Autor Wątek: Manchester United  (Przeczytany 604560 razy)

Offline Pikachu

• Amator
  • *
  • Dostał Piw: 0
  • Na forum od: 17.03.2011r.
  • Gram w: PES 2013
Odp: !Manchester United!
« Odpowiedź #2300 dnia: Luty 06, 2012, 01:35:12 »
Nederland zwrot czekam na lepsze bramki odnosił się do tego sezonu. Przecież nie chodziło mi o całą historię piłki nożnej :D. Może tak jaram się tym golem bo kocham strzały z powietrza? Ale na prawdę mi się spodobał.

Offline Lukaszeq

• Dyrektor sportowy
  • Na forum od: 07.05.2008r.
« Odpowiedź #2301 dnia: Luty 06, 2012, 13:33:02 »
Pikachu, obejrzyj sobie ostatni gol Sessegnona, i rzut wolny Craiga Gardnera bodajże z przed 3 tygodni z Sunderlandu. Takie bramy że ta Maty jest mocno blada.

Nie wiem jak ktoś może mówić o tym że Webb pomógł Chelsea, gdzie drużyna strzeliła 3 gole po właściwie akcjach, bramki z gry (nawet ten samobój) a drużyna przeciwna dostaje dwa karne, do tego drugi mecz z rzędu. Manchester może i był przy piłce przed polem karnym Chelsea ale tyle potrafili zrobić że przerzucali sobie piłkę ze skrzydła na skrzydło. Posiadanie piłki około 65 minuty było miażdżące, bodajże 74 do 26 procent. Nie wiem o czym my tu rozmawiamy w ogóle.
Sytuacje bramkowe- Chelsea: 16 / MU: 13
Strzały na bramkę- Chelsea:9 / MU: 9
Strzały niecelne- Chelsea: 7 / MU: 4

Nie wiem jakie korzyści odniosła Chelsea od Webb'a bo wszystkie gole strzelali po nieporadności obrony MU a nie wypaczonych faulach, karnych, niezauważonych spalonych.

Offline pawlodar_10

• Były członek Załogi
  • *
  • Dostał Piw: 50
  • Na forum od: 24.01.2009r.
    • Status GG
« Odpowiedź #2302 dnia: Luty 06, 2012, 14:32:12 »
Gdyby Webb wyrzucił Cahilla to rzeczywiście by się zbłaźnił, bo kilka chwil wcześniej w praktycznie identyczny sposób któryś z obrońców United zatrzymał Torresa.
" border="0
Only the dead have seen the end of war.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2303 dnia: Luty 06, 2012, 14:34:55 »
One Man Show!

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
  • Dostał Piw: 2
  • Na forum od: 25.01.2009r.
« Odpowiedź #2304 dnia: Luty 06, 2012, 15:18:19 »
To z Cahillem to fakt, zresztą nawet jakby miał odgwizdać coś za tamto zagranie to nie karny tylko wolny przed linią 16 metrów. Z bramką Maty przesadzacie, ładna bramka, może nawet bramka kolejki ale to nie było uderzenie na bramke sezonu.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2305 dnia: Luty 06, 2012, 15:39:30 »
To z Cahillem to fakt, zresztą nawet jakby miał odgwizdać coś za tamto zagranie to nie karny tylko wolny przed linią 16 metrów. Z bramką Maty przesadzacie, ładna bramka, może nawet bramka kolejki ale to nie było uderzenie na bramke sezonu.

Z bramką Maty to ja przesadziłem :D. Podpaliłem się nią za bardzo ;).

Offline NexaT

• Prezes klubu
  • Dostał Piw: 10
  • Na forum od: 27.12.2010r.
  • Life is football, football is Manchester United...
  • Gram w: Shogun: Total War
« Odpowiedź #2306 dnia: Luty 06, 2012, 16:10:09 »
A masz ladniejsza bramke ???
Dwa gole Younga w meczu z Arsenalem (8:2), gol Naniego z Chelsea (3:1), rzuty wole Rooneya z Arsenalem. (8:2)
Znalazłbym więcej, ale teraz mi się nie chce szukać.

i byście nie gadali ze Cahill faulował przed polem karnym na czerwo
Oj, gadalibyśmy..

