Wypowiedziałem sie przed tym w skrócie, teraz małe poprawki, więcej gry i juz widac troche więcej a więc:
Wymienię tylko + i - GAMEPLAYU ponieważ jest to najwazniejsza częsc gry, reszta mnie jak narazie nie obchodzi.
(+++) PLUSY
+strzały (w porownaniu do PES2008 trudniejsze, choc niektóre aż raziły celnością oraz mocą, daje na + ponieważ jest poprawa względem 2008)
+bramkarze (robią lepszą robote niz w PES2008, lepiej bronią i tyle)
+ po odebraniu piłki, nie zawsze ucieka ona na aut lub gdzieś dalej (jak to bylo w przypadku PES2008), nieraz zostaje blisko naszego broniącego bohatera a ten szybko może ja podać dalej.
+ obrońcy (potrafią skuteczniej zatrzymać napastnika)
+ więcej walki o piłkę niż w poprzednich częsciach PES.
+ minimalnie lepsze dogrania w uliczkę (większa celność)
======================================================
(---) MINUSY
-dobrym zawodnikiem łatwo wyminąć nawet 3 obrońców (dałem to na (-) ponieważ jest to trochę za łatwe)
-kopanina przy zabieraniu sobie piłki (w bliskim kontakcie dwoch piłkarzy potrafi ona odbic się od nich 10 razy.. bardzo smiesznie to wygląda)
-czarnymi postaciami tak jak w poprzednim PES2008 są gracze typu (Eto'o, Rooney itp.) Nie da się ich przepchnąć, Tylko dobry wślizg albo faul moze ich zatrzymać - testowane (nieraz przepychalem się Eto'o jak głupi przez całą obronę włoską specjalnie zeby to sprawdzić, wygląda to jak obstawa naszego czarnego piłkarza ale w efekcie końcowym i tak Eto'o wychodzi na prowadzenie i jest 1vs1)
- dalej piłkę mozna zabrac ręką przy wślizgu. (chyba nigdy tego nie zmienią)
-samodzielne wślizgi komputera Twoją drużyną (nieraz jest to dobre bo komp sobie poradzi ale w wielu przpadkach fauluje w polu karnym i pozostaje nam wyjąć piłkę z siatki)
==========================
Redukując + i - myślę że otrzymaliśmy nieźle poprawioną wersję PES2008 który mi się nie podobał choć grałem w niego, PES2009 oceniam na (7,5/10) kupuję i będe ciupał ONLINE
Może ktos ma jakies zastrzeżenia do (+) oraz (-) ??