Rooney? To niewielka strata. Rzekłbym nawet, że osłabienie drużyny, bo zamiast niego mógł sobie pograć więcej Berbatov. (dobrze, że w pierwszej jedenastce wybiegł Hernandez - jeden z najlepszych transferów w BPL w ostatnich latach, jeśli brać pod uwagę stosunek cena/jakość) Luiz niby grał dobrze, ale paradoksalnie rzecz ujmując, większego patałacha w Premiership dawno nie widziałem, faulował jak debil. Jednakże kiedyś szydło z worka musiało wyjść, jeśli z taką grą nie przegralibyśmy wczoraj, to za tydzień lub dwa.
Słyszałem, że Rio może się wykurować na Liverpool. Problem w tym, że co innego można wyczytać na manusite, co innego na manutd.com. Nie byłbym taki pewien co do nieomylności drugiego źródła - co prawda nie interesowałem się administracją tamtej strony, ale często bywa, że oficjalną stronę redagują fani, którzy robią to za darmo, albo osoby zatrudniane przez klub - czyli nikt z zarządu...
Jeśli się nie wykuruje... pozostają Evans i Smalling. Temu drugiemu można zarzucić jedynie sprokurowanie karnego, bo dotychczas grał niemal bez zarzutu.