No, oferujemy inne atrakcje. Welbeck nie skończył jeszcze 18 lat, a dostał opie_dol od Fergusona, za to że za mało żywiołowo cieszył się z bramki strzelonej bramkarzowi Derby.
Skąd masz takie informacje? Możesz podać link, filmik?
Cristiano to pewniak, zwłaszcza w Anglii. Ferguson poznał się na jego umiejętnościach, więc za co miałby dostać opierdziel? Ronaldo zawsze się cieszył, gdy strzelał gole dla MU, więc porównanie z dupy, że tak powiem.

Trzeba być wielkiej klasy technikiem by uderzyć tak jak Mata. Gdy gracie w piłkę chociażby na podwórku to wiecie z pewnością jak trudno jest nakryć taką piłkę idealnie. Wrzutka była mocna i dokładna i leciała wcale nie idealnie, w dodatku przestrzelić z takiej piłki jest bardzo łatwo, stopa lekko w prawo bądź w lewo, ciała źle położone i piłka w trybunach. Dla mnie gol miodzio, czekam na lepszego.
Rozumiem, że niektórzy dostali orgazmu na widok tej siły i tej techniki, ach.
Ale jeszcze raz, nie przesadzajmy. Miał kilka metrów do bramki, a piłka leciała na nogę, więc wystarczyło ją tylko dołożyć. Wiem, że takie strzały są trudne, ale strzelić jak pisałem wcześniej, z kilku metrów nie jest trudno. Oczywiście podziw dla tego zawodnika, ale gdyby ta bramka była strzelona z większej odległości, mogłaby walczyć o miano sezonu. Chociaż nie.. Neymar minie 4 zawodników, strzeli szmatę pod bramkarzem i zdobędzie 2x.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2307 dnia: Luty 06, 2012, 16:28:23 »
Może przesadziłem z golem sezonu ale mi ten gol bardzo przypadł do gustu, piękny.

rzuty wole Rooneya z Arsenalem. (8:2)

Nie chce mi się szukać twojego obrazka z facepalmami ale nie porównuj goli Rooneya z wolnego gdzie Szczęsny bronił w opasce na oczach do tego gola ;).

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2308 dnia: Luty 06, 2012, 16:42:53 »
W opasce na oczach? Bez komentarza..
Tak, co to za porównanie.. Wolny z 25m. w samo okienko jak dobrze pamiętam, do strzału z kilku metrów.

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2309 dnia: Luty 06, 2012, 16:53:15 »
Okej nie miał opaski na oczach, szkoda, że nie ruszył się przy drugim golu. Nie widział piłki czy zastygł? Jakiego strzału z kilku metrów. To było mocne uderzenie w środek bramki a mimo wszystko bramkarz nie miał szans obronić tego strzału. Co lepsze strzał z 60 metrów przy którym bramkarz puszcza kartofla czy uderzenie piętką od poprzeczki z dwóch metrów?

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2310 dnia: Luty 06, 2012, 17:11:14 »
Okej nie miał opaski na oczach, szkoda, że nie ruszył się przy drugim golu. Nie widział piłki czy zastygł? Jakiego strzału z kilku metrów. To było mocne uderzenie w środek bramki a mimo wszystko bramkarz nie miał szans obronić tego strzału.
Co lepsze strzał z 60 metrów przy którym bramkarz puszcza kartofla czy uderzenie piętką od poprzeczki z dwóch metrów?
Popełnił błąd przy drugim golu, ale to nie oznacza, że bramki Rooneya były słabe.. Sam sobie zaprzeczasz.
To, że Mata strzelił mocno w środek bramki, nie zaprzecza, że nie był to strzał z kilku metrów.

