nie ma to jak Angielska kopanina i Kick&Run.
Cóż, jak widać angielska "sieka" i "gra na dzidę" dostarcza o wiele więcej emocji niż hiszpańskie kołysanki i dżoga bonito. A chyba o emocje w tym sporcie chodzi, nie?
Webb z De Geą ratują MU
Webb? Przed zwycięstwem ich uratował? Bo podyktował słusznego karnego i jedenastkę, którą mógł spokojnie odgwizdać? Owszem, Welbeck wykazał się dużym boiskowym sprytem, ale gdyby Ivanović jak ostatni idiota nie podniósł nogi i nie zablokował kończyny gracza MU, nie byłoby sprawy. Serb nie wiedział, że nie ma szans przepisowo zatrzymać Danny'ego, Anglik tylko wykorzystał okazję. Webb w dodatku uratował jeszcze MU przed wygraną, nie wyrzucając Cahilla z boiska w 5 minucie i nie dyktując karnych po pierwszym faulu na Welbecku i ręce Torresa, której Hiszpan przy ciele nie trzymał. Faktycznie, biedna ta Chelsea. Dziwnym zbiegiem okoliczności w każdym meczu przeciwko MU jest pokrzywdzona przez sędziów... Do tej pory doskonale pamiętam, jak Terry strzelił gola, faulując Browna, po dośrodkowaniu z rzutu wolnego, którego być nie powinno. Wtedy też Niebiescy byli biedni. Aż mi się ich żal robi.
Równie dobrze mogę powiedzieć, że Chelsea zawdzięcza remis wyłącznie szczęściu, bo pierwszy gol dla niej to samobój, a drugi padł po sporym rykoszecie.
potem było już tylko lepiej - remis bardzo sprawiedliwy jeśli chodzi o grę
Patrząc na drugą połowę, owszem, ale w pierwszej Chelsea nie robiła nic. Inna sprawa, że United nie potrafili w żaden sposób wykorzystać swojej przewagi, ale nie zmienia to faktu, że byli stroną przeważającą. Dość powiedzieć, że Sturridge przez strzeleniem bramki był kompletnie niewidoczny, a o Macie komentator nawet mówił, że na pół godziny wyszedł sobie do toalety.
Ja bym dodał do tego, takie mecze tylko w canal+;)
Fajnie się sprzeczali, kto będzie wykonywał karnego. Jeden najpierw powiedział, że Rooney, ale potem zmienił zdanie na Hernandeza i zapewnił, że nawet jeśli to Anglik podejdzie do piłki, on dalej będzie za Meksykaninem.
Ronaldo, u nas nie zostaniesz wygwizdany.
No, oferujemy inne atrakcje. Welbeck nie skończył jeszcze 18 lat, a dostał opie_dol od Fergusona, za to że za mało żywiołowo cieszył się z bramki strzelonej bramkarzowi Derby.
już nie tylko Polska - Austria,
To ten sam mecz, w którym Webb podarował Polsce gola ze spalonego, a potem podyktował słusznego karnego? Zaskakujące, że nikt wtedy nie miał pretensji do faulującego Polaka (Bąka albo Lewandowskiego, nie pamiętam).
Fani United są wielce zachwyceni bo mają farta
Mocne słowa jak na kogoś, kogo drużyna najpierw zdobyła bramkę po samobóju Evansa, a potem po rykoszecie Ferdinanda, który miał większy udział przy tym golu niż Luiz, a poza tym dwa razy przewiniła w polu karnym i uszło jej to na sucho. Ale owszem, United zawsze mają farta - bo przecież Chelsea jak nie wygra, to na pewno sędzia macza w tym palce. Który to już mecz pomiędzy MU i CFC z rzędu?
Powiedziałem jaka jest prawda.
Owszem, gówno prawda to też prawda.
Nawet na manusite widze sporo komentarzy kibiców MU, którzy uważają, że ten karny na 3-2 był mocno naciągany.
Uważają też, że powinno się podyktować jedenastkę po poprzednim faulu na Welbecku. Nazwij to jak Boas: "wynagrodzeniem krzywd".
jednak poczytałem sobie o nim na forach
Prędzej na stronach. Szczerze wątpię, że znalazłeś forum MS albo DP, skoro bywalcy strony nie wchodzą tam prawie nigdy. Zresztą, jeśli powiesz, że wszedłeś sobie na forum MS, to będę miał zwyczajną gwarancję, że łżesz.
Gol Maty, gol sezonu!!
Był ładny, ale bez przesady. Co innego, jakby huknął to z większej odległości, a nie z kilku metrów.
Szkoda, że Torres się zabawił z obrońcami
Raczej próbował się z nimi zabawić, bo Valencia zabrał mu piłkę w ułamek sekundy po tym jego beznadziejnym zwrocie.
A masz ladniejsza bramke
Zostało jeszcze 16 kolejek, to raz. Dwa, że skoro przypominają mi się na czysto m.in. dwie bramki Younga z Arsenalem czy ta Naniego z Chelsea, a nie widziałem skrótów wszystkich meczów, nie spieszyłbym się z osądem. Trzy, nie sądzę by bramka Maty pobiła klepkę, z której padł gol na 3:2 w ubiegłorocznej FACS.
patrząc na grę Chelsea to każdy tutaj przewidywał że będzie 3:0 ale dla MU.
Gdy przepowiadaliście waszą klęskę w swoim temacie, pisałem, że jeszcze się zdziwicie.
Bosingwa jednak zrobił swoje, naprawdę jest w formie
Nic dziwnego, skoro krył Younga, który po meczu został strasznie skrytykowany przez fanów.