękniejszego. Również i przerzuty między skrzydłami są super, a ja preferuje właśnie coś takiego w meczach (ale cicho
). Trawka jest taka że aż chce się wejść na monitora i postrzelać trochę do bramek które mają fajne siateczki. Menu jest faktycznie miłe i szybko się wszystko ładuje, muzyczka też sympatyczna. Bardzo interesuje mnie tryb Become a legend szczególnie w trybie online
Ktoś jeszcze powiedział że jeśli podoba nam się Fifa to ta część też nam się spodoba. Uwierz mi że grałem ostatnio w Fifę (z braku laku) oraz w demko najnowszej i po prostu jest kiepska. Nic nie robią tam na przód ciągle się cofają, szkoda bo PES mógłby mieć dobrego konkurenta.
Ocena: 9/10 (Chyba nie ma jeszcze ideału, ale zobaczymy pełną wersję) I na ten drobny minus może być że faktycznie najwyższy poziom nie jest aż tak baardzo trudny.
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE
REJESTRACJA lub
LOGOWANIE