PS. Wolę strzał z 60m.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
  • Dostał Piw: 23
  • Na forum od: 06.02.2010r.
    • last.fm
« Odpowiedź #2311 dnia: Luty 06, 2012, 17:46:21 »
Cytat: Pikachu
Nederland zwrot czekam na lepsze bramki odnosił się do tego sezonu.
Pokazałem ci jakieś inne? Young strzelił podanego gola Arsenalowi w tym sezonie, Nani Chelsea i City wbił piękne gole również w tym sezonie. O co więc chodzi? Klikałeś w ogóle w linki?

Może tak jaram się tym golem bo kocham strzały z powietrza?
<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bc6ed8db3e18bf49898600d69f3a4ca1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bc6ed8db3e18bf49898600d69f3a4ca1&amp;action=login">LOGOWANIE</a> - Gol sprzed kilku lat (bodajże z sezonu 2006/07), może ci się spodoba w ramach ciekawostki.
A tu jeszcze jeden: <a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bc6ed8db3e18bf49898600d69f3a4ca1&amp;action=register">REJESTRACJA</a>&nbsp;lub&nbsp;<a href="http://forum.pesleague.pl/index.php?PHPSESSID=bc6ed8db3e18bf49898600d69f3a4ca1&amp;action=login">LOGOWANIE</a>

le mi ten gol bardzo przypadł do gustu, piękny.
Że ładny, to nie zaprzeczam.

Cytat: Lukaszeq
Pikachu, obejrzyj sobie ostatni gol Sessegnona, i rzut wolny Craiga Gardnera bodajże z przed 3 tygodni z Sunderlandu. Takie bramy że ta Maty jest mocno blada.
O tym mówiłem - że na pewno znajdą się ładniejsze z meczów, których nie widziałem.

a drużyna przeciwna dostaje dwa karne, do tego drugi mecz z rzędu.
Z czego trzy były ewidentne, a jeden dyskusyjny, bo cwaniacki, ale po kontakcie. Powtarzałem już kilka razy, że Serb mógł zabrać tę nogę.

Cytat: NexaT
Skąd masz takie informacje? Możesz podać link, filmik?
Kilka lat temu krążyła taka "legenda". Tzn. legenda w takim sensie, jak opowieść o kopnięciu butem w twarz Beckhama, nie wiem jak to nazwać.

Ronaldo zawsze się cieszył, gdy strzelał gole dla MU, więc porównanie z dupy, że tak powiem.
Co ja ci niby porównałem? Powiedziałem, że nie zostałby wygwizdany, ale mógłby liczyć na ochrzan ze strony trenera.

Cytat: cube
Zauważyłem od dłuższego czasu, że po każdym przegranym lub zremisowanym meczu United, ty zawsze masz 1000 powodów niepowodzenia swojej drużyny ale nigdy nie jest to zwyczajnie słaba gra.
Źle zauważyłeś. Ciężko znaleźć tutaj kogoś, kto ma bardziej krytyczny stosunek do własnej drużyny ode mnie. Jako, że dość regularnie wyliczam wady United, nie spodziewałem się, że ktokolwiek tutaj wystosuje takie zarzuty w moim kierunku. Niestety, ludzka natura jest taka, że wystarczy kilka razy stanąć w obronie własnej drużyny lub zwyczajnie docenić jej wartość, by zostać zaatakowanym i popuścić w zapomnienie wszystkie złe słowa.

Fakt faktem, że nie wylewam tu takich żali, jak w innym, odpowiedniejszym do tego miejscu w sieci, bo nie widziałem dotąd potrzeby, by to wszystko kopiować (dział Sport zawsze traktowałem nie jako miejsce do porozmawiania o United, ale spotkania się z fanami innych zespołów), ale jeśli cię to tak bardzo uwiera i tak bardzo ci na tym zależy, to z miłą chęcią mogę zacząć praktykować takie czynności, byleby tylko zapewnić uśmiech zadowolenia na twoim licu. Ewentualnie zapraszam do "siebie", gdzie już nie raz byłem rugany za nieprzerwany niczym pesymizm.

