Przecież oni obaj potrafią grać w destrukcji, nie wiem na co się uparłeś.
Modrić potrafi (choć i tak daleko mu do defensywnego pomocnika), Kroos nie bardzo. Nawet przy Anderze czy mającym z roku na rok mniej zadań defensywnych Vidalu wypada blado. Wspomniany niżej Scholes też nie bardzo potrafił (bez powodu prawie stu żółtych kartek nie uzbierał), choć istnieje swego rodzaju legenda, że jego największym osiągnięciem było przekonanie wszystkich, że jego wślizgi były spóźnione (były momenty, w których zdawał się specjalnie robić krzywdę rywalom, m.in. w pamiętnym meczu z Arsenalem wygranym 2:0, gdy w pomocy grali bracia da Silva, O'Shea i Fletcher; Scholes wszedł na ostatnie kilka minut i zaliczył dwa wejścia, za które równie dobrze mógłby wylecieć z boiska, a został tylko upomniany).
Gra trójką ofensywnie usposobionych zawodników w środku pola to szaleństwo i uważałbym tak samo, gdyby - hipotetycznie zakładając - w MU grali razem Mata, Herrera i Vidal; żeby nikomu nie przyszło do głowy, że mówię tak, bo Real.
Pomyliłeś Kroosa z Jamesem
Niby gdzie? Napisałem, że Kroos pewnie bez problemu zmieściłby się w składzie, gdyby nie transfer Jamesa - mógłby np. przejść na "dziesiątkę", mając za sobą Modricia i Alonso.
który kosztował 70 mln
80 mln euro.
i był odpowiedzią na transfer Suareza.
Jak myślisz, co innego miałem na myśli, pisząc:
W dodatku oczywiście za nieprzyzwoicie wielkie pieniądze, żeby nie być gorszym od Barcelony?
To się okaże. Di Maria tez był niepotrzebny po przyjściu Bale'a, a gdyby nie on nie byłoby Decimy.
Ancelotti zmienił mu pozycję.
A tacy gracze zazwyczaj nie błyszczą przez 90 minut jak Ronaldo czy Messi
Nie musisz mi tego mówić, przez 11 lat oglądałem w MU Paula Scholesa, pioniera w tego typu grze.
Chodzi mi o to, że Kroos póki co często znika w ważnych meczach. Jak to swego czasu powiedział Andrzej Twarowski o Macie czy tam Sturridge'u (w tym pamiętnym meczu zakończonym wynikiem 3:3 i comebackiem MU od 0:3), wyszedł do toalety około 20. minuty i jeszcze nie wrócił. Przecież jego nawet Carrick bez formy z wyczerpanym chorobą Fletcherem w LM zgasili jak peta. Niemiec ma spore umiejętności i potencjał, ale do grania jak profesor mu daleko. Dopiero pracę magisterską pisze.
Verratti (defensywny pomocnik niezły w grze do przodu) zamiast Kroosa i Real byłby w dużo lepszej sytuacji.
Dalej wierz w to co napiszą szmatławce. Nie każda plotka to prawda.
Zarabiał trochę ponad 2 mln euro, Bayern oferował mu nieco ponad 4 mln, ale Kroos chciał plus minus trzykrotność swoich zarobków, czyli 6 mln. Ile dostanie od Realu? 6 mln euro. Podany przez ciebie news zawiera sprzeczne informacje: skoro Real dał Kroosowi 6 mln, a Bayern chciał dać 4,2 mln (różnica wynosi więc 1,8 mln), to jakim cudem różnica w podwyżce zarobków Kroosa wynosi 2,2 mln? (0,5 mln, gdyby został w Bayernie i 2,7 mln w Realu)
Poza tym, Przegląd Sportowy od czasu, kiedy Pol i Rudzki (zwłaszcza ten drugi) mają w nim sporo do powiedzenia (jeden jest redaktorem naczelnym, a drugi jego zastępcą), stał się właśnie szmatławcem.
Rotacja. Przecież nie da się grać przez cały sezon jedną jedenastką na 3 frontach.
Czyli Real kupił rezerwowego za 30 mln, tak?
Ty stale twierdzisz, że to Perez chce sprzedać Angela. Może jest inaczej?
Ciekawe, skąd w takim razie weźmie pieniądze na powrót do kondycji finansowej po kupnie Jamesa. Rok temu w celu pokrycia strat po transferze Bale'a (o którym było głośno w kontekście wzięcia na niego lewego kredytu w jednym z hiszpańskich banków) sprzedał Oezila, di Marię też ponoć chciał, ale się ostał.
A mógł mieć w Bayernie podobną stawkę podaną przez Real. Czyli nie dla hajsu...
Albo jestem ślepy, albo widełki podane przez TheKrzychu rozciągają się od 4 do 6 mln, a nie od 6 do 6.