Po rozgraniu stwierdzam jedno FIFA NA PC w tym roku lepsza.A przejde do rzeczy
PES 2010
+
Ładne Menu
Niewidocznosc loadingu
Przejrzyste opcje
Ładne stadiony twarze zawodników
Ładni kibice
-
ubogie opcje dema (mecz i wyjdz)
brak mozliwosci rozegrania karnych,dogrywki
karne to porażka o gamplayu juz nie wspomne
grajac 5 meczow na amator przerzucilem sie na top player i remisy same
brak spolszczenia
To teraz
FIFA 10
+
liniowy podnosie chorgiewke
-wieksza relistyka podan
-wreszcie odliczanie te 6 sekund
-ladna tablica wynikow
-te menu wstpene przed meczem mm palce lizac pokazuja gwiazde i jak graja
-odzielnie tryb treningu
-wiecej bazy danych(np.w Chelsea jest Handerston itp. ktorzy graja w mlodzikach) i to tez moze miec wplyw w tryb menadzerski gdyz mozliwe ,ze bedzie wiecej mlodych wilków
-strzały są lepiej prezyczyjne nie od reazu przy kliknieciu w przysik d pilka leci pod poprzeczke
-wreszcie widac dokladna budowe ciała,wzrost itp.(wezcie sobie Bayern Monachium i rozgrywajcie piłke w obornie zauwazycie znaczna roznice miedzy kolosem Belgijskim a Niemieckim popierdalaczem)
-strategie
-fajna kamera przy rzutach karnych(chodzi mi o tej jak bronimy)
-EA wreszczie czyta forum
przepychanki w polu karnym napastnikow przy stalych fragmentach
-Polepszona gra obroncow gdy jest gdzies przed wlasnym polem karnym i ma swobode nie wybija gdzies na oslep tylko przemysli,gdy jest goroca w polu karnym wibja szybko i dalego nie ma zadnych podan do napastinka
-relistyczne zachowania (w meczu Barca - Chelsea rzut rozny dla Barca i przypadiem Carvalio dotknol pilke reka a oni pilkarze Barcy zaczeli podnosic reke) a sedzia jak to w meczu nic nie widział
-wreszcie sedziowie nie wycigaja kartek z tylka tylko z bocznej kieszeni
-EA nie rzuca słow na wiatr.Pare razy mialem minimalny spalony i ewidenty faul a gwizdek sedziego milczał
-bardziej dopracowany system kolizji
-
twarz Rooneya na samym poczatku gry
-pierwsze odczucie moje FIFA 09 lepsza ale tak od 2 połowy.A jednak 10
-mniejsze mozliwosci trikowe niz na X-Boxa (znam tylko 3 triki ;/)
-nie wiem czy to w demie ale przy zmianach nie ma zdjec twarzy zawodników
-każdy płaski silny strzał (celny) w dolny róg bramki z kąta to gol ;/
-brak aktualnych składów (Roobena nie ma w Bayernie)
-brak mi tego nie wiem moze to i + ale u mnie - ,ze obroncy nie wybija na oslep i zawsze jak wybija przed polem karnym to maja ich pomocnicy a nie jak w innych czesciach mozna bylo strzalic petare z 20 metrow po wybiciu pilki przez obroncow
-AI sedziow jak uplywa czas i jest jakies wybicie to zawsze przerwyaja a nie raz nie dwa razy bylo ,ze po wibiciu szla ciekawa konrta 3 na 2 itp.
-tryb Legendarny daa wielu jest zbyt łatwy
-mogli by chociaz raz zrobic aby zegar odliczał te doliczone minutyt np.+1 i to idzie dalej 90:01 90:02 i nie chce konczenia równo z 91 tylko raz 09:86 raz 92 itp.
Ocencie sami