"tego gracza nie powinno być już na boisku od X minuty"
Napisałem tak tylko raz, po meczu 36. kolejki PL w zeszłym sezonie. Odniosłem się w ten sposób do gola Lamparda (myślałem, że ze spalonego, ale potem ktoś pokazał mi powtórkę i przyznałem mu rację), który padł po dośrodkowaniu Ivanovicia, który faktycznie powinien wylecieć z boiska w pierwszej połowie. Zresztą, tamten mecz skończył się wynikiem 2:1, a Chelsea nie miała w nim wiele do powiedzenia.

"gdyby 5 min wcześniej sędzia..."
To już jest akurat twój wymysł.

Albo częsta argumentacja, że większość goli traconych przez United to fart, bo to samobój,
Nie mów, że dopiero co wyszedłeś z jaskini i nie wiesz, że powszechnie uważa się, że to United mają dzikiego farta. Wtedy jest wszystko w porządku, ale jeśli powie się, że kto inny zawdzięcza coś szczęściu, podnosi się wrzawa. Do twojej wiadomości, wspomniałem, ze Sturridge ośmieszył Evrę i robię tak analogicznie w każdym przypadku, gdy samobój pada tylko "cudem", bo zaraz i tak by ktoś wbił do bramki. Tak samo nie czepiam się samobója Ferdinanda - tak, wiem że zapisano go Luizowi, który główkował w kompletnie inną stronę.

O farcie w kontekście samobója wspomniałem wcześniej raz, mówiąc o swojaku Jonesa, który wbił sobie piłkę do bramki, chociaż stał w pozornie bezpiecznej pozycji. Mam rozumieć, że samobójczy gol Riisego w meczu Chelsea - Liverpool w LM również nie był szczęśliwy dla The Blues?

Btw, tutaj masz taką fajną stronę: REJESTRACJA lub LOGOWANIE
Panowie zajęli się poprawianiem sędziów, że tak powiem.

u ewidentne błędy obrony, a tu brak koncentracji,
Czym to jest, jeśli nie dostrzeżeniem słabej gry klubu? Bo na pewno nie jego usprawiedliwieniem.

Czy np. po finałach LM z Barcą, to dla ciebie to Manchester przegrał te mecze, a nie Barcelona wygrała
To również nie jest dostrzeżenie słabej gry United? Zastanów się człowieku, o czym ty mówisz.
Zresztą, nigdy nie mówiłem, że Barcelona tamten mecz zagrała jakoś słabo i że wygrała go "fuksem" czy coś. Co najwyżej wspomniałem, że nie uważam, by Messi zagrał na Wembley tak świetnie, jak się powszechnie uważa - wyżej postawiłem występ Davida Villi.

a Realowi wytykałeś po kolejnych porażkach jak to beznadziejnie oni nie grali z Barcą
Dobrze zapamiętałeś, szkoda że nie raczyłeś zostawić w łepetynie informacji, w jakiej okoliczności to powiedziałem. A szkoda, bo ciekawie było, gdy zebrało się trzech czy dwóch HALA MADRID i zaczęło wyznawać tę swoją filozofię, że Barcelona jest najlepsza (tu akurat mieli rację), a Real jest ciut ciut za nimi już od 2006 roku, zaś potem jest długo długo nic. Ciekawe, że wtedy nie reagowałeś, gdy "twoi" bagatelizowali międzynarodowe sukcesy United i dziwili się, że ktoś śmie uważać, że drugi po Barcelonie jest klub, który w ciągu trzech lat dwa razy przegrywał z nią w finale LM, podczas gdy Real nie potrafił przez siedem lat awansować do 1/4, kończąc swoje przygody z LM w choćby tak spektakularny sposób, jak klęską 0:4 na Anfield.

