Mnie się nie podoba tempo PESa2010, jest stanowczo za wolne.... Piłkarze wolno biegają, nie widać różnicy między truchtem, a sprintem oraz piłka za wolno leci, zwłaszcza górne podania. Piłkarze są za mało zwrotni, czasami trzeba chwilę poczekać, zanim się zatrzyma, albo skręci.... Ale najbardziej wkurzają mnie strzały. Zanim ten pasek się naciągnie, tzn.: zanim pasek się zacznie naciągać, bo jak zacznie to już normalnie idzie. Przyciskam przycisk i chwilę trwa zanim pasek ruszy, a moc naciągnięcia liczy się od czasu przyciśnięcia tego przycisku, czyli jak się go puści to po chwili dopiero się zatrzymuje, co oznacza, ze jak patrzysz na pasek to nigdy nie wymierzysz, jak chcesz strzelić, bo pasek chwile idzie po puszczeniu przycisku. Noi jeszcze jedno piłkarze biegają drętwe drwa. Jak biegną truchtem to są przygarbieni, a jak sprintem to jak by ktoś im wsadził kij od miotły w dupę. Duży + dla grafiki, tutaj japońce się postarały, animacje, oprócz biegu też dają radę. Ale gra dla mnie póki co jest na -, zagram więcej meczy to może się jakoś do niej przekonam, a jak nie to będzie to kolejny sezon z PES 6