Yossi Benayoun miał być kartą przetargową Chelsea w transferze Luki Modrica. Przekonane były o tym piłkarskie tabloidy, jednak wiele wskazuje na to, że taki plan nie wejdzie w życie. Mimo to sam piłkarz swoim zapiskiem na Twitterze obudzi zapewne kolejne spekulacje na temet swojej przyszłości.
Z izraelskim pomocnikiem łączonych jest aż pięć klubów. Tottenham, Newcastle United, AS Roma, Galatasaray i Panathinaikos - to nazwy, jakie wiąże się z ewentualną przeprowadzką Benayouna. Teraz sam zawodnik dolał oliwy do ognia sugerując swój transfer.
Mam nadzieję, że pojawią się jakieś ciekawe informacje na temat mojej przyszłości w końcu tego tygodnia - napisał na Twitterze piłkarz Chelsea.
źródło: tribalfootball.com
Takie coś mi wpadło w ręce
EDIT: Z ostatniej chwili(zobaczyłem to wklejam pochodzi z różnych źródeł)
Według mediów, a dokładnie wpisów na popularnym Twitterze, Juan Mata w ciągu kilku najbliższych godzin zostanie nowym zawodnikiem londyńskiej Chelsea. Media informują, że Valencia zaakceptowała ofertę za Hiszpana w wysokości 29 milionów funtów, a zawodnik Valencii ma podpisać z Chelsea 5-letni kontrakt.
Jak mówi wiele źródeł, Mata ma być nowym numerem 10 w Chelsea, po tym jak Stamford Bridge opuści prawdopodobnie Yossi Benayoun w rozliczeniu za transfer zawodnika Tottenhamu - Luki Modrica.
Dziękuje