Po odpadnięciu przez United z LM z twoich wypowiedzi wywnioskowałem, że Manchester nie był gorszy od rywali, tylko nie wyszedł z grupy, bo tak chciał(no tak to odczułem, może błędnie).
O słabości można mówić w dwóch znaczeniach. Jedna zakłada, że ktoś jest gorszy, bo ma słabszych piłkarzy, gorsze zaplecze klubowe, odnosi mniejsze sukcesy itp. Druga zaś mówi o tym, że ktoś okazał się słabszy, bo zaprezentował się gorzej w danym okresie czasu. Wyznawałem tę drugą zasadę. Jasne, że Benfica i Basel zaprezentowały się w fazie grupowej lepiej od United, bo to oni wyszli z grupy - nie twierdzę inaczej. Jasne jest też, że ogólnie są to słabsze kluby od United, które przez prawie cały ten sezon przechodzi jeden pieprzony kryzys. Bo idąc przeciwnym tropem, skoro dwukrotny wicemistrz i mistrz LM z ostatnich czterech lat jest słabszy niż wicemistrz Portugalii i mistrz Szwajcarii, to gdzie w tym wszystkim są tak uznane europejskie firmy, jak Milan, Inter, Bayern czy Real (to oczywiście tylko przykład, bo wiadomo, że w tym sezonie Real wyprzedził MU).

I chyba lepiej nie lekceważyć rywal
Grejt, na lekceważenie rywali w fazie grupowej LM przez Fergusona i cały klub narzekam już od ośmiu lat, zaiste odkrywcze stwierdzenie.

Zresztą, na koniec cube, zobacz sobie to:

Nie wiem jakie korzyści odniosła Chelsea od Webb'a bo wszystkie gole strzelali po nieporadności obrony MU a nie wypaczonych faulach, karnych, niezauważonych spalonych.

Tak wygląda stanowisko przeciętnego fana Chelsea po dosłownie każdym meczu z United, w którym Niebiescy przegrają (wczoraj się okazało, że nawet zremisować z honorem nie potrafią). Zawsze sędzia jest winny, zawsze muły mają szczęście, w ogóle Ferguson nie przeprowadza transferów, bo musi opłacić sędziów. I mimo to dosrywasz się do mnie, a nie do nich. Skopiowali takie zachowanie od fanów Arsenalu, którzy przynajmniej mają powody by marudzić, bo są najczęściej oszukiwaną drużyną w lidze (specjaliści od łapówek, czyli MU są zaraz za The Gunners i WBA, CFC jest siódma). Przeczytałeś tutaj od zwolennika Chelsea, że jego drużyna zachowała się frajersko, bo nie potrafiła utrzymać trzybramkowej przewagi? Ja tak, od jednego Bogo - a czynnych fanów The Blues jest tutaj o wiele więcej niż MU. Bo ja na przykład uważam, że ten remis mniej urządza United, gdyż z tak zawodzącą w tym sezonie Chelsea powinni wygrać, a wynikiem 3:3 tylko uratowali twarz, bo do stanu 0:3 pokazali idealnie, jak nie należy grać, gdy przeważa się na boisku.

Z taką grą jak wczoraj United nie mają co myśleć o zwycięstwie z Liverpoolem w następnym meczu. No, chyba że pyrrusowym.
" border="0

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2312 dnia: Luty 06, 2012, 18:17:15 »
Kilka lat temu krążyła taka "legenda". Tzn. legenda w takim sensie, jak opowieść o kopnięciu butem w twarz Beckhama, nie wiem jak to nazwać.
Jeśli to legenda, to nie wiem po co o tym wspominać. Jeśli zostałoby to "udokumentowane" to ok, ale nie trawie ludzi którzy zmyślają takie historyjki. (nie mówię, że to Ty)
Co ja ci niby porównałem? Powiedziałem, że nie zostałby wygwizdany, ale mógłby liczyć na ochrzan ze strony trenera.
Mogę odpisać to samo co wtedy. Ferguson i Ronaldo to chyba najlepiej spisująca się "para" trener-zawodnik.
Alex zawsze doceniał jego talent i wiem, że taka sytuacja by się nie zdarzyła. :)
PS. Porównywałeś osiemnastolatka Welbecka do ogranej gwiazdy w PL Ronaldo. (który jest tak na prawdę legendą klubu)

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2313 dnia: Luty 06, 2012, 18:20:22 »
Tak klasowa drużyna jak Chelsea nie może pozwolić sobie na strate punktów w meczu gdzie do 50 minuty wygrywają 3-0. Dlatego uważam, że mimo wszystko to MU po końcowym gwizdku moze być bardziej zadowolony.
Jak już masz mówić, że kibice Chelsea nie potrafią z honorem pogodzić się z porażką to wejdz na manusite czy gdzie tam chcesz i poszukaj komentarzy po jakimś przegranym meczu przez twój ulubiony zespół.
Co, do samego meczu, to Chelsea go zremisowala na wlasne zyczenie. Webb im nie pomógł przy tym drugim karnym lecz uważam, że wogóle nie powinni do takich sytuacji dopuścić.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2314 dnia: Luty 06, 2012, 18:35:02 »
Prowadziliście do 60 minuty 3:0, nie 50. :)
Co do kibiców. Wejdź na devilpage.pl, znajdź jakiś przegrany mecz i poczytaj komentarze.
Jakieś 65% (tak na oko) osób zawsze przyznaje, że tak, graliśmy piach i straciliśmy trzy punkty.
Gdybyś zaglądał do kilku źródeł, miałbyś mieszane uczucia.

Offline mrozio11

• Starszy trampkarz
  • *
« Odpowiedź #2315 dnia: Luty 06, 2012, 18:41:52 »
Prowadziliście do 60 minuty 3:0, nie 50. :)
Jak już tak bardzo chciałeś mnie poprawić to do 58 minuty :D
Co do kibiców. Wejdź na devilpage.pl, znajdź jakiś przegrany mecz i poczytaj komentarze.
Jakieś 65% (tak na oko) osób zawsze przyznaje, że tak, graliśmy piach i straciliśmy trzy punkty.
Gdybyś zaglądał do kilku źródeł, miałbyś mieszane uczucia.

Na stronach Chelsea też nie każdy uważa że ten mecz przegraliśmy przez Webba.

Offline NexaT

• Prezes klubu
« Odpowiedź #2316 dnia: Luty 06, 2012, 19:50:35 »
Ale jest to bardzo mała ilość osób, można wręcz powiedzieć "kolonia". :)

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2317 dnia: Luty 06, 2012, 20:24:24 »
Cytat: mrozio
Jak już masz mówić, że kibice Chelsea nie potrafią z honorem pogodzić się z porażką to wejdz na manusite czy gdzie tam chcesz i poszukaj komentarzy po jakimś przegranym meczu przez twój ulubiony zespół.
Nie marudzą aż tak bardzo, jak fani Chelsea i Arsenalu, którzy się w tym specjalizują. A gdyby tam jeszcze zatwardziałych fergusonistów nie było, byłoby całkiem cacy. Już nawet Realowcy lżej znoszą porażki, nawet te z Barceloną.

Dlatego uważam, że mimo wszystko to MU po końcowym gwizdku moze być bardziej zadowolony.
Zależy jak na to spojrzeć. United jechali na Stamford po trzy punkty, o które podobno miało być najłatwiej od dawna. Z własnej głupoty stracili trzy bramki, Chelsea świetnie wykorzystała głupie błędy obrony i stało się. Jasne, mogą być zadowoleni z doprowadzenia do remisu, ale nie sądzę, by tak naprawdę byli szczęśliwi. Podobnie z wcześniej skazaną na pożarcie Chelsea, która może się cieszyć z jednego punktu, ale zapewne odczuwa ogromny niedosyt, że nie wygrała meczu.
" border="0

Offline Pikachu

• Amator
  • *
« Odpowiedź #2318 dnia: Luty 06, 2012, 21:36:48 »
No masz rację Ned, zbyt szybko podjarałem się tym golem :P. Były lepsze w tym sezonie ;). Co do bramek Rudego no to pięknie uderzył, ten pierwszy miodzio.

Offline Nederland

• Piłkarz B klasy
  • **
    • last.fm
« Odpowiedź #2319 dnia: Luty 10, 2012, 20:13:18 »
Perfidna autoreklama:

REJESTRACJA lub LOGOWANIE
" border="0

TWOJA LIGA Pro Evolution Soccer